URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2012, 13:58

Folosindu-se de faptul că e penticostal, un escroc a dat tunuri imobiliare de peste 350.000 euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, a anunţat, joi, trimiterea în judecată a unui orădean acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Dorin Covaci, 38 de ani, este acuzat că, în perioada 2005-2008, profitând de buna reputaţie pe care şi-a câştigat-o în rândul comunităţii de penticostali din care face parte, a indus şi menţinut în eroare 10 persoane, dintre care trei cetăţeni români cu domiciliile în SUA şi Austria.

Covaci le-ar fi prezentat celor 10 oferte mincinoase, prin care aceştia puteau achiziţiona terenuri sau imobile în zone cu potenţial turistic ridicat şi la preţuri avantajoase, pe care tot prin intermediul său să le revândă într-un timp relativ scurt unor investitori străini, la preţ dublu.

"În scopul obţinerii sumelor de bani, inculpatul a prezentat diverse documente persoanelor păgubite, creându-le convingerea că este de bună credinţă şi că terenurile respectiv clădirile prezentate există în realitate, dar şi că este persoana care poate fără nici un dubiu să realizeze tranzacţiile", a arărat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Potrivit procurorului Vasile Popa, în timpul cercetărilor s-a dovedit însă că bărbatul i-a indus în eroare pe investitori, deoarece nu fusese împuternicit de proprietarii imobilelor şi ai terenurilor să intermedieze tranzacţii în numele lor.

În total, Covaci a pretins şi primit 350.500 euro, bani care au fost folosiţi de acesta în interesul propriu sau al societăţii Roleg Company SRL din Baia Mare, pe care o administrează.

"În cauză, inculpatul a fost arestat preventiv o perioadă de 60 de zile, în cursul anului 2009, după care instanţa a dispus eliberarea lui din arest. Până în prezent prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională nu a fost recuperat", a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Dacă va fi condamnat, Covaci riscă o pedeapsă cu închisoarea între 10 şi 20 de ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
FERICE DE MILIARDARII PENTICOSTALI CE CONDUC COM. REG. PENTICOSTALĂ ORADEA
FERICE DE MILIARDARII PENTICOSTALI DIN BIHOR, CONDUCĂTORII EPISCOPIEI PENTICOSTALE DIN ORADEA: NELU I. MOLDOVAN, BOGDAN IOAN, ILIE JOLŢA, RADU ȚÎRLE ȘI LIVIU APOLZAN Desigur, miliardarii hoți și corupți, enumerați mai sus, nu vor avea parte de prima Fericire rostită de Domnul HRISTOS : "Ferice de cei săraci, căci a lor este Împărăția Cerurilor". Zeci de milioane de dollari trimiși de Bisericile din America, Europa Occidentală și Australia au fost deturnate și gestionate fraudulos de liderii Com. Regionale Penticostale Bihor în ultimii 31 de ani. Trebuie adăugate apoi sumele mari de bani fraudate, primite de la Stat și de la Consiliile județene și locale, în ultimii 31 de ani, pentru ridicarea de noi biserici și sedii de cult somptuoase. Menționăm aici și mita uriașă primită în anul 2005 de liderii Penticostali corupți, Moldovan Ioan, Ilie Jolța, Bogdan Ioan și Radu Țîrle, din partea Sectei Internationale Church of God, prin liderii americani Rev. Dr. Timothy Hill și Johnny Buia, pentru afilierea Cultului Penticostal la această Sectă Internațională C. O. G., contrar Statutului Cultului Penticostal (Independent) din România. Ulterior, directorul de misiuni internaționale, Rev. Johnny I. Buia, a fost condamnat, caterisit și exclus de conducerea Church of God International pentru 6 acte de viol și pedofilie cu minore din familii Penticostale din Detroit, MI. Din miliardele deturnate și furate de liderii C.R.P. Oradea, ei și-au ridicat zeci de Fundații și firme prospere, au făcut mari investiții imobiliare, vile peste vile, în care huzuresc ca niște nababi, împreună cu fii și nurorile lor căpătuiți, în timp ce populația României se confruntă cu cel mai scăzut nivel de trai din Uniunea Europeană! Să nu uităm și miliardele de lei deturnate de ei pentru a-și cumpăra cariere și poziții în politica înaltă (murdară) Românească, un post de Senator PNL pentru Radu Țîrle, apoi de președinte al Consiliului Județean Bihor, și unul de deputat PDL pentru tinerelul Nicolae Jolța, fiul mahărului Penticostal, Ilie Jolța, un securist notoriu, deconspirat de Colegiul CNSAS București. Aventura politică a acestora, împreună cu fiul bătăuș al președintelui Cultului Penticostal, deputatul PDL Lucian Riviș Tipei, a eșuat lamentabil! Biroul de Investigații Penticostale
Postat 07 Septembrie 2021, 11:27 de Popp
@ionel
Cred ca vb de "uscaturile" dintre pocaiti; de fapt, te referi la penticostali. te rog nu generaliza. Fii pocait in religia ta si nu arunca piatra; sau vezi mai bine barna din ochiul tau, nu paiul din ochiul altuia.
Postat 21 Aprilie 2012, 10:05 de LoL
@LoL
,,pocaiti'' ...nu obisnuiesc sa fure (((=: Te cred, toti mai mintim !
Postat 21 Aprilie 2012, 08:13 de ionel
@danezu
N-am spus ca nu sunt penticostali in Sua. Am spus ca cei care beau, fumeaza si danseaza nu sunt penticostali. D-l Tarle merge in America la penticostali nu la carismatici; si nu americanii il ajuta, ci comunitatile de romani( penticostali) stabiliti acolo. Si da: americanii care vin pe la noi si se dau grande sunt carismatici marea majoritate.
Postat 20 Aprilie 2012, 21:18 de LoL
@ionel
Pai ai spus chiar tu ca n-ai o parere prea buna despre ei, nu ti-am pus eu in carca nimic. Nu stiu de ce zici ca la ,,pocaiti'' sunt prosti cu duiumul, poate doar creduli; asta pentru ca ei nu obisnuiesc sa fure, iar cand au de-a face cu cate un escroc, nu stiu sa se teama.
Postat 20 Aprilie 2012, 20:47 de LoL
nu am primit
nu am primit nici acum raspuns.eu nu am vorbit de pocaiti.pocaiti sunt in toate religile.chiar nu stiam ca nu exista penticostali in sua.deci cei care vin in romania sunt carismatici iar dl.tarle merfge tot la carismatici pe cand si in romania vor fi carismatici sa vezi atunci cum vom fi 80% carismatici
Postat 20 Aprilie 2012, 20:12 de danezu
@LoL
De ce-mi pui in carca ce n-am zis ?! De unde stii tu ce cred eu despre o religie sau alta, despre un cult sau despre altul ?! Tot ce ai afirmat sunt doar parerile tale si numai ale tale ! Eu raman la ce am zis DESPRE NEOPROTESTANTI SI NUMAI DESPRE EI : Se vede ca la ,,pocaiti'' sunt prosti cu duiumul !
Postat 20 Aprilie 2012, 18:06 de ionel
danezule
Penticostalii din sua de care zici tu, numai penticostali nu sunt; poate sunt carismatici, asa le zice, cred ca s-au despris din penticostali. Sunt carismatici si in oradea si sunt f liberi, ca sa zic asa, dar in sua unde toate sunt la alt nivel? Fiecare religie are un statut, iar neoprotestantii in general si penticostalii in principal au f multe restrictii; desi ar trebui sa implinim toti Biblia la fel si restrictii sa fie in toate religiile; cum am mai spus: tuturor ni se cere la fel, dar fiecare intelege cum vrea libertatile care le are. Unul bea pana nu mai poate, altul nu. Unul considera ca e pacat sa fumeze, altul nu. Oricum, nu religia ne va mantui , ci credinta in Iisus Hristos. Dar pe langa credinta trebuie sa avem si fapte, pt ca credinta fara fapte este moarta. Astea ne vor mantui, nu penticostalismul, nici ortodoxia, nici catolicismul. Spune-mi tu danezule, este diferenta intre un ortodox care bea si un penticostal care nu bea? Eu zic ca este. Ar trebui sa ne pocaim cu totii. Stii ce inseamna a te pocai? A te lasa de lucrurile rele, a nu le mai face. A te pocai nu inseamna a trece la penticostali sau baptisti. Fii pocait la ortodocsi.
Postat 20 Aprilie 2012, 13:20 de LoL
nu am cu nimeni
nu am cu nimeni nimic am doi vecini babtisti.un ortodox un slovac care e catolic si un penticostal.ma inteleg bine cu toti.fapte rele gi bune face orice om din lumea asta.dar nu-mi raspunde nimeni de ce diferenta asta de practica dintre penticostalii de la noi si cei din alta tara am intrebat si vecinul meu si nu m-a lamurit dar nu s-a suparat ca si altii
Postat 20 Aprilie 2012, 12:20 de danezu
si inca ceva
fiecare va plati pentru ce face, fie ca e penticostal, baptist, ortodox, catolic sau ce-o mai fi. la fel se cere tuturor.
Postat 20 Aprilie 2012, 12:04 de LoL
pentru infedelis
sunt o uscatura cum spui dar spune-mi de ce aveti alte practici decat penticostalii din lumea intreaga
Postat 20 Aprilie 2012, 12:00 de danezu
ionele,ionele
"articolul denigrator la adresa penticostalilor si in general a neoprotestantilor imi sustine opinia" - daca atata poti tu sa digeri.... dar sutele de articole denigratoare la adresa altor religii, sa nu uitam toate scandalurile sexuale in care erau implicati preoti sau calugari ortodocsi si cate si mai cate, asta ce-ti sustine? Prostia? Pacat ca nu stii discerne intre un cal si un magar.
Postat 20 Aprilie 2012, 11:57 de LoL
@infidelis
sa vezi al tau sfarsit ce crud va fi daca nu-ti schimbi mentalitatea....mi-e mila de tine; toti o apa si-un pamant....atunci la fel putem spune ca toti ortodocsii sau catolicii sunt criminali si hoti? e corect? NU!!! nu-i baga pe toti intr-o oala, ca nu exista padure fara uscaturi. oricum la rautatea care iese din tine, esti si tu tot vreo uscatura.....
Postat 20 Aprilie 2012, 11:50 de LoL
padure fara
padure fara uscaturi....dar stiu un lucru, un ortdoxox indiferent de culoarea sau natia lui isi face cruce cu trei degete. penticostalii din s.u.a sau alta tara danseaza ,beau fumeaza se distreaza ai nostrii nu. oare?
Postat 20 Aprilie 2012, 11:34 de danezu
astia sint toti o apa si-un pamint
penticostali, sau pocaiti, hmmmm... astia sint toti grupati in pdl, alde falca, boc, igas, funeriu, sprijiniti masiv din sua. ce nu ne spune "sursa" parchetului e implicarea "fratelui' derecichei, frate de singe bolnav de sifilis cu cea mai jegoasa prostituata a orasului, o psihopata pe nume derecichei simona. deci, cum spuneam, astia sint o apa si-un pamint, DAAAAARRRRR...sfirsitul lor e aproape, si va fi unul crud de tot
Postat 20 Aprilie 2012, 00:21 de INFIDELIS
limitat
prin asemenea articole, un autor (in cazul in care este el) isi arata un singur lucru: limitarea.
Postat 19 Aprilie 2012, 23:04 de cozonac
articol copy/paste
Ce mai articol......copy/paste de la un articol din urma cu 3 ani...........actualizat putin si gata articolu........ http://bihoreanul.gandul.info/bihor/un-tepar-penticostal-a-tras-tunuri-de-peste-un-milion-de-euro-4135228
Postat 19 Aprilie 2012, 19:28 de jurnalist
Nu e penticostal, e oaie ratacita ! Acum e bine ?
N-am o parere prea buna despre schismatici, indiferent cum se autointituleaza ! Si articolul, denigrator la adresa penticostalilor si in general a neoprotestantilor imi sustine opinia. Vorba aia , prost nu-i cine cere, prost e cine da ! Se vede ca la ,,pocaiti'' sunt prosti cu duiumul !
Postat 19 Aprilie 2012, 14:36 de ionel
he's back!
autorul s-a intors! e irecuperabil! dragutz!
Postat 19 Aprilie 2012, 14:31 de leaf
BIHOREANULUI
De ce scoti in evidenta faptul ca e penticostal? Asta l-a determinat cumva sa comita o infractiune? Cand o sa auzim si o sa vadem in ,, bihoreanul'' ca ...cutare care e ortodox a facut .....?Chirila, esti atat de plin de ura fata de penticostali incat daca as fi in locul comunitatii de penticostali, te-as da in judecata! Mi rusine ca sunt ortodoxa, cand vad atata ura! Iar de tine Chirila va fi vai si amar daca nu iti schimbi inima.
Postat 19 Aprilie 2012, 14:20 de ORTODOXA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON