URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2011, 17:31

În luna iulie, orădenii vor putea vizita gratuit Teatrul de Stat. Din august, plătesc 5 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Daniel Vulcu, managerul Teatrului de Stat Oradea a declarat luni că în luna iulie, orădenii şi turiştii vor putea să viziteze clădirea, proaspăt renovată, gratuit, cu condiţia să se formeze grupuri de cinci persoane.

Daniel Vulcu 02.jpgDin august, pe bani

Doritorii care vor să admire interiorul proaspăt renovat după modelul iniţial din 1900, dar şi statuile recondiţionate din faţa clădirii şi de pe frontonul triunghiular vor putea să o facă între orele 9 şi 18, însă nu şi în orele în care se fac repetiţii pe scenă. "Cel mai bun lucru ar fi ca cei care doresc să viziteze Teatrul să anunţe înainte", a afirmat Daniel Vulcu, într-o conferinţă de presă. Din luna august, cei care vor să vadă interiorul clădirii vor trebui să plătească 5 lei.

Totodată, conducerea Teatrului a stabilit că pentru închirierea sălii pentru evenimente festive va costa 1.500 de lei pe oră, iar pentru evenimente culturale, 1.000 de lei, pe oră. "Avem foarte multe solicitări pentru a se fotografia în interiorul clădirii. Indiferent de scopul şedinţelor foto, taxa pentru o oră va fi de 500 de lei pe oră şi 250 de lei pe jumătate de oră", a mai afirmat Vulcu.

Teatru-muzeu

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, Daniel Vulcu a anunţat că actorii se vor întoarce acasă pe 25 septembrie, odată cu premiera unuia dintre cele mai celebre muzicaluri din lume, "Scripcarul de pe acoperiş", adaptare după povestirea lui Shalom Alehem.

"Va fi un spectacol eveniment, cu muzică live şi dans. Pentru realizarea lui, colaborăm cu Teatrul Arcadia, Ansamblul Crişana şi Comunitatea Evreiască din Oradea", a precizat Vulcu. Mai mult, managerul Teatrului de Stat a afirmat că, cel mai probabil Maia Morgernstern va avea un rol în producţie.

"Suntem în negocieri cu Maia Morgernstern şi în proporţie de 80% e sigur că va juca în spectacol", a mai declarat Daniel Vulcu. Totodată, şi în acest an va fi organizat Festivalul de Teatru Scurt, în perioada 25 septembrie - 2 octombrie, la care vor participa trupe din Bucureşti, Timişoara, Piatra Neamţ, Petroşani, dar şi din Italia, Ungaria, Slovacia şi Turcia. Această ediţie va fi organizată sub formă de festival-concurs.

Tot din 25 septembrie, orădenii vor putea vizita la intrarea în Teatru o încăpere muzeu, unde va fi prezentată istoria clădirii şi unde vor fi expuse şi documentele găsite la temelia ei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON