URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
În "cel mai sigur oraş din ţară", un individ răneşte un bărbat şi îşi execută cu sânge rece iubita. Deşi autorităţile ştiau încă de la amiază numele criminalului şi maşina cu care se deplasa, nu i-au dat semnalmentele decât spre seară. Nepermis de târziu.
Zic şi eu
Discutăm discuţii. Cam asta-i concluzia după anunţul UDMR Bihor de joia trecută, că s-a pus de-un nou protocol între preşedintele organizaţiei, Cseke Attila, şi omologii săi de la trei din celelalte patru partide parlamentare: Ioan Mang (PSD), Traian Bodea (ALDE) şi Cristian Rusu (USR). Liberalul Ilie Bolojan, deşi s-a întâlnit cu toţi, n-a semnat actul.
Cum a fost?
Tipul care mi-a povestit întâmplarea neverosimilă de mai jos era, acum câteva zile, acasă cu soţia şi cu câţiva prieteni veniţi în vizită. În timp ce stătea la palavre cu amicii, atenţia i-a fost atrasă de o maşină care tocmai parca în faţa casei sale. Curios, a ieşit în întâmpinare. Din automobil au coborât un bărbat şi o femeie...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
Curtea observă că, în cazul măsurii preventive a arestului la domiciliu, legiuitorul permite luarea din nou a acesteia faţă de persoana care a mai fost supusă anterior unei măsuri preventive privative de libertate fără a reglementa obligaţia existenţei unor temeiuri noi în acest caz. Or, având în vedere că măsura preventivă a arestului la domiciliu este o măsură similară celei a arestului preventiv, având natura unei măsuri preventive privative de libertate, Curtea apreciază că aceasta trebuie însoţită de aceleaşi garanţii precum acelea prevăzute în cazul măsurii preventive a arestului preventiv.
Bihoreanul la medic
Apendicita acută poate apărea la orice vârstă, dar este mai frecventă la tineri şi mai rară la vârstele extreme, nefiind influenţată de sex (cu excepţia perioadei dintre pubertate şi 25 de ani, când apare în 2/3 din cazuri la bărbaţi).
Psihologul Bihoreanului
Mulţumită Hollywood-ului şi conştiinţei comune, în mintea oamenilor din ziua de azi s-au instalat o serie de mituri legate de psihologie. În acest articol vom discuta despre câteva dintre ele şi vom vedea cum părerea lumii diferă de realitate.
Bihor
În perioada 7-17 aprilie, municipalitatea, prin Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune, organizează prima ediţie a Târgului de Paşte în Piaţa Unirii, care va include căsuţe unde se vor vinde produse specifice, ateliere pentru copii, precum şi un spectacol stradal de teatru care evocă patimile lui Iisus.
23 Martie 2017, 19:00
Bihor
Fost ministru al Sănătăţii în Guvernul PDL-UDMR condus de Emil Boc, funcţie din care a promovat implementarea cardului naţional de sănătate, senatorul bihorean Cseke Attila critică proiectul actual al Ministerului Afacerilor Interne privind „fuziunea” între acest act şi cartea de identitate. Motivele? MAI vrea să elimine informaţii vitale din noul document unic, fără a garanta că sistemul bazat pe acest act nu va avea sincopele în care s-a „poticnit” cardul de sănătate.
23 Martie 2017, 18:39
Bihor
Europarlamentarul bihorean Emilian Pavel a fost unul dintre laureaţii galei MEP Awards 2017, un eveniment în cadrul căruia sunt premiaţi cei mai activi parlamentari. Pavel a fost desemnat deputatul european al anului, la categoria Angajabilitate şi ocuparea forţei de muncă.
23 Martie 2017, 17:30
Bihor
Preşedintele UDMR Bihor, Cseke Attila, cosemnatar al unor proiecte ce vizează păstrarea în funcţii a angajaţilor din administraţie trimişi în judecată şi relaxarea condiţiilor de executare a pedepselor cu închisoarea, motivează demersurile prin nevoia de a decongestiona penitenciarele şi, respectiv, de a nu discrimina funcţionarii faţă de alte categorii de salariaţi. "Ştiu că nu-ţi atragi simpatie cu asemenea demersuri", recunoaşte Cseke.
23 Martie 2017, 16:40
Bihor
Un orădean în vârstă de 28 de ani, poliţist de frontieră al Serviciului Arad, a provocat, joi dimineaţă, un accident rutier pe autostrada Arad-Nădlac. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că acesta băuse bine, având 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi, mai mult, conducea fără permis. Se pare că acesta i-a fost suspendat, în Oradea, tot pentru conducere sub influenţa alcoolului.
23 Martie 2017, 16:00
Bihor
Coaliţia pentru Familie îi invită pe bihoreni, sâmbătă, la Marşul pentru viaţă, o adunare publică menită să le arate parlamentarilor că românii îşi doresc modificarea Constituţiei aşa încât căsătoria să fie definită ca uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Manifestarea va începe în Piaţa Unirii, la ora 16, având programat apoi un marş până la Maternitate. Organizatorii estimează că cel puţin 10.000 de bihoreni vor participa.
23 Martie 2017, 14:56
Bihor
În jur de 40 de angajaţi ai operatorului de transport în comun din Oradea au ieşit, joi, la prânz, să protesteze în Piaţa Unirii împotriva conducerii OTL, acuzând-o că ia decizii proaste. Şoferii şi vatmanii spun că, deşi legea le permite şi societatea este pe profit, şefii OTL nu le-au mărit valoarea tichetelor de masă şi a celor cadou, ba mai mult, ar pregăti reduceri de personal comandate de primarul Ilie Bolojan pentru reducerea cheltuielilor.
Bihor
Ca şi cum n-ar fi ajuns că firmele spaniole Corsan – Corviam, angajate în 2013 să încheie finalizeze tronsonul bihorean al Autostrăzii Transilvania, s-au dovedit incapabile să execute lucrările, acestea vor fi întârziate şi din cauza înfiinţării încă unui sit Natura 2000 în localitatea Fegernic. Din acest motiv, senatorul UDMR Bihor Cseke Attila cere autorităţilor să coreleze înfiinţarea ariilor naturale protejate cu proiectele de infrastructură existente.
23 Martie 2017, 14:05
Bihor
În 2017 se împlinesc 825 de ani de la canonizarea Regelui Ladislau I, considerat întemeietorul Oradiei, ocazie cu care Episcopia Romano-Catolică organizează alături de municipalitate o serie de evenimente ecumenice şi culturale, care se estimează că vor aduce în oraşul de pe Crişul Repede mii de turişti. Unul dintre acestea este pelerinajul diecezan din 14 mai, ce va cuprinde o procesiune a credincioşilor la care va fi adus, după sute de ani, craniul Sfântului Ladislau, din reclivarul de la Győr.
22 Martie 2017, 18:53
Bihor
Un  tânăr în vârstă de 35 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Oradea, după ce s-a ales cu braţul stâng amputat până la cot, în urma exploziei unui exctinctor. Accidentul s-a petrecut la o fabrică din Valea lui Mihai. Tânărul a fost dus în sala de operaţii, medicii încercând să îi pună la loc braţul rănit.
22 Martie 2017, 17:00
Bihor
Întreg mapamondul a sărbătorit, miercuri, Ziua Apei, iar tema aleasă pentru celebrarea din acest an este cea a apelor uzate şi cât de importantă este epurarea lor. Cu această ocazie, şefii Companiei de Apă Oradea au explicat cum sunt curăţate apele adunate din reţelele de canalizare ale oraşului şi cum, în 2016, au ajuns în Crişul Repede 27 de milioane de metri cub de apă epurată.
Bihor
De Ziua Mondială a Apei, Compania de Apă Oradea a intrat în rând cu lumea şi şi-a lansat aplicaţia prin care toţi clienţii sunt scutiţi de drumul la casierie şi pot să-şi plătească online facturile. Prin acelaşi site, bihorenii pot şi să-şi declare indexul contorului de apă, dar şi să primească alerte de la companie privind întreruperile cauzate de avarii.
22 Martie 2017, 14:53
Bihor
Un tânăr în vârstă de 21 de ani din Oradea s-a ales cu dosar penal pentru distrugere, după ce a fost prins de poliţişti că a spart anvelopele şi geamurile mai multor maşini parcate în cartierul Rogerius.
22 Martie 2017, 14:10
Bihor
La aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, actul constitutiv fundamental al Uniunii Europene, specialiştii în Studii Europene de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării din Oradea vor dezbate teme de actualitate ale Uniunii Europene. Invitatul special va fi Marius Lazurca, ambasadorul României în Ungaria.
22 Martie 2017, 13:15
Bihor
E sărbătoare, în această săptămână, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor. Cum pe 25 martie se împlinesc 195 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, la Oradea au demarat o serie de manifestări care să arate lumii cum se desfăşoară meseria lor. Punctul culminant al activităţilor se va desfăşura vineri, în Piaţa Unirii, când orădenii sunt invitaţi să vadă demonstraţii ale luptătorilor mascaţi, dar şi expoziţii de armament şi tehnică.
22 Martie 2017, 12:32
Bihor
Circa 50 de călători sunt blocaţi, începând de miercuri dimineaţă, în gara Oradea de greva spontană a angajaţilor din CFR. Până la ora 10.30 un număr de opt trenuri raportau întârzieri şi numărul lor era în creştere. Suspendarea traficului feroviar a stârnit nemulţumirea călătorilor care aşteptau pe peron.
22 Martie 2017, 11:27
Bihor
Se aduce la cunoștința tuturor locuitorilor comunei Tinca faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 2015/2001 privind administrația publică locală, ale OG 53/2002, pe data de 23.03.2017, ora 14, este convocată în sala de ședințe a Primăriei Tinca adunarea locuitorilor comunei Tinca.
22 Martie 2017, 10:37
Bihor
Vast Resources, compania minieră care se ocupă de reprocesarea sterilului din barajul de decantare din zona Fâneața, anunță că ultimele procese de forare de la iazurile minei din Băița Plai au confirmat prezența unor cantități mai mari de cupru, zinc, plumb sau chiar argint decât cele estimate anterior.
21 Martie 2017, 17:15
Bihor
Individul care, luni, a fost filmat de camerele de supraveghere dintr-un local de pe Corso în timp ce fura geanta unei pensionare a fost prins de poliţişti în aceeaşi seară, cu ajutorul imaginilor din local, care au fost preluate şi distribuite în mediul online. Un bihorean l-a recunoscut pe hoţ şi a sunat la 112.
21 Martie 2017, 16:30
Bihor
Primăria Oradea a finalizat implementarea unui proiect în valoare de 17,6 milioane lei, finanţat prin programul Rondine de statele europene Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Începând de săptămâna aceasta, Liceul cu Program Sportiv Bihorul şi 60 de imobile de pe străzile Sucevei, Mihail Kogălniceanu şi Rimanoczy Kalman se încălzesc cu apă geotermală. Agentul termic provine din apa extrasă din puţul aflat în curtea Universităţii şi preparată în punctul termic 902 de la Liceul Sportiv. Apa uzată termic este reinjectată în sol în cartierul Ceyrat.
Bihor
Poveştile cu elicoptere care s-ar prăbuşi lovite de curenţii de aer provocaţi de palele propriilor elice şi întorşi din zidurile prea apropiate, intens vehiculate în campania electorală de anul trecut, se dovedesc simple născoceli. Heliportul Spitalului Judeţean din Oradea, primul amenajat pe acoperişul unui spital în România, a primit undă verde de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi poate fi folosit ziua şi noaptea, inclusiv în condiţii meteo dificile.
21 Martie 2017, 14:53
Bihor
Compania Ryanair îşi extinde pachetul de zboruri de pe Aeroportul Internaţional Oradea cu o nouă rută, către Memmingen (Germania). Din 31 octombrie, vor fi operate două zboruri săptămânale către această destinaţie, cu bilete promoţionale începând de la 19,99 euro. Pe de altă parte, începând din această lună, se pot cumpăra bilete pe ruta Oradea - Larnaca (Cipru), cu schimbarea aeronavei la Bucureşti, ruta fiind operată de Blue Air.
21 Martie 2017, 14:00
Bihor
Accident grav, marți, în jurul prânzului, la Lugaşu de Jos, pe DN 1. Un bărbat a murit, în urma impactului între un autoturism Dacia Logan şi un TIR. Traficul în zonă este blocat, se circulă pe rute ocolitoare.
21 Martie 2017, 13:47
Bihor
Un singur preot a slujit la îngropăciunea lui Adrian Hladii, interlopul care a ucis-o săptămâna trecută pe Dalia Duca şi a murit sărind de la geamul locuinţei sale, în încercarea de a scăpa de poliţişti. Pe ultimul drum l-au petrecut neamuri, dar şi manelişti cunoscuţi şi prieteni sosiţi cu maşini tari, iar soţia bărbatului s-a aplecat pe sicriu, strgând repetat „Te iubesc, iubirea mea!”.
Bihor
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor organizează pe 7 aprilie o bursă generală a locurilor de muncă, la care sunt invitate să participe toate companiilor bihorene care au nevoie de angajaţi. Firmelor li se asigură gratuit un stand la care să îşi selecteze candidaţii.
Bihor
Parchetul Bihor a confirmat, marţi, că s-a sesizat cu privire la apariţia în spaţiul public a unor fotografii explicite cu Dalia Duca împuşcată în cap şi a format un dosar penal, fără însă să dezvăluie public numele suspecţilor. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Parchetului Oradea.
21 Martie 2017, 11:22
Bihor
La fel cum au făcut şi în urmă cu o săptămână, angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor au oprit lucrul, marţi, pentru două ore, nemulţumiţi de salariile mici. De data aceasta, la protest s-au alăturat şi colegii lor de la Garda de Mediu Bihor.
Bihor
În prima săptămână a "Lunii Plantării Arborilor" organizată de Direcţia Silvică Bihor, în Bihor au fost sădiţi puieţi pe mai bine de două hectare, în zonele Hidişel şi Remeţi. Voluntarii care au mers la plantări au fost profesori şi elevi orădeni, dar şi 20 de angajaţi ai SRI Bihor.
Bihor
Un bărbat de etnie romă este căutat de poliţiştii orădeni, după ce în cursul zilei de luni a furat o poşetă în care se aflau aproximativ 6.300 de lei, dintr-un fast food. Întreaga scenă a fost suprinsă de camerele de supraveghere ale localului.
20 Martie 2017, 18:18
Bihor
O tânără de 35 de ani din satul bihorean Ginta, comuna Căpâlna, a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce s-a spânzurat într-un copac din curtea casei în care locuia. Înainte de a se sinucide, femeia a incendiat una din casele în care ea şi soţul ei locuiau.
20 Martie 2017, 13:58
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2286 RON
  • 1 EUR = 4.5631 RON
  • 1 HUF = 0.0148 RON