URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Aprilie 2021, 17:40

Cartonaşele cu autografele lui Haaland au ajuns la Asociaţia SOS Autism Bihor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cartonaşele cu autografele starului norvegian Erling Haaland, pentru care arbitrul Octavian Şovre a avut de suferit şi care au creat vii dezbateri inclusiv la nivel internaţional, au ajuns în cele din urmă, marţi, la destinaţie, adică la Asociaţia SOS Autism Bihor, căreia Şovre i le-a promis.

Arbitrul asistent FIFA orădean, împreună cu colegi de-ai săi din cadrul Asociaţiei "Cavalerii fluierului", s-au deplasat marţi la sediul asociaţiei de îngrijire a persoanelor cu autism, unde au dus cele două cartonaşe. Pe lângă acestea, ei au mai donat şi alte tricouri şi alte materiale sportive.

"Astăzi ne-a onorat cu vizita domnul Octavian Şovre, căruia îi rămânem profund îndatoraţi pentru sprijinul pe care ni-l oferă. De asemenea, au intrat în posesia noastră articolele sportive donate de personalităţi ale fotbalului, precum şi cele două cartonaşe semnate de Erling Haaland! Vă mulţumim tuturor pentru gestul vostru! Vom reveni cu amănunte pe pagina noastră, legate de organizarea unui eveniment în care acestea vor fi scoase la licitaţie!", a scris pe pagina de Facebook a asociaţiei SOS Autism, preşedinta Simona Zlibuţ.

După cum se știe, la finalul meciului din sferturile de finală ale Champions League, dintre Manchester City şi Borussia Dortmund (2-1), Octavian Şovre - care arbitrase partida alături de colegi din România - i-a cerut un autograf fotbalistului Eling Haaland de la Borussia Dortmund, într-un tunel al stadionului, momentul fiind surprins de camere și devenind apoi un subiect extrem de controversat în lumea fotbalului.

În vreme ce unii comentatori și personalități din lumea fotbalului au considerat gestul lui Șovre umilitor, alții au luat apărarea arbitrului, considerând că nu este unul deplasat, iar eventuala simpatie pentru un fotbalist nu l-ar plasa în vreun conflict de interese. Ulterior s-a aflat că la mijloc a fost un gest făcut în scop caritabil: Octavian Şovre i-a cerut autograf fotbalistului Haaland pentru a ajuta persoanele cu autism, el strângând obiecte personalizate ale unor personaje din lumea fotbalului pentru a fi licitate de Asociația SOS Autism din Bihor în beneficiul copiilor afectați de această maladie.

Incidentul e unul cu atât mai important cu cât a apărut chiar la finalul primului meci important la care a arbitrat orădeanul Octavian Şovre după ce a fost trimis de UEFA la un program educaţional, fiind sancţionat pentru conduită incorectă, în timpul celebrului meci disputat la finalul anului trecut între PSG și Başakşehir, din ultima etapă a grupelor Champions League, în care Sebastian Colţescu l-a identificat pe Pierre Webo, antrenorul secund al campioanei Turciei, drept "ăla negru".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON