URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2017, 10:28

A murit Dan Adamescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Omul de afaceri Dan Adamescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 68 de ani, într-un spital privat, în care se afla internat de mai multă vreme.

Anunţul a fost făcut de nora omului de afaceri, Adriana Constantinescu, şi confirmată ulterior inclusiv de reprezentanţi ai ziarului România Liberă, pe care Adamescu îl patrona.

Dan Adamescu era internat de anul trecut, sub pază, într-un spital privat, după ce suferise o septicemie, fiind dus direct din peniteciar, unde îşi ispăşea o pedeaspă de 4 ani şi 4 luni de închisoare primită într-un dosar în care fusese acuzat că a mituit doi judecători.

"A murit pe la miezul nopţii, într-un spital civil, cu gardianul lângă el. Cauza probabilă a morţii este o septicemie care i-a afectat toate organele şi, într-un final, inima i-a cedat. El era intubat de la sfârşitul lunii decembrie. Astăzi va fi dus la Institutul de Medicină Legală pentru un raport obligatoriu, fiind în detenţie. Ulterior va fi predat familiei", a spus avocatul Cătălin Breazu, potrivit Digi24.

Adamescu deţinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucureşti.

Digi24 mai aminteşte că Adamescu executa, din 27 mai, pedeapsa de 4 ani şi 4 luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale. El făcuse şi o cerere de liberare condiţionată, care îi fusese însă respinsă, putând să mai facă una în luna februarie a acestui an.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au ridicat, la sfârşitul anului trecut, controlul judiciar pe cauţiune pentru Dan Adamescu, în dosarul falimentării Astra Asigurări. Procurorii fixaseră cauţiunea la 40 de milioane de lei în acest caz.

Dan Adamescu şi fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor Angela Toncescu au fost trimişi în judecată, în 20 decembrie, pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcţii de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a omului de afaceri Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA şi administrator al SC The Nova Group Investments Romania SA şi SC Epsilon Estate Provider SR, pentru abuz în serviciu în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi  spălare a banilor, anunţa DNA.

În cauză, Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma provizorie de 788.978.853,37 lei. Totodată, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 714.089.825,66 lei.

România Liberă notează marţi că omul de afaceri suferea de mai multe boli, care s-au agravat din cauza condiţiilor insalubre din penitenciarul unde îşi ispăşea o pedeapsă de patru ani şi patru luni de închisoare. 

Site-ul amintit afirmă că judecătorii au refuzat în decembrie cererea lui Dan Adamescu de eliberare condiţionată, deşi avocaţii săi au explicat faptul că nu a fost apt medical din cauza mai multor afecţiuni - cardiologice, diabetice, neurologice, locomotorii - să participe la programele din cadrul penitenciarului, în schimb a avut un comportament conform cu regulile regimului de detenţie, "dând dovadă de respect faţă de toţi cei cu care a relaţionat şi neavând abateri/sancţiuni".

De asemenea, avocaţii au precizat că Dan Adamescu este într-o stare de sănătate extrem de precară, fapt care a dus în luna septembrie la internarea lui la Spitalul Floreasca, "unde medicii îi supraveghează atent cele peste 15 afecţiuni grave, care au escaladat şi mai mult în perioada detenţiei". Mai mult, după ce starea de sănătate a omului de afaceri s-a agravat, familiei nu i s-a permis iniţial să îl viziteze în spital.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pacat...
...ar fi fost misto sa zaca vreo 10 ani prin puscarii, pentru toate furtisagurile pe care le-a facut, ....
Postat 24 Ianuarie 2017, 19:00 de AgentulTermic
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
DC nu s-a autosesizat aci Avocatu Poporului oare, omul era bolnav cu inima si cu diabetu ?! Nu mai inteleg nimic.
Postat 24 Ianuarie 2017, 14:05 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON