URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2021, 18:45

Cu schimbări în lot, poloiştii de la CSM Oradea şi-au început în această săptămână pregătirile (FOTO)

Cu schimbări în lot, poloiştii de la CSM Oradea şi-au început în această săptămână pregătirile (FOTO) Sursa foto: Facebook CSM Oradea - polo
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu un lot mult schimbat şi întinerit, poloiştii de la CSM Oradea şi-au început în această săptămână antenamentele pentru pregătirea noului sezon competiţional.

Vicecampionii ultimelor ediţii din campionatul poloului românesc s-au reunit în cursul zilei de joi, la piscina în aer liber, din spatele bazinului olimpic Ioan Alexandrescu.

Alături de membrii staff-ului tehnic, format din Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu, la întâlnire a participat şi directorul clubului, Şerban Sere.

"Ne dorim să avem o prezenţă constantă din punct de vedere tehnic şi tactic. Vom încerca să ne batem în continuare cu Steaua şi cu Dinamo. De asemenea, ne dorim o continuitate în pregătire, astfel încât să nu mai fim perturbaţi de efectele acestei pandemii, care ne-a pus în dificultate în sezonul trecut şi după cum putem să vedem încă nu poate fi controlată la nivel general", a spus antrenorul principal, Dorin Costrăş.

Modificări importante în lot

Conform tehnicianului, în această vară lotul de jucători a suferit câteva modificări importante.

S-au despărţit de echipa orădeană portarul Gojko Pijetlovic, Vlad Georgescu, Seyia Adachi, Albert Vătrai şi Dragoljub Rogac.

"Îmi doresc totuşi să formăm o echipă puternică în noul sezon competiţional. Mă bazez pe orgoliul şi patriotismul local, pe dorinţa de afirmare a tinerilor jucători care formează lotul de jucători. În definitiv, la ora actuală avem doar doi jucători care nu sunt născuţi şi formaţi în Oradea. Avem la dispoziţie întreg sezonul să formăm o unitate şi o chimie în echipă care să ne ajute să luptăm cu principalele puteri ale poloului românesc", a mai afirmat tehnicianul.

Plecările amintite de antrenor "vor trebui compensate de jucătorii rămaşi, dar şi de cei veniţi la echipă", arată conducerea CSM. Este vorba despre Istvan Szabo, Darian Luncan, respectiv portarii Lazar Brakocevic şi Şerban Abrudan.

"Staff-ul tehnic continuă să monitorizeze piaţa, iar dacă se vor ivi oportunităţi de a atrage jucători care să se potrivească echipei, atunci se vor mai efectua transferuri. Cert este că antrenorul Dorin Costrăş doreşte să legitimeze sportivi pe care îi cunoaşte la nivel personal, care să fie exemple pozitive atât la antrenament, cât şi la meciuri pentru cei tineri", se mai arată pe site-ul clubului orădean.

Patru achiziţii

În ceea ce priveşte achiziţiile, CSM Oradea a perfectat transferurile a trei jucători români şi a unui sârb. Primii trei sunt chiar născuţi şi formaţi pe plan local. Este vorba despre Istvan Szabo, Şerban Abrudan şi Darian Luncan.

Primul revine la CSM Oradea după o perioadă petrecută la rivala Steaua Bucureşti. În schimb, ceilalţi doi au fost legitimaţi de la concitadina Crişul Oradea, acolo unde în ultimii ani au beneficiat de formare şi de debutul în primul eşalon al ţării sub comanda secundului Ciprian Cîmpianu.

Cel de-al patrulea jucător adus este sârbul Lazar Brakočević, care vine să suplinească golul lăsat de plecarea portarului Gojko Pijetlovi.

Brakocevic vine de la Kiryat Tivon, echipă alături de care a câştigat titlul de campion al Israelului în sezonul 2020-2021.

Originar din capitala Serbiei şi în vârstă de 24 de ani, el este absolvent al Facultăţii de Sport din Belgrad şi a evoluat anterior la Partizan Belgrad.

În continuare, poloiştii de la CSM Oradea vor efectua antrenamentele pe plan local, la bazinul descoperit de lângă Bazinul Ioan Alexandrescu, dar vor beneficia şi de condiţiile oferite de sala de forţă de la Arena Antonio Alexe. Apoi, săptămâna viitoare este programat un stagiu centralizat montan.

"Similar anilor trecuţi, obiectivul nostru pe plan internaţional este să avem un parcurs cât mai lung posibil. Va fi un an foarte greu, la fel ca şi precedentul, din mai multe puncte de vedere. Ne dorim o prezenţă onorabilă în cupele europene", a mai spus după reunirea de joi, antrenorul principal Dorin Costrăş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON