URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2019, 14:13

Şocant! Poliţiştii din Mureş au împuşcat o femeie în cap... din greşeală

Şocant! Poliţiştii din Mureş au împuşcat o femeie în cap... din greşeală (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii din comuna Brâncoveneşti, judeţul Mureş, au împuşcat o femeie nevinovată în cap din greşeală, în timp ce urmăreau un autoturism care nu a oprit la semnalul lor. Femeia a fost operată la Cluj pentru a i se extrage glonţul din cap. 

"Doamna a ieşit din intervenţia chirurgicală, operaţia a decurs bine, iar acum este internată la Neurochirurgie, unde este intubată şi ventilată mecanic. Mâine vom avea o reevaluare în acest caz, până atunci nu ne putem exprima", a afirmat, potrivit adevărul.ro, Adela Golea, director medical al Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

Femeia în vârstă de 59 de ani traversa strada în timp ce a fost împuşcată de unul dintre poliţişti. 

Poliţia Română a transmis un comunicat în care a prezentat situaţia: 

"La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 19.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto aflat în trafic. Acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea. Din acest motiv, poliţiştii rutieri au plecat în urmărirea autoturismului, care a fost dat în consemn poliţiştilor din cadrul Sectiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti, întrucât se îndrepta în direcţia respectivă.

Ulterior, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au depistat în trafic, pe raza localităţii Aluniş, autoturismul în cauză, efectuând şi ei semnal regulamentar de oprire, însă nici de această dată conducătorul autoturismului nu s- a conformat. Având în vedere cele precizate, un poliţist din cadrul secţiei respective a efectuat foc de armă asupra autoturismului în cauză. În urma uzului de armă, un glonţ a lovit, în zona capului, o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniş, care se afla în zona respectivă, în calitate de pieton.

În acel moment, poliţiştii Secţiei Rurală de Poliţie nr. 6 Brâncoveneşti au abandonat urmărirea autoturismului în cauză şi acordat primele îngrijiri medicale femeii, solicitând, totodată, intervenţia unei ambulanţe la faţa locului.

Ulterior, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş, fiind apoi transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj- Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au continuat urmărirea autoturismului, care a fost oprit în localitatea Răstoliţa, iar conducătorul auto a fost identificat, fiind aplicate măsurile legale.

În cauză se efectuează cercetari pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tot cu CARPAȚI
?
Postat 10 Februarie 2019, 22:13 de Sandu1206
Dupa gaze ne dau si gloante!
Oricine a facut armata stie cum e cu uzul de arma, nu tragi NICIODATA fara ordin! In plus sunt persoane (copii, femei gravide) asupra carora nu executi foc NICIODATA! Asta spun regulamentele militare, militistul nu e militar, e functionar public cu statut special, poate scoate arma si sa traga cand/unde vrea. Interesant e si cum sefii lui au mintit in prima faza: ,,a tras in autoturism si glontele a ricosat din autoturism"! Haosul si debandada din structurile de represiune (politie/jandarmerie/etc a atins cote alarmante. Nu este zi sa nu citim ca au furat, au violat, au condus beti, au accidentat, au..., toate blestematiile le fac. In tara incaputa pe mana infractorilor tocmai cei care ar trebui sa respecte si sa impuna legea, tocmai ei o incalca mai abitir. Cate ore de exercitii de tragere in poligon a facut pistolarul in ultimul an? Ce calificative a obtinut la tragerile de testare din poligon? Cine era infractorul deosebit de periculos, criminalul, violatorul, teroristul, care trebuia oprit cu orice pret, chiar impuscand oamenii de pe strada?! De ce nu avea politia in dotare un banal sistem cu tepi, se intindea de-a latul soselei si treaba era rezolvata? Si ultima intrebare: (mai) avem politie/politisti? P.S. @coma cum adica ,,cel care l-a aprobat"?! Stii tu ca la ebihoreanul articolele sunt cenzurate? Interesant!
Postat 10 Februarie 2019, 18:21 de pinonel
Titlu de *
Nu stiu pana la urma care e mai penibil. Cel care a scris titlul sau cel care l-a aprobat. Pai mai ziaristilor, din titlu se intelege ca a tras intentionat spre capul femeii doar ca a confundat persoana. Nu e chiar asa. Indirect, a fost scris spre denigrarea organelor de politie.
Postat 09 Februarie 2019, 15:19 de djcoma2005
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON