URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 FEBRUARIE 2017
Ediția tipărită
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Dacă facem un bilanţ al lucrărilor din oraş, vedem că 90% din probleme apar din cauza greşelilor de proiectare. Cel mai celebru caz este al Grădinii Ciuperca, dar nu e singurul...
Zic şi eu
Cine cunoaşte istoria partidelor comuniste înţelege că prestaţia PSD se înscrie, în termeni marxişti, în propria "legitate istorică". Şi că, deşi logica sa e perversă, are totuşi avantajul de a fi predictibilă. Cunoaşterea, aşadar, a istoriei precursorilor PSD cu diverse denumiri (PDSR-ul lui Năstase, FSN-ul lui Iliescu, dar şi PCR-ul ceauşist şi PMR-ul lui Dej) permite identificarea traseului pe care Partidul îl urmează şi a scopurilor pe care le urmăreşte.
Cum a fost?
Urmăresc ştirile din ţară şi din străinătate mai mult la radio. O fac atât din mare drag de radio, cât şi din dorinţa de a mă proteja de imagini pe care nu mi le doresc, de agresivitatea informatică, de diverse forme de violenţă vizuală şi, mai ales, de manipulare. În toată nebunia care a cuprins mass-media în ultimii 20 de ani, radioul şi-a păstrat seriozitatea, bunul-simţ şi ştaiful, menţinându-se la mare distanţă de degradarea ce a cuprins multe televiziuni.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aveți încredere în noul Guvern al României?


De stiut
Avocatul Bihoreanului
Înalta Curte a stabilit că orice plângere formulată împotriva procesului-verbal prin care s-a dispus o amendă şi eventuale sancţiuni complementare (confiscare, suspendarea activităţii agentului economic, suspendarea dreptului de a conduce, etc) trebuie motivată în termenul legal de 15 zile.
Bihoreanul la medic
Pancreatita acută este o inflamaţie a pancreasului cu manifestări diferite, de la forma edematoasă, care este o afecţiune uşoară şi reversibilă în majoritatea cazurilor, la forma necrozantă, foarte severă.
Psihologul Bihoreanului
În România este încă adânc împământenit obiceiul de a-ți altoi copiii atunci când greşesc. Dar violența fizică nu este singura care afectează viața micuților. Violența verbală poate fi la fel de devastatoare. Vânătăile trec, dar efectele abuzului verbal se fac simțite dincolo de maturitate și mult timp după trecerea din adolescență.
Bihor
Aproximativ 100 de persoane au protestat, duminică seară, în Oradea, pentru a 20-a seară consecutiv, împotriva Guvernului PSD-ALDE şi cerând demisia premierului Sorin Grindeanu. Oamenii au mers și într-un marș, strigând "Ordonanţa 13 vrem s-o respingeţi mâine-n plen",  "Dragnea egal Stalin" sau "PSD egal PCR".
Bihor
Primăria Oradea a inventariat aparatele din 57 de spaţii de joacă dintre cele 97 de pe raza municipiului. Cele 7 locuri de joacă identificate cu defecţiuni sau vandalizări vor intra în reparaţii înainte de venirea primăverii. Nisipul din locurile de joacă va fi înlocuit în cursul lunii aprilie.
19 Februarie 2017, 17:08
Bihor
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a primit, în practică, 29 de studenţi ai Academiei "Alexandru Ioan Cuza", arma poliţie de frontieră, care vor face mai multe activităţi pregătitoare alături de agenţii şi ofiţerii ITPF Oradea şi vor paticipa la obţinerea şi analiza datelor referitoare la combaterea criminalităţii transfrontaliere.
19 Februarie 2017, 15:19
Bihor
Sub 50 de persoane au protestat sâmbătă seară, în Piaţa Unirii, faţă de Guvernul PSD - ALDE. Deşi pentru sâmbătă seara era programat un marş, acesta nu a mai avut loc, din cauza numărului mic de participanţi. În schimb, manifestanţii au avut cu ei banderole şi insigne cu mesajul #Rezist şi îi îndeamnă pe orădeni să li se alăture într-un marş programat duminică seară.
Bihor
Consiliul Internaţional al Aeroporturilor, singura asociaţie profesională de mare amploare a operatorilor aerieni, a publicat recent un top al aeroporturilor din Europa în funcţie de ritmul de dezvoltare pe care l-au avut în 2016. Potrivit publicaţiei britanice The Telegraph, care citează documentul, Aeroportul Internaţional Oradea se află pe primul loc, având o creştere de aproape 500% în ceea ce priveşte numărul de pasageri.
18 Februarie 2017, 18:59
Bihor
Începând de sâmbătă, judeţul Bihor are trei noi puncte de trecere a frontierei, ocazionale, la Cheresig, Voivozi şi Roşiori. La Cheresig, festivitatea de inaugurare a fost una tradiţională, cu muzică populară, dar şi cu un csardas, încins de un ansamblu folcloric din zonă, respectiv cu Hora Unirii, în care oficialii români s-au prins alături de vecinii lor maghiari.
18 Februarie 2017, 15:20
Bihor
Greva de la CET s-a încheiat vineri seară în jurul orei 19:30, viceprimarul Mircea Mălan convingând protestatarii, după patru ore de negocieri, să reia lucrul. Reprezentanţii salariaţilor şi cei ai municipalităţii vor discuta în cea de a doua parte a săptămânii viitoare modalităţi de îmbunătăţire a salarizării şi performanţelor societăţii Termoficare. Printre revendicările angajaţilor se numără echilibrarea salarizării în funcţie de încărcarea cu muncă a fiecărui post, păstrarea actualului sistem de ture şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru.
17 Februarie 2017, 22:16
Sport
După perioada pregătirilor de iarnă din această iarnă, handbaliştii echipei CSM Oradea sunt gata acum de startul returului de campionat. Astfel, în cadrul etapei a XIV-a din Divizia A, elevii antrenorului Sebastian Tudor vor primi sâmbătă, de la ora 16, replica echipei gorjene CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu. Meciul este programat la Arena Antonio Alexe, iar intrarea spectatorilor este liberă.
17 Februarie 2017, 17:23
Bihor
Designerul orădean Andrei Zalder, arestat preventiv pentru pornografie infantilă prin sisteme informatice rămâne în spatele gratiilor. Curtea de Apel Oradea a respins, vineri, contestaţia pe care bărbatul a formulat-o împotriva măsurii dispuse împotriva lui de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor.
17 Februarie 2017, 16:50
Bihor
După ce joi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au declarat pentru BIHOREANUL că cele trei noi puncte de trecere a frontierei în Ungaria, care se vor deschide sâmbătă dimineaţa, la Cheresig, Voievozi şi Roşiori, vor putea fi tranzitate doar de locuitorii comunelor respective, vineri, Consiliul Judeţean Bihor a transmis un comunicat în care arată că informaţia nu este adevărată şi că acele puncte vor putea fi folosite de "toţi bihorenii".
17 Februarie 2017, 15:45
Bihor
La mai bine de un an de la darea în folosinţă a noii Pieţe Rogerius, Administraţia Domeniului Public Oradea a reuşit să ocupe o parte dintre spaţiile de la etajul complexului, destinate alimentaţiei publice. Din cele 10 locuri disponibile au fost adjudecate 5. Doi dintre agenţii economici au şi deschis în luna februarie micile restaurante.
Bihor
În premieră naţională, o autoritate publică locală se asociază cu o firmă şi două organizaţii non-guvernamentale pentru binele naturii. Consiliul Judeţean Bihor, prin Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, asociaţiile Aqua Crisius şi Grupul Milvus şi firma Pro Aqua au câştigat administrarea Parcului Natural Cefa, rămas de ani buni fără custode. Pentru protejarea ariei, cele patru entităţi asociate vor să investească, în 10 ani, 8,5 milioane de lei.
17 Februarie 2017, 14:25
Bihor
Conducerea Maternităţii din Oradea anunţă că, din a doua săptămână a lunii martie, „Şcoala Mamei” reia cursurile gratuite derulate la Staţionarul III al Spitalului Clinic Judeţean. Cursul se adresează tinerelor familii, atât femeilor însărcinate, cât şi viitorilor taţi, cei care doresc să le urmeze putându-se înscrie în baza unei programări.  
17 Februarie 2017, 13:39
Bihor
Membrii Corului Filarmonicii din Oradea au fost chemaţi şi în anul 2017 să concerteze sub bagheta maestrului Ennio Morricone, aceştia dând reprezentaţii, alături de Corul Koday din Debreţin, în Praga, Cracovia şi Viena.
17 Februarie 2017, 12:41
Bihor
Un tânăr în vârstă de 21 ani din Oradea a fost reţinut de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea care îl anchetează pentru furt calificat, după ce, vara trecută, a furat din locuinţa unei orădence caloriferele şi hainele din dulapuri.
17 Februarie 2017, 11:59
Bihor
PNL Bihor anunţă că susţine referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema luptei anticorupţie, dar şi că, prin parlamentarii său, va susţine demersul pentru modificarea Constituţiei astfel încât aceasta să prevadă expres că familia este formată din bărbat şi femeie.
17 Februarie 2017, 10:37
Bihor
Greva de la CET continuă. Negocierile derulate vineri dimineaţă între reprezentantanţii angajaţilor care refuză în continuare să intre la lucru şi directorul Termoficare, Stănel Necula, au eşuat. Negociatorii îl acuză pe director să refuză să poarte cu ei un dialog real şi insistă ca la faţa locului să vină primarul Ilie Bolojan. "Dacă nu vine el la noi, mergem noi la Primărie!", spun protestatarii.
Bihor
Administraţia Domeniului Public Oradea a finalizat lucrările de reabilitare a clădirii fostului Spital de Boli Infecţioase, situată în spatele parcării supraetajate, şi îşi pregăteşte mutarea. Pentru 2017, în zona din faţa actualului sediu se va face o parcare destinată clienţilor Pieţei Cetate.
Bihor
Angajaţii CET reţinuţi la locul de muncă peste program, după ce colegii care trebuiau să preia tura la ora 14 au refuzat să intre la lucru, primesc asistenţă medicală, pentru a evita orice probleme care le-a putea afecta capacitatea de muncă, şi alimente. Directorul Termoficare, Stănel Necula susține că nu există riscul ca societatea să sisteze alimentarea oraşului cu apă caldă şi încălzire.
16 Februarie 2017, 19:38
Bihor
Grupul UDMR din Consiliul Local îşi doreşte adoptarea unui regulament restrictiv cu privire la funcţionarea spaţiilor de joacă şi agrement din oraş. Consilierul Kirei Melinda spune că Uniunea va cere la dezbaterea publică a normativului, care va avea loc marţea viitoare, ca acesta să prevadă expres interzicerea consumului de alcool şi tutun în locurile de joacă pentru copii, să oblige administratorul la îngrădirea acestuia, schimbarea lunară a nisipului şi întreţinerea periodică a echipamentelor.
16 Februarie 2017, 19:10
Bihor
În această săptămână, companiile şi instituţiile publice din Bihor au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor că au disponibile 930 de locuri de muncă. Dintre acestea, 127 sunt pentru absolvenţii de studii superioare.
16 Februarie 2017, 18:45
Bihor
Într-o conferinţă în care a vorbit despre bilanţul anului 2016 şi proiectele pentru anul în curs, directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, a anunţat că, din 2017, societatea pe care o conduce nu va mai primi subvenţii de la Primărie. "Încă din 2015, subvenţiile pe care le primeam, le dădeam, de fapt, înapoi prin cota de participare la profit pe care o plăteam municipalităţii. De anul acesta, nici nu vom mai primi subvenţii", a spus acesta.
16 Februarie 2017, 17:30
Bihor
Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Adriana Pirte, arestată preventiv vinerea trecută pentru luare de mită, rămâne în spatele gratiilor. Curtea de Apel Oradea a respins contestaţia formulate de universitară împotriva măsurii dispuse de Tribunalul Bihor.
16 Februarie 2017, 17:02
Bihor
După ce în primele luni de funcţionare, primul aquapark din Oradea a mers în pierdere, acesta având nevoie de subvenţii alocate din bugetul local, directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, a anunţat, joi, că în lunile decembrie şi ianuarie Nymphaea a produs mai mult decât "înghite". Recordul de vizitatori a fost stabilit în luna ianuarie, când 25.000 de orădeni şi turişti s-au bălăcit în aquapark.
16 Februarie 2017, 16:26
Bihor
Cei doi hoţi de lemne condamnaţi la închisoare cu executare pentru că au incendiat casa pădurarului Gavril Luca, de la Ocolul Silvic Aleşd, au fost găsiţi şi încarceraţi. Alin Gavril Urs, 29 ani, din Lugaşu de Jos şi Tudor Valentin Ciuclea, 31 ani, din Măgeşti, au de ispăşit câte 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru distrugere prin incendiere.
16 Februarie 2017, 15:51
Bihor
Angajaţii din schimbul de după-amiază, care trebuiau să preia tura joi la ora 14 pentru a deservi centrala societăţii Termoficare, s-au adunat în parcarea de la intrarea în societate şi refuză să intre la muncă. Protestatarilor li s-au alăturat şi colegii din turele libere. Cei circa 100 de angajaţi acuză conducerea de lipsă de dialog şi îi cer directorului Stănel Necula să vină în faţa lor pentru a discuta planurile administraţiei privind eventuale reduceri de personal, majorarea salariilor şi plata procentului de 30% din salariul neîncasat la intrarea în insolvenţă a societăţii Electrocentrale.
Bihor
Fundaţia Mihai Neşu a lansat, în data de 15 februarie 2017, campania “Dăruieşte Speranţa”, dedicată în totalitate copiilor cu dizabilităţi. Orădenii sunt invitaţi să fie alături de fostul fotbalist, în misiunea sa de ajutorare a celor mici, amintindu-li-se că pe 19 februarie este ziua lui Neşu.
16 Februarie 2017, 14:17
Bihor
Un local din Lotus Center a fost jefuit în noaptea de marţi spre miercuri, hoţul, care a plecat cu bani şi aparatură electronică în valoare totală de aproape 7.000 lei, fiind prins după aproximativ două ore. Este vorba despre un fost angajat, care a intrat în incinta complexului comercial şi a localului cu chei potrivite. Individul este acum reţinut.
16 Februarie 2017, 13:28
Bihor
În urma demersurilor autorităţilor locale din comune bihorene şi maghiare, sâmbătă vor fi inaugurate, în Bihor, încă trei puncte de trecere a frontierei în Ungaria, la Cheresig, Voievozi şi Roşiori. Deocamdată, frontierele vor fi deschise ocazional, doar în zilele de sâmbătă, între orele 10 şi 18, și vor putea fi folosite DOAR de persoanele care au domiciliul în localitățile respective.
16 Februarie 2017, 11:01
Bihor
Un autoturism marca BMW a luat foc, miercuri după-amiază, în parcarea din faţa restaurantului Vandana din Oradea. Pompierii au stins incendiul rapid, dar maşina a fost parţial distrusă.
16 Februarie 2017, 10:29
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 
FOTO BIHOREANUL
TIMP LIBER
CURS VALUTAR
  • 1 USD = 4.2442 RON
  • 1 EUR = 4.5194 RON
  • 1 HUF = 0.0147 RON