URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2015, 22:01

Peste 90% dintre PSD-iştii bihoreni l-au votat pe Dragnea. Ioan Mang: Eu zic că scorul este foarte bun (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Membrii PSD din toată ţara s-au prezentat, duminică, la urne, pentru a-l alege în funcţie pe unicul candidat la preşedinţia partidului, Liviu Dragnea. În Bihor, 90,15% dintre cei peste 13.000 de PSD-işti înregistraţi s-au prezentat la vot, preşedintele filialei, Ioan Mang, catalogând rezultatul ca fiind unul "foarte bun".

"Din cei 13.318 membri aflaţi în evidenţele noastre, din tot judeţul , au fost prezenţi 12.006, ceea ce înseamnă 90,15%. 11.645 au votat pentru, 297 împotrivă şi au fost 64 de voturi nule", a declarat, duminică seară, după închiderea urnelor, pentru BIHOREANUL, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Potrivit acestuia, în judeţ au fost amenajate în total 103 secţii de votare. Patru dintre acestea au fost în Oradea: la sediul organizaţiei municipale, la biroul europarlamentarului Emilian Pavel, respectiv la birourile parlamentare Sonia Drăghici şi Florian Bodog.

"Eu sunt mulţumit în primul rând pentru că un mare număr de membri putut să participe la vot. Nu sunt toţi în Oradea sau în judeţ, iar pentru unii chiar am dat adeverinţe, ca să poată vota în alte judeţe. Eu zic că este un scor foarte bun", a mai precizat Mang.

Practic, rezultatul confirmă susţinerea pe care preşedintele PSD Bihor şi-a arătat-o în repetate rânduri pentru Liviu Dragnea, pe care l-a numit prietenul său.

Întrebat, în acest context, dacă va candida pentru o funcţie de vicepreşedinte în cadrul partidului, la conferinţa de săptămâna următoare, liderul PSD Bihor a spus că încă nu a decis dacă va candida.

Susţinerea faţă de Dragnea s-a văzut şi la nivelul organizaţiei municipiului Oradea, unde potrivit preşedintelui PSD Oradea, Liviu Sabău-Popa, din cei 965 de membri, au fost prezenţi 751, adică 77,82%. Doar 69 de voturi au fost împotrivă.

"E un rezultat care denotă unitatea care există în momentul de faţă în partid. Toţi dorim să tragem la aceeaşi căruţă, să mergem pe aceeaşi direcţie", a spus Sabău-Popa.

La nivel naţional, prezenţa la vot s-a situat în jurul mediei de 80%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de catre toti romani simpli bihoreni membri simpli PSD Bihor!NU am votat pemotivul ca am fost marginalizat pentru ca intodeauna am avut o atitudine CONTRA aristocratiei din PSD ,da si daca votam votul era CONTRA , abtinere ,sau NIMENI nu ma reprezinta in PSD, si nu unu Liviu Dragnea aristocrat socialdemocrat altfel nu era nimeni!:))=)) Dracg nea pus sa-lvotatm1 DA!DA! Dracul acela batran si rosu de Ion Iliescu presedinte de onoare PSD!:))=)) Am ales un infractor condamnat penal care spera sa scape de condamnare sub protectia partidului ...la care-i este presedinte ` dictatorial impus de elinsusi ` sanchi SICTIR date dreacu , degeaba PLAGIATORUL |PSD Bihort Ioan Mang la sprijinit la prima abatere zboara plagiatorul !:))=)) Asta-i banc pamflet si trebuie tratat ca si atare ! Am mai zis asta si pe alte forumuri ale cotidienelor locale bihorene , cunosc peLiviu dragnea din timpul comunismului si stiu ce -i poate tatarcutza ,si cu un dezgust spun ca tatarcutza lui ii poate multe pouia. dar nu-l iert pt oatidudine din timpuyl comunismului cand intreg plutonul am fost pedepsiti pt Dracg nea ca si-a facut de cap 1 Hai SICTIR da-l dreacu de tele ormanean , oltean .etc etc !:))=))Aceasta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 13 Octombrie 2015, 14:08 de Romanul_Simplu
nicicum nu era bine!
a fost un vot in urma caruia presa vuieste oricum:daca nu se facea asa comenta lumea,daca s-a facut tot comenta...asa ca Dragnea e invingator....desi eu nu l-am votat!!!!
Postat 12 Octombrie 2015, 21:05 de tudor25
PCR transpartinic. Ep.: Momentul adevărului: localele din 2016.
I. "Eu sunt mulţumit în primul rând pentru că un mare număr de membri putut să participe la vot. Nu sunt toţi în Oradea sau în judeţ, iar pentru unii chiar am dat adeverințe, ca să poată vota în alte județe. Eu zic că este un scor foarte bun", a mai precizat Mang. 1. Faptul că toți membri PSD au dreptul să își aleagă prin vot direct Președintele lor este o procedură cu adevărat social-democrată şi este un pas (mare) înainte pentru PSD. Evident, dacă nu s-a procedat (și) ca pe vremea dictaturii lui I.V. Stalin în URSS şi în statele din Blocul bolșevic, sau în UO, sub înțeleapta conducerea a lui ”George” de ”Sorbonica”. 2. Acest vot direct este social-democrat/necesar să fie extins până la nivel de Birou organizație de bază. 3. Dle Mang: M-aş bucura ca un ”scor foarte bun” să fie înregistrat de PSD Oradea/Bihor şi în alegerile din 2016. Dar cum anumiți ”buldogi” nu dorm în campaniile electorale, așa cum fac ”călugărițele” altora… II. "E un rezultat care denotă unitatea care există în momentul de faţă în partid. Toţi dorim să tragem la aceeaşi căruţă, să mergem pe aceeaşi direcţie", a spus Sabău-Popa. 1. Tot social-democrat ar fi ca buletinul de vot să poată fi completat, în cabina de vot, și cu alt/alte nume de membru/membri de partid, pe care votantul dorește să pună ștampila, cu condiția să aibă o vechime minimă în partid (1÷5ani), funcție de poziția ierarhică și să nu fie traseist (notoriu?). În aceste condiții, dacă este cazul, poate exista și un tur II. Pe cine ar deranja o competiție corectă/adevărată? PS 1. Pentru adevăratul popor social-democrat orădean, care mai este: Să trăiți, cu adevărat, bine! 2. Pentru ceilalți așa-zis ”social-democrați” orădeni: ”Multe succesuri!”
Postat 12 Octombrie 2015, 17:31 de stefan
5 % la parlamentare...e prea mult
...dupa cum arata feedbackul acestui eveniment, psd este un loser - garantat.
Postat 12 Octombrie 2015, 12:56 de TC
.
90% din pesedisti sunt niste retarzi. Asta spune totul
Postat 12 Octombrie 2015, 10:53 de David
NU
@TC: Nu mai bine mă înscriu? Zic și eu așa...Oricum n-am de gând să mă vâr în vreun partid! Una este să URĂSC PDL-ul sau să simpatizez PSD-ul și alta să mă fac membru....
Postat 12 Octombrie 2015, 10:19 de TDS
@tds..daca ai un certificat de deces...se rezolva
..nu tre sa plangi ca nu ai votat; da-te mort si se rezolva! te face membru postmortem.
Postat 12 Octombrie 2015, 10:12 de TC
???
@CHRIS: Cum naiba să fiu prezent la vot dacă nu-s membru? @ts_cata: Cu Hrebenciuc sunt de acord! Și cu Năstase ( deși condamnarea a fost aiurea pentru altceva! ). Îl mai pun și pe Vanghelie, Rus, independentul Oprescu ( mă rog...). Despre Ponta și Dragnea nu pot să zic mare lucru pentru că nu am cunoștință nici măcar de suspiciuni rezonabile! Dar VAI, VAI ce mă fac? Tot ce-am câștigat din postări se duce naibii cu comentariul ăsta? Nu-i așa?
Postat 12 Octombrie 2015, 09:53 de TDS
@nealiat..super, nimic de adaugat
cam tot ce era de spus...ai rezumat perfect in fraza ta. Asta e dragnea, patronal spiridusilor si marele masluitor de alegeri..era culmea sa nu si le resolve pe ale lui. Ce sa zic, poporul indobitocit al psd a raspuns cu urale si osanale unui infractor. O pacoste pt. poprul asta!
Postat 12 Octombrie 2015, 09:28 de TC
@ts_cata
il dor tastele daca scrie exemple negative din prea iubitul sau partid si nu mai ia nici banutii pentru postare. de ce la fiecare subiect care e impotriva psd-ului nu vorbesti la subiect TDS? de fiecare data incerci sa schimbi subiectul cu ineptiile tale inepuizabile. apropos ai fost la votare TDS? pe cine ai ales dintr-un singur candidat? ceausescu nicolae sau nicolae ceausescu? :))
Postat 12 Octombrie 2015, 09:24 de User anonimizat
@TDS - lista ta nu e completa
Ponta, Dragnea, Sarbu, Nastase, Hrebenciuc etc.
Postat 12 Octombrie 2015, 09:11 de ts_cata
CAMPIONII
@ts_cata: WE ARE THE CHAMPIONS! Băsescu , Blaga, Udrea , Falcă, Anastase, Boagiu etc etc
Postat 12 Octombrie 2015, 09:07 de TDS
dar mortii?
Daca nu a iesit peste 100% inseamna ca Rulikovsky n-a votat.Ma intreb cati i-l vor urma pe lider si la puscarie...
Postat 12 Octombrie 2015, 08:47 de nealiniat
@TDS
Ai dreptate. Ciuma e tot ciuma. Dar pe ciuma rosie nu o intrece nimeni. Nu va e rusine sa mai postati dupa cat furati??? Faptul ca si ceilalti au furat nu va face pe voi mai putini vinovati!!! Prim-ministru inculpat, sef de partid condamnat, toti marii lideri inculpati sau cercetati, Chiar nu va e rusine?
Postat 12 Octombrie 2015, 08:14 de ts_cata
comunistii si securistii conduc patria...
jalnica tara am ajuns...cei mai reaponsabili au plecat. Am ramas cu inculpatii, plagiatorii si puscariasii.. ciu toate astea le dam peste 90 la suta VOTUL. Asa meritam, asta e tara hotilor luata de la cei ce muncesc si se sacrifica pt. ea. Marele partid psd..d-abia si-a gasit un inculpat sa fie presedinte...problema e dupa ce i se vor aplica "bratarile"..altu nu mai au, sau il vor allege pa mang?? Trist moment si gretos..
Postat 12 Octombrie 2015, 08:10 de TC
CIUMA
@cetateanul-oradean C.P. : BA,POTI! ( Acelasi drac a fost si cu GORGHIU! Cum a dispus Santa...). Trecand insa la lucruri serioase zic asa: in mod normal era bine sa existe cel putin doi candidati! Eu am fix-ul cu Ponta! Nu-l acuz pe Dragnea pentru povestea cu referendum-ul dar nici nu uit ca la baza a fost PD! CIUMA PORTOCALIE TOT CIUMA E, nu-i asa cetatene C.P.?
Postat 12 Octombrie 2015, 00:50 de TDS
Re
Ipocrizie mai mare nu poti gasi nicaieri altundeva!
Postat 12 Octombrie 2015, 00:31 de cetateanul-oradean
Bravo ba
Ca si pe vremea lui Nea Nicu ... imi e scarba de voi pesedeilor
Postat 11 Octombrie 2015, 22:41 de Conteaza
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON