URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2011, 16:20

Octavian Bot: Traian Băsescu ar trebui luat la palme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reîntors în PNL, deputatul Octavian Bot a catalogat vineri, într-o conferinţă de presă, ultimele măsuri propuse de Traian Băsescu, atacul la adresa Regelui Mihai, proiectul de modificare a Constituţiei şi ideea regionalizării, drept "deliruri". Parlamentarul susţine că preşedintele este "frustrat, datorită mandatului nereuşit" şi că "tendinţele autoritariste le depăşesc pe cele ale lui Nicolae Ceauşescu".

"În PDL mi-am dat seama că nu ai voie să vorbeşti, ci doar să execuţi. Totul se datorează preşedintelui Traian Băsescu, împotriva căruia vreau să protestez public. Din păcate, nici la această oră el nu a înţeles că este un reprezentant al statului şi nu un stăpân al lui şi că România nu trebuie condusă ca un vapor. Tendinţele autoritariste le depăşesc pe cele ale dictatorului Nicolae Ceauşescu şi ultimele ieşiri în faţa opiniei publice sunt o dovadă a frustrărilor pe care le-a acumulat de-a lungul mandatului", a declarat fostul democrat liberal, care şi-a făcut autocritica, recunoscând că i-au trebuit trei ani pentru a înţelege toate aceste lucruri.

Traian Băsescu delirează

Bot a mai adăugat că tendinţa autoritaristă a şefului statului se manifestă prin "deliruri" puse pe tapet în spaţiul public. "Printre delirurile din ultima perioadă ale preşedintelui se numără atacul asupra Regelui Mihai, despre care a spus că a trădat România când a abdicat. Asta, în condiţiile în care toţi istoricii ştiu cum a fost forţat să plece din România. Sunt convins că prima reacţie pe care ar fi avut-o românii ar fi fost aceea de a-i da două palme ca să se trezească. Cum să faci o astfel de afirmaţie?", s-a întrebat parlamentarul.
Conform lui Octavian Bot, şi Modificarea Constituţiei este un "delir" al preşedintelui. Liberalul a declarat că este nevoie de o modificare a Constituţiei, dar că, datorită crizei economice, nu este un moment potrivit pentru acest lucru.

Octavian Bot consideră aberantă şi intenţia preşedintelui de a modifica structura Parlamentului, susţinând că referendumul din 2009 pentru reducerea numărului de parlamentari şi pentru trecerea la Parlament unicameral nu a fost legitim datorită prezenţei slabe la vot.

"Şi regionalizarea este tot un delir al preşedintelui pentru că nu se poate modifica organizarea administrativ-teritorială a unei ţări peste noapte. Este un proces complex care necesită studii elaborate, iar soluţia trebuie să fie una tehnică care nu poate fi făcută decât pe baza unor studii serioase. Poţi afla dacă şi cui foloseşte doar organizând un referendum aşa cum vrea să facă USL", a declarat liberalul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
vai de capul vostru
cu ce dopati prostimea, Basescu cu REGELE voi cu BOT :)) ZIAR de * , numai minciuhni scrieti, ne doare in gaura gurii ce fac pramatile politice,numai fraieri, interlopi au interes sa voteze din rahaturile politice actuale, cand veti radia toti comunisti din politica ma voi considera cetatean normal pentru vot pana atunci hraniti dobitoacele cu hrana virtuala si sisimulati de la problemele reale, mergeti in Cluj in Bihor nu mai aveti spitale care sa functioneze normal, Bihorul e la pamant cu asemenea politicieni de tot rahatul.asa ca hranitiva cu minciunile scrise de ebihoreanul, care scrie la comnada sa nu va plictisiti:))) apropo cine mai e suparat pe rege cereti sa vi se faca reclama si muriti in spitale=morga.
Postat 25 Iunie 2011, 19:46 de mama!
si tu si tu si tu
oh da, trebuie luat la palme dar personal te-as lua si pe tine! la palme! n-am sa uit in viata mea momentul din 2008(noiembrie, cel mai probabil) cand te-am vazut pe bulevardul decebal trecand in fruntea unei coloane portocalii! nu te-as fi reprimit in PNL nici mort! maine, cu prima ocazie, vei fi din nou TRADATOR!
Postat 25 Iunie 2011, 13:51 de dan justitiarul
pacalici
ne-ai pacalit! pentru noi nimic n-ai facut din ce ai promis!vi acum si acuzi pe altcineva cand nu ai facut nimic din tot ce ai promis?a scuze,ai promis ca vei pleca e singura promisiune si aia pe jumatate ca ai revenit D-le.
Postat 25 Iunie 2011, 11:25 de eueu
MAI VREAU UN MANDAT !!
MAIMUTA ASTA IN LIPSA DE ACTIVITATE ISI DA CU PAREREA ACOLO UNDE NU PRICEPE. UN IMPOSTOR ZIS POLITIC INCERACA SA SE BAGE IN SEAMA CA SE APROPIE ALEGERILE > DA CINE IL MAI ASCULTA PE ASTA ??? PANA MAI IERI PUPA UN FUND BASISMUL ACU SE SCUIP[A IN GURA !!!!
Postat 25 Iunie 2011, 09:24 de ALEGATOR
impostura
am facut campanie pentru dumneavoastra domnule bot. si cu ce m-am ales? puteti incerca macar un minim de decenta. pentru noi cei din colegiul 9 care v-am fost alaturi. macar atat puteti sa faceti pentru noi.
Postat 24 Iunie 2011, 23:42 de Votant bot
VALEA
botule, leaga-te de udemeristi si aruncati-va in unul din barajele de pe Cris.
Postat 24 Iunie 2011, 23:06 de oradean
E GREU SA ASOCIEZI !
Scuze pentru a ul lipsa de la cuvantul adevarat dar e foarte greu de asociat cu personajul Bot acest cuvant ,ori il scrii gresit ori nu il scrii deloc.
Postat 24 Iunie 2011, 20:10 de politicos
scarba, mocirla, gunoaie...
dupa lin in c.u.r. unele dejectii ale naturii isi iau stapani la palme... asa e si bot asta carear putea avea macar decenta sa stea deoparte.
Postat 24 Iunie 2011, 20:06 de oradean
IAR TU LA FUGA !
Nu ca nu ai avea dreptate ! Lucru cu adevrat remarcabil la tine . Dar si tu ar trebuii sa fii luat la fuga din politica .
Postat 24 Iunie 2011, 20:04 de politicos
uite cine vorbeste...
Lasa-ne, lasa-ne traseistule !
Postat 24 Iunie 2011, 18:31 de boss
TRASEISTUL DEZERTOR
Acest traseist ar trebui sa-si traga singur palme. Traseistul e in agonia 'ultimului mandat'.
Postat 24 Iunie 2011, 18:15 de boss
autosesizare PNL
e momentul in care PNL sa puna cartile pe fata si sa nu accepte revenirea in partid a celor ce au dezertat,eu pot pune in pericol ideologia si interesele nu numai a partidului, ci a intregii tari; mai bine ar ramine in afara politicii sau in acelasi partid sa se ia de mina cu Filip , doar si acesta il critica pe basescu (sau celputin nu e de acord cu acesta) - dezertorii nu trebuiesc primiti !!!! maine o sa-i puneti in fruntea partidului?????????? de asa ceva nu mai are nevoie Romania!!!!lasati tinerii sa promoveze,sigur ei nu au experienta bastanilor, dar cu cite au la activ ´´vechii´´ , mai bine fara ei; promovati integritatea , nu dezertorii
Postat 24 Iunie 2011, 18:03 de nicu
asta da competitie
Octavian Bot n. 1 ian. 1951 ati inteles " TORTIONARI "se rafuiesc , imi place:)) , Octavian Bot b. január 1. 1951 kínzó te bosszút, tetszik:)) , Ottaviano Bot b. 1 gennaio. 1951 torturatore è ottenere vendetta, mi piace:)), - Octavian Bot b. January 1. 1951 torturer is you get revenge, I like:)).
Postat 24 Iunie 2011, 17:18 de dan oradeanul
a fost momentul anului
Multumim ca ne reprezinti, si dupa atata asteptare v-ati gandit sa ne mai comunicati nieshte mesage ! Cat despre declaratiile primavara-vara 2011, super-misto, asteptam si cele toamna iarna, cand ve/ti observa ca din pacate nu prindetzi un al N-lea mandat pe nicio lista a galben-albastrilor, si probabil basescu ori vadim va va fi din nou No.1. Cumplit !! cum putetzi, bihorele sa ii acordati atentie ??! why ??
Postat 24 Iunie 2011, 17:15 de Rogerius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON