URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2017, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Florica bandita

Soţia unui subofiţer de la Poliţia Băile Felix, Florian Pop, trimisă în judecată pentru înşelăciune, trafic de influenţă şi spălare de bani. Pretinzând ba că lucrează la DNA, ba că e avocată cu pile la Finanţe, în lumea medicală, în justiţie şi chiar pe lângă autorităţi guvernamentale, Florica Ana Pop a colectat 100.000 euro de la mai multe persoane, inclusiv de la apropiaţi, sub promisiunea că le rezolvă tot felul de chilipiruri, aranjamente şi chiar sentinţe judecătoreşti.

Oradea pur şi simplu

BIHOREANUL a provocat orădeni recenţi, veniţi din alte zone, să-şi spună părerile despre localnici. Noii orădeni cred că oraşul se dezvoltă mai rapid decât locurile lor de provenienţă, chiar dacă acestea sunt Cluj, Timişoara ori Bucureşti, dar concitadinii îi contrariază: ne consideră calmi, vecini săritori şi colegi buni, însă conservatori, cârcotaşi şi... fiţoşi.

"Dottore" pe adeverinţă

Acuzat de fraudă la obţinerea dreptului de a conduce doctorate, ministrul Florian Bodog s-a apărat fluturând adeverinţe de... autor. După ce Ministerul Educaţiei i-a retras abilitarea de a coordona doctoranzi pe care o dobândise fără a îndeplini cerinţele legale de elaborare a unor lucrări ştiinţifice, Curtea de Apel Oradea i-a dat satisfacţie PSD-istului pe baza unor declaraţii scrise de co-semnatarii unor articole comune, cum că Bodog ar fi fost "creierul" cercetărilor.

Simfonia scandalului

Premieră la Filarmonica orădeană: spectatorii au vociferat, au huiduit "la scenă deschisă" şi au părăsit sala înainte de începerea unui concert. Un concert simfonic dedicat jubileului Reformei religioase a fost marcat de revolta publicului după ce un preot evanghelic, auto-invitat pe scenă, i-a enervat pe spectatori cu un discurs în limba maghiară.

Cu capul pe şină

Angajaţii OTL au declanşat săptămâna trecută cea mai dură mişcare de protest din ultimul deceniu, blocând pentru două zile transportul în comun al oraşului. Acţiunea ilegală a atras atenţia asupra situaţiei societăţii în care municipalitatea pompează anual 5 milioane euro, cu angajaţi revendicând majorări salariale ce ar fi posibile doar prin scumpirea transportului.

Civilizaţie cu forţa

Primăria vrea să-i supraimpoziteze pe orădenii care refuză să se racordeze la reţelele de canalizare. Potrivit proiectului fiscalităţii locale pe 2018, municipalitatea îi va suprataxa cu 50% inclusiv pe proprietarii spaţiilor comerciale ţinute nefolosite în centru şi pe cei ai terenurilor fără construcţii de pe arterele principale.

11 vieţi, 11 lecţii

Filarmonica orădeană va găzdui vinerea viitoare, pe 3 noiembrie, un altfel de "spectacol": în program sunt incluse mai multe "recitaluri" ale unor jurnalişti, activişti, medici şi artişti. Este vorba despre ediţia cu numărul şase a evenimentului 11even, în cadrul căruia 11 invitaţi vorbesc în câte 11 minute despre experienţe care i-au marcat. "Soliştii" de anul acesta sunt remarcabili, între ei numărându-se fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, jurnalistul Lucian Mîndruţă, creatoarea de modă Eli Lăslean, doctoriţa Ligia Burtă şi actorul Cosmin Seleşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON