URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Septembrie 2014, 17:24

Încă se mai "joacă": politicienii din opoziţie şi din PSD s-au mobilizat să ţină la Oradea Regionala Vamală

Încă se mai "joacă": politicienii din opoziţie şi din PSD s-au mobilizat să ţină la Oradea Regionala Vamală foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorii şi deputaţii PNL şi PDL protestează faţă de ceea ce numesc "măsura discreţionară" a conducerii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală care, "fără niciun motiv obiectiv", a decis mutarea Direcţiei Regionale Vamale la Cluj.

"De puţine ori ne-a fost dat să luăm la cunoştinţă de măsuri organizatorice atât de neinspirate, ca să nu spunem ilogice", se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi de către parlamentarii PNL şi PDL, Florica Cherecheş, Lucia Varga, Ioan Cupşa, Gheorghe Costin, Liviu Laza Matiuţa, Cristian Bodea, Valeriu Boeriu şi Gavrilă Ghilea.

"Nu există motive de ordin economic, de ordin social şi nici motive care ţin de funcţionalitatea acestei instituţii publice! Nu au fost semnalate disfuncţionalităţi în activitatea Direcţiei Regionale Vamale din Oradea. Nu avem nicio explicaţie normală şi logică a măsurii privind mutarea sediului DRV la Cluj-Napoca, la o distanţă de peste 150 de km atât de graniţa cu Uniunea Europeană, cât şi de frontiera extracomunitară", se arată în comunicatul parlamentarilor bihoreni ai PNL şi PDL.

Aceştia îşi însuşesc argumentele angajaţilor Regionalei Vamale Oradea, care au protestat miercurea trecută împotriva deciziei şefului ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, arătând că "la nivel naţional, toate Direcţiile Regionale Vamale care au birouri vamale de frontieră, respectiv DRV Iaşi, Galaţi, Craiova şi Timişoara, îşi au sediile în oraşele cele mai apropiate de frontieră, supravegherea vamală în aceste condiţii fiind mult mai eficientă şi operativă", un alt argument pentru păstrarea la Oradea a sediului DRV fiind "necesitatea întăririi controlului la frontiera de vest cu Ungaria şi de nord-vest cu Ucraina, de-a lungul frontierei, între localitatea Salonta (judeţul Bihor) şi Sighetul Marmaţiei (judeţul Maramureş)", pentru combaterea contrabandei cu ţigări şi combustibili.

Deputaţii şi senatorii PNL şi PDL Bihor consideră că prin decizia de mutare la Cluj a sediului Regionalei Vamale vor avea de suferit şi angajaţii, deoarece "se pare că se urmăreşte destituirea lor ilegală din funcţia publică, fără vreo alternativă viabilă şi fără nicio compensaţie legală, (....) se doreşte ca, forţaţi de circumstanţe, lucrătorii de la Oradea să îşi înainteze demisiile şi să fie angajaţi funcţionari domiciliaţi în Cluj-Napoca".


"Am adoptat o declaraţie politică şi vom transmite Ministerului de Finanţe, doamnei ministru Ioana Petrescu, o interpelare prin care îi cerem să ia deîndată măsurile ce se impun pentru a se înlătura efectele acestei decizii abuzive a conducerii ANAF şi de a se reveni la situaţia iniţială, respectiv păstrarea sediului DRV la Oradea", şi-au încheiat comunicatul deputaţii şi senatorii de Bihor ai PNL şi PDL.

PSD-iştii, optimişti

Nu doar parlamentarii Opoziţiei, ci şi ai PSD, sunt de părere că mutarea sediului Regionalei Vamale la Cluj este o măsură ilogică. Tot marţi, senatorul Florian Bodog şi deputatul Ioan Roman, au anunţat că au avut o întrevedere cu ministrul Finanţelor, al cărei subiect a fost măsura decisă de şeful ANAF.

"A fost o discuţie deschisă în care i-am prezentat poziţia PSD Bihor în această problemă şi argumentele pentru care Direcţia Regională Vamală merită şi trebuie să rămână atât cu sediul, cât şi cu angajaţii la Oradea. Domnia sa a înţeles problema şi a dat un semnal pozitiv privind reanalizarea deciziei ANAF în sensul dorit de noi toţi bihorenii", a transmis presei orădene senatorul Florian Bodog, care concluzionează că "după această întâlnire suntem optimişti că Direcţia Vamală va rămâne la Oradea şi nu se va mai produce mutarea propusă de către conducerea ANAF".

O atitudine similară a fost exprimată, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şi de către preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care a avut joia trecută o întâlnire cu vicepremierul Liviu Dragnea pe aceeaşi temă, fără însă a fi precizat concluziile acesteia.

Mutarea la Cluj a sediului Regionalei Vamale de la Oradea a fost anunţată de preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, în urma unei vizite-fulger desfăşurate la Oradea pe 20 august. Miercurea trecută, cei 36 de angajaţi ai Regionalei au protestat public împotriva abuzului, subliniind caracterul ilogic al măsurii, dar şi efectele negative asupra familiilor lor. La o zi după protest, şeful ANAF a emis decizia de mutare, care le-a fost comunicată salariaţilor vinerea trecută.

Citiţi pe această temă şi articolul "Regionalizarea continuată de PSD mută de la Oradea la Cluj cele mai importante servicii deconcentrate"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
atitudine, curaj si ceaiul de la ora 5
Mammmma, cat curaj si atitudine au acesti stimati domni si stilate doamne parlamentari, au iscalit pe ceva foaie ceva de la care PSD-istii bucuresteni au si inceput sa tremure. Data viitoare propun, asa, sa aiba un impact pe masura, si atasarea unor fotografii cu cafeneaua, ceaiul si zaharelul consumat la intalnire. Intr-adevar, momentele memorabile ale politicii bihorene, trebuie sa ramana in istoria neamului.
Postat 03 Septembrie 2014, 08:41 de Crinuletz Pontescu
Directia Vamala ramane la Oradea!
E oficial! Directia Vamala ramane la Oradea! Ministrul Ioana Petrescu a suspendat, pentru 30 de zile, decizia presedintelui ANAF de a muta Directia Vamala la Cluj-Napoca. Doamna Petrescu a luat aceasta decizie dupa intalnirea avuta astazi cu deputatul Ioan Sorin Roman si senatorul Florian Bodog, ocazie cu care i-au fost prezentate dezavantajele mutarii acestei institutii la peste 150 de kilometri de granita.
Postat 02 Septembrie 2014, 22:24 de Directia Vamala rama
Astia ori sunt prosti ori traiesc in lumea viselor !!!
Asa, la gramada, s-au mai mobilizat cand a fost vorba care sa fie centrul de regiune !!! Acum e mai rau, ca se mobilizeaza pentru o chestie fara nicio importanta economica !!! Era economica cu impact imediat atunci cand spagile erau distribuite astfel incat ajungeau mai ales la unii politruci, locali sau de ce natura ar fi fost ei !!! Sau chiar asta e problema ???
Postat 02 Septembrie 2014, 21:46 de WinDos
De ce nu postați direct de pe facebook mesajul Senatorului Bodog
De ce nu postați direct de pe facebook mesajul Senatorului Bodog? El și cu Roman au avut chiar AZI, 02.09.2014, întâlnire cu ministra Petrescu pe subiectul acesta. Ei nu merită elogii? Doar cei care au pus în funcție 2 directori PNLiști?
Postat 02 Septembrie 2014, 21:15 de ebihorean
Director ANAF PeNaL
Directul ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, a fost numit de PNL. Acum vin să îndrepte greșeli și să își ceară scuze cei din ACL? Sau vin să își asume merite ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat?
Postat 02 Septembrie 2014, 21:12 de Stan
PeNaLiiii
1. Directoarea a fost numită de PNL 2. Directorul ANAf a fost numit de PNL. Tupeu de jegoși ordinari să arunce pisica moartă la PSD în brațe.
Postat 02 Septembrie 2014, 21:08 de Eric
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON