URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2010, 10:35

Te distrezi şi... slăbeşti

Te distrezi şi... slăbeşti LA SALĂ... DE DANS. Cel mai nou stil de fitness este Zumba, practicat la sălile Ars Nova (foto) şi Spinergy. Zumba constă într-un dans pe ritmuri latino, combinat cu mişcări care pun în funcţiune toţi muşchii şi intensifică bătaia inimii, dar fără a o pune la grea încercare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apuse sunt zilele în care întreţinerea siluetei însemna trasul de fiare, dietele drastice sau simpla alergare. Acum fetele, doamnele şi chiar bărbaţii slăbesc, îşi tonifiază muşchii şi îşi îmbunătăţesc sănătatea cu zâmbetul pe buze, dansând pe ritmuri latino sau ţopăind precum cangurii, cocoţaţi pe ghete cu arcuri.

Pentru ca efortul să fie şi amuzant, se organizează chiar şi petreceri tematice, cu exerciţii, dar şi cocktail-uri cadou. Mesajul e simplu: un corp frumos se câştigă cu transpiraţie, dar şi cu distracţie!

Sărituri de cangur

Aerobicul clasic, cu mişcări repetate, e practicat de câteva decenii, aşa că nu-i de mirare că după un timp intervine plictiseala. De aceea, antrenori de renume au inventat programe menite să reinventeze aerobicul. Aşa a apărut stilul Tae-Bo, care combină mişcările de arte marţiale cu cele de aerobic şi balet. Încă din anii trecuţi, are aderenţi şi la noi, iar instructorii spun că într-o oră de Tae-Bo se ard chiar şi 1000 de calorii.

13 kangoo.jpgTotuşi, pentru a inova şi mai mult fitness-ul, distracţia a devenit mai nou o parte obligatorie a exerciţiilor. Unul din stilurile care a făcut rapid prozeliţi este Kangoo-Jumps. Exerciţiile se fac pe nişte ghete speciale, cu arcuri înalte, care atenuează contactul cu solul. Kangoo-Jumps tonifiază prin sărituri combinate cu mişcări aerobice toţi muşchii corpului, în special fesierii, contribuind şi la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. "Kangoo-Jumps a prins bine pentru că e distractiv", spune Alina Georgiu, proprietara sălii Spinergy, care oferă gratuit prima zi de exerciţii oricui doreşte să încerce noul stil.

La fitness ca la party

Cea mai nouă metodă de fitness este însă Zumba, cuvânt care în Columbia are sensul de "repede". Inventat de un columbian, programul îmbină mişcările fierbinţi ale dansurilor merengue, salsa, samba, reggae sau cumbia cu exerciţii care îmbunătăţesc ritmul cardiac şi circulaţia, întărind toţi muşchii corpului.

Mixul care a creat o adevărată modă se practică de la începutul lunii iulie la sălile Ars Nova şi Spinergy. Antrenoarea Teodora Lăzurean, de la Ars Nova, îşi învaţă cursantele să danseze, să cânte şi să aplaude în timp ce copiază mişcările din videoclipurile proiectate pe pereţii sălii. Teodora crede că succesul programului se datorează în primul rând faptului că participanţii scapă de stres dansând şi se eliberează cu zâmbetul pe buze de energiile negative acumulate la serviciu.

Instructoarea organizează şi petreceri tematice, menite să le apropie pe cursante, dar şi să atragă alţi adepţi. Primul party a avut loc duminica trecută la o piscină din Oradea, unde s-a dansat latino între cocktail-uri.

Aerobic cu bălăceală

Pe lângă Zumba şi Kangoo-Jumps, sălile de fitness se întrec să adopte şi alte metode de slăbire şi tonifiere. Printre acestea se numără Spinning, un program complex de exerciţii pe bicicletă care poate fi practicat la Spinergy, dar şi fitball, adică mişcări de aerobic pe mingi mari, predate mai ales la Ars Nova. Tot aici sunt organizate şi ore de Master-Streching, care presupune executarea unor exerciţii pe papuci cu înclinaţie de 45 de grade, pentru întărirea muşchilor picioarelor, dar şi Aqua-Gym, adică gimanstică în piscină. "În apă, efortul nu se simte atât de tare, dar o oră de Aqua-Gym face cât 2-3 ore de aerobic", explică Teodora Lăzurean.

Datorită faptului că sunt şi distractive, noile metode de întreţinere par mai uşoare, şi tocmai de accea nu e de mirare că aderă la ele tot mai multe femei. Pentru că astfel devin mai sănătoase, mai frumoase şi, poate cel mai important lucru, mult mai destinse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
supelor va invit sa mai vizitati si orfelinatele sa i stimulati cu energia voastra=fericire de flutu
da deosebit...scumpelor veniti in parc sa va consumati energia cu copii sau in cel mai fericit caz mergeti la orfelinate.... sa le vedeti ochisorii limpezi , sincer orice miscare fara echilibru spiritual nu ajuta...vorbesc fff serios.... sportul este ff sanataos dar in armonie sufleteasca, cand mergi la teatru sau opera sa ti cultivi intelectul cultural te gandesti ca o parte din banii merg si in scop caritabil.
Postat 08 August 2010, 15:14 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON