URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2011, 10:03

Proges sprijină lupta copiilor împotriva cancerului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proges împreună cu Asociatia Little People îşi unesc forţele şi lansează în parteneriat o campanie pentru ajutarea copiiilor bolnavi de cancer.

Începând cu data de 23 mai 2011, timp de doi ani, clienţii Proges vor putea dona bani în magazinele din Bucureşti, Oradea, Cluj, Timişoara şi Iaşi, în urne special amenajate, bani care vor sprijini activităţile desfăşurate de Asociaţia Little People în Institutele Oncologice din Bucureşti şi Cluj, Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi, Spitalul "Louis Turcanu" din Timişoara dar şi în alte centre de tratament oncopediatrice din ţară.

"Proges doreşte ca începând din acest an să devină un jucator mult mai activ în viaţa comunităţii, iar prin lansarea acestui proiect dorim să aducem în centrul atenţiei problemele copiilor care luptă împotriva acestei boli. Cancerul reprezintă a doua cauză de deces la copii în România, peste 500 de copii fiind diagnosticaţi cu cancer în fiecare an, iar rata de vindecare este de aproximativ 30 - 60 % în funcţie de specificul bolii şi de accesul la tratament, un procent foarte scăzut comparativ cu alte ţări europene. Aceşti copii au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, de aceea, ne implicăm alături de Asociaţia Little People în această campanie. Fiecare client Proges poate contribui, alături de echipa noastră, la salvarea acestor copii. Succesul nostru înseamnă grija pe care o avem pentru viaţa consumatorilor noştri. Strângerea de fonduri din cadrul magazinelor noastre constituie primul pas pe care îl facem pentru susţinerea copiilor bolnavi de cancer. În lunile ce urmează vom veni în sprijinul Asociaţiei Little People şi pentru a amenja câteva centre de tratament, încercând astfel să le oferim copiilor un ambient cât mai plăcut şi călduros", declară Ruxandra Păun, Specialist Marketing Proges.

"Asociaţia Little People are cea mai amplă rază de acţiune în rândul copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer. Personalul Asociatiei Little People oferă zilnic activităţi pentru copiii bolnavi de cancer, de luni până duminică inclusiv şi urmează un plan de activităţi creat în mod specific pentru copiii spitalizaţi. Exerciţii care îi ajută pe copii să-şi învingă teama, să-şi îmbunătăţească stima de sine, sau care creează o familiaritate în privinţa procedurilor medicale şi mediului spitalicesc, oportunităţi de joacă, învaţare, exprimare, interacţiuni cu cei aflaţi în situaţii similare şi implicare din partea familiei - toate acestea sunt doar câteva dintre activităţile folosite pentru a promova tehnica de "coping" şi adaptarea. Parteneriatul cu Proges ne va ajuta să punem la dispoziţie, la nivel naţional, cât mai multor copii Programul de Suport al pacienţilor", declară Katie Rizvi, vice-preşedintele Asociaţiei Little People România.

Proges doreste să dezvolte acest proiect, propunându-şi să susţină şi alte acţiuni, iniţiative care să ajute copiii bolnavi de cancer. Parteneriatul se va desfăşura pe o perioadă de doi ani, în magazinele din Bucuresti: Proges- Mihai Bravu, Nr. 592-594, Proges - B-dul Iuliu Maniu, nr. 6, Proges - Autostrada A1, ieşire Pitesti (incinta West Park, Corp 2); Oradea: Str. Nufarului, Nr. 90; Cluj: Proges - Str.Bucuresti Nr.79, Proges - Str.Bucureşti Nr.79; Timişoara: Calea Aradului, nr.58; Iaşi: Ţos Păcurari, nr. 112.


Proges este una dintre principalele companii româneşti din domeniul distribuţiei produselor pentru amenajări interioare cu o reţea naţională de magazine specializate şi flota proprie de distribuţie. Activitatea companiei a inceput in 2001, cu deschiderea primului magazin in Oradea. In prezent reţeaua Proges numără peste 40 de magazine şi centre logistice în toată ţara, iar compania se află în plină expansiune. Acest parteneriat cu Asociatia "Little People" reprezintă o nouă acţiune socială în care compania Proges se implică anul acesta. Pe data de 3 mai, în cadrul campaniei "Ouăle Gigant", organizate de către Asociaţia Pro Valoare, Proges a contribuit la strângerea de fonduri pentru mobilarea secţiei de nou-născuţi a Spitalului Municipal Gavril Curteanu din Oradea.

Asociaţia Little People a înfiinţat Clubul Temerari pentru adolescentii şi tinerii adulţi din România care au invins în lupta cu cancerul. Temerarii asigură susţinere reciprocă şi facilitează reintegrarea reuşită a pacienţilor în viaţa de adolescent sau tânăr adult după tratament, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenţilor şi al tinerilor adulţi şi totodată cea mai mare comunitate de acest gen din Europa Centrală şi de Est.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON