URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Altul la rând!

Şeful Serviciului Arme şi Explozivi din Poliţia Bihor, comisarul şef Gheorghe Sava, este acuzat de abuz de procurorii DNA Oradea, care i-au interzis să părăsească localitatea. Ancheta arată că Sava ar fi fost prins la braconaj pe un fond de vânătoare între Cluj şi Bihor şi, ca să scape, a abuzat de funcţie, confiscând el arma paznicului de vânătoare, pe care mai apoi l-a dat pe mâna colegilor săi din Poliţie.

Complici la tortură

Dovezi zdrobitoare că şefii DGASPC au acoperit bătăile şi violul din Centrul de plasament. Documentele care îi incriminează pe directorii Călin Puia şi Szarka Arpad, dar şi pe şefa de serviciu Mirela Abrudan, relevă fapte atât de grave încât preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, a mobilizat Comisia de Disciplină pentru a-i mazili.

Pământuri mişcătoare!

Vestea că din ianuarie 2014 cetăţenii străini vor putea cumpăra terenuri agricole în România a dublat într-un singur an preţul la hectar. În vreme ce specialiştii în agricultură se aşteaptă ca pământurile să fie preluate de occidentali, fermierii locali spun că aceştia au încercat deja să facă agricultură în Bihor şi... au falimentat.

Record magic

Un tânăr din Oradea este deţinătorul recordului mondial la tăiatul cărţilor de joc cu o singură mână. Béres Balázs a făcut 2.985 de tăieturi de cărţi cu o mână într-o oră, iar acum este pe cale să primească şi al doilea titlu de recordmen, pentru cel mai rapid tăietor de cărţi.

Descentralizare sau baronizare?

După 23 de ani de promisiuni, o parte din atribuţiile ministerelor sunt predate autorităţilor locale. Guvernul cedează sănătatea, agricultura, mediul, turismul, cultura şi parţial învăţământul preuniversitar, astfel că administraţiile locale, mai apropiate de cetăţeni şi mai uşor de tras la răspundere, le vor putea gestiona mai eficient.

Profa 3 în 1

Directoarea Şcolii Nicolae Popoviciu din Beiuş mai are încă alte două joburi paralele. Directoare şi profesoară la şcoala gimnazială, Adina Cioloş mai predă engleză, în timpul programului de lucru, la o grădiniţă şi la Şcoala Postliceală privată Henri Coandă, pe care neoficial o şi conduce.

Buluc la shopping

O zi de miliarde! Asta înseamnă, în Statele Unite, Black Friday, ziua ce deschide sezonul cumpărăturilor de Crăciun prin reduceri substanţiale de preţuri. În vinerea de după Ziua Recunoştinţei, americanii stau cu orele la coadă, cheltuie miliarde de dolari şi, uneori, se iau chiar la bătaie pentru produsele "vânate". Dacă din 2010 fenomenul a fost împrumutat şi în România de magazinele online şi de marile lanţuri de electrocasnice, sezonul acesta mai toţi retailerii îşi ademenesc clienţii cu promoţii, inclusiv în Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
"le"
@ephialtes ciudat ca ti-ai ales numele unui frustrat care si-a tradat neamul
Postat 27 Noiembrie 2013, 21:35 de frasu'
scurtă precizare
Gelu Antin Nica din Ghighiseni nr.256 este cumva una şi aceeaşi persoană cu cea pe care procurorul Man, pe vremea când era la Beius, a trimis-o în judecată pentru braconaj, fiind condamnată definitiv, confiscată arma de vânătoare şi obligat la 5.000 euro despăgubiri civile către AJVPS ???
Postat 27 Noiembrie 2013, 14:28 de anonim
Pandora
Puiu este cel mai frumos barbat, cel mai destept om, cel mai puternic mascul si are cel mai mare succes la dame. Este cel mai bun politist in viata si cel mai mare vanator din toate timpurile. Cam asa se lauda Puiutul pe unde umbla. Mai are putin si se autoproclama zeu. Zeul Infatuarii.
Postat 26 Noiembrie 2013, 17:11 de Ephialtes
PUIUTU
In popor este o vorba ,, NU SAPA GROAPA ALTUIA CA PICI IN EA ,, Cam multe gropi ai sapat Puiutu atat tu cat si altii la care le vine randul....
Postat 26 Noiembrie 2013, 15:05 de paul
M.U.I.U.
De unde ai cumparat pomii fructiferi plantati in livada ? Ai un hectar de livada, nu-i asa? Poti sa ne spui de unde ai cumparat si cu cat?
Postat 26 Noiembrie 2013, 11:42 de TAZ
ALTU CA IEL !!
ALTU CA IEL ! PETI este hot si mincinos? asta ai cel mai mare hot ,daca o ajuns el s-a FURE SI MOTOARELE ELECTRICE DE LA GATERUL l lui BUTAS IONEL din POIENI DE JOS , ASTA FURA SI PENSIA DE LA TATAL LUI SI AI MAI APLICA CATE O CORECTIE DIN CAND IN CAND . (...) postat de: VECIN CU BUTAS
Postat 26 Noiembrie 2013, 10:59 de VECIN CU BUTAS
Succes
Cit i-ai ajutat d-nu Sava pe cei de la Asociatia C.Apuseni,sa vedem cit te v-or ajuta ei pe tine caci doar au putere asa se lauda ei.Dar vorba din batrini,,Cind este omul la greu toti ii intorc spatele'.Sa dea domnul sa se termine cu bine,ma-i ajuta-i sa prinda braconierii si pe viitor caci au omenie multa.Succes Puiu!
Postat 26 Noiembrie 2013, 10:07 de Vinator
don Corleone
NOA *, DE POCOZANIE AI AJUNS. UN POIVAN, CEVA? SAU POATE O SORECIOAICA, CA-I MAI IEFTINA. SI ASA AI FOST UN ZGARAIE BRANZA TOATA VIATA. DOAR NU TE VEI SCHIMBA TOCMAI ACUM. SAU, *, FII ATENT: CUM ESTI TU PLIN DE TENSIUNE SI SARVIZ, MAI BAGA DOUA FLECI DE MISTRET, D*ALEA IN SANGE CUM ITI PLAC TIE, GRASE SI CU MULTA SARE SI BEA APOI NISTE VIN NEGRU, DIN CEL DE CARE AI PRIMIT UTIMA DATA. CINE STIE, APOI? ALAH AKBAR!
Postat 25 Noiembrie 2013, 21:20 de Acidutzu
branconier
este adevarat ca so spariat asa da tare da bulau ca so internat iute in spital? parca era mai vocal si mai curajos inainte . nu puteai vorbi da gura lui tat te scopea intra ochi asa da bine merea gura la el.
Postat 25 Noiembrie 2013, 21:07 de zilier
@vanator
Cum e turcu-i si pistolul! Boa, pune mana si invata gramatica limbii romane! ,,i-l" si ,,a-ti" se scrie impreuna, adica ,,legat". Nu vreau sa cred ca Puiutul cel Bucalat isi scrie singur comentariile si face in mod intentionat asemenea greseli, pentru a nu fi banuit si de astfel de nemernicii. De fapt, la paranoia de care sufera, nu ma mai mir pentru nimic. El a fost braconierul sef din judet si imprejurimi. Daca ar lasa D-zeu pe el atatea bube, numai cati mistreti a braconat, iar mai trebui cativa metri patrati de piele, pe langa cei patru cu care l-a inzestrat natura. Putina rusine, domnule! Doar putina!
Postat 25 Noiembrie 2013, 20:56 de LELEA
Si-o merita
Asa mi-a crescut inima de placere cand am citit, tovarasul Sava asta sunt blestemele celor carora le-ati facut mult "bine"(inclusiv a colegilor). Ca sa vezi iar cum lupul era paznic la oi...si tot el striga HOTUL!!!
Postat 25 Noiembrie 2013, 20:41 de marius
vorbe
Pentru cei ce nu-l cunoasteti cu adevarat pe dl Sava va e usor sa vorbiti ca e rau...daca era rau nu ajungea aici...i-l ponegresc doar cei care vor ca sa fie ca in vestul salbatic si sa vaneze fara nici o grija. Acest om a ajuns un mit pana la urma la cum a curatat judetul de braconeri cu nume sonore iar acum isi i-a rasplata pentru ca si-a facut datoria. Nimeni nu e perfect. o avea el defectele lui..toti avem. Daca a-ti cunoaste etica vanatoreasca a-ti aprecia mai mult faptele acestui comisar dar cum majoritatea ajung vanatori ca dau spaga, cum sa mai lauzi un profesionist care vrea sa ca toti vanatorii sa poata vana in siguranta si sa aiba ce vana.
Postat 25 Noiembrie 2013, 20:33 de vanator
bravo miki
Bravo Miki. Ai dreptate. Te sustin. GRASU, sau "Ce faci Grasule"?
Postat 25 Noiembrie 2013, 19:33 de grasu
@curiosul
Cred ca e de mistret! Sau nu. cred ca e ceva extraterestru, ca in loc sa umble pe picioare se rostogoleste ca un mangalita... Grohhh, grohhh, grohhh... era bun la SRI, ca are cu-ru-l jos si stergea urmele...
Postat 25 Noiembrie 2013, 19:17 de Ionut
@MIKI
Daca acest om este superlativul, pentru tine, inseamna ca esti redus rau baiete! Puti a prostie chiar si pe net, daramite in lumea reala.
Postat 25 Noiembrie 2013, 19:08 de DRESOR DE FRAIERI
astept raspuns
dar de ce i se spune militianului, PUIU? creatura are peste 150 de kile in viu si un cioc precum pompierul atomic (pentru cei care ati vazut filmul). ce PUI este acesta? pui de de? probabil o fi de balena sau de gorila.
Postat 25 Noiembrie 2013, 19:02 de curiosul
Man
Primul care ar trebui sa cada este procurorul șef de Binsh ca doar el l-a scos pe Man când a fost prins la vânătoare pardon braconaj impreuna cu fratele acestuia plotonerul Man Cătălin din Stei. Este foarte curat procororul DNA. Ce care la prins la braconaj se numeste Gelu Antin Nica din Ghighiseni nr.256. Sa se verifice acest individ pentru ca o sa spună el tot.
Postat 25 Noiembrie 2013, 18:51 de Colegul
VALHALLA
BAH, DAR CE FATA DE * ARE BROSCOIUL ASTA UMFLAT. MAI NOU ISI SCRIE SINGUR COMENTARII, IN CARE SE LAUDA. ORICUM, CINE IL CUNOASTE STIE CA ESTE MEGALOMAN, COMPLEXATUL!
Postat 25 Noiembrie 2013, 18:16 de ODIN
PETI ALIN omul lui POPA CORNEL
Peti Alin zis Conty omul lui Popa Ciordel ! DATOR VANDUT !!!! Directorul ARR PETI ALIN ameninta pe toata lumea sa nu mai mearga la vanatoare pt ca POPA il sustine la maxim si este prieten cu SAVA de la ARME care este un gunoi ca si el,dar tot el merge la BRACONAJ cu prieteni lui printre care politistul HANIS ALIN si SAVA DE LA ARME dovada este ca au fost la BRACONAJ si au vanat in perioada interzisa feleme gestante CIUTE,CAPRE NEGRE SI SCROAFE A FATA...... astea sunt PETI SI POPA VIITORUL BIHORULUI....
Postat 25 Noiembrie 2013, 17:46 de Danezu si ceilalti
pacat
Datorita lui Sava si al modului lui de-a fi,noi cei care vanam avem un respect pentru activitatea lui.Este cel mai bun camarad de vanatoare,cel mai bun expert in arme si munitii.Datorita activitatii lui si implicarii directe ,accidentele de vanatoare nu sant,braconajul a scazut foarte mult.Pacat ca sistemul distruge asemenea oameni.Multumiri din suflet si cacat in straita.
Postat 25 Noiembrie 2013, 17:05 de MIKI
PENTRU DNA LICITATII ARANJATE
SA NE EXPLICE DOMNII DE LA ROMSILVA ORADEA CUM DE GULESCU AVEA SCRISA CU PICSUL DOAR PRIMA CIFRA LA TREPTE SI A DOUA ERA SCRISA CU CREION MAI MULT PE AMANDOUA FIRMELE CU CARE SA INSCRIS IN LICITATIE CARE SUNT LEGATURILE CU EI SI DE CE LAU LASAT SA ISI MODIFICE IN TIMPUL LICITATIEI TREPTELE SA LE SRIE CU PIXUL PESTE CREION
Postat 25 Noiembrie 2013, 16:40 de rosu
COLEGUL
Procurolul Man C e cel mai adevarat si nu are trecutul patat. Pacat ca astia de la Binsh {militieni si procurori(unii)}au fost primii lui colegi...trebuiau sa fie primii lui inculpati!!! Stima si respect pentru el!! Sava e un politist cu potential si un bun profesionist..din pacate pt dansul vrand sa aplice legea a ajuns inculpat.. vorba aia "Nu da in caine ca nu sti cine i-l tine de lant" . Se intoarce roata si o sa vedem ca a avut dreptate cu braconerii!
Postat 25 Noiembrie 2013, 15:26 de MAN
2 in 1
Inteleg ca d-na 3 in 1 preda in mediul privat...in plus. Stiu eu una...2 in 1,,,ambele platite din bani de la buget, si desfasurate in aceleasi 8 ore. O norma la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor si o norma la universitate (UO)... Ce parere aveti???
Postat 25 Noiembrie 2013, 12:20 de ion
Altul la rând!
Cand se termina cu militienii, probabil luna care vine se aduna toata lista, vor veni ra rand procurorii. Are in sfarsit de lucru si DNA Oradea.
Postat 25 Noiembrie 2013, 10:49 de Hall
Urmatorul
Procurorul Man trebuia sa-i inchida cumva gura comisarului.Urmatorul este Hanis
Postat 25 Noiembrie 2013, 10:28 de Hanis
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON