URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2020, 13:50

Record de îmbolnăviri Covid în România, peste 5.000! În Bihor, 122 cazuri noi şi patru decese în rândul pacienţilor din Spitalul Municipal Oradea

Record de îmbolnăviri Covid în România, peste 5.000! În Bihor, 122 cazuri noi şi patru decese în rândul pacienţilor din Spitalul Municipal Oradea (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România a depăşit vineri pragul de 5.000 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, autorităţile raportând un total de 5.028 îmbolnăviri diagnosticate în ultimele 24 de ore, ceea ce este un nou record de la declanşarea crizei sanitare.

Peste 21% din teste, rezultate pozitive

Din totalul noilor îmbolnăviri, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 122 au fost descoperite în Bihor, fapt care a urcat la 5.146 bilanţul îmbolnăvirilor înregistrate în judeţ de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Depistarea noilor îmbolnăviri a avut loc după ce în cursul zilei de joi au fost efectuate în judeţ 622 teste PCR (285 la Spitalul Judeţean, 289 la Spitalul Municipal din Oradea şi 48 la Marghita), din care 50 au fost repetări ale analizelor pentru persoane confirmate anterior cu Covid. Acest lucru înseamnă că 21,32% dintre testele făcute pentru persoanele suspecte au avut rezultate pozitive, indicând infectarea cu virusul.

Din tot judeţul, dar nu numai

Persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea, Borş, Bunteşti, Căpâlna, Săcueni, Salonta, Beiuş, Spinuş, Şimian, Sânmartin, Tarcea, Budureasa, Ineu, Vadu Crişului, Căbeşti, Ceica, Sântandrei, Toboliu, Marghita, Suplacu de Barcău, Diosig, Abrămuţ, Tulca, Sânnicolau Român, Aleşd, Batăr, Finiş, Nojorid, Biharia, Bulz, Mădăras, Şoimi, Oşorhei, iar 45 sunt din alte judeţe.

O parte dintre persoanele din alte judeţe diagnosticate în Bihor au domiciliul în localităţi din Sălaj şi Satu Mare, apelând pentru testare la serviciile laboratorului spitalului din Marghita.

Decese în creştere, zero vindecări

Bilanţul vindecărilor în Bihor stagnează de trei zile la 3.597, în schimb cel al deceselor a urcat vineri la 179 după ce în ultimele 24 de ore au încetat din viaţă încă patru pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea.

Vineri dimineaţă, în unitatea anti-Covid din Oradea erau internate 333 persoane, dintre care 24 la ATI (un pacient fiind din alt judeţ), iar în judeţ erau 1.413 cazuri active.

Rata infectărilor: 1,8 din 1.000 de bihoreni

Incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a ajuns vineri în Bihor la 1,8 la mia de locuitori, după ce în ziua precedentă fusese de 1,65.

Dintre judeţele vecine, doar Satu Mare are o rată de infectare mai mică, de 1,18 cazuri la mia de locuitori, cu menţiunea că acolo se fac teste puţine. În Alba rata de infectare este de 3,54, în Cluj de 3,18, în Sălaj de 2,78, iar în Arad de 2,07.

Controale şi amenzi

Echipele mixte de polițiști și jandarmi din Bihor au executat şi în ultimele 24 de ore mai multe misiuni pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Conform informaţiilor furnizate de Prefectura Bihor, poliţiştii şi jandarmii au verificat 1.844 persoane carantinate și 679 persoane izolate la domiciliu şi au controlat felul în care se respectă măsurile de protecție individuală în 98 societăți comerciale și 116 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 98 de sancțiuni contravenționale, dintre care 73 cu avertisment scris și 25 cu amenzi în valoare de 11.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Creştere record în ţară

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 5.028 de noi îmbolnăviri şi 82 decese, astfel încât bilanţul cazurilor Covid de la începutul pandemiei a ajuns la 201.032, iar al deceselor la 6.245.

Cele mai multe cazuri noi au fost depistate în București – 685, Timiș – 333, Cluj – 273, Iași – 268, Brașov – 233.

În unitățile sanitare de profil din întreaga ţară erau internate 10.427 persoane cu Covid, dintre care 782 în secţii de Terapie Intensivă.  

Pe teritoriul României, 24.199 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 erau în izolare la domiciliu, iar 9.725 în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.658 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată 52 persoane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
In sfarsit am greșit rubrica
Nu-mi cer scuze, se mai întâmplă ::::)))))
Postat 24 Octombrie 2020, 00:27 de Sandu2100
CrisDumi
In alte comentarii te plângeai ca guvernul tău, nu aloca bani suficienti pt doctori. ApropoS prizele tale din casa sunt de 2000W sau 16 A ??? Ca tot le stii pe toate
Postat 24 Octombrie 2020, 00:24 de Sandu2100
Aritmetica, bat-o vina
Pai daca sunt cumulat, pana acum, 5146 de cazuri si vindecati au fost declarati 3597, iar cei decedati sunt in numar de 179, cum v-a dat 1413 de cazuri active? Mie imi ies 1370. Sau stiti voi o alta formula de calcul?
Postat 23 Octombrie 2020, 14:21 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON