URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 16 FEBRUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ordonanţa 114 pare a fi cu dedicaţie. Împotriva băncilor lacome şi implicit a Băncii Naţionale. În plus, e vizat trustul RDS&RCS, care are o televiziune ce deranjează puterea. Altfel nu se explică de ce în telecomunicaţii se bagă un impozit pe cifra de afaceri de 3% şi la jocuri de noroc, de exemplu, de 2%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Elnők úr, însă, nu numai că a uitat de amărâtele alea de piste pentru biciclişti, dar a izbutit să evacueze şi pista abia modernizată a Aeroportului Oradea. Asta după ce, asemeni unui baron de Dâmboviţa, şi-a lăfăit numele pe bannere cu "Deschidem spre Europa!". Rezultatul? Curând vom zbura doar pe autostrada către Debreţin, să luăm de-acolo "deschiderea" spre Europa.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
E incredibil ce monştri nemuritori a creat comunismul! Securitatea este unul dintre cei mai perfizi şi mai întunecaţi, probabil chiar mai întunecat astăzi, odată cu trecerea timpului. Cred asta pentru că modul în care era percepută Securitatea înainte de 1989, şi anume ca duşman al omului de bună credinţă, se perpetuează şi azi în mentalul colectiv.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Printr-o decizie din 29 ianuarie 2019, Curtea Constituţională a stabilit că procesele verbale încheiate de ANAF la solicitarea procurorilor, care erau utilizate pe scară largă în dosarele de evaziune fiscală, nu mai pot constitui probe în procesele penale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Pleureziile sunt acumulări de lichid în spaţiul pleural (pleurele reprezintă 2 membrane care învelesc fiecare plămân şi care se află una în prelungirea celeilalte formând un "sac" închis). După natura lichidului pleureziile pot fi exudative (lichidul conţine o cantitate mai mare de proteine) sau transudative (lichid cu conţinut proteic mai mic). 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Narcisiştii tind să mintă des. Fie în mod direct, fie înflorind părţi ale adevărului, fie prin omisiune. Îşi vor nega neajunsurile şi vor căuta să fie înconjuraţi de oameni care sunt mereu de acord cu ei. Este important pentru narcisişti ca cineva să le valideze opiniile, statutul, prezenţa. Deoarece au o stimă de sine fragilă, vor manipula oamenii în aşa fel încât respectivii să ajungă să-i laude. Asta, în schimb, le menţine stima de sine la un nivel acceptabil, chiar dacă e clădită pe minciuni.

Noutăți de la OTL

Chioșcul OTL de la Universitate se închide provizoriu. Călătorii pot plăti biletele direct cu cardul
Noutăți de la OTL
Societatea de transport OTL informează călătorii că punctul de vânzare a titlurilor de călătorie de lângă Universitatea din Oradea va fi închis în perioada 11 - 28 februarie, pe perioada vacanței intersemestriale și a perioadei de restanțe. Reprezentanții operatorului local de transport la amintesc călătorilor că pot plăti biletele prin SMS precum și direct în mijloacele de transport în comun cu cardul bancar la terminalele POS montate în toate tramvaiele și autobuzele OTL. 
08 Februarie 2019, 17:00
Plată din mers: Oradea este al doilea oraş din România în care călătoriile cu tramvaiele şi autobuzele se pot plăti cu carduri contactless (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Din această lună, orădenii care folosesc mijloacele de transport în comun OTL pot să-şi achite călătoria direct în tramvaie şi autobuze, cu ajutorul cardurilor contactless şi chiar a telefoanelor mobile, în cazul în care acestea din urmă sunt "legate" de un card. În toată flota OTL au fost instalate aparate POS în cadrul unui parteneriat cu BCR, Oradea fiind al doilea oraş din ţară care a adoptat această soluţie "smart" de plată a călătoriilor.
OTL închiriază spații comerciale în Autogara Nufărul
Noutăți de la OTL
SC OTL SA anunţă intenţia de a închiria două spaţii pentru desfăşurarea de activităţi comerciale în clădirea Autogării Nufărul din Oradea, str. Nufărului 85 B.
30 Ianuarie 2019, 18:07
OTL selectează personal pentru școlarizare în meseria de vatman
Noutăți de la OTL
SC Oradea Transport Local SA informează privind intenţia de a selecta personal pentru  ŞCOLARIZARE ÎN MESERIA DE VATMAN.
30 Ianuarie 2019, 10:02
OTL anunță închiderea punctului de vânzare a titlurilor de călătorie Cazaban
Noutăți de la OTL
OTL informează călătorii că, începând din 1 februarie 2019, se va închide punctul de vânzare a titlurilor de călătorie Cazaban.
29 Ianuarie 2019, 18:40
OTL: Programul pentru 25 ianuarie 2019
Noutăți de la OTL
OTL SA informează publicul călător că în data de 25 Ianuarie 2019 mijloacele de transport în comun vor circula conform graficelor pentru zilele lucrătoare cu vacanţă, având în vedere că şcolile vor fi închise, iar punctele de vânzare vor fi deschise conform programului de zile lucrătoare.
24 Ianuarie 2019, 14:03
OTL: Programul mijloacelor de transport în comun în 24 ianuarie
Noutăți de la OTL
OTL SA informează publicul călător că în data de 24 ianuarie 2019, mijloacele de transport în comun vor circula conform graficelor pentru zilele de Duminică şi Sărbători Legale, cu excepţia autobuzelor care vor circula pe traseul transfrontalier Oradea – Biharkeresztes. Acestea vor circula conform graficelor pentru zile lucrătoare.
23 Ianuarie 2019, 16:10
OTL angajează economist cu atribuţii de responsabil marketing
Noutăți de la OTL
SC OTL SA angajează economist cu atribuţii de responsabil marketing. Termenul de depunere a dosarului este 11 ianuarie. Află aici cerințele și condițiile!
04 Ianuarie 2019, 09:30
Din ianuarie, biletele OTL se vor cumpăra cu cardul, inclusiv din tramvaie și autobuze!
Știri Oradea
OTL va pune în funcţiune la sfârşitul lunii ianuarie, în mod oficial, sistemul de plată cu cardul contactless a biletelor de tramvai şi autobuz, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Preţul unei călătorii este de 3 lei. La fel, în cursul anului 2019, societatea de transport în comun va implementa un sistem de achiziţie a abonamentelor prin internet.
28 Decembrie 2018, 13:51
OTL: Programul pentru perioada 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019
Noutăți de la OTL
OTL SA anunţă publicul călător programul punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie pentru perioada 29 - 31 decembrie 2018 şi 1 – 2 Iianuarie 2019.
28 Decembrie 2018, 09:25
Programul OTL pentru perioada sărbătorilor de iarnă
Noutăți de la OTL
OTL SA anunţă publicul călător programul punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie pentru perioada 24 - 26, 31 decembrie 2018 şi 1 - 2 Ianuarie 2019.
21 Decembrie 2018, 10:04
OTL a pregătit tramvaie de sărbătoare
Noutăți de la OTL
Spiritul sărbătorilor de iarnă se va simți, de acum, și în timpul călătoriei cu tramvaiul. De marți, OTL invită călătorii să circule cu unul dintre cele două tramvaie decorate cu ghirlande și globuri. 
10 Decembrie 2018, 18:46
OTL, după deschiderea sensului giratoriu din Calea Aradului: Vezi cum circulă mijloacele de transport în comun în Oradea!
Noutăți de la OTL
OTL informează călătorii că, odată cu reluarea circulaţiei rutiere în intersecţia Calea Aradului - b-dul Decebal, începând de azi, 7 Decembrie 2018, autobuzele alocate pe liniile 10 şi 23 circulă pe traseele normale. Află ce alte modificări intervin în transportul în comun!
07 Decembrie 2018, 19:20
OTL anunță reluarea circulației tramvaielor pe linia 2
Noutăți de la OTL
OTL informează că a fost reluat circulația cu tramvaie şi pe linia 2, începând de joi, 6 Decembrie 2018, ca urmare a finalizării lucrărilor la calea de rulare pentru realizarea buclei de legǎturǎ între cartierele Rogerius şi Ioşia.
06 Decembrie 2018, 16:06
OTL anunță mai multe trasee deviate, începând din 4 decembrie
Noutăți de la OTL
În P-ţa Unirii se va desfăşura, începând din 6 decembrie până în 31 decembrie 2018, tradiţionalul Târg de Crăciun. În acest context, începând din 4 decembrie 2018, ora 17.30, au fost deviate traseele următoarelor linii de autobuz:
04 Decembrie 2018, 20:33
OTL SA angajează economist cu atribuţii de marketing
Noutăți de la OTL
SC OTL SA angajază economist (cu atribuţii de marketing). Candidaţii interesaţi vor depune o cerere, însoţită de CV şi copii ale CI şi a documentelor relevante, la secretariatul societăţii, str. Atelierelor nr. 12, până în data de 12.12.2018.
03 Decembrie 2018, 15:30
OTL anunță că s-a reluat traseul normal al autobuzelor care circulă pe linia 14
Noutăți de la OTL
Având în vedere că s-au finalizat lucrările la podul peste pârâul Peţa, de pe str. Universităţii, informăm călătorii că circulaţia cu autobuze pe linia 14 s-a reluat pe traseul normal începând  de astăzi, 30 Noiembrie 2018, ora 12.30.
30 Noiembrie 2018, 17:28
Trasee deviate în 1 Decembrie 2018
Noutăți de la OTL
Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, în Piaţa Unirii vor fi organizate o serie de manifestǎri publice dedicate Zilei Naţionale a României.
29 Noiembrie 2018, 20:11
OTL vă urează la mulți ani
Noutăți de la OTL
Conducerea şi colectivul S.C. Oradea Transport Local S.A. vă urează La Mulţi Ani cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a celebrării celor 100 de ani de la Marea Unire.
29 Noiembrie 2018, 18:51
Programul OTL pentru perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2018
Noutăți de la OTL
OTL SA anunţă publicul călător că, în 30 Noiembrie, 1 şi 2 Decembrie 2018, mijloacele de transport în comun vor circula conform graficelor valabile pentru zilele de duminică şi sărbători legale. 
 
29 Noiembrie 2018, 12:09
Din 3 decembrie, OTL îşi extinde reţeaua de transport public urban prin curse regulate: încă două linii noi de autobuz
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere creşterea numericǎ a agenţilor economici din Parcul industrial 1 Oradea, solicitǎrile Agenţiei de Dezvoltare Localǎ Oradea şi a companiilor rezidente, pentru o mai bunǎ deservire a angajaţilor din cartierele situate în zonele periferice ale Oradiei, cu aprobarea Primǎriei Municipiului Oradea şi a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitarǎ Oradea, începând cu data de 3 decembrie 2018 se înfiinţeazǎ liniile 31 şi 32 autobuz.
29 Noiembrie 2018, 11:11
S-a reluat circulaţia tramvaielor prin Decebal: OTL explică noul mers al mijloacelor de transport în comun
Noutăți de la OTL
Finalizarea parţialǎ a lucrǎrilor la liniile de tramvai pentru realizarea buclei de legǎturǎ între cartierele Rogerius şi Ioşia şi reluarea circulaţiei auto pe tronsoanele b-dului Decebal şi strǎzii Primǎriei au creat condiţiile pentru reluarea circulaţiei tramvaielor pe aproape toatǎ reţeaua de transport public. OTL explică noul mers al mijloacelor de transport în comun.
26 Noiembrie 2018, 16:14
OTL: Cum vor circula mijloacele de transport în comun în contextul lucrărilor din Calea Aradului
Noutăți de la OTL
OTL anunță cum vor circula mijloacele de transport în comun în contextul lucrărilor la sensul giratoriu din Calea Aradului. În perioada în care circulaţia auto va fi blocată vor fi efectuate următoarele modificǎrile la transportul public urban prin curse regulate:
19 Noiembrie 2018, 19:57
Tramvaiul Centenarului Marii Uniri a circulat prin Oradea (FOTO)
Noutăți de la OTL
OTL SA, în parteneriat cu Liceele Teoretice Onisifor Ghibu şi Aurel Lazăr din Oradea, a organizat expoziţia de desene intitulată "Tramvaiul Centenarului Marii Uniri". Expoziţia, parte a unui proiect educativ amplu, intitulat "Arc peste timp ", s-a desfăşurat… în tramvai.
OTL: Punctul de preluare a datelor din Orășelul Copiilor, închis până în 4 ianuarie
Noutăți de la OTL
O.T.L. S.A informează călătorii că, din considerente tehnice, în perioada 13 noiembrie 2018 – 4 ianuarie 2019 punctul de preluare a datelor în vederea personalizării cardurilor de călătorie de la Orăşelul Copiilor va fi închis.
12 Noiembrie 2018, 18:30
OTL face selecţie de personal pentru şoferi
Noutăți de la OTL
SC OTL SA organizează selecţie de personal pentru funcţia de şofer. Află condițiile!
02 Noiembrie 2018, 15:50
OTL anunţă înfiinţarea unei linii de autobuz spre Piaţa 100
Noutăți de la OTL
Pentru a facilita deplasarea utilizatorilor mijloacelor de transport în comun la Piaţa 100 (Ocska), începând cu data de 3 noiembrie se va înfiinţa Linia C100 de autobuz care va avea traseul delimitat de staţiile Auchan şi Piaţa 100.
01 Noiembrie 2018, 20:10
SC OTL SA anunţă organizarea de licitaţii publice cu strigare
Noutăți de la OTL
SC OTL SA anunţă organizarea de licitaţii publice cu strigare în vederea vânzării de bunuri/materiale (anexa 2), în fiecare zi de vineri, iar în zilele de marţi, prin procedura de vânzare directă, se pot achiziţiona bunuri /materiale uzate (anexa 1).
31 Octombrie 2018, 13:50
OTL înfiinţează trei noi linii de autobuz, două către Parcul Industrial I şi una până la Piaţa 100
Știri Oradea
Consilierii locali au aprobat, joi, propunerea OTL de a înfiinţa trei noi linii de autobuz în oraş, fără a fi suplimentat bugetul societăţii. Este vorba de liniile 31 şi 32 care vor ajunge în Parcul Industrial şi de C100 cu un traseu scurt de la Auchan până la Piaţa 100 şi înapoi.
26 Octombrie 2018, 09:41
OTL anunță curse provizorii între Piața Unirii și Cimitirul Municipal, de Ziua Morților
Noutăți de la OTL
Pentru a facilita deplasarea utilizatorilor mijloacelor de transport în comun la Cimitirul Rulikowski, în perioada 27.10.2018 – 01.11.2018, între staţiile Piaţa Unirii/Episcopia Greco-Catolicǎ şi Cimitirul Rulikowski vor circula autobuze la intervale de succedare de 15 minute.
23 Octombrie 2018, 13:20
 1  3 4  

FOTO BIHOREANUL

 • Musicalul Mamma Mia în Oradea: Aproximativ 1000 de persoane au cântat împreună, cucerite de povestea de dragoste dintre Loredana și Cornel Ilie (FOTO / VIDEO)
 • Protest inedit la sediul PSD Bihor: Învăţământul este subfinanţat, dar partidele devin milionare pe banii noştri! (FOTO / VIDEO)
 • Primare, vrem parcare! Un loc la trei mașini: Criza locurilor de parcare din centrul Oradiei, fără soluţii până anul viitor (FOTO)
 • Incendiu la Baroul Bihor! Mai multe documente au luat foc în biroul unor avocați (FOTO / VIDEO)
 • La mulţi ani cu delicii! Janette Cakes, business-ul pornit de o tânără orădeancă de 23 de ani, aniversează un an de la înfiinţare (FOTO)
 • E praf! Un alt drum judeţean, cel dintre Salonta şi Tinca, este plin de gropi (FOTO)
 • Incendiu în centrul Oradiei: O casă a luat foc, pe strada Ady Endre (FOTO)
 • Voluntarii Caritas Catolica au împărţit 150 de porţii de gulaş nevoiaşilor şi navetiştilor lângă Gară (FOTO)
 • Nu ne abandonaţi! Zeci de persoane cu dizabilităţi și asistenții lor din Oradea au protestat împotriva bugetului de stat (FOTO/VIDEO)
 • Piaţa Unirii din Oradea se extinde în jurul catedralei Sfântul Nicolae. Vezi cum va arăta! (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON