URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2015, 10:50

Etapă nefastă: CS Oșorhei a pierdut la Cluj, iar Luceafărul Oradea, pe teren propriu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă FC Bihor a obținut în ultimele etape rezultate pozitive, în schimb nu același lucru se poate spune despre formațiile bihorene de fotbal din Liga a III-a, CS Oșorhei și Luceafărul Oradea, care în acest sfârșit de săptămână au avut, din nou, o rundă nefastă. Mai întâi, vineri, CS Oșorhei a cedat cu scorul de 0-2, jocul susținut în deplasare, la Cluj Napoca, în compania formației locale Sănătatea. Apoi, sâmbătă, Luceafărul Oradea, fostul lider al clasamentului Seriei a V-a a consemnat prima înfrângere din actuala ediție de campionat, tocmai pe teren propriu, scor 2-3, cu Avântul Reghin.

CS Oşorhei a cedat jocul de la Cluj, cu CS Sănătatea, cu scorul de 0-2, după ce gazdele au marcat în debutul fiecărei reprize, în timp ce gruparea din Oşorhei, care a controlat teritorial jocul, a ratat cu nonşalanţă patru - cinci ocazii de gol.

Partida a început cu o minge lobată peste Vali Petricău, urmată de o centrare în faţa porţii lui Hava de unde „vulpoiul” Ceaca, plasat pe bara doi, a marcat lejer după nici 100 de secunde de joc. Bihorenii au trecut la timona partidei, în timp ce Sănătatea s-a rezumat la o apărare aglomerată şi jocul pe contraatac. Todea şi-a încercat şutul de la distanţă, fără succes şi nici fazele fixe, unde CS Oşorhei este extrem de solidă, nu au adus egalarea. Din contră, în primul minut al părţii secunde, un corner al gazdelor a fost executat „pe lung” şi minge a fost reluată, din şase metri, cu capul, în colţul lung al porţii lui Hava.

Dominarea totală care a urmat a produs o serie de ocazii la poarta gazdelor însă Vali Petricău, Hosu şi Trip nu au găsit drumul spre gol. CS Oşorhei a cedat cu 0-2 şi rămâne în pasa proastă etalată încă din debutul campionatului. La meciul cu „viruşii verzi” Călin Cheregi a utilizat formula: Hava – Mălaiu, Şerban Pop, Hering, V. Petricău – Todea, Cuc – Costea, Trip (85 Boka), Cornea (46 Pop)– Hosu (75 Sg Ban).

Sâmbătă, a venit rândul celor de la Luceafărul Oradea să joace. Deși au evoluat pe teren propriu, la Sânmartin, elevii antrenorului Zsolt Muzsnay au fost surprinși de jocul bun prestat de cei de la Avântul Reghin, care la pauză conduceau cu 2-0, iar mai apoi, în  repriza a doua și-au mărit avantajul pe tabelă, gazdele fiind surprinse de scorul arătat de tabelă, 0-3.

Totuși, bihorenii și-au amintit că au fost pe primul loc și că își propun să ocupe o poziție fruntașă, astfel au revenit pe tabelă, după ce în patru minute au marcat două goluri, prin Ciuciu, în minutul 75, și M. Popa, în minutul 79. Astfel, scorul final a fost 2-3, iar „luceferii” au suferit prima înfrângere.


Luceafărul Oradea – Avântul Reghin 2-3 (0-2)

Au marcat: Ciuciu 75, M. Popa 79 / Truţă 9, Dezsi 21 şi 60

Luceafărul: Goia – Fl. Drăgan (46 Mihuţa), Ciuciu, M. Popa, I. Ban – Balla, Floruţ, Ţegle, Zs. Lukacs (72 P. Chiş) – Cr. Cigan (84 Teşedan), R. Lukacs (46 Modan). Antrenor: Zsolt Muzsnay

Avântul: S. Mureşan – Ad. Luca, Bolbos, Merdariu, Sîplăcan, Gliga, P. Luca, Şaim (77 R. Stoica), Truţă, Fulop (90 Bakos), Dezsi. Antrenor: Andrei Enyedi


Rezultatele și marcatorii etapei a VII-a a Seriei a V-a din Liga a III-a

CSM Sighet – CS Iernut 4-1 (3-0). Brumă 11, Cr. Bucur 25, Lemac 45 şi 60 / Ungur 30

Sănătatea Cluj – CS Oşorhei 2-0 Ceaca 2 și 46

Csikszereda – Industria Galda de Jos 1-2 (0-1). Majzik 55 penalty / Haiduc 5 penalty, A. Câmpean 80

Luceafărul Bălan – FC Zalău 2-2 (1-0). C. Nagy 11, Ciaca 75/ B. Tegbo 62, Haiduc 73 autogol

Luceafărul Oradea – Avântul Reghin 2-3 (0-2). Ciuciu 75, M. Popa 79 / Truţă 9, Dezsi 21 şi 60

Unirea Dej – AFC Odorheiu Secuiesc 0-0

Unirea Jucu – ACSF Comuna Recea 2-1 (1-0). G. Luca 32, Maxim 65 /


În etapa viitoare, CS Oşorhei va primi pe teren propriu replica formației CS Iernut, în timp ce Luceafărul Oradea va juca pe terenul celor de la AFC Odorheiul Secuiesc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON