URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2011, 17:53

Lovitură de teatru: Daniela Petrişor revine la şefia Ambulanţei

Ministerul Sănătăţii a publicat, vineri, rezultatele la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager la serviciile de ambulanţă judeţene.

"În urma acestui concurs, noul manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor este dr. Petrişor Daniela, care a obţinut nota finală de 8,62. Dr. Gălbineanu ocupă locul 2 şi este respins, cu o notă finală de 8,26", se arată într-un comunicat postat pe siteul Ambulanţei bihorene.

Situaţia nu este definitivă, deoarece dr. Gălbineanu are posibilitatea de contesta rezultatul obţinut.

Totuşi, rezultatul este unul surprinzător, de vreme ce Gălbineanu era considerat favoritul numărul unu pentru această funcţie, el beneficiind de sprijinul PDL şi al şefului Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă, cu care este şi amic.

După cum BIHOREANUL a mai scris, concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor a stârnit numeroase controverse, încă din vară, după ce pe 20 iunie, Daniela Petrişor, care era şefa de atunci a serviciului, era demisă subit de conducerea DSP, pentru "management defectuos", în urma unor controale fulger ale Direcţiei şi ale Ministerului Sănătăţii. Locul ei a fost luat de dr. George Gălbineanu.

Încă de atunci se zvonea că Gălbineanu era pus în funcţie nu doar pentru a se familiariza cu problemele de management ale SAJ Bihor, în vederea pregătirii acestui concurs pe post, cât mai ales pentru a-i face unele servicii şefului DSP.

De altfel, la scurt timp după numire, managerul interimar o angaja, dubios, pe fiica şefului DSP la Ambulanţă, pe un post de care nu era nevoie.

În plus, în urmă cu două săptămâni BIHOREANUL a dovedit şi că acesta a facilitat măsluirea licitaţiei pentru noul sediu al SAJ Bihor în favoarea firmei Vestind Construct, deţinută de omul de afaceri Remus Căpăţână, prietenul şefului DSP, caietul de sarcini fiind întocmit chiar cu "ajutorul" directorului general al Vestind, Puiu Dorel Cazacu, prin firma de consultanţă pe care o deţine - Levions Consulting.

Licitaţia a fost contestată la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, care este aşteptat să se pronunţe, însă aproape un milion de euro, primiţi de la Ministerul Sănătăţii pentru renovarea sediului, riscă să fie pierduţi, dacă nu vor fi utilizaţi până la finele anului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
@petru
Mai bine ai alege una din cele doua variante : te apuci de invatat,ca nu stii medicina de 2 lei,sau te angajezi la somnologie cu madam sefa cu,, totul",ca ii place...Loc este... Nu mai pierde timpul cu amenintari ca baietii cu ochi albastri sunt pe WWW.
Postat 04 Octombrie 2011, 19:15 de Ghita
noi cei multi
toata stima si respectul pt domnul RAED ARAFAT,dar nu anteleg cum a putut lasa sa se antample asa ceva ,sa lase ambulanta Bihor la mana acestui sindicalist ,an sfarsit era o luminita ,o speranta pt cei de la ambulanta pt vremuri mai bune ,fara hotii si alte mizerii de tot felul,, si datorita unei ziariste corupte ,unui sindicalist fara scrupule si cine stie mai cine ne antoarcem de unde am plecat,pacat mare pacat dr GEORGE GALBINEANU era cu siguranta salvarea ,dar speranta moare ultima noi totusi speram ca nu v-a abandona lupta ,al ancurajam,al sprijinim si ai rugam si pe cei care au mai multa putere ca noi sa o faca pt ca credetine merita
Postat 03 Octombrie 2011, 22:13 de angajatii
PT RALUCA
draga Raluca A ai tot amintit de angajarea ficei domnului Parcioaga la ambulanta ,dar de angajarea ficei domnului sindicalist ai uitat ,despre asta nu ai scris niciodata oare de ce ,esti de toata jena pt toate minciunile pe care le-ai scris inclusiv despre domnul Galbineanu George care este un om an adevaratul sens al cuvantului ,care an putinul timp cat a fost la conducerea ambulantei a facut o gramada de lucruri bune pt cei de acolo si nu numai ,dar din pacate daca esti om nu esti apreciat ce doar daca esti caine
Postat 03 Octombrie 2011, 21:59 de h
hotia
nu e greu sa asi dea cineva seama ce s a antamplat ,ce a cautata liderul de sindicat la Bucuresti cand s au dat examenele ,a fost acolo sa se asigure ca totul merge ca pe roate adica sa si asigure postul de manager ,pt ca haideti sa fim seriosi,doar nu credeati ca pt Daniela Petrisor a facuto ea este o biata marioneta an toata povestea,domnul manager asi va sufleca manecile si se va ocupa de treaba,adica sa duca ambulanta de rapa
Postat 03 Octombrie 2011, 21:46 de cetateanul
corectitudine
Fara a fi un cunoscator al fenomenului medical, optez pentru varianta ca s-a facut dreptate in acest caz. Petrisor a fost destituita ilegal pe baza unor acuze minore clar orchestrate de cineva impotriva ei. Lupta pentru putere a reliefat mizeria din conducerea sanatatii bihorene care doreste impunerea oemenilor subordonati trup si suflet pentru diverse interese. A fost clar o lupta a orgoliilor si nu una politica. A castigat pestele cel mai mare, insa atentie..razboiul continua.
Postat 03 Octombrie 2011, 08:16 de CLAUDIU
Pentru ala semnat: nicolae
articol din 1 octombrie pe adevarul punct ro, life, - Raed Arafat, subsecretar de stat în ministerul sănătăţii: „Dacă am vrut ceva am mers până în pânzele albe“
Postat 03 Octombrie 2011, 02:02 de MrBean
Pentru ala semnat: nicolae
Citez: La Ministerul Sănătăţii, la ora şapte seara, un singur birou mai are lumina aprinsă: al subsecretarului de stat Raed Arafat. Are şedinţă. Iese din ea fresh şi zâmbitor, deşi e treaz de dimineaţă la ora 4. Astăzi a supervizat un examen şi, ca să înlăture orice suspiciune că unii dintre candidaţi ar şti subiectele, le-a schimbat pe ultima sută de metri, în zori. Daca si Arafat pupa ,,dosul" la sindicat atunci e jale....sau a fost examen ,,pe bune" ?
Postat 03 Octombrie 2011, 01:58 de MrBean
Pentru ala semnat: antena1
Mai antena1, ma confunzi, n-am copil, dar cand loi avea am sa-l invat ce e bine sau rau, ca aia care fure sau masluiesc licitatii sunt: oameni rai! Mersi de urare cu pupatul sindicatului, sa-i pupi si tu in ritm de du-te-vino "anteriorul" lui Parcioaga
Postat 03 Octombrie 2011, 01:49 de MrBean
e cazul sa va opriti
Incet, incet vor cadea uscaturile din sistem. Mai avem putina rabdare....cateva luni si totul se clarifica. Pîrcioagă....astept momentul sa pun punctul pe i cand vei fi jos...nu am uitat....stim doar noi deocamdata. Psss.....eu nu apelez la presa scrisa...te toc in direct...o sa ai dreptul la replica (daca o vei avea). Plusss....vad ca ti-ai pus haita la treaba , dar ma stii.....eu duc mult....pana la final de data asta
Postat 02 Octombrie 2011, 20:42 de petru
spaga
vedeti ca seful DSP e printre noi duminica aceasta si vrea sa se dea interesant.
Postat 02 Octombrie 2011, 17:52 de rozi pircioaga
@blandul Ben
Mai Ben,mai bine vezi-ti de copil,nu te mai exprima cu waw ! Invata si specializeaza-te ,ca ai avea nevoie... Orice faci...,,vremea ,,ei" trece . Pupa tu ,,dosul"la sindicat .
Postat 02 Octombrie 2011, 17:27 de antena 1
Uau
Uau, ce zvarcoleli de la pupincuristi! Ati pierdut! Hahaha! Aia care in alae trei luni de barfe si denigrari prin statie, o so luati la bot acum!
Postat 02 Octombrie 2011, 16:37 de Bean
din culise
Nu credeti toate prostiile regizate de un sofer-lider de sindicat care este disperat despre sustragerea carburantilor de cei de teapa lui... O sa mai auziti !
Postat 02 Octombrie 2011, 15:06 de Alex
profesor
Articolele pe tema respectiva arata de la o posta ca se doreste discreditarea unor persoane ! Se confunda deliberat ,,angajarea " cu ,,detasarea" fiicei dlui Pircioaga la Amb. Se tot insista pe tema ,,aranjarii "unei licitatii,desi sunt doua(una pt substatii,alta pt statia centrala)ambele contestate la Bucuresti(ca multe altele din judet sau din tara). Si la primarie sunt zeci de licitatii contestate.Autoarea are ,,tema"ceruta de cei care nu au avut castig de cauza.Firma pe care o murdareste autoarea are pretul cel mai mic(vezi site Amb)dintre cele 3 participante.Ciac-ul e in faliment ! A fost data afara si de la Lic Gojdu acum pt ,,incompetenta"realizarii lucrarilor.Ce sa mai vorbim de trucaje...
Postat 02 Octombrie 2011, 15:01 de Nemaipomenit articol
@doctor
Da,doctore,cam asa stau lucrurile in parte,sindicalistul a fost si membru in comisia de concurs (daca asta e moral?)facand numai ,,figuri"si gesturi menite sa intimideze contracandidatul iubitei...A stat in Buc cu EA, s-a dus la toti membrii comisiei sa se prezinte, transportat la locul examenului unii membri din comisie(mai ales pe care nu-i cunoscu-se pana atunci).Daca priviti rezultatul final pe site Amb observati ca la proba de interviu(simulacru)s-a ,,pompat"conform influentelor externe pt madam.Acest fapt a dezgustat o mare parte dintre participanti. Pentru Galbineanu felicitari pt rezultat si masurile luate in cele 3 luni de interimat !
Postat 02 Octombrie 2011, 14:50 de nicolae
Fara
Chiar esti "porno"? Ca vad ca fler nu ai...zambesc...
Postat 02 Octombrie 2011, 12:15 de Anya
minister
Doctore, daca ai fi intr-adevar din sistem, ar trebui sa stii ca Cseke, pe cand era ministru, si Arafat au anuntat de luni bune ca acest concurs se va tine la nivel national, si nu judetean, tocmai pentru a evita fraudele pentru amicul x sau y. Daca se organiza local, sigur Galbi era manager plin astazi, mai ales ca, asa cum zici, e tinut in brate de PD!!! De fapt va manca curul pe toti ca nu a iesit Galbineanu (desi timpul nu-i pierdut si poate contestatia il face ca prin minune admis) va pica afacerile si dati vina pe cine apucati. Cata minte!!!
Postat 02 Octombrie 2011, 12:07 de Dr. UDMR
de ce nu privatizeaza serviciul de ambulanta?
oricum incet incet eliminam evaziunea din sectorul MEDICAL si sa emita bon fiscal, de ce deconteaza casa de pensii? de ce atati abnii aruncati pe geam ca daca nu au bani de tratament ce face il cazeaza la camera atat!! cand se va termina cu farsa din spitalel publice, cand timp vom amagi o natiune, daca dam banii la negru de ce nu prim acte pe EI, de ce?DECONTEAZA casa de sanatate, deconteaza cetateanul ce sitem corupt e asta? EXPLICATI NE cat mai vreti sa bagati in buzunar, cat ne mai obligati sa prcticam acest sistem, de ce nu se verifica codul entologic al medicilor in orice sector dai banii si nu ti da nimic: chitanta !!!! unde traim in AFRICA?
Postat 02 Octombrie 2011, 11:39 de anka
AU INCEPUT SA SE FAULTEZE INTRE EI !!!
Ambulanta este subordonata DSP...concursul trebuia sa se tina la Oradea...doar Petrisor (care are un dosar panal pt. porcariile pe care le-a patronat pana la demitere ) sprijinita de iubitelul chis a aranjat cu Ritli ca si concursul sa se tina la Bucuresti. Acum toata lumea stie ca Ritli nu-l are la ficati pe Pircioaga care a sapat sub el constant pana i-a luat locul in final la DSP dar ca sa fiu obiectiv de data asta Pircioaga a procedat corect cu gasca Petrisor...Nu-l credeam pe Ritli in stare de asemenea manevre...mai ales ca org. pdl Bihor il sprijinea pe Galbineanu...Ce mutari urmeaza...ramane de vazut...!!! Prietenii stiu ce surpriza se pregateste vis a vis de conducerea judeteanului...se negociaza la greu intre un anumit primar (viceprimar) si un anumit ministru...moneda de schimb fiind ....Dar asta va spun cu alta ocazie...dupa ce se intampla SURPRIZA...!!!
Postat 02 Octombrie 2011, 11:15 de DOCTORUL
hai sictir
noa, s-or trezit iara postacii. Anya, vezi ca puti de la o posta a Stefan Serban, pe care il cunoastem tot orasu cat e de lingau, de interesat si profitor. Si sa nu uit: fatalau. nu contezi, scumpica lu tata (n-am gresit genu :P), pt ca tu traiesti din greu pe banii lui capatana. Am auzit ca DNA a intrat pe fir, sper sa ajungeti cu totii unde va e locul :)))
Postat 02 Octombrie 2011, 10:48 de porno man
Sfat
Hmm, sa intelegem, examenul s-a desfasurat corect, nu-i asa, Raluca? A iesit cine trebuia. Articolele despre neregulile de la Ambulanta vor inceta, pentru ca... nu vor mai fi nereguli, sau pentru ca, din pacate, presa romaneasca are ziaristi ca tine, nepartinitori, care-si fac munca bine pentru bani. Zic eu: uita-te la plic, zambeste-i azi, iar maine incearca sa fii Om, daca stii ce inseamna, pentru ca poimaine s-ar putea sa nu mai ai aceasta sansa.
Postat 01 Octombrie 2011, 19:53 de Anya
incurcatura
Urmeaza judeteanul. Sa vezi atunci lovitura de maestru.
Postat 30 Septembrie 2011, 23:50 de Oradean
incurcatura
Incurca-i drace.
Postat 30 Septembrie 2011, 23:49 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON