URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 11 DECEMBRIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Decât să tipărim broșuri și să ne batem cu pumnii-n piept, mai bine ne aplecam pe probleme importante. Să lichidăm toaletele din fundul curții, să racordăm gospodăriile țărănești la gaz metan, să oprim migrația care duce la depopularea țării, acestea erau proiecte ce meritau închinate mărețului Centenar. De autostrăzi nici n-are rost să mai vorbim.
Zic şi eu
Adrian Cris
Maeştrii barei ne zic, scriitoriceşte, că-i mai bine să scape 99 de nevinovaţi decât să fie condamnat pe nedrept un singur nevinovat. N-au însă a se teme: în România zilelor noastre mai degrabă va fi osândit un singur vinovat din 99. Evident, cel care nu-şi permite să achite onorarii grase avocaţilor şi şpăgi consistente judecătorilor...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Ne tot mândrim de câțiva ani pe rețelele de socializare și în viața reală cu dezvoltarea orașului și cu aspectul său în continuă schimbare. Ei, bine, iată că, prin aceste scumpiri, devenim într-un fel parteneri ai dezvoltării urbei. Iar modernizarea costă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
După cum se ştie, în 7 noiembrie Curtea Constituţională a admis sesizarea Guvernului şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Constatând acest conflict, CCR a obligat ÎCCJ de îndată la desemnarea prin tragere la sorţi a tuturor membrilor completurilor de 5 judecători, cu respectarea art. 32 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, cum a fost modificat şi completat prin Legea nr. 207/2018.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Sistemul colector urinar, format din bazinetele renale (formaţiunile care "captează" urina din cei doi rinichi), cele două uretere ("tuburile" prin care urina ajunge la vezică), vezica urinară şi uretra ("tubul" prin care urina se elimină) este "căptuşit" cu nişte celule epiteliale denumite în ansamblu "uroteliu". Toată această zonă este expusă influenţelor carcinogene, dar cea mai frecventă tumoră este cea a vezicii urinare, urmată de cea de la nivelul bazinetelor.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Vorbim de o "explozie" de depresie în rândul fetelor începând cu anul 2012 şi până în prezent şi toate aceste adolescente au un singur lucru în comun: petrec mult timp pe telefoanele mobile ori în faţa canalelor social media.

Noutăți de la OTL

OTL a pregătit tramvaie de sărbătoare
Noutăți de la OTL
Spiritul sărbătorilor de iarnă se va simți, de acum, și în timpul călătoriei cu tramvaiul. De marți, OTL invită călătorii să circule cu unul dintre cele două tramvaie decorate cu ghirlande și globuri. 
10 Decembrie 2018, 18:46
OTL, după deschiderea sensului giratoriu din Calea Aradului: Vezi cum circulă mijloacele de transport în comun în Oradea!
Noutăți de la OTL
OTL informează călătorii că, odată cu reluarea circulaţiei rutiere în intersecţia Calea Aradului - b-dul Decebal, începând de azi, 7 Decembrie 2018, autobuzele alocate pe liniile 10 şi 23 circulă pe traseele normale. Află ce alte modificări intervin în transportul în comun!
07 Decembrie 2018, 19:20
OTL anunță reluarea circulației tramvaielor pe linia 2
Noutăți de la OTL
OTL informează că a fost reluat circulația cu tramvaie şi pe linia 2, începând de joi, 6 Decembrie 2018, ca urmare a finalizării lucrărilor la calea de rulare pentru realizarea buclei de legǎturǎ între cartierele Rogerius şi Ioşia.
06 Decembrie 2018, 16:06
OTL anunță mai multe trasee deviate, începând din 4 decembrie
Noutăți de la OTL
În P-ţa Unirii se va desfăşura, începând din 6 decembrie până în 31 decembrie 2018, tradiţionalul Târg de Crăciun. În acest context, începând din 4 decembrie 2018, ora 17.30, au fost deviate traseele următoarelor linii de autobuz:
04 Decembrie 2018, 20:33
OTL SA angajează economist cu atribuţii de marketing
Noutăți de la OTL
SC OTL SA angajază economist (cu atribuţii de marketing). Candidaţii interesaţi vor depune o cerere, însoţită de CV şi copii ale CI şi a documentelor relevante, la secretariatul societăţii, str. Atelierelor nr. 12, până în data de 12.12.2018.
03 Decembrie 2018, 15:30
OTL anunță că s-a reluat traseul normal al autobuzelor care circulă pe linia 14
Noutăți de la OTL
Având în vedere că s-au finalizat lucrările la podul peste pârâul Peţa, de pe str. Universităţii, informăm călătorii că circulaţia cu autobuze pe linia 14 s-a reluat pe traseul normal începând  de astăzi, 30 Noiembrie 2018, ora 12.30.
30 Noiembrie 2018, 17:28
Trasee deviate în 1 Decembrie 2018
Noutăți de la OTL
Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, în Piaţa Unirii vor fi organizate o serie de manifestǎri publice dedicate Zilei Naţionale a României.
29 Noiembrie 2018, 20:11
OTL vă urează la mulți ani
Noutăți de la OTL
Conducerea şi colectivul S.C. Oradea Transport Local S.A. vă urează La Mulţi Ani cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a celebrării celor 100 de ani de la Marea Unire.
29 Noiembrie 2018, 18:51
Programul OTL pentru perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2018
Noutăți de la OTL
OTL SA anunţă publicul călător că, în 30 Noiembrie, 1 şi 2 Decembrie 2018, mijloacele de transport în comun vor circula conform graficelor valabile pentru zilele de duminică şi sărbători legale. 
 
29 Noiembrie 2018, 12:09
Din 3 decembrie, OTL îşi extinde reţeaua de transport public urban prin curse regulate: încă două linii noi de autobuz
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere creşterea numericǎ a agenţilor economici din Parcul industrial 1 Oradea, solicitǎrile Agenţiei de Dezvoltare Localǎ Oradea şi a companiilor rezidente, pentru o mai bunǎ deservire a angajaţilor din cartierele situate în zonele periferice ale Oradiei, cu aprobarea Primǎriei Municipiului Oradea şi a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitarǎ Oradea, începând cu data de 3 decembrie 2018 se înfiinţeazǎ liniile 31 şi 32 autobuz.
29 Noiembrie 2018, 11:11
S-a reluat circulaţia tramvaielor prin Decebal: OTL explică noul mers al mijloacelor de transport în comun
Noutăți de la OTL
Finalizarea parţialǎ a lucrǎrilor la liniile de tramvai pentru realizarea buclei de legǎturǎ între cartierele Rogerius şi Ioşia şi reluarea circulaţiei auto pe tronsoanele b-dului Decebal şi strǎzii Primǎriei au creat condiţiile pentru reluarea circulaţiei tramvaielor pe aproape toatǎ reţeaua de transport public. OTL explică noul mers al mijloacelor de transport în comun.
26 Noiembrie 2018, 16:14
OTL: Cum vor circula mijloacele de transport în comun în contextul lucrărilor din Calea Aradului
Noutăți de la OTL
OTL anunță cum vor circula mijloacele de transport în comun în contextul lucrărilor la sensul giratoriu din Calea Aradului. În perioada în care circulaţia auto va fi blocată vor fi efectuate următoarele modificǎrile la transportul public urban prin curse regulate:
19 Noiembrie 2018, 19:57
Tramvaiul Centenarului Marii Uniri a circulat prin Oradea (FOTO)
Noutăți de la OTL
OTL SA, în parteneriat cu Liceele Teoretice Onisifor Ghibu şi Aurel Lazăr din Oradea, a organizat expoziţia de desene intitulată "Tramvaiul Centenarului Marii Uniri". Expoziţia, parte a unui proiect educativ amplu, intitulat "Arc peste timp ", s-a desfăşurat… în tramvai.
OTL: Punctul de preluare a datelor din Orășelul Copiilor, închis până în 4 ianuarie
Noutăți de la OTL
O.T.L. S.A informează călătorii că, din considerente tehnice, în perioada 13 noiembrie 2018 – 4 ianuarie 2019 punctul de preluare a datelor în vederea personalizării cardurilor de călătorie de la Orăşelul Copiilor va fi închis.
12 Noiembrie 2018, 18:30
OTL face selecţie de personal pentru şoferi
Noutăți de la OTL
SC OTL SA organizează selecţie de personal pentru funcţia de şofer. Află condițiile!
02 Noiembrie 2018, 15:50
OTL anunţă înfiinţarea unei linii de autobuz spre Piaţa 100
Noutăți de la OTL
Pentru a facilita deplasarea utilizatorilor mijloacelor de transport în comun la Piaţa 100 (Ocska), începând cu data de 3 noiembrie se va înfiinţa Linia C100 de autobuz care va avea traseul delimitat de staţiile Auchan şi Piaţa 100.
01 Noiembrie 2018, 20:10
SC OTL SA anunţă organizarea de licitaţii publice cu strigare
Noutăți de la OTL
SC OTL SA anunţă organizarea de licitaţii publice cu strigare în vederea vânzării de bunuri/materiale (anexa 2), în fiecare zi de vineri, iar în zilele de marţi, prin procedura de vânzare directă, se pot achiziţiona bunuri /materiale uzate (anexa 1).
31 Octombrie 2018, 13:50
OTL înfiinţează trei noi linii de autobuz, două către Parcul Industrial I şi una până la Piaţa 100
Știri Oradea
Consilierii locali au aprobat, joi, propunerea OTL de a înfiinţa trei noi linii de autobuz în oraş, fără a fi suplimentat bugetul societăţii. Este vorba de liniile 31 şi 32 care vor ajunge în Parcul Industrial şi de C100 cu un traseu scurt de la Auchan până la Piaţa 100 şi înapoi.
26 Octombrie 2018, 09:41
OTL anunță curse provizorii între Piața Unirii și Cimitirul Municipal, de Ziua Morților
Noutăți de la OTL
Pentru a facilita deplasarea utilizatorilor mijloacelor de transport în comun la Cimitirul Rulikowski, în perioada 27.10.2018 – 01.11.2018, între staţiile Piaţa Unirii/Episcopia Greco-Catolicǎ şi Cimitirul Rulikowski vor circula autobuze la intervale de succedare de 15 minute.
23 Octombrie 2018, 13:20
Ghișeul OTL din Orășelul Copiilor va fi închis două zile
Noutăți de la OTL
OTL SA informează publicul călător că în perioada 22 - 23 octombrie 2018 din considerente tehnice punctul de vânzare bilete si abonamente din Orăşelul Copiilor va fi închis.
19 Octombrie 2018, 18:39
OTL: Cum vor circula, începând de marți, autobuzele și tramvaiele în zona Decebal, afectată de lucrări
Noutăți de la OTL
Pentru realizarea buclei de legǎturǎ dintre Rogerius şi Ioşia la transportul cu tramvaie, începând de marţi, 16 octombrie 2018, circulaţia auto va fi interzisǎ pe b-dul Decebal, de la intersecţia cu str. Iuliu Maniu pânǎ la intersecţia cu str. Tuberozelor, pe sensul de deplasare spre Piaţa Decebal şi pe str. Primǎriei, în ambele sensuri de circulaţie, de la str. Tuberozelor pânǎ la b-dul Decebal. Pe durata executǎrii lucrǎrilor, la transportul public urban prin curse regulate, vor fi efectuate următoarele modificări:
13 Octombrie 2018, 10:50
OTL: Cum vor circula autobuzele de Ziua Orașului
Noutăți de la OTL
Vineri 12 octombrie 2018 în Piaţa Unirii vor fi organizate o serie de manifestǎri publice prilejuite de Ziua oraşului Oradea, astfel că traficul auto va fi deviat și întrerupt pe alocuri. OTL a făcut publică lista traseelor!
11 Octombrie 2018, 15:48
OTL angajează muncitor necalificat
Noutăți de la OTL
SC OTL SA organizează selecţie de personal pentru funcţia de muncitor necalificat pentru echipa de întreținere.
11 Octombrie 2018, 10:56
Noul autobuz Mercedes Conecto, la Oradea
Noutăți de la OTL
Pe străzile oraşului Oradea va circula, vreme de o săptămână, noul Mercedes Conecto. Autobuzul, cu dotări de ultimă generație, va circula pe diferite trasee ale liniilor de autobuz.
29 Septembrie 2018, 12:39
OTL anunță modificări de tarife la titlurile de călătorie pentru transportul public
Noutăți de la OTL
Începând din 1 Octombrie 2018, în conformitate cu  HCL 791 din 31 august 2018, se modifică tariful titlurilor de călătorie.
28 Septembrie 2018, 19:03
OTL face selecție de personal
Noutăți de la OTL
SC OTL SA intenționează să facă selecție de personal pentru școlarizare șoferi, femei și bărbați, categoria D (C, E). Află condițiile!
27 Septembrie 2018, 18:09
OTL angajează inginer pentru diagnosticare şi mentenanţă auto
Noutăți de la OTL
SC OTL SA (Oradea Transport Local) organizează selecţie de personal pentru funcţia de inginer pentru diagnosticare şi mentenanţă auto. Candidaţii interesaţi vor depune o cerere, însoţită de documentele cerute, până în data de 20 septembrie 2018. Vezi care sunt cerinţele!
14 Septembrie 2018, 15:39
OTL anunță prelungirea programului de lucru în punctele de preluare a datelor pentru personalizarea cardurilor de călătorie
Noutăți de la OTL
Pentru a veni în sprijinul călătorilor, având în vedere începerea noului an şcolar, în perioada 10 Septembrie - 14 Octombrie 2018, următoarele puncte de preluare a datelor în vederea personalizării cardurilor de călătorie vor funcţiona cu program prelungit:
06 Septembrie 2018, 19:43
Carduri de călătorie cu reducere pentru elevii din clasa a IX-a
Noutăți de la OTL
Liceenii boboci în clasa a IX-a sunt aşteptaţi, doar cu cartea de identitate, numai în luna septembrie, 2018, la punctele OTL de preluare a datelor în vederea eliberării abonamentului de călătorie cu reducere de 50%.
05 Septembrie 2018, 18:27
OTL majorează preţul biletelor de tramvai şi autobuz la 3 lei pe călătorie
Știri Oradea
Consiliul Local Oradea a aprobat vineri, la propunerea conducerii OTL, majorarea cu 20% a preţului unei călătorii cu tramvaiul sau autobuzul, de la 2,5 lei la 3 lei, începând din 1 octombrie. Măsura a fost justificată de conducerea societăţii de transport prin scumpirea combustibilului şi a curentului electric. Ultima majorare de tarife a fost operată în anul 2013.
 1  3  

FOTO BIHOREANUL

 • 'Asta-i datina străveche': 350 de copii, în straie tradiționale, au colindat pe străzile Oradiei (FOTO/VIDEO)
 • Nervi în Aeroportul din Oradea: Pasagerii cursei Tarom spre Bucureşti, revoltați că... nu au locuri în avion! (FOTO)
 • Inna a strălucit ca o stea: Peste 3.000 de orădeni şi o mână de turcoaice s-au bucurat de concertul talentatei artiste (FOTO / VIDEO)
 • Iluminatul de sărbători a fost pornit, a început Târgul de Crăciun în Oradea. Vezi cum arată! (FOTO / VIDEO)
 • Capsula timpului: Gânduri despre Oradea secolului viitor, dar şi obiecte din oraşul zilelor noastre, vor fi îngropate în curtea Muzeului Ţării Crişurilor (FOTO)
 • Merită vizitat! Muzeul istoriei evreilor din Oradea şi Bihor a fost inaugurat (FOTO/VIDEO)
 • O oră de linişte, din respect pentru autişti, în toate magazinele Kaufland, la iniţiativa Centrului de Educaţie Incluzivă Cristal (FOTO)
 • Modelul elveţian funcţionează în Bihor: Zeci de salvatori montani, instruiţi la centrul înfiinţat într-un program elveţiano-român (FOTO)
 • Podul Centenarului a fost inaugurat de o Dacie tricoloră, în prezenţa comisarului european Corina Creţu (FOTO/VIDEO)
 • La mulţi ani, România! Festivităţile de 1 Decembrie s-au încheiat în premieră cu un foc de artificii (FOTO/VIDEO)
Ultimele Comentarii

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON