URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Septembrie 2014, 07:47

Filip, arma secretă: Fostul primar va conduce cruciada PSD împotriva lui Ilie Bolojan

Filip, arma secretă: Fostul primar va conduce cruciada PSD împotriva lui Ilie Bolojan TRIUMVIRII. 5 aprilie 2013, Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor: boss-ul UDMR Alexandru Kiss îi mulţumea lui Ioan Mang că l-a ajutat să rămână vice al CJ. Astă-vară Kiss i-a întors favorul, iar din toamnă vor conduce împreună Bihorul şi Oradea. Nu singuri, ci cu Petru Filip (medalion)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Visul de un sfert de veac al pesediştilor se împlineşte. Ordonanţa care permite traseismul aleşilor locali fără să-şi piardă mandatele oferă PSD-ului ceea ce nu a obţinut la urne în 25 de ani: supremaţia asupra Bihorului şi Oradiei. Ce-i drept, în tovărăşie cu UDMR, dornic de răzbunare după ce a fost lăsat fără postul de viceprimar de Oradea, "cuvenit" prin "tradiţie".

BIHOREANUL vă dezvăluie planurile PSD Bihor după întărirea cu traseiştii veniţi mai ales din PDL pe filiera fostului primar Petru Filip: la judeţ transformarea preşedintelui Cornel Popa într-un simplu executant al deciziilor vicepreşedinţilor Ioan Mang şi Alexandru Kiss, iar la Oradea înlocuirea viceprimarului liberal Mircea Mălan şi, mai ales, slăbirea primarului Ilie Bolojan. Nu degeaba s-a întors "acasă" din Vrancea ex-pedelistul Petru Filip, pregătit să fie eminenţa cenuşie a "roşiilor" bihoreni...

Acţiunea "Aspiratorul"

Se vede clar: miza reală OUG 55/2014, iniţiată de vicepremierul Liviu Dragnea, este răsturnarea majorităţilor din consiliile locale şi judeţene în aşa fel încât, prin traseişti, PSD să domine în cât mai multe administraţii.

La doar trei zile de la publicare, consilierul judeţean Dorel Dume (ales PDL) intra în PSD. Pretextul fugarului? "PDL-ul nu mai există!". Răsplata? Păstrarea postului de şef serviciu la Administraţia Bazinală de Ape. După încă o săptămână, în ziua vizitei lui Dragnea la Oradea, PSD mai bifa două "achiziţii": consilierii judeţeni Vasile Petruţ şi Alina Popa (PPDD) deveneau brusc "social-democraţi".

Rezultatul? Împreună cu UDMR (7 consilieri), PSD (11 consilieri, cu cel al satelitului PC) devenea majoritar în CJ, lăsând în urmă PNL (9 consilieri) şi PDL (6). Astfel, decizia PNL Bihor din vară, de a-l înlocui din funcţia de vicepreşedinte al CJ pe şeful PSD, Ioan Mang, cu pedelistul Ionel Avrigeanu, a devenit cu neputinţă de pus în aplicare. 

Preşedintele executiv Filip

Cum a reuşit PSD să ia puterea nu prin alegeri, ci la doi ani după? Secretul lui Mang se numeşte Petru Filip şi l-a dezvăluit, fără să vrea, unul din cei doi transfugi de la PPDD, Vasile Petruţ, care a recunoscut că s-a făcut pesedist doar datorită prietenului său, pe care îl secondase şi în PDL Bihor, şi care va avea un rol decisiv în PSD Bihor. "Nu am avut nicio motivaţie specială până când a revenit domnul Filip la Bihor cu bagaje, cu valiză", s-a destăinuit Petruţ BIHOREANULUI.

Filip va fi atât de important în PSD Bihor, a confirmat un pesedist, încât va ajunge să-l conducă de facto. "După alegerile prezidenţiale Filip va fi preşedintele executiv al PSD Bihor. Nu-l punem mai devreme ca să nu ne tragă în jos în campania pentru prezidenţiale", a dezvăluit sursa. Până atunci, Filip are rolul de a racola cât mai mulţi pedelişti.

Balanţă întoarsă

Fostul primar al Oradiei şi şef al PDL Bihor se achită cu brio de misiune. După alte trei zile, una din cele mai fidele colaboratoare, Adelina Coste, îşi anunţa înscrierea în PSD, deşi democrat-liberalii îi dăduseră în 2008 un loc în Consiliul Local, şefia Cancelariei Prefectului Gavrilă Ghilea (2009), un post de subprefect (2010) şi din nou unul de consilier municipal (2012), plus o funcţie de vicepreşedinte în partid. La fel ca Dume, a îngânat şi ea acelaşi refren: PDL-ul aliat cu PNL "nu mai există".

În plus, însă, Coste a mai spus ceva esenţial: că mereu s-a opus în Consiliul Local doar primarului Ilie Bolojan. Or, dintr-o dată, cu ea alături, grupul consilierilor PSD ajunge la 8 membri şi, împreună cu UDMR (6), preia majoritatea, peste PNL (11 consilieri) şi PDL (2).

"Cu ajutorul dnei Coste am asigurat faptul că Mureşan (n.r. - viceprimarul PSD Ovidiu Mureşan) nu mai poate fi schimbat", le-a zis Mang jurnaliştilor, marţea trecută. Chit că nu se pusese problema înlocuirii lui Mureşan de la Primărie, ci a lui însuşi de la judeţ.

Popa, pus la colţ

Planul de schimbare a şefului PSD Bihor din poziţia de vice al CJ a eşuat astă-vară datorită liderului UDMR, Alexandru Kiss. "În iunie, când Popa i-a spus lui Kiss că vrem să-l schimbăm pe Mang, Kiss a zis nu, pentru că Mang a fost cel care a insistat în 2012 să fie şi UDMR în alianţa de la judeţ. În aceste condiţii, aveam nevoie de voturile celor doi PPDD-işti. Acum, că Petruţ şi Alina Popa au intrat la PSD, nu mai putem face nimic", constată un liberal. Partea proastă pentru liberali, cu Cornel Popa în frunte, e că de-acum vor fi simpli spectatori la deciziile tandemului Mang-Kiss. "Degeaba avem preşedinte de judeţ, că nu mai avem puterea la votul în Consiliu. Popa va executa ce vor hotărî Mang şi Kiss".

Planul e aşa de cunoscut încât şi pesediştii şi-l asumă, neoficial. "Vrem să-l facem pe Popa să fie mai puţin decât a fost Radu Ţîrle", spune un fruntaş PSD. Care e scopul? Cu un Cornel Popa scos pe tuşă şi cu un PSD care încă va fi la guvernare, Mang speră că în vara lui 2016 va câştiga şefia CJ. Până atunci, lipsit de mijloace, liberalul nu-şi va atinge niciun obiectiv: parcuri industriale în Tileagd şi Marghita, drumuri judeţene, curse aeriene internaţionale...

"Castrarea" lui Bolojan

La Primărie, pentru că Ilie Bolojan e un "vânat" mai greu, jocurile sunt mai complicate. Adelina Coste va fi însă berbecele pregătit să lovească în citadela liberală, şi nu degeaba o descria Mang ca "om politic adevărat, cu trecut, prezent, însă în mod special cu viitor". De ce mai ales cu viitor? Fiindcă ea va deschide ostilităţile împotriva lui Bolojan.

O parte din plan a trădat-o Mang marţea trecută, când a spus public că primarul are o problemă cu CET-ul. "Conform autorizaţiei, pe care domnul primar ştie că o are, de la 1 ianuarie 2015 cazanele pe cărbune fără filtre (n.r. - pentru purificarea noxelor) nu mai pot funcţiona. Întrebarea e ce vom face la iarnă, şi aici consilierii locali vor trebui să ia o decizie", a zis Mang, adăugând că singura soluţie ar fi o păsuire de la Guvern, dar fără a preciza dacă PSD-iştii o vor cere.

Sursele BIHOREANULUI spun nu numai că n-o va face, dar găselniţa cu CET-ul îi aparţine chiar viitorului preşedinte executiv Petru Filip, fost primar aproape patru mandate şi, deci, bun cunoscător al problemelor oraşului. "Vor încerca fie să obţină încă o amendă din partea Ministerului Mediului, fie închiderea CET-ului. Bolojan va fi înjurat de toţi orădenii în plină iarnă", explică un pesedist.

Variante de "vici"

Acţiunile vor fi iniţiate după alegerile prezidenţiale, fiindcă până atunci există riscul ca orădenii să recunoască în ele "modelul" distructiv aplicat CET-ului în 2011 de alt fost PDL-ist, Mircea Matei, apropiat lui Filip. "Rolul lui Matei i-a revenit acum lui Coste", spune sursa din PSD. Pe cale de consecinţă, viceprimarul Mircea Mălan, responsabil cu Direcţia Tehnică, va fi învinuit că, la fel ca Bolojan, n-a fost capabil să prevină situaţia, astfel încât Consiliul va vota schimbarea lui, cu Adelina Coste.

O problemă ar putea fi eventuala replică a lui Bolojan, că şi consilierii şi viceprimarul PSD aveau toate informaţiile despre CET şi n-au făcut nimic. "Presat de Mang, Ovidiu Mureşan are o jenă şi s-ar putea retrage de la Primărie", a deconspirat sursa BIHOREANULUI, adăugând că vicele şi-a negociat deja şefia unei instituţii deconcentrate. În această variantă ar urma planul B: PSD-UDMR vor pune nu unul, ci doi viceprimari: pentru un post e în cărţi Coste, iar pentru celălalt fie un alt pesedist, fie udemeristul Ritli Ladislau Csongor.

Silenzio stampa

Deocamdată niciunul dintre politicieni nu vrea să comenteze ce urmează să se întâmple. Abordat de BIHOREANUL, Petru Filip a refuzat orice discuţie, iar Ioan Mang spune că acesta va fi "cooptat în echipa PSD Bihor doar ca vicepreşedinte, pentru că are o experienţă de care putem să ne folosim". Îşi închipuie cineva, însă, că Filip va rămâne un biet vicepreşedinte, la grămadă cu Adelina Coste ori cu anonimi ca Dumitru Gherman ori Adrian Fănică?

Şeful UDMR, Alexandru Kiss, a refuzat orice cuvânt, ca un şahist care nu-şi poate deconspira mutările în avans, iar omologul PNL-ist, Cornel Popa, s-a refugiat în concediu imediat ce şi-a dat seama că urmează să fie, de acum, doar un figurant. Cât despre primarul Bolojan, a declinat şi el orice discuţie, zicând, sec, doar atât: "Vom trăi şi vom vedea!". Ce şi cum, aflăm după alegeri...


BILANŢ LA RACOLĂRI
Recoltă subţire

Deşi a anunţat că a convins şase primari de la PDL şi PNL să intre în PSD, Ioan Mang a strâns până acum doar cinci edili şi ceva mai mult de o duzină de consilieri comunali. Cei cinci sunt din Săcădat, Borod, Balc, Husasău de Tinca (de la PDL) şi Avram Iancu (de la PNL). Despre cel de-al şaselea surse din PSD, dar şi liberale, susţin că ar putea fi Adrian Domocoş, primarul Beiuşului, "interesant" pentru PSD nu datorită dosarelor sale penale, ci pentru că în această zonă a judeţului stau liberalii cel mai bine şi trebuie destabilizaţi. Doi primari despre care se credea că vor fugi la PSD, cel din Batăr (PNL) şi cel din Şoimi (PDL) au rămas pe loc. Există însă şi aleşi plecaţi de la putere spre opoziţie: la Rieni un consilier UNPR a ales PDL, iar la Aştileu un PPDD-ist PNL. Ce-i drept, partidele mai au încă destul timp pentru găsirea de "prostituate", OUG 55 fiind valabilă până la 16 octombrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
52 Comentarii
Filip si Mafia oradeana....inca o data
Don Filip,poate vreti sa va aducem aminte de dezmaturile si orgiile organizate la CASA ALBA,unde" puneati Oradea la cale ",impreuna cu tovarasii din Sistem (politie,procuratura,primarie,Unchiul de la Universitate....)
Postat 26 Septembrie 2014, 13:21 de wpg
vremea adevarului
cred ca a venit momentul adevarului..sa demonstram daca mai este cazul ce vrem pentru orasul nostru..sa ne intoarcem inapoi cu 20de ani si sal votam pe curva de Filip..sau sa mergem inainte..si sa ne dorim un oras occidental??..chiar si cei mai pesimisti nu pot decat sa recunoasca ca in mandatul lui Bolojan Oradea a luat un trend ascendent..Pai ca sa mergem inainte trebuie sa acceleram nu sa punem frana....
Postat 25 Septembrie 2014, 16:35 de acidutzu
@Iancu cu Tancu Postacul
@Iancu cu Tancu: iti spun eu, postacul PSD care nu a luat Bacul e Emilian Pavel. "DIrector" pus de PSD la salar de 7500 lei in mana pe luna ca sa stea toata ziuna sa posteze pe forumuri! Asta fac PSD: iau baietii lipitori de afise gen Emilian Pavel si ii pun Directori si Secretari de Stat. Apoi, asteapta crestere economica!
Postat 25 Septembrie 2014, 12:59 de milostivul
Mang stie ce face
sunt convinsa ca Mang stie foarte bine pe cine are langa el, nu trebuie sa vina cineva sa ii spuna. Cat despre aceasta acceptare .... bravo lui - majoritate. Este un bun strateg
Postat 25 Septembrie 2014, 09:36 de Deea
Inteligenta miscare
Nu pot spune decat ca miscarea lui Ioan Mangn este una inteligenta. Majoritate in Consiliul Judetean
Postat 25 Septembrie 2014, 09:24 de Elena
Echipa super!
Ce ma bucur ca dl Filip s-a intors! Chiar m-as bucura sa il ia si pe dl Popa in barca PSD… asa sigur se scufunda cel putin in Bihor. Sa dea Dumnezeu sa se scufunde PSD in toata tara!!!!!
Postat 25 Septembrie 2014, 03:31 de ana
Angajam postac fara bac
Imi vine sa vomit cand vad postarile lingailor PSD. Nici macar linguseli nu sunt in stare sa faca...se vede de la 5 km ca e una si aceeasi persoana care vomita 10 comentarii de kakt...PSD in Bihor face fix cat un ciorap purtat o saptamana in care si-au facut cuib niste imputiti ca Filip sau Petrut.
Postat 25 Septembrie 2014, 00:31 de Iancu cu tancu
io
aveti europarlamentar? ma bucur.....dar a fost si FILIP ..SI SA NE SPUNA ce a facut pt bihor............asta va face si copilu ...NIMICA DA NIMICA eventual isi va purta prin bruxell toti sstinatorii la fel ca filip.............
Postat 24 Septembrie 2014, 23:22 de io
Rautati ale propagandistilor basisti
Felicitari PSD Bihor pentru tot ce faceti in ultimul timp pentru oameni. Avem si un Europarlamentar din Bihor din partea PSD pentru prima data care ne va sustine interesele judetului nostru. Restul sunt rautati ale propagandistilor Basisti si ai urmasilor lui.
Postat 24 Septembrie 2014, 22:30 de Cristina
Arma secreta pe dreaq
Filip-arma secreta? Madama Coste viitor stralucit? Povesti cu infractori! Hai, mai lasati-ma! Aveti vise erotice, sau ce mama dreaq!
Postat 24 Septembrie 2014, 22:25 de cati
Bolojan a comis-o
Bolojan a comis-o rau cu amenda uriasa luata de CET fiind raspunzator chiar si indirect de acest lucru. Sa ne mai lase PNL-istii astia in pace cu tot cu ziarul lor de casa( ebihoreanul ) cu tot.
Postat 24 Septembrie 2014, 22:25 de Cosmin
Strategia PSD foarte buna
Strategia PSD este una binevenita in contextul politic actual. Felicitari pentru toate deciziile strategice luate pana in prezent. Avem si noi intr-un final in Bihor o organizatie puternica.
Postat 24 Septembrie 2014, 22:22 de Andreea
.....
Va mirati ca trec toti la PSD? nu ar trebui deoarece acei alesi locali au fost votati sub sigla USL si acum s-au trezit ca sunt in barca lui Base. Foarte bine ca s-a creat un cadru legal in care acei oameni sa poata sa-i reprezinte cu demnitate pe cei care i-au ales.
Postat 24 Septembrie 2014, 22:20 de Gina
Popa Cornel un simplu figurant
Foarte bine ca Popa Cornel va fi un simplu figurant. Nu a facut nimik pentru judetul asta.
Postat 24 Septembrie 2014, 22:17 de Coco
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE inainte de toate. Traseismul politic, lovitura de stat USL, setea de putere politica a facut ca Petru Filip senator de la PDL, senator ales in Bihor sa treaca la PSD la final de mandat si sa candideze din partea USL din Vrancea de la baroni locali PSD , pt ca pe urma sa vina in forta si sa ne impuns sa conduca pe viitor PSD Bihor! Hai SICTIR!:Avem in PSD oameni roman i care sa ne conduca , NU vrem slobozeni!))=))Petru Filip Slobozeanul a facut multe multe rele orasului Oradea,bune doar bazinul olimpic la triplu pret, da amanta dusa la Bruxelles pe bani contribuabilului roman simplu !:))=)) Nu uitam cand Petru Filip era primarul orasului Oradea si tot cu oras balnear ne aburea de aceea a pierdut multe investitii si investitori straini pe motivul ca era prea mica shpaga, da nu uitam cum a facut prin acte false ca si Corso Republici sa-i apartina ,desfiintarea celei mai vechi farmacii din Oradea sediu banca vis avis de primarie .Schimbarea sefilor(PSD) bucuria prostilor ( membrilor simpli din PSD Bihor) compatimesc pe Mang Ioan PLAGIATORUL! schimbarea lui va fi moartea popincuristilor lui din PSD Bihor:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Septembrie 2014, 20:49 de Romanul Simplu
filip
Dupa ce ne-a intors spatele , vrea sa vina la Oradea din nou? Bolojan a facut mai mult pentru urbea noastra decat precedentul
Postat 24 Septembrie 2014, 20:48 de CORNELIA
felicitări
Acum știm cu cine votam, pentru ăsta merita votul nostru Pad-ul.
Postat 24 Septembrie 2014, 18:48 de nota
.
Se pare ca Psd-ul știe ce dorește, ca vine Filipine și se alătură nu este o problemă, cu cât mai mulți, cu atat mai bine. Bună idee!
Postat 24 Septembrie 2014, 18:47 de alegator
psd
Pnl-istii au fatut tot felu de prostii, iar psd ia incet incet avant.
Postat 24 Septembrie 2014, 17:46 de Dorel
strategie de nota 10
Strategia lui Mang este o strategie buna. Prin putinele mutari astazi PSD are un cuvant important de spus atat in consiliul local cat si in cel judetean.
Postat 24 Septembrie 2014, 15:22 de soso
Trezirea
Poate prin mutarile PSD-ului se va trezi din betie si POPA, care in afara de a lua parte la chermeze cu primarii PNL din judet, nu a facut nimic. Bihorul are in fruntea judetului un om de paie, prins intre ciocan si nicovala, iar marele si inegalabilul vice Malan nu a fost in stare sa duca la capat proiectul Pasajului Vulturul Negru. Poate ne spune si noua ce garantii s-au luat sau o sa ne trezim ca tot noi trebuie sa ii despagubim daca se reziliaza contractul.
Postat 24 Septembrie 2014, 15:19 de Claudiu
No.1
PSD devine incet dar sigur principalul partind in judet. Filip si Coste fac parte din strategia lui Mang de a face din PSD partitul cel mai important.
Postat 24 Septembrie 2014, 14:09 de edina
Pasajul Vulturu Negru... un dezastru !
Daca nu intervenea Bolojan, ungurii respectivi mai papau vreo cativa ani, cateva milioane de euro. Vorba aia, timpul trece, leafa merge.
Postat 24 Septembrie 2014, 14:08 de @banul public
????????
Singura solutie e castrarea lui Bolo,dar si a lui Filip!Ce cauta Filip aici acum?Vrea primar?Mai sunt ceva case de luat in centru?????????
Postat 24 Septembrie 2014, 13:53 de Nea taticu
ce sa spun...
@TDS bis: te-a facut tare destept dumneaei! si sa stii ca dumneaei ARE CRATIMĂ!
Postat 24 Septembrie 2014, 13:33 de TDS
Votati psd, sa vedeti ce bine !
Ce-mi placeee! Cum erau ei ca doi siamezi, cum isi luau vorba din gura unul altuia, ce mai, gandeau la fel, vorbeau la fel... cred ca si muierile si le-au pus la comun. Vorbesc de tonta si antenescu, vorbesc de psd si pnl, uslamul intr-un cuvant! N-a trecut anul si uite-i ce au ajuns! Ei ca ei, da' astia, trepadusii, alde bolovan, alde fliper, cearta, injuraturi, acuze! Noroc cu seful parchetarilor, dl man ciprian, ca-i om bun si se roaga hotii sa-l tina Al de Sus pe scaun... se zvoneste de bun ce-i ii ruginesc catusele in sertar!
Postat 24 Septembrie 2014, 12:50 de vali vijelie
.
**** filip ca din cauza lui a ajuns Oradea la nivelul de cacat la care era prin 2008. Noroc cu Bolojan ca a mai redresat lucrurile
Postat 24 Septembrie 2014, 12:06 de David
trilulilu
Le-a trebuit pnl-istilor alianta cu pdl de dragu lu iohanis...
Postat 24 Septembrie 2014, 11:52 de Anton
Missing in action
Pana la urma care e problema daca din schema dispar Popa si Malan? Primul la Consiliul Judetean nu a facut nimic de mai mult de 2 ani, iar celalalt, in afara de taiat panglici si de nenorocirea pasajului si de lipsa de dialog in privinta centrului nu s-a remarcat cu nimic.
Postat 24 Septembrie 2014, 11:35 de Un prieten
Inrosirea Judetului
Strategia de inrosire a judetului este in plin avant. Aveti impresia ca cineva o va putea opri? Aveti impresia ca schimbarile mentionate in articol nu vor avea loc? Popa va deveni mic mic de tot, iar Malan si Bolojan sa isi stranga mana de pe acum pentru colaborare, ca poate pe viitor, nu vor mai avea ocazia.
Postat 24 Septembrie 2014, 11:20 de Strateg
E.U.
@Pedro Filipe: se spune că are una și într-un cartier rezidențial cu iz european! Acuma cum o fi dobândit-o, numai Dumnezeu știe(ca să-l parafrazez pe Turcescu). Gurile rele vorbesc despre o.......(să înlocuiască fiecare punctele de suspensie cu ce crede că s-ar potrivi mai bine!) P.S. Stiu emailul lui TDS ! p*s********6@yahoo.com - GHERILA PSD NU UITA SI NU IARTA !!!
Postat 24 Septembrie 2014, 11:19 de TDS bis
strategia PSD
Macar PSD are strategie pe termen mediu si lung. Sunt ferm convins ca in afara de UDMR, PNL si PDL nici nu auzit de aceste cuvinte. Cu venirea tradatorilor, balanta incepe sa se incline spre stanga.
Postat 24 Septembrie 2014, 11:14 de pictor vonta
@De la Bucuresti - Petru Filip si Masoneria
Desi nu a recunoascut niciodata ca ar fost initiat in Masonerie, Legaturile lui Petru Filip cu Masoneria M:.L:.N:.R:. este cunoscuta de pe vremea cand era primar. Sfatuitorul lui principal era Dacial Palladi, personaj atat de penibil incat a strigat in gura mare in ziare ca el e Mason! Ceilalti F:.F:. T, C, M, D si alti F:.F:. a caror initiale nu le voi mai scrie pentru ca ii cunoastem cu totii, le stim la toti legaturile cu primaria din timpul mandatelor lui Petru Filip!
Postat 24 Septembrie 2014, 11:13 de PFP
Bucurestiul nu doarme in cazul Petru Filip !
Anticipand loviturile pe care Petru Filip urmeaza sa le execute dupa venirea in Bihor, PDL Bucuresti si-a trimis un grup de investigatori de la un ziar de investigatii cu tiraj national. Acestia au ajuns joia trecuta la Oradea si au stat in Oradea pana duminica. Si se pare ca nu au plecat cu mana goala! Au intrat in posesia unei poze cu fostul primar Petru Filip intrand intr-un renumit Templu Masonic impreuna cu alti masoni cu greutate. Iar aceasta poza cu fostul presedinte interimar al senatului Pentru Filip, initial cautata pentru a fi publicata in ziar se pare ca se pregateste "lansarea" ei intr-o emisiune la televiziunea din grupul de presa din care face parte si ziarul in cazua.
Postat 24 Septembrie 2014, 11:08 de De la Bucuresti
E.U.
@Pedro Filipe: se spune că are una și într-un cartier rezidențial cu iz european! Acuma cum o fi dobândit-o, numai Dumnezeu știe(ca să-l parafrazez pe Turcescu). Gurile rele vorbesc despre o.......(să înlocuiască fiecare punctele de suspensie cu ce crede că s-ar potrivi mai bine!)
Postat 24 Septembrie 2014, 10:46 de TDS
ARMA DE KAKAT !!!
Filp = arma de kakat a PSD-ului !!! Ha !! Filip !!! Bolovane scopate dosarele de devalizare a bugetului local de la naftalina !!!!!!
Postat 24 Septembrie 2014, 10:43 de scortosul
Cei trei lichele, Filip, Mang si Kiss
Filip mitic jegos date dracului, ca ai jecmanit Oradea, daca crezi ca vreodata o sa mai ajungi primar in Oradea te inseli amarnic, ai facut numai smenozeli in mandatul tau nu a ramas mai nimic in 12 ani de mandat esti o nulitate la fel ca Mang Copy Paste sau Kiss Tiganul trei frati patati sa va ia dracul pe toti ca ati provocat atata rau orasului Oradea si Bihorului.
Postat 24 Septembrie 2014, 10:24 de Johny B
gdv
Porku de Filip ?care s-a ocupat numai de furaciune si care n-a facut nimic pentru Oradea ? Sa vina ca-l asteptam cu oua clocite si rosii putrede .... :)
Postat 24 Septembrie 2014, 10:06 de gdv
MASONERIA ORADEANA ISI ARATA MUSCHII !
DUPA PSD BUCURESTI, MASONERIA A PUS MANA SI PE PSD BIHOR! MANG, FILIP, BONCHIS, PETRUT, MILA PAVEL SI BUNEA O STIU ! DAR SI KISS, RITLI, SI COSTE! LANTUL MASONIC II OBLIGA SA SE COALIZEZE IMPOTRIVA PROFANILOR NECREDINCIOSI IN MASONERIE !
Postat 24 Septembrie 2014, 10:05 de ASEREHE
FILIP AGRAMATUL
Pentru cine mai avea dubii! Petru FILIP a spus în felul următor: "În condițiile în care și-a luat credit E PROBLEMELE DÂNSULUI". Proba o găsiți pe site-ul B1 TV Înregistrări Butonul de panică/09.09.2014 minutul 31.47! Greu cu gramatica dom' profesor universitar!
Postat 24 Septembrie 2014, 09:39 de TDS
Muresane, e inceputul sfarsitului pentru tine!
Cam asta a fost cariera politica a Vicelui Muresan! A rezistat destul de mult la kilogramele lui!
Postat 24 Septembrie 2014, 09:33 de Mures
Petru FIlip sa aiba grija de casele dobandite de pe Republicii!
Petru Filip a pus mana cel putin Dubios pe cateva zeci de case din Cetrul Oradiei cat a fost primar al Oradiei! A aflat ca sunt vanzari noi de imobile? Vrea sa mai puna mana pe cateva? Sau ce urmareste???
Postat 24 Septembrie 2014, 09:24 de Pedro Filipe
Lista de Corupti din PSD continua
Continuam cu Profesoara Doina Bunea. O alta PSDista Oradeana care a stat 3 luni in Bucuresti si a venit cu coada intre picioare. A ajuns in Senatul Romaniei ca inlocuitoare a Rectorului Maghiar. Gurile rele spun ca Doina Bunea ar fi fost Amanta defunctului Rector in anii 2000 si de aceea ar fi propus-o Rectorul Maghiar in Senat. Asadar avem si o Profesoara (Doina Bunea) ajunsa Senator pe zvonuri de relatii extraconjugale. Vom Continua si cu alte dezvaluiri despre Consilierii PSD impreuna cu copii dupa documente si fotografii pentru contracte trantite si examene aranjate, dupa caz.
Postat 24 Septembrie 2014, 09:21 de coruptia oradeana
PSD Oradea, o lista de corupti (2)
Adrian Stanga (PSD Oradea) este director al Deme Macarale. I-a fost finantata campania si inscrierea pe lista numai pentru a facilita contractele cu Primaria Oradea ale Firmelor din Grupul Deme. Doar ca sub Domnia PNL acestea nu au aparut si acum se finanteaza gros destabilizarea PNL pentru ca Grupurile de interes Financiare din PSD Oradea sa puna mana pe contractele Primariei Oradea
Postat 24 Septembrie 2014, 09:13 de CORUPTIA DE oRADEA
PSD Oradea, o lista de corupti (1)
Lista de Consilieri Locali Oradea e o lista de Corupti. L-au pus pe Muresan cap de lista pentru a da o imagine ca naivitate. Dar de fapt lista e compusa doar din corupti si mafioti. De exemplu: Ioan Bonchis - Fost angajat al Finantelor Bihor, spagar de prima clasa. Acum, dat afara din Finante (nu pentru buna purtare!) a deschis un Casino pe Alexandri unde spala bani pentru PSD. Noua achizitie Adelina Coste cu firma de consultanta striga in gura mare ca Administratorul acual al CET este incompetent. Defapt, problema este ca acesta a reziliat contractul de capusare a CET pe care firma distinsei Adelina Coste il avea cu CET sub domnia Fostului Administrator.
Postat 24 Septembrie 2014, 09:10 de coruptia de oradea
Petru Filip si afacerea Cartierul Luceafarul a firmei Selina
Petru Filip actual Senator PSD, fost Primar PD al Oradiei, s-a transferat din vrancea la organizatia PSD Oradea acum 3 saptamani. dar se pare ca nu de dragul bihorenilor ci datorita noilor descoperiri pe care le-a facut dna referitor la "Afacerea Cartierul Luceafarul" a firmei Selina. DNA a descoperit ca Terenul oferit aproape Gratuit de Kiss Sandor, presedintele UDMR al Consiliului Judetean Bihor din 2004 catre Beniamin Rus, patronul Selina, a fost initial al Primariei Oradea. iar in urma unei intelegeri discrete dintre Petru Filip si Beniamin Rus, primarul de atunci Petru Filip a dispus cesiunea terenului de sub Cartierul Lueafarul catre Consiliul Judetean pentru ca apoi Sandor Kiss sa il poata oferi mai departe catre Selina la un pret simbolic. doar ca transferul dintre Primaria lui Filip si Consiliul lui Kiss s-a facut cu foarte multe lacune de legalitate. conform surselor atat Petru Filip cat si mai multi angajati din acea vreme ai primariei au fost sau urmeaza sa fie audiati la DNA Oradea referitor la acest transfer suspectat de ilegalitate. In Concluzie: Probabil vedem ultima zvacnire a lui Petru Filip inainte de arestare de catre DNA Oradea!
Postat 24 Septembrie 2014, 09:00 de Dana
Adelina Coste mironosita sa aiba grija de licitatiile aranjate pentru firma de consultanta!
Adelina Coste sa aiba grija. Are firma de consultanta care a primit mai multe contracte cu stat in perioada 2008-2013 pe vremea cat a fost si subprefect. Iar modul de acordare nu este dubior. Este trantit pe fata! Sunt copii dupa acte in arhive si vor fi scoase la ziare! Azi in Consiliul Local, maine la Declaratii la DNA doamna Adelina Coste!
Postat 24 Septembrie 2014, 08:53 de Spinul din Coasta
In PD Filip a fost o valoare. Nu inteleg de ce s-a asociat cu Miky Mouse astia din PSD
Domnule Filip, ati parasit PD pentru un post cald la Bucuresti. Asta am inteles. Dar acum ati venit la PSD Bihor si vi-ati asociat numele cu un "ministru" Mang care a venit dupa nici o saptamana cu coada intre picioare de la Bucuresti pentru ca a furat drepturi de autor fara sa le declare? Cu un PSD Bihor asa de valors incat nu au avut pe cine sa sustina la Europarlamentar decat pe Pavel un betiv din carciumele oradene. Om pe care pana si prietenii apropiati il poreclesc "Mila". Au numit viceprimar Muresan un zero valoare care toata ziua numai sta si grohaie pe holurile primariei! Domnule Filip, in PD ati reprezentat o valoare si nu v-ati asociat cu non-valorile. Este pacat ca v-ati incalcat valorile morale si v-ati asociat cu astfel de "Personalitati"...
Postat 24 Septembrie 2014, 08:48 de Miky
Grozavi
Numai asa ,PONTA care candideaza SINGUR,poate ajunge pe locul DOI.????
Postat 24 Septembrie 2014, 08:36 de Gaga
FRAIEREALA
PDListi CU,CARE PSDistii consacrati s-au luptat in trei campanii impotriva lui Basescu,preiau ACUM cu TOTUL PSD Bihor.FRUMOS.
Postat 24 Septembrie 2014, 08:34 de UNSU
Scenariu de Cris !!!
Ai scapat ceva Cris, din povestea ta de adormit imitatiile de politicieni bihoreni !!! Si anume ca Popa pierde teren datorita propriei incompetente, nefiind nevoie de niciun impuls din afara !!! In al doilea rand ca Bolojan, adica tinta principala a scenariului tau, are probleme medicale cunoscute in anumite medii medicale si, fiind schizoid sub tratament permanent, nu e nevoie din partea adverasarilor decat publicarea dosarului sau de pacient "acoperit" !!!
Postat 24 Septembrie 2014, 08:30 de WinDos
filip=bolojan
Sunt curios ce părere mai are acum FILIP despre situaţia pe care singur a creat-o(mă rog, cu sprijinul unora din Administraţia Imobiliară Oradea)închizând ochii la ilegalităţile comise de dezvoltatorul IMPACT în perioada mandatului său? Deşi am sesizat DNA-ul, concluzia a fost că nimeni nu se face vinovat că Primăria nu a controlat dacă IMPACT respectă termenii LICITAŢIEI PUBLICE organizată de ea însăşi! ba mai mult, reprezentanţii AIO au spus clar: clienţii care au cumpărat sunt de vină, noi nu puteam interveni în relaţia client-dezvoltator. şi asta în condiţiile în care conform asocierii dintre Consiliul Local şi IMPACT existau trei categorii de raporturi juridice ai căror titulari erau: Consiliul Local, dezvoltatorul şi potenţialul client. deci în mod normal aceste categorii de raporturi erau inter-dependente!!!!! presupunând că celor de la AIO "le-a scăpat"această problemă, din momentul în care eu le-am pus-o pe tavă NU MAI AU NICI O SCUZĂ! ba mai mult, contractul de asociere dintre Consiliul Local şi IMPACT prevedea(absolut firesc)sancţiuni pentru nerespectarea lui! Pentru depăşirea preţului LICITAT PUBLIC, sancţiunea era rezilierea contractului dintre CLO şi dezvoltator. ce răspuns credeţi că am primit sub semnăturile FILIP-BOLOŞ? că nu e oportună rezilierea! adică nişte funcţionari publici hotărăsc singuri că o sancţiune prevăzută de un contract încheiat urmare UNEI LICITAŢII PUBLICE se aplică doar dacă vor muşchii lor! Asta în condiţiile în care ei erau puşi acolo SĂ APERE INTERESELE ORAŞULUI)IN GENERAL)ŞI ALE CLIENŢILOR(ÎN PARTICULAR). După 2008 BOLOJAN a recunoscut că este aşa cum spun eu(există dovezi în toată presa locală). Ce ramânea de făcut pentru un cetăţean obişnuit? Să apeleze la justiţie. dar coana justiţica se pare că la acel moment uitase de DOL(în toate formele lui, inclusiv DOL RETICENT)aşa că au zis: Pa, te mai aşteptăm pe la noi! CEL TARE INVINGE! PS Primăria a fost parte în proces dar potrivit unor surse din interior a acţionat tot în favoarea dezvoltatorului la comanda expressa a cuiva(cine oare cine? Ghici ghicitoarea mea!). Dupa 2008 Bolojan a acţionat corect până în 2013 când a căzut la pace cu IMPACT-ul!
Postat 24 Septembrie 2014, 08:27 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON