URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2014, 17:11

Petru Filip şi oamenii lui au intrat în conducerea PSD Bihor: Fostul primar PDL - preşedinte executiv, Adelina Coste şi Vasile Petruţ - vicepreşedinţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De la sfârşitul săptămânii trecute, PSD Bihor are noi şefi. Biroul Permanent Judeţean al organizaţiei, format din preşedinţi, vicepreşedinţi şi primarii PSD din judeţ, s-a reunit vineri, pentru a-şi numi noi lideri, fără însă ca acest "detaliu" să fi fost comunicat în mod public.

BIHOREANUL a aflat că, în această formulă, BPJ l-a numit pe fostul viceprimar PDL al Oradiei, în prezent senator de Vrancea, Petru Filip, în funcţia de preşedinte executiv al PSD Bihor. Până acum, această funcţie era ocupată de viceprimarul Oradiei, Ovidiu Mureşan, care susţine că s-a retras din cauza suprasolicitării.

"Am renunţat la funcţie pentru că sarcinile pe care le am în Oradea nu îmi permiteau să mă deplasez şi în judeţ, în campanie. Domnul Petru Filip dispune de timpul necesar", a declarat Ovidiu Mureşan, marţi, pentru BIHOREANUL.

Pe lângă Filip, Biroul Permanent Judeţean a decis şi numirea apropiaţilor acestuia, Adelina Coste şi Vasile Petruţ, ambii foşti membri PDL, acum dezertaţi la PSD, ca vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene.

În plus, Adelina Coste a primit cadou şi funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei municipale PSD Oradea, condusă de acelaşi Ovidiu Mureşan, ca preşedinte.

Numirile foştilor pedelişti vor fi valabile până la alegerile din PSD Bihor, care vor avea loc în primăvară.

BIHOREANUL a arătat, în urmă cu două săptămâni, că Petru Filip urmează să ajungă în fruntea PSD Bihor, ca preşedinte executiv. Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, nega atunci această informaţie, susţinând că Filip va deveni doar vicepreşedinte al organizaţiei, "pentru că are o experienţă de care putem să ne folosim".

Citeşte pe această temă şi articolul "Filip, arma secretă: Fostul primar va conduce cruciada PSD împotriva lui Ilie Bolojan"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
Ana, schimba naibii stilul
Ana, schimba dracului stilu asta ca se vede de la o posta ca doar tu bagi comentariile libidinoase la adresa domnului Mang.
Postat 09 Octombrie 2014, 19:27 de D.R.
ACL pregatiti de plecare?
"Imi pare rau" pentru ACL dar cred ca pana aici le-a fost. PSD le pune capat cu numarul mare de primari si colsilieri pe care ii va avea
Postat 09 Octombrie 2014, 15:22 de Elen@
Felicitam strategia
Eu nu pot sa fac altceva decat sa il felicit pe Dl. Mang pentru strategia adoptata: majoritate in consiliu, influenta mai mare, putere.
Postat 09 Octombrie 2014, 15:18 de amalia
petrica-valijoara mica
La sfarsitul anilor 1979-1980 l-am cunoscut pe Filip, lucra la o fabrica de piese auto in Oradea ca subinginer, modest, spunea am venit in Oradea cu o valijoara sper sa plec din Oradea bogat.Asa a fost, a venit revolutia din 1989 micul nostru ingineras comunist,s-a orientat catre primaria Oradea, a fost primar timp in care impreuna cu Kraus( fost sef imobiliare ), si-au atribuit cele mai frumoase locatii de pe str Republicii ,Roman Ciorogariu, Luis Pasteur etc,in afara de Parcul copiilor din Rogerius nu a facut nimic in mandatul sau.DNA ar putea sa verifice averea domnului si provenienta averii daca ar vrea .Ponta stie toate aceste lucruri si totusi il trimite la Oradea sa -i bage strimbe domnului Ilie Bolojan .Madam Coste Adelina o alta persoana certata cu legea prima data se infiltreaza in rindurile organizatiei de femei a PNL, apoi declara ca va lupta impotriva lui Bolojan.Rusine sa va fie, Bolojan este INCORUPTIBIL, oradenii il iubesc, a facut multe pentru oras, nu ve-ti avea succes domnilor PSD isti-traseisti.
Postat 09 Octombrie 2014, 10:32 de unul din iosia
At
A venit bizonul alb Sa facă dreptate la cei pe care ia dus cu zăhărelul ce mamifer fără miros ......
Postat 08 Octombrie 2014, 19:22 de Ww
pa PSD
am simpatizat mereu cu PSD-ul! niciodata nu am votat altceva, decat aceasta formatiune politica insa acum cand vad ca vine petrica gunoiul Oradiei la PSD Bihor va spun sincer ca voi merge la vot si il voi vota pe Corneliu Vadim Tudor! PSD-ule, m-ai dezamagit!!!!! si era sa uit cata dreptate are Romanul Simplu..... "mai bine era cu Mang" TINETI MINTE 3 CUVINTE: VADIM TUDOR PRESEDINTE!!!
Postat 08 Octombrie 2014, 14:03 de vasile
@luca
Ba luca iti ploua in gura de prost/proasta ce esti. Tu ce dracu ai citit? Unde scrie ca Muresan e presedinte executiv la municipiu? Daca nu reusesti sa citesti decat silabisind roaga pe cineva sa iti citeasca ca uiti ce ai citit la inceput si cand termini de citit nu mai stii despre ce e vorba.
Postat 08 Octombrie 2014, 12:55 de vasile
dezinformare
marii ziaristi galbeni nici macar nu verifica informatiile inainte sa le publice. Ovidiu Muresan este presedinte la PSD Oradea, nu presedinte executiv, functia de presedinte executiv la PSD Oradea era vacanta, Adelina Coste nu i-a luat locul lui Muresan.
Postat 08 Octombrie 2014, 12:15 de luca
SILĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ
FILIP SILĂ COSTE SILĂ PETRUȘ SILĂ FILIP SILĂ FILIP SILĂ COSTE SILĂ COSTE SILĂ PETRUȘ SILĂ PETRUȚ SILĂ FILIP SILĂ FILIP SILĂ FILIP SILĂ COSTE SILĂ COSTE SILĂ COSTE SILĂ PETRUȚ SILĂ PETRUȚ SILĂ PETRUȚ SILĂ FILIP SILĂ FILIP SILĂ FILIP SILĂ FILIP SILĂ FILIP SILĂ COSTE SILĂ COSTE SILĂ COSTE SILĂ COSTE SILĂ PETRUȚ SILĂ PETRUȚ SILĂ PETRUȚ SILĂ FILIP COSTE PETRUȚ SILĂĂĂĂĂ SILĂĂĂĂĂĂĂ SILĂĂĂĂĂĂ SILĂĂĂĂĂĂ SILĂĂĂĂĂ
Postat 08 Octombrie 2014, 10:12 de TDS
HAI PSD
Bravo PSD-isti.Va mai ramane sa cantati VERDE INOURAT.
Postat 08 Octombrie 2014, 09:35 de unsu
explicații posibile
@popescu cred că sunt trei posibile explicații 1. Însușirea s-a produs la limita legii 2. Este în continuare omul lui Băsescu 3. Încă nu e timpul pierdut!
Postat 08 Octombrie 2014, 09:17 de TDS
filip de impact
PETRU FILIP este unul dintre cei mai dubioși politicieni din Bihor(sau Vrancea, mă rog…). Sunt multe de spus despre el dar în context am să pomenesc doar despre mega afacerea imobiliară Consiliul Local Oradea-dezvoltatorul imobiliar IMPACT SA Voluntari din anul 2004(când Consiliul Local Oradea era dominat de PDL). În două propoziții această mega afacere imobiliară a constat în înșelarea a zeci de cumpărători de case de la acest dezvoltator care a câștigat dreptul de a edifica ansamblul rezidențial în urma unei licitații publice prin care se obliga să respecte un anumit preț de vânzare. Obligația a fost încălcată cu sprijinul nemijlocit al Primarului de atunci dr. ing. Petru Filip(îmi pare rău, nu este și academician dar este AGRAMAT, dovada există în emisiuni TV !). Acesta a girat cu rea credință toate neregulile practicate de dezvoltator(ajutat de unealta sa favorită, BOLOȘ)! Problema a fost cunoscută în detaliu de Primarul în exercițiu, Ilie Gavril Bolojan, care în mai multe interviuri și luări de poziție a confirmat spusele mele(până în septembrie 2013!)
Postat 08 Octombrie 2014, 09:15 de TDS
Nelamurire
Nu inteleg. Voi presa l-ati acuzat pe Filip ca si-a insusit toate cladirile din centru. Daca era adevarat, sau este, de ce nu a fost acuzat de nimic pana in prezent de organele competente care fac ravagii prin tara?
Postat 08 Octombrie 2014, 08:03 de popescu
PSD
Chiar si cu acest handicap psd va castiga alegerile
Postat 08 Octombrie 2014, 07:37 de Vladimir
Vai si amar de noi
Ma cum ne rezolva Mang, se caca pe noi pesedisti. Bun, o consolare poate fi ca se va duce si el la naiba dupa alegeri numa ca nu se poate sa nu te enerveze. Parca ieri il chmea pe Dragnea sa il ajute ca nu stia cum dracu sa faca cu functia de presedinte executiv ca majoritatea il vroiau pe Roman si el nu vroia sa il supere pe Pop care si el se dorea presedinte executiv (atunci Pop nu ar fi ajuns vicepresedinte daca nu se mai bifau dupa buletine de vot, si stiu ce vorbesc). Daca imi aduc aminte bine in vara anului 2009 era treaba asta, si cred ca nu gresesc ca era de ziua lui Nelu Roman – 3 iulie. Bun, la Roman I-a tras-o mai rau la ultimele alegeri in partid. Atunci toti am votat-o pe Ana pentru functia de secretar general al PSD Bihor (pentru cei care nu stiu Tiron AnaMaria a fost singurul candidat pentru aceasta functie) si sfatul a fost sa nu il votam pe Roman ca vicepresedinte. Acuma sa judecam drept si Roman are vina lui ca numa a vorbit da nu a facut nimic, ca daca ar fi fost si el mai hotarat cand a spus ce a spus se aduna mai multa lume da daca a stat asa pe ganduri nu ai ce sa mai spui. Baiu e ca acuma vine Petrut si Adelina Coste (cu asta tot pe Roman il loveste ca el nu e vice si Coste care a iesit pe patru in colegiu la Roman e vice). Cum dracu vine astea si imi spune mie ca ei is mari pesedisti. Si apoi cireasa de pe tort Filip. Lasa o in masa de treaba. Acuma cum am spus macar atat ca o ia Mang ca daca Filip a venit cu trupa asa il face c a nu te vezi, ca la prezidentiale nu o sa iasa lucrurile cum vrem noi si asta stim bine. Io pun pariu ca si Ovi o musca cu Coste ca la municipiu va iesi dezastru cu voturile. Da merita ca de cand taie panglici nu mai bagi un pai pe cur in el. Domn presedinte, nu ii bai lasa ca nu te lasam noi tot la Soli mergem sa tiparim afisele
Postat 08 Octombrie 2014, 06:20 de Un pesedist
@/nea caisa/
de ce injuri bai **** udemerista ? nu ti-e rusine escrocule ? au dreptate oamenii. voi sunteti cei mai mari hoti. injuri escrocule pt ca nu va puteti indeplini ticalosiile. va huiduie lumea.
Postat 08 Octombrie 2014, 05:00 de Homeland Security
Partide de kkt
Mars la vot pulime! Du-te si-i voteaza!!! Ha! Ha! Ha! Fiecare popor isi are conducatorii pe care-i merita!!!
Postat 08 Octombrie 2014, 01:07 de Nea Caisa
Nu conteaza !
Orice alianta care nu cuprinde lepra udmr, e mai buna pt orasul acesta. udemeristii sunt cei mai mari hoti. astia fura atat pt ei cat si pt "fratii" lor din ungaria.
Postat 08 Octombrie 2014, 00:57 de clar
Foarte bine !
JOS UDMR !
Postat 08 Octombrie 2014, 00:41 de next
Nesimtire
Gunoiu asta a venit inapoi sa-i umple iar buzunarele?!?! , ne-am intors in timp?!? Oameni buni, trebuie sa iesim afara pe strazi ! Nu vrem acest hot, acest gunoi traseist in orasul nostru! Nu ai facut nimic pt orasul acesta!, pleaca in pm de aici !!!
Postat 07 Octombrie 2014, 23:46 de Adriana
REPLICA
Am tot zis-o si am tot sa o zic` Puterea unui partid social democrat PSD este increderea pe care o are in acel paretid si ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant, siputrerea se pierde ... cand sa uitat de ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant!:))=)) Schimbarea sefilor bucuria prostilor(eh NU ma bucur) ca mai bine era cu MANGPLAGIATORUIL macar cu el ii spuneam toate in fatza NU ca nu i-am spune si luiPetru Filip ula barba carunta in fata toate ` problema este ca suntem tradati de centru PSD care vad in Petru Filip uila barba carunt o salvare a PSD Bihor, GRESIT ! Este o ingropare a PSD Bihor si nimeni Nu-i va crede mnciunile spusde de olteanu slobozeanul venitura pripasita prin Bihor unu Petru Filip si avem destuyi oameni locali bihoreni neaosi care sa sa conduca Deputatul PSD Ioan Sorin Roman care exclude pe @Romanul Simplu din PSD si ramane cu lichelele oportuniste care-l lauda, puterea PSD este in membri simpli NU in liderii corupti gen Mang,Bar, si alti ca umplem paginma de ei :))=)) !Hai SICTIR d-ava dreacu cu PSD-eu vost din Bihor !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Octombrie 2014, 23:11 de Romanul Simplu
Cred ca Filip a venit comanda speciala de la Bucuresti pentru Emilia(n) Pavel
Ma tot intreb acuma Emilia(n) Pavel la 1.45cm ai lui si Filip la 1.95 ai lui, Emilia(n) Pavel ii ajunge fix sa il pupe in... Portofel !
Postat 07 Octombrie 2014, 22:09 de Emilia
@Busy: RE: Masoneria MLNR
Inseamna ca nu l-ai cunoscut pe Dacian Palladi. Consilier de baza a lui Petru Filip pe vremea cand era Primar. Un tembel care toata ziua urla in gura mare pre strazi "Sunt Mason !!! Sunt Fost Procuror !!! Sunt Mason !!!
Postat 07 Octombrie 2014, 22:05 de MLNR
Lichele
Ce mizerabili , ce hoti , ce nerusinati ! Ma mir ca va mai tine pamantul \"domnilor \", ma mir ca nu va trazneste pe strada . Ma intreb cat aveti de gors obrazul , si ce carcater mizerabil cand va sititi la carma unei tari care a platiti cu sange tocmai ca sa scape de lichele ordinare si needucate ca dumneavoastra. Mizeriilor , Traseistilor !
Postat 07 Octombrie 2014, 21:26 de Hfs.ggp@yaho.com
Oradeni, atentie la buzunare!
Percu Filip nu a inteles de ce l-a vomitat Oradea! Acuma ca s-a curvit cu PSD, Oradea il va vomita din nou.
Postat 07 Octombrie 2014, 21:22 de daisycutter
Lichele
Ce mizerabili , ce hoti , ce nerusinati ! Ma mir ca va mai tine pamantul "domnilor ", ma mir ca nu va trazneste pe strada . Ma intreb cat aveti de gors obrazul , si ce carcater mizerabil cand va sititi la carma unei tari care a platiti cu sange tocmai ca sa scape de lichele ordinare si needucate ca dumneavoastra. Mizeriilor , Traseistilor !
Postat 07 Octombrie 2014, 21:20 de Ioana
Hasta la vista,baby
Revin aceleasi jigodii sa intareasca randurile la furat incredibil cat tupeu
Postat 07 Octombrie 2014, 21:04 de yo
Hasta la vista,baby
Revin aceleasi jigodii sa intareasca randurile la furat incredibil cat tupeu
Postat 07 Octombrie 2014, 20:49 de yo
Daca voi nu ma vreti, eu va vreau [banii]
Rusine! nu te vrea nimeni
Postat 07 Octombrie 2014, 20:10 de Kendy
Filip va aduce bani
Filip a adus in Bihor in aceasta toamna banii pe care nici un parlamentar PSD sau PNL nu ia adus, si va aduce in continuare daca Bihorul va merita!
Postat 07 Octombrie 2014, 18:56 de eu
Adio PSD !
Mare greseala ! Filip a plecat din Oradea pe usa din dos si a revenit tot pe acolo. Are o imagine stricata la fel ca godacul de Petrut. Nu inteleg cum vrea un om tanar ca Ponta sa castige alegerile daca ii baga la inaintare pe Filip si Petrut. PSD e singurul in stare sa ne scape de Bolojan, dar cu asa specimene va pierde voturi, in loc sa le castige. Pacat de partid. Cat timp astia doi au functie de conducere, votul meu va merge la oricine altcineva.
Postat 07 Octombrie 2014, 18:40 de xfiles
re: MLNR
Masoni in visele lor. Nu te lua dupa zvonuri ca masonii nu se afiseaza la vedere.
Postat 07 Octombrie 2014, 18:26 de Busy
Stanga, Dreapta, Sus, Jos ... ce conteza ???
Sub titlu e poza lui Stefan Voitec de Slobozia, revenit la Bihor ca indrumator de cadre, iar in josul articolului reclama cu Ciolannis, hotul hotilor propasit din Mein Kampf !!! Sa va voteze cine e atat de prost incat sa meaerga la vot pentru propasirea neamurilor voastre !!!
Postat 07 Octombrie 2014, 18:25 de WinDos
PSD BIHOR E PAPUSA MASONILOR BUCURESTENI !
Exact ce va spuneam acum 2 saptamani ! MASONII din Bucuresti l-au trimis pe Filip la Oradea si l-au obligat pe Mang sa il puna Presedinte Executiv la PSD Bihor! Preconizam ca se intampla in 2 luni. Dar iata ca au trebuit doar 2 saptamani ! PSD BIHOR E DOAR O PAPUSA CONDUSA DE MASONII BUCURESTENI care au interes NUAMI SA USUCE ORADEA FINANCIAR si sa manance ei totul de pe noi prin taxe si amenzi date de Guvern! AFARA CU MASONERIA PSD DIN ORADEA !
Postat 07 Octombrie 2014, 18:04 de ML/NR
RUSINE
traseist ordinar. RUSINE !. Ce naiba cauta sta aici, ca nu a facut nimic pt oradea in 20 de ani ?!?!?
Postat 07 Octombrie 2014, 17:38 de Rusine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON