URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2012, 18:39

Chestorul Liviu Popa şi Vasile Blaga neagă implicarea în dosarul fraudelor bancare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Numele fostului şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, în prezent şeful Poliţiei Bihor, ar apărea menţionat, potrivit presei centrale, într-un dosar intrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care priveşte fraude bancare de 85 milioane de euro.

În respectivul dosar este vizată o grupare coordonată de persoane influente din mediul de afaceri din Capitală care ar fi luat ilegal credite de la două bănci pentru 35 de firme cu sprijinul a 7 directori ai băncilor. În total, în prezent sunt cercetate 59 de persoane, suspectate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Descinderi în trei judeţe

Joi, procurorii DIICOT - structura centrală au efectuat 48 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Satu Mare, Ilfov şi Vâlcea, la finalul cărora 90 de persoane vor fi duse pentru audieri la sediul Direcţiei.

Procurorii susţin că membrii grupului infracţional ar fi fost sprijiniţi de 7 directori generali sau directori comerciali ai unităţilor bancare, acuzaţi că ar fi coordonat procedurile de selecţie a firmelor, ar fi dat avize pentru risc şi ar fi aprobat creditele deşi documentaţiile firmelor nu întruneau cerinţele legale. Totodată, gruparea ar fi fost sprijinită şi de alţi 6 funcţionari de la unităţile bancare, în cursul gestionării dosarelor de creditare.

Membrii grupării ar fi beneficiat şi de sprijinul unor evaluatori autorizaţi, prin întocmirea unor rapoarte de evaluare pentru bunuri imobile estimate la valori mai mari decât cele reale, în vederea ipotecării acestora cu ocazia încheierii contractelor de creditare, potrivit procurorilor DIICOT. În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi patru notari publici care ar fi încheiat şi autentificat contractele de garanţie ipotecară.

"Contractele de garanţie ipotecară cu privire la aceste bunuri imobile erau încheiate şi autentificate de către patru învinuite, având calitatea de notar public, prin supraevaluarea bunurilor imobile, raportat la valoarea de piaţă şi la valoarea înscrisă anterior în contracte de vânzare - cumpărare încheiate cu privire la aceleaşi bunuri, actele fiind utilizate de către membrii grupării în vederea obţinerii în mod ilegal a creditelor bancare", au precizat procurorii DIICOT.

Liviu Popa: "O mizerie!"

Potrivit presei centrale, referirile la Liviu Popa şi Vasile Blaga apar în timpul unor convorbiri telefonice între oamenii de afaceri Dumitru Creştin, Viorel Creştin şi Marius Locic. În timpul discuţiilor, unul dintre ei îşi arată îngrijorarea că ar putea avea probleme din cauza manevrelor frauduloase însă ceilalţi îl liniştesc, spunând că nu are de ce să-i fie frică, pentru că "în spatele lor" sunt Liviu Popa, fostul şef al Poliţiei, Bebe Ionescu, socrul Elenei Băsescu respectiv Vasile Blaga.

"Eu nu îi cunosc pe fraţii Creştin, iar pe Locic doar după nume, am citit în presă despre el", a declarat BIHOREANULUI chestorul Liviu Popa. Şeful Poliţiei Bihor susţine că nu a făcut vreodată intervenţii pentru ca anumite persoane să obţină credite bancare. "Eu n-am intervenit în viaţa mea, pentru nimeni, nici măcar pentru un credit de nevoi personale de 100 lei", a mai spus ofiţerul.

Liviu Popa pretinde că asocierea numelui său în acest caz este o manipulare cu substrat. "Este o mizerie fără margini, un joc murdar pe care nu îl înţeleg, deoarece nu am nicio implicare în acest caz".

Vasile Blaga: "Nu am nicio legătură"

Şi preşedintele PDL, bihoreanul Vasile Blaga, neagă faptul că ar avea legături cu gruparea, susţinând că nu a intervenit niciodată pentru vreo persoană pentru a o ajuta să ia vreun credit şi că nu îi cunoaşte pe fraţii Creştin.

"1. Nu am intervenit în viaţa mea pentru nimeni să ia vreun credit, 2 - n-am vorbit cu niciun director de bancă în acest sens, 3 - nu mi-a solicitat nimeni să intervin pentru el. N-am luat în viaţa mea niciun credit de la bancă. Habar nu am, nu ştiu mai mult decât dvs, nu am intervenit niciodată. Nu are nimeni cu ce să ma discrediteze. Eu cu aceşti Creştini (n.r. fraţii Creştin) n-am vorbit in viaţa mea", a declarat Blaga.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Paul William CREDIT HOUSE
Oferim împrumuturi private, comerciale și personale cu rate foarte scăzute ale dobânzii anuale de avion la 3% într-un an la 50 ani perioada de rambursare oriunde în lume. Noi oferim împrumuturi variind de la 5.000 $ US $ 100 milioane de euro. Creditele noastre sunt bine asigurate pentru securitate maximă este prioritatea noastră. Ești pierde dormi noaptea îngrijorătoare cum să obțineți un împrumut legit creditor? Esti musca unghiile dumneavoastră să rapid? Loc de a bate tine, contactul Paul William împrumut Casa (servicii de împrumut) acum, specialiștii care ajută împrumuturi de stop istorie rău de credit, pentru a găsi o soluție care să victoria este misiunea noastră. Cei interesați trebuie să completeze formularul de cerere de mai jos împrumut: Numele creditorului: domnul Paul William. Creditor E-mail: paul_william_loanhouse@hotmail.com Salutari, Dl Paul William. paul_william_loanhouse@hotmail.com
Postat 03 Martie 2013, 14:56 de Paul William
@pietonul
SA TE AUDA DOMNUL!
Postat 14 Decembrie 2012, 15:43 de oradean
SA FIE LUAT LA VERIFICARE
Acest domn chestor care si-a adus toate nemurile in politie si in alte functii bine platite ( frate, veri, etc...) Mai spune ca totul este o,, mizerie ,, Fiecare primeste ce a si daruit. Cel de sus rasplateste.
Postat 14 Decembrie 2012, 14:23 de PIETONUL
ha ha ha
Eu il cred pe buldog ca nu a pus o vorba buna pentru un credit de 1000 sau 10.000 ron , dar il cred ca a pus obrazu pentru cisternele cu motorina a lui nenea Racz Attila ,alea care tranzitau tara fara nici un act legal.Ideea de baza este ca nea Blaga nu lucreaza numai la nivel inalt si nu se murdareste cu sume mici ca vorba aia , ce plm sunt aiea 1 milion de euro la valoarea lui
Postat 14 Decembrie 2012, 11:48 de Emilut din Germania
pentru TINERII :))) hai sa va ia VALUL !
PSD ce faceti iar ramane BIHORUL de caruta ca avem TAMPITI care ne manipuleaza politic, TINERI in PSD urgent si la COTROCENI cu PROIECTE si programe de voTa !! PDL este MORT , Traian Basescu si atins scopul UDREA va castiga, vedeti ce patiti daca va uitati la TOCURI si DECOLTEURI :))) cand sunt atatea FEMEI FRUMOASE in Romania , umilinta continuata ofera PDL !
Postat 14 Decembrie 2012, 09:33 de 2013 va fi un an bun
a
si marmota invele ciocolata :-)....si piata noua de pe centura e a mea.
Postat 14 Decembrie 2012, 09:32 de a
The end...
Incet dar sigur clanul si camarila lui Blaga se dizolva, falcosu si hemoroidul vor dispare din peisajul pe care l-au umplut, la propriu, zi de zi, de nu mai aveai loc de ei. Sa dispareti bine!
Postat 13 Decembrie 2012, 22:11 de Castronu liber
INTREBARE
Antescriitorule, ai aflat cam tarziu CE NAIBA ESTE IN ORADEA !
Postat 13 Decembrie 2012, 19:48 de ADINA
intermedierea e suficienta
dar nu trebuie sa vorbesca cu ei e suficienta intermediere ? care e cretin sa vorbesca direct face to face ?!!!! realizati ca ar fi culmea sa existe N martori, exista un intermediar, e rational gandit !! nu cel de la GARDA ia SPAGA ci un intermediar care nu are functie .
Postat 13 Decembrie 2012, 18:51 de trafic de influenta
chirie la negru va spune ceva ?
mai frate soc mi am cautat un sediu de firma si agent imobiliar incurajeaza banul la negru , ce naiba este in Oradea ? cub de interlopi si infractori ?zicea naspaetul \\"ca nu o sa gasesc chirie daca vreau act si deductibilitate \\"!!!!
Postat 13 Decembrie 2012, 18:45 de se poate asa ceva !!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON