URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Ianuarie 2016, 09:58

Vremea socotelilor: Trei funcţionari care au lucrat pe proiectele europene ale Oradiei îşi pierd funcţiile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară! Odată apropiate de final proiectele europene derulate de Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, conducerea Primăriei ia în calcul restructurarea acesteia. 

Trei dintre angajaţi părăsesc DMPFI încă de luna aceasta. 

Află despre cine e vorba, pe www.bihorel.ro!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Si?!
La ce ne foloseste ca aia trei, sau treizeci, au plecat?! Sau ca nea ilie schimba garnitura? Mereu se vor gasi destui tembeli care sa-i scoata castanele din foc! Pt. noi, oradenii, ar fi mult mai de folos sa stim care idiot(i) ne-a pus sub brad darul ala de 6 mil. de euro. Se aude, nea ilie? Se aude, directore ghitea? Dar d-na borbely, sau vicele, ,,avocatul de succes" malan? Cine a semnat din parte primariei contractele cu antreprenorii?! Va puteti considera sesizat, d-le procuror Ciprian Florentin MAN!
Postat 14 Ianuarie 2016, 12:57 de pinonel
e orb saracu, nu vede
@anticomunist: platona e atat de prost incat nici macar nu stie ce inseamna cuvantul prostie :) El se crede imparat, in lumea lui :)
Postat 13 Ianuarie 2016, 11:25 de hateretards
@platona
Tu realizezi cat de penibil ai devenit? Se pare ca, nu!
Postat 13 Ianuarie 2016, 09:15 de User anonimizat
Urma scapa turma ! DNA -ul e pe faza ?
Pazea ! A venit vremea socotelilor ! Incep sa fuga,precum potarnichile. Doamna Ana Maria Sava,responsabila realizarii proiectului Drum Expres, ramane in continuare ? Dar de banii praduiti nimic? Cine isi asuma raspunderea ? Deci,DNA,fiti pe faza ,urmeaza etapa : urma scapa turma!
Postat 12 Ianuarie 2016, 17:19 de platona
Bolo are sange in instalatii!!!
Daca se vrea, se poate si pe la noi. Bravo primarului ca e la fraiele orasului si nu scapa printre degete cei care au facut greseli si le-au asumat. E nevoie de sange proaspat si Bolojan e cel mai in masura sa il aduca. Bravo Primariei si Primarului! Mult success in 2016!
Postat 12 Ianuarie 2016, 11:43 de TC
Bravos!
Bravo Primaria Oradea. In general, in romania nimeni nu e niciodata reponsabil de nimic. Demersul Primariei si a lui Bolojan e fara doar si poate de bun augur. Problema e in TOATA Romania, insusi sistemul bugetar, unde lucreaza cam toti incompententii si/sau lenesii, insa din care datul afara este foarte complicat spre imposibil. Spre exemplu, de cate ori ati vazut un profesor lenes sau care si-a butut joc de elevi si care, in urma unei anchete a sfarsit doar prin a fi mutat disciplinar la o alta scoala sau doar mustrat? De cate ori ati vazut un politist fara rezultate in activitatea sa, sau corupt sau care face diverse abuzuri desii nimeni nu e mai presus de lege cf. Constitutiei. Pbroblema bugetarilor trebuie rezolvata de la radacini. Sa fie ca la privat, sa ii poti da afara usor, sa ii poti arunca pe acei multi incompetenti in cosul de gunoi al pietei muncii si altul la rand. 70% din bugetari habar nu au pe ce lume traiesc si e bine, atat timp cat prostii platesc taxe si impozite pentru serviciile bugetare de cacao. Numai fraierii mai stau in Romania, asta e adevarul. Aici, desii avem birocratie (mai rau decat totusi cam peste tot in Europa), totusi nici asa nu se rezolva nimic. Acesti incompetenti, ipreuna cu restul de 69,9999% din bugetari ar trebui CONCEDIATI si nu doar realocat catre alte sugatori de bani publici. Pacat ca legea este SI DE DATA ACEASTA impotriva INTERESULUI general al cetateanului de rand!!!!!!!!!!!
Postat 12 Ianuarie 2016, 11:30 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON