URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2019, 11:26

Un alcoolic internat la ospiciul Săpoca a ucis patru pacienţi şi a rănit grav alţi nouă cu un stativ metalic pentru perfuzii

Un alcoolic internat la ospiciul Săpoca a ucis patru pacienţi şi a rănit grav alţi nouă cu un stativ metalic pentru perfuzii captură video Antena 3
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un alcoolic în vârstă de 38 de ani, internat la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă din Săpoca (Buzău), a ucis patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ metalic pentru perfuzii. Tragedia s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Patru morţi şi nouă răniţi

Potrivit şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, comisarul şef Laurenţiu Pantazi, citat de Agerpres, agresorul a intrat în două saloane şi a atacat pacienţii cu un stativ metalic pentru perfuzii lăsând în urmă patru morţi şi nouă grav răniţi cu traumatisme cranio-cerebrale.

Victimele nu s-au putut nici măcar apăra pentru că, se pare, erau sedate.

După atac, bărbatul a încercat să fugă, dar a fost prins şi imobilizat de o patrulă de poliţie aflată întâmplător în spital pentru internarea unui alt pacient.

Agresorul, din comuna Săgeata (judeţul Buzău), alcoolic şi fără ocupaţie, s-a internat voluntar în spital în cursul zilei de joi.

Criminalul se află în prezent în custodia Poliţiei, dar nu poate fi interogat pentru că este în stare de sevraj.

Carnagiul de la ora 3:30

Potrivit directorului Spitalului de Psihiatrie Săpoca, Viorica Mihalaşcu, atacul s-a produs în jurul orei 3:30, în urma unui episod psihotic acut suferit de bărbatul agresiv, acesta atacându-i mai întâi pe colegii de salon şi apoi pe pacientele aflate într-un salon alăturat.

Conform sursei citate, au fost înregistrate în total 13 victime, dintre care trei au decedat în spitalul din Săpoca, iar a patra a murit după ce a fost transportată la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Buzău, având un traumatism cranio-cerebral grav.

Alţi trei răniţi, din care doi în comă, prezintă traumatisme cranio-cerebrale majore, iar şase au traumatisme cranio-faciale minore. Victimele aflate în comă au fost transportate de urgenţă, cu elicopterul, la spitale din Bucureşti pentru îngrijire medicală.

Atac fulgerător

Potrivit personalului medical, agresiunile s-au petrecut extrem de repede. "El era internat într-un salon cu regim de supraveghere normal, simptomele pe care le-a arătat nu prevedeau nenorocirea care avea să se întâmple", a povestit Viorica Mihalaşcu.

Directoarea unităţii medicale a mai menţionat că "totul s-a petrecut în mai puţin de un minut, foarte repede".

Deşi în pavilionul în care a avut loc carnagiul erau de serviciu un medic, şapte asistenţi, trei infirmiere şi doi muncitori pentru supravegherea pacienţilor periculoşi, "personalul medical nu a apucat să intervină".

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a decis să trimită la spitalul din Buzău Corpul de Control pentru a investiga cum a fost posibilă producerea tragediei, pentru a stabili tragerea la răspundere a vinovaţilor şi măsurile care trebuie luate pentru evitarea unor astfel de agresiuni pe viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON