URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2019, 19:18

Cazul femeii arse pe masa de operații: Acreditarea spitalului Floreasca a fost suspendată

Cazul femeii arse pe masa de operații: Acreditarea spitalului Floreasca a fost suspendată (Sursa foto: adevarul.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autoritatea Naţională pentru Managementul Calităţii în Sănătate, instituţia care acreditează spitalele din România în vederea funcţionării, a anunţat, luni, că a ridicat acreditarea Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Acest lucru vine după ce în 22 decembrie, o femeie a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, în timpul unei operaţii. La câteva zile, aceasta a decedat, iar rudele au declarat, potrivit hotnews.ro, că au aflat din presă despre gravitatea incidentului. 

Potrivit unui comunicat transmis presei centrale de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, Spitalul Floreasca avea obligaţia să raporteze incidentul petrecut în sala de operaţie în maximum 24 de ore.

"Conform Metodologiei de monitorizare a unităţilor sanitare acreditate, aprobată prin Ordinul Preşedintelui ANMCS nr. 639/2016, acestea sunt obligate să raporteze la ANMCS o serie de date referitoare la evoluţia implementării măsurilor de asigurare şi îmbunătăţire a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului. Astfel, art. 8 referitor la Monitorizarea evenimentelor adverse/ santinelă/ 'near-miss' precizează că raportarea evenimentelor adverse asociate asistenţei medicale 'este obligatoriu a fi făcută de către unităţile sanitare în maximum 24 ore de la apariţia lor şi trebuie urmată, în maximum 30 zile de la raportare, de un raport de analiză a cauzelor care au dus la apariţia evenimentului şi a măsurilor identificate pentru prevenirea repetării'".

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a declarat luni că biocidul folosit la intervenţia pacientei care a luat foc pe masa de operaţie, trebuia folosit strict pentru spălarea mâinilor şi nu pentru dezinfectarea câmpului operator şi al femeii.   

"Este un biocid aprobat pentru a fi folosit în România, dar este un biocid care se foloseşte pentru spălarea chirurgicală a mâinilor chirurgului şi a mâinilor personalului. Nu este biocid destinat dezinfecţiei tegumentare a pacientului. Aceasta este diferenţa. Am controlat şi Spitalul Floreasca era dotat cu substanţele necesare şi indicate în acest sens", a declarat Moldovan potrivit Adevarul.ro, care a precizat că toţi medicii implicaţi în incidentul de pe 22 decembrie au dat declaraţii, cu excepţia unui singur, care se află în concediu.   

ANMCS a decis să suspende acreditarea Spitalului Floreasca pe o perioadă de 6 luni, iar în următoarele 5 zile spitalul trebuie să prezinte un plan de conformare şi persoanele care se vor ocupa de implementarea măsurilor pentru remedierea deficienţelor care au dus la incidentul în urma căruia o pacientă a fost incendiată în sala de operaţie.   

Pacienţii vor putea să vină la spital şi să se trateze, însă spitalul este considerat unitate cu risc.   

Suspendarea acreditării unităţii sanitare se dispune pană la remedierea de către aceasta a deficienţelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare.

"Pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către A.N.M.C.S. măsurile adoptate pentru remedierea neconformităţilor. Încetarea suspendării acreditării unităţii sanitare se constată prin ordin al Preşedintelui A.N.M.C.S. după verificarea remedierii neconformităţilor cuprinse în planul de măsuri. Remedierea deficienţelor care au dus la suspendarea acreditării reprezintă condiţia obligatorie în vederea iniţierii vizitei de evaluare a Spitalului Clinic de Urgentă Bucureşti în cadrul ciclului II de acreditare", se arată într-un comunicat transmis de ANMCS presei centrale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON