URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Actual

Klaus Iohannis se pensionează din învățământ: Postul pe care l-a ținut rezervat peste 20 de ani devine vacant
Actual
Președintele Klaus Iohannis se pensionează din învățământ. Astfel, catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care o ținea rezervată încă din anul 2000, de când a fost ales primar al Sibiului, devine vacantă.
30 Aprilie 2024, 21:22
„Vrem să curățăm rapid de păcănele 90% dintre localitățile țării”, spune Marcel Ciolacu, după ce legea care le interzice în multe localități a intrat în vigoare
Actual
Guvernul a început aplicarea noii legi care interzice aparatele de tip slot machine în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, a afirmat marți, în deschiderea unei ședințe a executivului, premierul Marcel Ciolacu. El a adăugat: „Vrem să curățăm rapid de păcănele 90% dintre localitățile țării”.
30 Aprilie 2024, 15:31
Dezvoltatorul orădean Prima, încă un proiect imobiliar de sute de milioane de euro în București
Actual
Dezvoltatorul orădean Prima Development Group pregătește o nouă investiție de amploare în Capitală. Grupul patronat de omul de afaceri Ștefan Kopany a semnat documentele pentru achiziţia unui teren cu suprafaţa de peste 6 hectare, pe care urmează să ridice un complex rezidențial estimat la 260 de milioane de euro, cu 2.000 de apartamente.
29 Aprilie 2024, 19:12
Cum va fi vremea de Paște. Anunțul meteorologilor
Știri Bihor
Temperaturile vor scădea treptat în Săptămâna Mare în Crișana, au anunțat luni specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie. Astfel, în ziua de Paște, în această regiune se anunță maxime de circa 18 grade Celsius.
29 Aprilie 2024, 16:31
Actorul Gérard Depardieu, reţinut de poliţie pentru agresiune sexuală
Actual
Celebrul actor francez Gérard Depardieu a fost reţinut luni de agenții unei secţii de poliţie din Paris, fiind acuzat de agresiune sexuală. Două femei l-au reclamat că le-a atins în timpul unor filmări.
29 Aprilie 2024, 15:43
Hotelul Continental Forum Oradea și-a înnoit camerele și sălile de conferințe. Vezi cum arată! (FOTO)
Știri Bihor
Hotelul Continental Forum Oradea s-a „îmbrăcat” în haine noi. 100 de camere au fost modernizate, sporind confortul, dotările și facilitățile pentru oaspeți, iar cele 5 săli de conferințe au fost de asemenea înnoite, în beneficiul clienților corporate. „Îi așteptăm cu drag pe toți, în permanență pregătiți să îi facem să se simtă bine în minunatul nostru oraș”, transmite Andrei Pop, managerul hotelului.
29 Aprilie 2024, 13:35
Paul de România a fost depistat în Malta. El fugise din țară când a fost condamnat la închisoare
Actual
Fugit din România când a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale de la Băneasa, Paul Phillipe al României a fost depistat de autorități într-o stațiune din Malta. România va cere extrădarea lui, o solicitare similară fiind refuzată în trecut de autoritățile din Franța.
28 Aprilie 2024, 23:08
Duminica Floriilor: Semnificația sărbătorii în care 1,8 milioane de români își celebrează onomastica
Actual
Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, care precede Paștele, fiind și ziua în care aproape 1,8 milioane de români își celebrează ziua numelui. Ziua de Florii rememorează momentul în care Iisus a intrat în Ierusalim și deschide Săptămâna Patimilor.
28 Aprilie 2024, 09:50
Preotul Mega, criticat de un oficial BOR pentru că a mers în Moscova lui Putin, care este comparată cu Berlinul lui Hitler
Actual
Preotul și regizorul orădean Ciprian Mega a fost criticat vehement de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, pentru că a mers la festivalul de film de la Moscova. Bănescu a amintit că, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, artiștii evitau Berlinul, din cauza invaziei declanșate de Adolf Hitler, și a spus că participarea benevolă la un festival de film patronat de personaje asociate cu crime în masă „nu e chiar o victorie a bunului-simț”.
27 Aprilie 2024, 14:02
Dezvăluire surprinzătoare: Preotul orădean Ciprian Mega s-a întâlnit cu Vladimir Putin!
Știri Bihor
Dezvăluire surprinzătoare, făcută vineri seară pe Facebook, de controversatul Cozmin Gușă, un personaj cunoscut pentru declarații pro ruse. Într-o postare făcută pe Facebook, acesta a dezvăluit că preotul orădean Ciprian Mega, criticat vehement pentru că participă la un festival de film din Moscova, s-a întâlnit chiar cu Vladimir Putin!
26 Aprilie 2024, 23:26
'A decedat o victimă?'. Înregistrare cu momentul în care judecătoarea originară din Bihor îl strigă pe tânărul ucis în 2 Mai (AUDIO)
Actual
O înregistrare audio din timpul primul termen al procesului lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri în vara anului 2023 în satul de vacanță 2 Mai, în care judecătoarea originară din Bihor a întrebat dacă victima Sebastian Olariu este prezentă, a apărut vineri în presă, la două zile după ce cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare a magistratei a fost respinsă.
26 Aprilie 2024, 18:07
Șocant: Copil de şase ani din România vândut de părinţi pe bani mărunți şi scos din ţară de un german
Actual
Un băieţel în vârstă de şase ani din judeţul Gorj a fost găsit în Germania, după ce ar fi fost scos din ţară cu o procură falsă, de un cetăţean neamţ. Autorităţile suspectează că părinţii l-ar fi vândut pentru o sumă derizorie.
26 Aprilie 2024, 15:11
S-a decis: Pensiile aferente lunii mai vor fi plătite înainte de Paște
Știri Bihor
Guvernul României a aprobat joi o hotărâre și un memorandum care fac ca plata pensiilor aferente lunii mai să poată fi realizată înaintea Paștelui ortodox (5 mai). Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) urmează să vireze până în 30 aprilie sumele necesare către Poșta Română și către băncile comerciale cu care are încheiate convenții pentru plata acestor drepturi.
25 Aprilie 2024, 15:07
Se-ntâmplă-n România! O stradă s-a prăbușit într-un oraș din Prahova, localnicii au fost evacuați (FOTO)
Actual
O stradă din oraşul Slănic, judeţul Prahova, s-a prăbuşit joi dimineaţă. Asfaltul şi pavelele au alunecat, traficul în zonă a fost oprit, iar locuitorii caselor din zonă au fost evacuaţi.
25 Aprilie 2024, 13:12
Instructor de yoga, acuzat că a exploatat sexual 8 femei, sub pretextul „evoluției spirituale”. Așa a făcut 1,4 milioane de euro...
Actual
Un instructor de yoga din Bucureşti este acuzat că a recrutat opt femei pe care le-a exploatat sexual şi de la care a obţinut 1,4 milioane de euro. În acest caz, joi, au fost făcute 13 percheziţii domiciliare în Capitală.
25 Aprilie 2024, 12:44
Judecătoarea Ancuța Popoviciu, originară din Bihor, nu va fi suspendată. A stat mută în fața jurnaliștilor (VIDEO)
Actual
Ancuța Ioana Popoviciu, magistrata originară din Bihor care a stârnit revoltă după ce a dovedit că nu cunoaște detaliile procesului care-l privește pe Vlad Pascu și a întrebat dacă una dintre victimele decedate ale accidentului din 2 Mai se află în sala de judecată, nu va fi suspendată, deci va judeca în continuare în acest proces. 
24 Aprilie 2024, 19:03
Urmărit penal pentru corupție, președintele PNL Prahova și-a depus candidatura pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean
Actual
Controversatul Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA într-un dosar de luare de mită, și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova. Anunțul a fost făcut de filiala Prahova a Partidului Național Liberal, filială pe care Dumitrescu o conduce din funcția de președinte, deși anunțase că își dă demisia când a izbucnit scandalul de corupție.
24 Aprilie 2024, 17:37
Noutate pe piața muncii: Persoanele fizice pot angaja oameni care să-i ajute cu treburile casnice, plătindu-i cu tichete special emise
Știri Bihor
Ai nevoie de sprijin la curățenia casei sau la întreținerea grădinii? De acum încolo, poți angaja persoane care să te ajute, chiar dacă nu ai firmă! Ministerul Muncii a anunțat că persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice, recompensă ce se va face sub forma unor tichete valorice. Aceste tichete pot fi deja cumpărate de doritori de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor.
Klaus Iohannis: „Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”
Actual
Președintele Klaus Iohannis a răspuns marți unor întrebări despre deplasarea sa cu o aeronavă privată în Coreea de Sud, în timp ce restul delegației române pentru această vizită oficială a folosit un zbor de linie. Șeful statului a susținut că nu a folosit „un avion de lux”, ci „o aeronavă mică”.
23 Aprilie 2024, 15:40
Eșec al coaliției PNL-PSD: Candidatul comun la Primăria Capitalei a fost schimbat după 14 ore de negocieri
Actual
Eșec al coaliției PNL-PSD în București. Liderii Coaliției au decis în noaptea de luni spre marți, după 14 ore de negocieri, că renunță la candidatura comună a lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria generală a Capitalei și vor merge cu candidaturi separate, adică Gabriela Firea - PSD și Sebastian Burduja - PNL. Mutarea are loc după ce presa a demonstrat incompatibilitatea lui Cîrstoiu, dezvăluind că, în calitate de medic ortoped la stat, trimitea pacienți la clinica privată a familiei sale și îi taxa inclusiv pentru scoaterea de fire.
23 Aprilie 2024, 11:25
Miniștri la cuțite? Natalia Intotero spune că Marcel Boloș a tăiat mai multe finanțări de la Ministerul Familiei și nu-i răspunde la telefon
Actual
Ministrul Familiei, Natalia Intotero (PSD), a susținut luni că ministrul Finanțelor, Marcel Boloș (PNL), a tăiat mai multe finanțări pentru programe dedicate creșterii natalității în România și nu îi răspunde la telefon de luni de zile, notează presa centrală.
22 Aprilie 2024, 19:06
Klaus Iohannis a folosit din nou un avion privat de lux pentru a pleca într-o vizită oficială în Coreea de Sud, de la Sibiu (FOTO)
Actual
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a plecat luni într-o vizită care va dura trei zile în Coreea de Sud la bordul unei aeronave private de lux, aceeaşi care a mai fost folosită de şeful statului şi la alte călătorii oficiale inclusiv în Africa, în anul 2023. Aeronava a decolat de la Sibiu.
Cum va fi vremea de 1 Mai, în Crișana. Prognoza meteorologilor
Știri Bihor
Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, care arată că, de 1 Mai, în Crișana va fi cald, cu temperaturi maxime de 26 de grade.
22 Aprilie 2024, 14:15
A fost respinsă cererea de abținere a judecătoarei bihorene în procesul lui Vlad Pascu
Actual
Magistrata Ancuța Ioana Popoviciu, originară din Bihor, va continua să judece procesul lui Vlad Pascu. Judecătoria Mangalia a respins vineri cererea de abținere formulată de Popoviciu, care ar fi permis înlocuirea ei în acest dosar.
19 Aprilie 2024, 20:00
Rusia susține că România vrea să „anuleze” cultura rusă, după ce a interzis difuzarea unor filme considerate de propagandă
Actual
Prin vocea purtătoarei sale de cuvânt, Maria Zaharova, ministerul rus de Externe a acuzat că România încearcă să „anuleze” cultura rusă, iar asta după ce a interzis difuzarea a două filme produse în Rusia și considerate de propagandă.
19 Aprilie 2024, 15:56
Declarație revoltătoare a unui preot ortodox: Fetele frumoase care sunt agresate sexual „nu sunt chiar nevinovate” și ar trebui să facă pușcărie (VIDEO)
Actual
Un preot ortodox a făcut o declarație revoltătoare în cadrul unei conferințe despre post desfășurate în Constanța. Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a spus că și fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, pentru că ele atrag băieții și de aceea nu sunt chiar nevinovate, după cum informează Spotmedia.ro. El a fost reclamat la CNCD.
19 Aprilie 2024, 11:40
Judecătoarea din cazul Vlad Pascu, originară din Bihor, a făcut cerere de abținere în acest proces
Știri Bihor
Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu, originară din Bihor, cea care a scandalizat opinia publică în procesul accidentului mortal din stațiunea 2 Mai, a făcut cerere de abținere.
18 Aprilie 2024, 19:43
Exploatarea magneziului din Europa va fi reluată în Bihor. Investiția: 1 miliard de dolari!
Actual
Exploatarea minieră a magneziului va fi reluată în Europa, chiar în Bihor, printr-o investiție care s-ar ridica la un miliiard de dolari, potrivit publicației internaționale Financial Times, care anunță că statul român a concesionat zilele trecute firmei Verde Magnesium SRL fosta mină de brucit de la Budureasa.
18 Aprilie 2024, 12:30
O explozie într-un bloc din Craiova a omorât o femeie și a rănit alte trei persoane. Pompierii caută eventuale victime sub dărâmături (FOTO/VIDEO)
Actual
Pompierii au reluat joi, în prima parte a zilei, căutările unor eventuale victime prinse sub dărâmăturile blocului din Craiova, unde un etaj s-a prăbușit după o explozie puternică. Femeia în al cărei apartament s-a petrecut deflagrația a murit, după cum notează Digi24.ro, trei vecini au fost răniți, iar un al patrulea a suferit un atac de panică. 
18 Aprilie 2024, 11:10
România are cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, pentru a treia lună la rând
Actual
Pentru a treia lună consecutiv, România a avut cea mai mare rată a inflației dintre țările Uniunii Europene, arată datele Eurostat, citate de agenția de știri Agerpres. Concret, țările cu cele mai ridicate rate ale inflației au fost România (6,7%), Croaţia (4,9%) şi Estonia şi Austria (ambele cu 4,1%).
17 Aprilie 2024, 18:01
 1  3 4 5  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON