URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2018, 23:49

Liviu Dragnea susține că patru străini au încercat să îl asasineze: ”I-a plătit un om foarte celebru în lume”

Liviu Dragnea susține că patru străini au încercat să îl asasineze: ”I-a plătit un om foarte celebru în lume” foto: antena3.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liviu Dragnea a avut, marţi seară, prima ieşire după protestele reprimate brutal în 10 august. Liderul PSD a declarat, la Antena 3, că anul trecut a fost ţinta unei tentative de asasinat, cei care-l vizau fiind patru străini care au stat în România trei săptămâni şi care au fost plătiţi de "un om foarte celebru în lume", anunţă HotNews.ro.

"Am avut o tentativă (de asasinare-n.r) anul trecut. Au venit 4 străini au stat la Athenee Palace, au stat 3 săptămâni aici, am scăpat. Au ajuns în preajma mea (...)", a declarat Dragnea. Şeful PSD a precizat că ştie că "s-a cercetat" acest lucru, dar nu ştie ce s-a întâmplat mai departe.

Întrebat dacă este vorba de Soros, Dragnea a răspuns: "eu nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine. Nu ştiu dacă era treaba asta".

În acelaşi timp, Dragnea a acuzat o "tentativă de lovitură de stat" şi l-a atacat virulent pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că vrea să fie suspendat. De asemenea, liderul PSD a făcut referiri şi la multinaţionale, despre prezidenţiabilul PSD şi a atacat şi SRI, despre care a spus că nu a furnizat informaţii. "Nu am primit nicio informare de la serviciile de informaţii. Nici una. SRI dă informaţiile în flux normal preşedintelui, la restul, selectiv", a acuzat Liviu Dragnea.

Vezi mai jos declaraţiile făcute de Liviu Dragnea la Antena 3, aşa cum au fost ele redate de HotNews.ro!

Despre multinaţionale:

- Ce s-a întâmplat de aţi ajuns omul negru? S-au întâmplat multe. În interior: un grup de companii mari care au vrut să aibă activităţi în România, dar să nu plătească la buget. Este aşa zisa externalizare a profitului. Este vorba de unele multinaţionale, unele bănci. 

- Cred că instituţiile statului au început să prindă curaj. 

- O altă componentă este componenta politică. Klaus Iohannis, biciclistul nr. 1 al României. Vine anul 2019. Anul trecut zicea că programul de guvernare e o minciună, nu o să avem bani de pensii, de salarii. S-au mărit pensiile, salariile. Ce va spune?

- El şi cei din jurul lui, braţele armate, ce zic: eu ce zic în 2019? Am pus presiune pe judecători, pe CCR, pe CSM. 

Despre prezidenţiabilul PSD:

Veţi fi candidatul PSD, al coaliţiei? Nu ştiu, poate da, poate nu. 

- Ideea este, omul ăsta trebuie omorât fizic, ori băgat la puşcărie. Articole comandate în presa străină. Dar ce nu s-a zis despre mine, despre familia mea. 

- Multinaţionalele finanţează rezist. Acum e mai slabă mişcarea asta. S-au mai potolit. 

- Iohannis e singurul obiectiv al lui, pentru protecţie. 

- Companiile nu au ideologii politice, ci interese. Eu vreau ca românii să fie beneficiarii finali ai bogăţiilor pe care le are această ţară. Nu e naţionalism, românism poate. 

Despre "tentativa de asasinat"

- Am avut informaţii, ameninţarea cu moartea. Am avut o tentativă (de asasinare - n.r) anul trecut. Au venit 4 străini au stat la Athenee Palace, au stat 3 săptămâni aici, am scăpat. Au ajuns în preajma mea. Suntem într-un stat parţial paralel. 

- Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu stiu. I-a plătit un om foarte celebru în lume. 

- Soroş? Eu nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine. Nu ştiu dacă era treaba asta. 

Despre proteste

- În timpul protestelor eram la Neptun. M-am uitat la televizor mai spre seară, pe la 7-8, 8 cred. Nu am primit nicio informare de la serviciile de informaţii. Nici una. SRI dă informaţiile în flux normal preşedintelui, la restul, selectiv. 

- Primesc foarte puţine informaţii. Nici una de la SIE. Poate dl Vlase îi trebuie 2-3 ani să se instaleze. Nu l-am votat să-mi dea mie telefon. Să vedem ce se întâmplă. Eu sunt absolut convins că SRI a dat informaţii preşedintelui Iohannis despre ce urmează să se întâmple. Dl Manda şi comisia lui ar trebui să verifice când a dat SRI informarile la MAI. Dacă aceste proteste erau împotriva lui Dragnea, erau grupuri paramilitate, nu-l informau pe Iohannis? Dacă era protest la Cotroceni, tot aşa iesea Iohannis? 

- Dacă ar fi fost împotriva lui Iohannis aceste proteste, s-ar putea să fie, e o fierbere foarte mare în partid: de ce nu începem şi noi protestele la poarta lui Iohannis. 

- Ce am văzut : am văzut o tentativă de lovitură de stat eşuată. Asta se voia, asta se vorbea pe retelele de socializare. Şi s-a văzut. Ceea ce a făcut Iohannis cu acel mesaj, postare pe facebook, iresponsabilă, să descurajezi jandarmii care au acţionat conform legii, şi tu să inciţi în continuare la violenţe, în minutele în care acea fată jandarm era aproape linşată de acele brute, de acele animale. Tot ce au început Orban şi alţii de la PNL şi USR, să se ancheteze jandarmii, n-au zis nimic că au încercat să incendieze. Erau organizaţi. A fost organizare paramiliară. Asta am văzut: o tentativă de lovitură de stat. 

- Am reacţionat, am dat comunicat. 

- Am vorbit la telefon cu dna prim-ministru. Am sunat-o. Dna prim-ministru era plecată. Am discutat ce se întâmplă. Cu dna ministru de Interne nu am vorbit, nu am vrut să interferez, nici n-am sunat, nici nu m-a sunat. 

- Cred că am vorbit la telefon cu dl Tăriceanu. 

- Eu am fost marcat profund. Am crezut că va fi omorâtă fata aia. Cei care îşi doresc să moară cineva sunt nişte criminali. Toţi cei care au incitat, organizat, aceste violenţe, nu protest. Că acolo au fost oameni care să protesteze paşnic, mă bat şi pentru asta. Nu pot fi de acord cu violenţa. 

- Celor care au încurajat violenţa, cei de la PNL, le place violenţa că asa vor să-şi pună guvernul. Şi Iohannis. 

- Sunt convins că Jandarmeria a actionat legal. Nu am văzut nicio intervenţie disproporţionată. 

- Cred că o să se afle adevărul. 

- Sunt oameni adunaţi de cineva? Da. Asta cu diaspora a fost o păcăleală. 

Despre suspendarea lui Iohannis:

- Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur şi simplu. Eu aş vrea. Să vedem dl. Tăriceanu 

despre susţinerea Vioricăi Dăncilă

- O susţin pe Viorica Dăncilă. Acest Guvern nu va pleca că vrea Iohannis

- Categoric nu o schimbăm pe Dna Dăncilă. Trebuie să rămână până în 2020 cel puţin, este un premier foarte bun. 

- La Cex nu ştiu dacă se va decide o remaniere, dar discuţii despre activitatea unor miniştri trebuie să fie. Sunt nemulţumit de unii miniştri. Dna prim-ministru va avea iniţiativa, dacă se pune problema.

- Am rugat-o să analizeze cu maximă atenţie schimbarea procedurilor de avizare în minister. E inadmisibil ce se întâmplă. Unii funcţionari vor să împiedice orice iniţiativă.

- Trebuie să facă nişte proceduri foarte simple în care decizia să fie la ministru. Să fie o structură la Guvern care să avizeze lucrurile astea. Mi-a promis că se va apleca cu atenţie. 

Despre nunta fiului său:

- Nu se pune problema să anulez nunta copilului meu. Acolo vrea să ducă Iohannis această ţară. 

- Vreau să văd cât de departe vor să ajungă aceşti indivizi în frunte cu Iohannis. Dacă ei au impresia că pot lua această ţară cu japca se înşală amarnic. 

- Ce să ofere Iohannis? Ce a primit Valeriu Zgonea? Unde e acum, se chinuie într-un proces. Iohannis nu a dat nimic nimănui. 

Despre coalţia cu ALDE:

- Coaliţia e rezistenţă. M-am întâlnit cu dl Tăriceanu, am băut şi o bere, două. - Sunt onest în relaţia cu ALDE şi Tăriceanu, nu e niciun gând în interiorul PSD să rupă coaliţia. Nu am simţit la dl Tăriceanu că vrea să rupă coaliţia. despre relaţia cu Coldea şi Kovesi- Zvonul că Florian Coldea e consilierul meu mă enervează foarte tare. Eu cu omul ăsta nu am vorbit de un an şi jumătate. eu nu am nevoie să-l iau consilie pe Florian Coldea. Eu am un consilie, Paul Ionescu, un băiat civil. Eu mă consiliez cu colegii din partid.- Coldea nu a fost străin de condamnările mele. Eu nu pot să am o relaţie de prietenie cu aceşti doi oameni: Maior şi Coldea. - Eu am aşteptat să mă invite dl Manda la Comisie, poate facem o emisiune. - Să nu mă mai cheme, că nu mă mai duc. - Dâncu este un foarte bun prieten de-al meu. Îl apreciez foarte mult. Să n-aveţi impresia că Vasile Dâncu e îndrăgostit de Florian Coldea sau George Maior. Nu i-au făcut bine nici lui. - În guvernul tehnocrat a fost propunerea dvs? Da, nu, a vorbit Iohannis cu el, m-a sunat Cioloş, ne-am văzut în trei. - Nu am nicio relaţie cu Kovesi. La numire, a mine a venit Sebi Ghiţă, Gabriel Oprea că nu voiau să fac scandal în partid.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
O murit fraieru ăsta
Sau așteaptă să murim noi ???
Postat 23 August 2018, 00:41 de Sandu1206
Ajutooooor!
Ajutooooor! Saritiii!!!! Acu 60 de ani o incercat 4 plutoane platite de un bogat om de afaceri bine cunoscut in Evropa si chiar si in Romania au incercat sa ma omoare!!! Sariti si plangeti, alarmati-va iesiti in strada si votati un om persecutat de un mare om de afaceri bine cunoscut! Nu are a face ca nu am inca 60 de ani dar da bine la publicul prostit! Prostitii sa iasa in strada ca au primit gaze prospete, bune, ecologice la jadarie!!! Cu totii prostitii in strada la gaze bune certificate de harapul arafat raedul.
Postat 22 August 2018, 20:55 de scortosul
dracnea a invatat de la tds
dracnea e un fel de Tds la scara nationala in ce priveste dementa si megalomania,mandria de sine,cel mai tare din parcare ( a se intelege debil ). Nici beat mort nu poti sa-l iei in serios pe individul asta de teleorman cu t mic....Deci e clar mai tripleaaza ceva pensii cu 5 % prin Veorica. Analfabeti chiar ne cred prosti,dar stai asa ca noi suntem statul tangential,secant,perpendicular,aaa stai ca el ii zice paralel , paralel cu lumea reala...vai de noi :))) si grecii rad de noi.....
Postat 22 August 2018, 20:21 de suporter_oradean
Poporul nemernic
Cum îi zice la boala aceea cu o mie de feţe? Aaa, da!L-am auzit pe dl. doctor Cornuţiu, fie iertat. Schizofrenie paranoidă, parcă spunea dânsul.
Postat 22 August 2018, 19:56 de User anonimizat
Paranoia
Daca era vorba de hitmen deja era tranșat. Și era o alta crima perfecta. De obicei aia când ii simți langa tine nu pleacă până nu își fac treaba. Dar liviut o fi un fel de ceac noris sau bruzli de se teme până și besa de el :))) credeam că e nebun dar acuma a confirmat singur
Postat 22 August 2018, 14:30 de poiu
copil mic
Erdogan incepe sa fie copil mic pe langa draqnea. Cred ca il invidiaza deja si si-ar dori si el o latrina 3.
Postat 22 August 2018, 12:33 de oradea_mea_si_a_ta
Vorbe pentru prosti!
4 oameni au incercat sa-l omoare!! Aia nu au fost oameni ci poate muste! Ba chiar asa de prosti ne crezi ca sa punem botul la o asa o prosteala? Ce fel de oameni (patru) or fi fost ca nu au reusit sa'l lichideze pe super hotul asta!? un lunetist mediocre era sufficient, 4 il faceau ferferita. O prosteala!
Postat 22 August 2018, 12:19 de scortosul
se fumeaza mult....
Vorba unuia: Nimeni nu ar face asta pentru bani.
Postat 22 August 2018, 11:54 de Nofan
Probabil teroriștii de pe Otopeni
Asta-i ca tiganu , se jura că nu el a fost.
Postat 22 August 2018, 10:55 de Sandu1206
4 străini
In trecut, Dăncilă a fost ținta unei tentative de alfabetizare. Cei care o vizau au fost 4 dascăli din școala primară, gimnazială , liceală și universitară. Dăncilă a scăpat.
Postat 22 August 2018, 08:13 de User anonimizat
Hahaha
LD esti o gluma buna!!! Tata, esti dublu condamnat penal, daca ai o bruma de onoare-n tine, lasa-ne!!!! Vrei chiar sa td credem pe cuvant??? Pe tine si pe DValcov???? Doi penali care vor sa conduca poporul roman spre propria propasite si salvare de la Jilava eventual, nu spre bunastarea poporului roman!
Postat 22 August 2018, 02:11 de cetateanbihorean
brrrrr
Brrrrrr, cata-i retardatul !!! Plus ciurda de retardati care-l sustin.
Postat 22 August 2018, 00:52 de elev
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON