URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2022, 11:18

E prost, da’-i prostul nostru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scandalul loazelor de partid de la Bucureşti pentru care s-au trucat concursurile de angajare în sistemul bugetar arată că România este condusă de nişte ciurucuri, atât morale, cât şi profesionale. Dar simpla posesie a carnetului de partid face ravagii şi pe plaiurile noastre. 

E şi cazul şefului Direcţiei de Patrimoniu, Lucian Popa, provenit dintr-o veche familie liberală care a gustat binefacerile doctrinei Brătenilor încă de prin anii 1998-2000. Domnul Popa, din postura de patron de bufet falimentar, a ajuns direct şef în Primărie. Cum sub mandatul lui Bolojan directorii au avut un rol mai mult decorativ, omul nu şi-a putut manifesta prea tare incompetenţa. Dar acum isprăvile sale ies la lumină.

În parcurile Libertăţii şi 1 Decembrie, strict datorită iniţiativei private, au apărut vânzători ambulanţi de vată pe băţ şi popcorn, precum şi mici afacerişti care închiriau maşinuţe pentru copii. Primăria a decis, însă, că nu e suficient un simplu contract de închiriere, vrea să scoată locurile la licitaţie. Domnul Popa putea să lase comercianţii să funcţioneze până la finalizarea licitaţiei. Se mai încasau nişte bani, copiii se mai bucurau de maşinuţe, dar acum zona e pustie până se învrednicesc slujbaşii municipalităţii să încropească un amărât de caiet de sarcini.

Mai ţineţi minte cum arăta zona Parcului Libertăţii înainte ca geniile cu carnet de partid din Primărie să-şi bage nasul? Florarul Marius a amenajat o parcelă uluitoare de lalele, "Cântăreţul de la pod", fie iertat, dădea farmec locului, maşinuţele transportau la greu prichindei... De toate s-a ales praful, pentru că nişte birocraţi lipsiţi de minte şi respect pentru orădeni se bagă în seamă şi se ascund după hârtii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Pt corectitudine politică
Stimată redat, la un alt articol ați spus că cenzurați comentariile vulgare și injurioase. De ce publicați un articol care se încadrează la acest capitol? (prost, loaze, ciurucuri morale și profesionale, din postura de patron de bufet - e o rușine o astfel de meserie?, etc) De ce este permis ca ziaristul dvs să jignească și să se refere vulgar și injurios la adresa cuiva? Copilul dânsului nu a avut parte de mașinuțe și popcorn? Sunt flori și acum in parcul Libertății. Am văzut niște crini superbi. Oricum seceta se manifestă peste toate spațiile verzi din oraș, așa că să nu arătăm cu degetul doar într-o direcție.
Postat 28 Iulie 2022, 23:41 de Dinu29
Pt christa
Dacă au făcut facultate la Sorbonica locală, nu prind loc nici la RER, nici la CAO. E concurență mare. Pot incerca să lucreze afară, conform competențelor obținute în urma studiului. Dacă există. Și după ce lucrează afară și câștigă experiență, să vină "să facă curat" in România. Să implementeze ce au învățat și practicat.
Postat 28 Iulie 2022, 23:34 de Dinu29
asa se munceste la stat
Probabil vor face licitatia prin septembrie, astfel ca sa nu se inscrie nimeni, iar asa vor putea spune ca nu au fost firme interesate, sau poate se doresc alte activitati in aceste parcuri de la care vor avea castig mai mare.
Postat 28 Iulie 2022, 18:45 de localnica
Motto-ul liberalilor
Am furat, dar am si facut! Ce nu spun e ca au furat mult. Iar de facut au facut putin si pr*st.
Postat 28 Iulie 2022, 05:36 de pinonel
@Crista
Crezi că pe autospecială sau pe vidanjă merge fără carnet de partid?
Postat 27 Iulie 2022, 20:55 de nealiniat
L I B E R A L I
Sa pornim de la ZERO. Daca cineva poate sa arate un liberal care a pornit o afacere, a dus-o la prosperitate, a creat locuri de munca, a platit taxe statului feudal, e binevenit in cartea de istorie. Doctrina liberala de azi se rezuma la indivizi ratati in meseriile lor, care, folosind trambulina partidului, s-au propulsat in functii exclusiv bugetare, unde au parazitat inocent sau dimpotriva, au feudalizat statul roman. Exceptii rare,de paraziti inofensivi, alde Antonescu crin. Exemplul lui mircea, cu vata de zahar, este forma de razbunare si retorsiune impotriva oricarei initiative private oneste, inaccesibila lor, ciocoilor de rit nou, al caror unic business viabil este DIJMA. Remarcabil procesul de dezintoxicare care se infiripa in bihoreanul. Posibil sa fie doar instinctul natural al foamei sau,poate, sindromul corabiei care se scufunda...
Postat 27 Iulie 2022, 18:58 de excalibur
"Deșteptul" vrea licitatii pentru vată si porumb
Parca Oradea a fost declarată STAȚIUNE...asa am vazut in Bihoreanul. Domnul Popa vrea sa liciteze... poate la iarnă vinde cineva si popcorn si vată... Oameni buni o fi prostu nostru da sa -si vada liniștit de scaunul lui calduț pe salar nesimțit si sa lase licitatiile ca trece sezonul si degeaba vrem sa arate Oradea bine daca nu ai nimic de facut aici.... macar iesim la o inghetata si o vată...
Postat 27 Iulie 2022, 14:44 de strada
dar cu desteptiii....?
Intreb pentru niste prieteni din Oradea si nu numai care nu au copiat la examene si licente, care sunt competenti, dar le lipseste piesa la dosar (carnetu' de partid). Cu ei ce facem ? Ii punem la RER pe autospeciale sau la CAO la autospecialele de vidanjare? Sau ii vindem in alte tari mai realiste? Rog help si seriozitate maxima. E asa o intrebare ca sa stie viitori studenti daca sa mai invete sau .....
Postat 27 Iulie 2022, 12:20 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON