URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2017

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici în cele mai erotice visuri ale Primăriei edilii nu se aşteptau ca Aquapark-ul să încheie primul an de activitate cu un plus de 660.000 de euro. De obicei e o performanţă ca astfel de activităţi să le scoţi pe zero. Ei bine, şi ce face conducerea Aquapark-ului în această situaţie? Varsă jumătate din sumă în gura hrăpăreaţă a Primăriei, urmând ca, din suma rămasă, să mai cârpească pe ici pe acolo.
Zic şi eu
Adrian Cris
BIHOREANUL a dezvăluit că în PSD se pregăteşte o execuţie, Mang convocând CEx-ul ca să-şi înlăture din CJ fosta favorită, pe Ana Maria Tiron, după ce îi ceruse demisia şi aceasta l-a refuzat. Motivul? Sultanul Roşu nu mai are certitudinea că la foarte probabila reluare a alegerilor pentru conducerea judeţului aceasta ar vota la fel ca anul trecut, făcându-l din nou vice...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Doar moartea pare să-i apropie pe politicieni unul de altul ca oameni. Preocupaţi de declaraţii politice, talk-show-uri, bătălii de imagine, interpelări şi moţiuni, domniile lor par să uite că, până la urmă, sunt doar oameni. Abia la căpătâiul unui coleg sau adversar trecut la cele sfinte şi dezbrăcat de funcţii dau dovadă de compasiune şi eleganţă. Cel mai adesea tardiv.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu transformarea Pieței Unirii într-o zonă preponderent pietonală?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Cu ocazia pronunţării acestei decizii, Curtea Constituţională şi-a reconsiderat jurisprudenţa tocmai datorită reevaluării standardului de protecţie pe care îl asigură art. 16 alin. (1) şi art. 21 alin. (3) din Constituţie, în sensul reducerii marjei de apreciere a legiuitorului în domeniul căilor extraordinare de atac şi al sporirii garanţiilor care însoţesc accesul liber la justiţie în condiţiile în care şi căile extraordinare de atac reprezintă un aspect al accesului liber la justiţie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În Bihor, unul dintre cei mai răspândiţi şerpi veninoşi este vipera comună, a cărei muşcătură este gravă şi se recunoaşte după cele două urme lăsate de colţii şarpelui şi care la scurt timp sunt înconjurate de o coroană de mici vezicule.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Creierul uman este o maşinărie complexă. Nici până în ziua de azi nu sunt cunoscute toate funcţiile lui şi îndrăznesc să afirm că lucrurile pe care le ştim despre el pălesc în comparaţie cu cele pe care încă nu le-am descoperit. În acest articol voi vorbi despre 7 mituri legate de mintea umană, lucruri care au intrat în conştiinţa comună sau au fost perpetuate de filme şi media, dar care în realitate sunt neadevăruri.

Timp liber

Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
18 Septembrie 2017, 11:20
Duminică, Ziua Nucetului: Competiţii sportive, concerte şi focuri de artificii
Știri Bihor
Duminică, 24 septembrie, vor avea loc manifestările dedicate Zilei Orașului Nucet, organizate de Primăria și Consiliul Local Nucet. Se vor organiza competiţii sportive, vor fi focuri de artificii, iar pe scena din centrul orașului vor fi prezenți atât artiști bihoreni, cât și voci de nivel național.
20 Septembrie 2017, 17:02
Toamnă roditoare: Bunătăţi, muzică ţigănească, folclor şi Mihai Mărgineanu, la Sărbătoarea Recoltei din Cetate
Bihoreanul tipărit
Fructe şi legume aduse direct din grădini, miere, must, pălincă, sucuri naturale şi alte bunătăţi rodite în Bihor vor putea fi gustate şi cumpărate săptămâna aceasta în Cetate, la Sărbătoarea Recoltei. Ajuns la ediţia a doua, evenimentul va cuprinde şi un târg al meşterilor populari bihoreni, precum şi multă muzică, între invitaţi numărându-se nume cunoscute: Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, lăutarul Caliu din Clejani şi trupa lui, dar şi Mihai Mărgineanu.
20 Septembrie 2017, 15:04
Sâmbătă, debutează un nou curs gratuit de inițere în tenisul de câmp
Știri Sportive
În acest sfârșit de săptămână debutează un nou curs gratuit pentru iubitorii tenisului de câmp din Oradea și județul Bihor. Cursul, susținut de antrenorii clubului Voința, dar acum și de Raul Cristescu, care de 20 de ani pregătește tenismeni în Austria, va avea loc la terenul de tenis de zgură de pe strada Pasului nr. 5.
20 Septembrie 2017, 13:37
'Emanaţia divinului'. Dansul sacru hindus, prezentat la Posticum
Timp liber
Centrul Posticum va găzdui, sâmbătă, de la ora 19, o prezentare de dans sacru hindus susţinută de Saju George, care va da expresie relaţiei "om - Dumnezeu - Cosmos, sacrului şi profanului prin limbajul mişcării estetice şi sacrale". Intrarea este gratuită. 
19 Septembrie 2017, 10:40
Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea debutează cu premiera 'Regele Cerb'. Vezi programul complet!
Timp liber
Teatrul Regina Maria va deschide, duminică seară, ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru prezentând premiera "Regele Cerb", după Carlo Gozzi, în regia artistică a lui Alexandru Colpacci, regizor care şi-a început cariera la Oradea.
18 Septembrie 2017, 17:46
Unde ieșim săptămâna asta
Timp liber
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
18 Septembrie 2017, 11:20
Concerte, parc de distracţii, jocuri şi bunătăţi, la Festivalul Familiei de la ERA Park (FOTO/VIDEO)
Timp liber
Ami şi Irina Rimes le-au cântat, sâmbătă seara, orădenilor veniţi la Festivalul Familiei organizat de ERA Park. Concertele nu sunt, însă, singurele atracţii ale festivalului, căci în parcarea centrului comercial a fost amenajat un adevărat parc de distracţii pentru copii, cu maşinuţe, tenuleţe, bungee trambuline, tiroliană, concursuri de tir cu recompense, precum şi numeroase standuri cu bunătăţi dulci.
16 Septembrie 2017, 23:30
Viticultori din judeţ au transformat Parcul Bălcescu în mustărie (FOTO)
Timp liber
Festivalul Mustului e în plină desfăşurare în Parcul Bălcescu, unde mai mulţi producători din judeţ şi-au adus presele de acasă şi fac, pe loc, must proaspăt şi dulce pentru toţi pofticioşii. Pentru a crea o atmosferă tradiţională, organizatorii au programat şi o serie de concerte de muzică populară.
16 Septembrie 2017, 17:45
Teatre maghiare de păpuşi din Transilvania, Ungaria, Slovacia şi Serbia vin la Festivalul Fux de la Oradea
Timp liber
Teatrul Szigligeti organizează, în perioada 2-7 octombrie, ediţia a treia a Festivalului Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania. Pe lângă trupele invitate din ţară, la Oradea vor veni şi păpuşari din Ungaria, Slovacia şi Serbia.
16 Septembrie 2017, 15:33
Teatru la bere: Trupa de teatru Artemotion, fondată de câţiva actori orădeni, cucereşte tot mai mulţi spectatori
Bihoreanul tipărit
După ce berile, cocktailurile şi limonadele le ajung pe mese, zeci de orădeni veniţi în cupluri sau în pâlcuri de prieteni îşi îndreaptă privirile spre capătul terasei Urban Place, unde urmează să urce pe scenă actorii lor preferaţi. Trupa de teatru Artemotion, fondată de câţiva actori orădeni, cucereşte tot mai mulţi spectatori, oferindu-le comedii de calitate în atmosfera lejeră a unui pub.
16 Septembrie 2017, 10:23
Nu rata! Ultima petrecere Rivo Summer Club din acest an
Advertorial
Vara se termină, dar petrecerea continuă! Vineri seară, va avea loc ultima petrecere din acest sezon de la Rivo Summer Club Hanul Pescarilor şi nimeni n-ar trebui să o rateze. Distracţia marca Rivo va continua şi peste iarnă, însă într-o locaţie inedită.
15 Septembrie 2017, 10:19
Festivalul Familiei, la ERA Park: Spectacole pentru copii şi super concerte cu Ami, Irina Rimes, Vanotek şi Feli
Timp liber
Va fi mega-sărbătoare, peste două săptămâni, la ERA Park. În zilele de 16-17 septembrie, parcarea centrului comercial va găzdui Festivalul Familiei, care va aduce o sumedenie de activităţi şi spectacole pentru copii, dar şi super-concerte cu Ami, Irina Rimes, Vanotek şi Feli & the TM Groove.
14 Septembrie 2017, 13:32
În ciuda sabotajului UDMR: Zilele Culturii Maghiare aduc în Cetate evenimente artistice, culinare şi caritabile
Știri Bihor
Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune organizează în acest weekend în Cetate prima ediţie a Zilelor Culturii Maghiare. Desfăşurat de-a lungul a două zile şi jumătate, evenimentul va cuprinde de la momente artistice la prezentări de produse artizanale şi culinare, care vor culmina cu un ghiveci gătit în curtea fortăreţei de bucătari din Ungaria. Zilele Culturii Maghiare vor avea un program încărcat, în ciuda sabotajului instituit de UDMR care, aflat în conflict cu administraţia orădeană, a impus organizaţiilor satelit să refuze participarea la eveniment.
Orădenii sunt aşteptaţi, în weekend, la Festivalul Mustului
Timp liber
Parcul Bălcescu va găzdui, la finalul săptămânii, cea de-a doua ediţie a unui festival de sezon, dedicat strugurilor şi mustului. Orădenii sunt invitaţi să guste şi să cumpere struguri, must, precum şi vinuri de toate felurile, de la cultivatori şi producători din Bihor.
13 Septembrie 2017, 13:50
Unde ieşim săptămâna asta
Timp liber
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
11 Septembrie 2017, 11:06
Pe biţă, cu ie şi fustă: Doamne şi domnişoare au pedalat prin oraş, SkirtBike 2017 (FOTO/VIDEO)
Timp liber
Aproape 300 de doamne şi domnişoare au participat, duminică, la ediţia din acest an a SkirtBike, arătând că pot fi cochete şi elegante chiar şi pe două roţi. Aproape toate participantele au ascultat îndemnul organizatorilor şi au venit îmbrăcate cu ii şi fuste. Deşi parada a fost dedicată reprezentantelor sexului frumos, printre ele s-au "strecurat" şi câţiva bărbaţi.
10 Septembrie 2017, 21:09
După 8 ani de lucrări: La final de Şabat, Sinagoga Ortodoxă a fost inaugurată (FOTO/VIDEO)
Timp liber
Alături de oaspeţi de seamă din ţară şi din străinătate, printre care s-a numărat şi fostul ministru de finanţe israelian Yair Lapid, de oficialităţi bihorene şi de simpli curioşi, evreii din Oradea au sărbătorit ieşirea din Şabat cu reinaugurarea Sinagogii Ortodoxe de pe strada Mihai Viteazul. Sinagoga, monument istoric clasat, a fost construită la finalul secolului 19.
10 Septembrie 2017, 10:38
Toamna la teatru: Ediţia a V-a a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea are în program 29 de spectacole produse în toată ţara
Bihoreanul tipărit
La început de toamnă, Teatrul Regina Maria încearcă să-şi regaleze publicul fidel şi, în acelaşi timp, să câştige noi spectatori organizând un festival la care invită actori şi regizori de renume, cu câteva dintre cele mai noi şi importante producţii dramatice. Anul acesta, la ediţia a V-a a Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea (FITO), spectatorii au şansa să vadă 29 de spectacole şi concerte, în săli şi în aer liber, între invitaţi numărându-se actorii Florin Dobrovici, Constantin Cotimanis şi Catrinel Dumitrescu, precum şi regizori ca Bobi Pricop şi Felix Alexa.
09 Septembrie 2017, 17:40
Au debutat Zilele Culturii Iudaice cu prezentarea tradiţiilor de Hanuka, Shabbat, Purim şi Pesach (FOTO)
Timp liber
În prezenţa adjunctului misiunii diplomatice a Israelului în România, Tania Berg-Rafaeli, la Sinagoga Zion au fost deschise, vineri, Zilele Culturii Iudaice, prin vernisarea unei expoziţii ce prezintă tradiţiile evreieşti în patru sărbători importante: Hanuka, Shabbat, Purim şi Pesach.
08 Septembrie 2017, 16:30
Artă 'fără frontiere'. La Cetatea Oradea a fost vernisată o expoziţie de lucrări a tinerilor artişti locali (FOTO)
Timp liber
Sălile de expunere din Corpul C al Cetăţii din Oradea sunt gazdele unei noi expoziţii de lucrări de artă contemporană, de data aceasta a tinerilor artişti locali. Vernisajul a avut loc în prezenţa artiştilor, a pasionaţilor de artă şi a numeroşilor curioşi.
Pe bicicletă, în fustă şi ie: Orădencele sunt invitate, duminică, la SkirtBike
Timp liber
Amânată de săptămâna trecută din cauza vremii, parada doamnelor şi domnişoarelor pe biciclete, adică SkirtBike, se va ţine duminică după amiază, participantele fiind invitate să se îmbrace în fuste şi în ii tradiţionale.
08 Septembrie 2017, 09:53
Toamna Orădeană, în tot oraşul! Organizatorii anunţă evenimente în Piaţa Unirii, în Cetate şi în cartiere
Timp liber
Ediţia 2017 a Toamnei Orădene se va desfăşura între 5 şi 8 octombrie, fiind organizată într-o manieră inedită. În cadrul festivalului vor fi organizate evenimente în Piaţa Unirii, în Cetate, precum şi spectacole stradale în cartierele oraşului. Nu vor lipsi vendorii de mâncare stradală, care îşi vor instala food truck-urile atât în Piaţa Unirii cât şi în curtea fortăreţei.
07 Septembrie 2017, 16:30
Zilele Culturii Iudaice, cu mâncăruri şi tradiţii evreieşti, la Sinagoga Zion. Sâmbătă se deschide şi Sinagoga Ortodoxă
Evenimente Oradea
Finalul acestei săptămâni este dedicat comunităţii evreieşti din Oradea, ale cărei tradiţii religioase, muzicale şi gastronomice vor fi prezentate timp de trei zile la Sinagoga Zion. De asemenea, Comunitatea Evreiească va deschide, în premieră în ultimii 15 ani, Sinagoga Ortodoxă din strada Mihai Viteazul, a cărei reabilitare este aproape finalizată.
06 Septembrie 2017, 18:09
O seară cu Enescu: Oradea, printre puţinele oraşe care găzduiesc spectacole în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu
Timp liber
Bihorenii sunt invitaţi pe 8 septembrie să se reîntâlnească cu muzica lui George Enescu, la Filarmonica de Stat din Oradea. Spectacolul îi va aduce pe aceeaşi scenă pe soprana Florina Mariş-Hinsu, baritonul Ştefan Ignat, soprana Renata Vari şi violonista Corina Murgu, concert-maestru al Operei Naţionale Române din Timişoara. Acest eveniment se înscrie în agenda ediţiei a XXIII-a a Festivalului Internaţional "George Enescu", Oradea alăturându-se astfel oraşelor gazdă ale festivalului.
06 Septembrie 2017, 12:09
Compact şi Ghiţă Munteanu, capete de afiş la Zilele Comunei Sîntandrei
Știri Bihor
Se anunţă sărbătoare în acest sfârşit de săptămână la Sîntandrei, unde locuitorii, dar nu numai, sunt invitaţi la Zilele Comunei. Între artiştii care vor concerta se numără trupa Compact, dar şi Fraţii Petreuş, Lucian Drăgan şi Ghiţă Munteanu.
Unde ieșim săptămâna asta
Timp liber
Cluburi, Discoteci, Concerte, Cinema, Teatru, Filarmonica, Expoziţii... Află ce e de văzut şi unde e de mers în oraş în această săptămână!
04 Septembrie 2017, 10:10
Festin culinar românesc la Salonta: Peste 1500 de oameni s-au înghesuit la Festivalul Sarmalelor (FOTO / VIDEO)
Știri Bihor
Micuţa curte a Muzeului Ţăranului Român din Salonta, adică parcul Regina Maria, s-a dovedit neîncăpătoare pentru puhoiul de lume care a venit, duminică, la Festivalul Sarmalelor. Pe o porţiune de nici 700 de metri pătraţi şi în ciuda ploii, peste 1500 de persoane, ba chiar 1700, după aprecierile organizatorilor, au venit să guste din cele 16.000 de sarmale pregătite pentru pofticioşi.
03 Septembrie 2017, 20:05
Sărbătoarea slovacilor în Cetatea Oradea: Locuitorii din Valea Cerului sunt cei mai buni la gătit găluşte, iar cei din Suplac la plăcinte (FOTO / VIDEO)
Știri Bihor
Câteva sute de persoane, majoritatea slovaci veniţi din toate colţurile ţării, au participat, sâmbătă după amiază, la Zilele Culturii Slovace, în Cetatea Oradea, întrecându-se în gătit şi pregătind o serie de evenimente menite să promoveze tradiţiile comunităţii. Cele mai bune găluşte au fost pregătite de slovacii din Valea Cerului, iar cei din Suplacu de Barcău au fost cei mai pricepuţi la plăcinte din cartofi răzuiţi.
03 Septembrie 2017, 08:55
'Jurnalul Pădurii Craiului', primul ziar al turismului bihorean
Timp liber
Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor a publicat primul număr dintr-un ziar dedicat ariei protejate Pădurea Craiului. Poveşti cu exploratori adevăraţi, legende care se pierd în negura timpului, istorie, speologie, tradiţii încă vii, toate aceste subiecte fac parte din sumarul primei ediţii a "Jurnalului Pădurii Craiului".
02 Septembrie 2017, 18:38
Noul director al Filarmonicii din Oradea, Meleg Vilmos, spune că instituţia va fi 'mai prezentă' în viaţa comunităţii
Știri Bihor
Stagiunea 2017-2018 a Filarmonicii de Stat Oradea se anunţă diferită faţă de cele până acum, noul director Meleg Vilmos spunând că îşi doreşte ca instituţia să fie "mai prezentă în viaţa culturală a Oradiei şi judeţului Bihor" şi să aibă o paletă mai largă de concerte. Între cele anunţate până acum se numără o seară cu piese de dragoste, numită "Chanson D’Amour", şi una cu tangouri simfonice şi invitaţi din Argentina.
01 Septembrie 2017, 16:20
 1 2 3 4 5 Pagina următoare > 

FOTO BIHOREANUL

 • Efectele furtunii în Bihor: Sătenii din Rieni se grăbesc să-şi repare acoperişurile, pădurile au fost puse la pământ (FOTO/VIDEO)
 • Criză la Consiliul Judeţean: Şedinţa de marţi a fost anulată după ce aleşii PNL au boicotat-o. Mang: Ne dorim alegeri anticipate (FOTO/VIDEO)
 • Unanimitate la PSD Bihor: Ana Maria Tiron, executată pe repede-înainte, la cererea lui Mang (FOTO)
 • Bilanţ ISU Crişana, după furtună: zeci de persoane au fost rănite în Bihor. Cursuri suspendate, luni, în 18 școli (FOTO / VIDEO)
 • Prăpăd în Bihor, după vijelie: Aproape 40 de localităţi afectate, copaci şi stâlpi de curent căzuţi, 150 de turişti blocaţi în zona Barajul Leşu (FOTO)
 • Festivalurile din Oradea, 'bătute' de furtună: Mai multe standuri şi umbrele au fost distruse, iar unele concerte anulate (FOTO/VIDEO)
 • Circa 800 de concurenţi au luat startul la Oradea City Running Day. Vezi LIVE cursele! (FOTO/VIDEO)
 • Viticultori din judeţ au transformat Parcul Bălcescu în mustărie (FOTO)
 • Debut cu puţini ofertanţi şi participanţi la Zilele Culturii Maghiare din Cetate (FOTO)
 • Investiţii de 4,1 milioane euro. Lucrările de reabilitare a Palatului Vulturul Negru s-au încheiat (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON