URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Octombrie 2014, 08:39

Vecin cu draci: Un bihorean i-a făcut preotului din sat plângere penală din cauza... clopotelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întâmplare mai puţin obişnuită în satul Corniţel, unde parohul ortodox Dănuţ Blag s-a trezit recent cu plângere penală din partea unui localnic care l-a acuzat de... abuz.

Motivul? Omul s-a plâns poliţiştilor că e deranjat cumplit de sunetul clopotelor de la biserica situată în vecinătatea casei sale şi păstorită de Blag, iar larma îl scoate din minţi încât ajunge să tremure ca varga, de parcă ar avea draci în el.

Citeşte ce i-a propus preotul, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
@io @jicu
Aveti o mentalitate de inchizitori. Ii considerati dusmani pe toti cei care nu sunt ca voi, nu sunteti cu nimic mai buni ca extremistii din Irak si Suria. Locul vostru e in Evul Mediu, nu in lumea de azi.
Postat 17 Octombrie 2014, 16:59 de Muhammad
Lasa...
@Io Da-le pace! Lasa sa le ajute dumnezeii lor, dupa cum si Baal proorocilor mincinosi si Izabelei.
Postat 16 Octombrie 2014, 23:17 de Jicu
@io
Ar fi bine daca ai mai citi nene. Ceva stiintific nu povesti de adormit. Uite doua nume: Dawkins si Hawking. Cultiva-te! ca moemntan singura cultura ce ai este cea bacteriana...
Postat 16 Octombrie 2014, 23:16 de stiinta
Amin!
Da, cinstesc sf moaste,si pe sfinti. Mie sa imi ajute Dumnezeul ortodocsilor, cel adevart care a facut cerul si pamantul, de care voi va bateti joc dupa cum si parintii vostri. Iar voua sa va ajute dumnezeii vostri! Amin!
Postat 16 Octombrie 2014, 23:12 de Jicu
Slava intru cei de sus........
1. Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi facerea mâinilor Lui o vesteşte tăria. 2. Ziua zilei spune cuvânt, şi noaptea nopţii vesteşte ştiinţă. 3. Nu sunt graiuri, nici cuvinte, ale căror glasuri să nu se audă. 4. În tot pământul a ieşit vestirea lor, şi la marginile lumii cuvintele lor. 5. În soare şi-a pus locaşul său; şi el este ca un mire ce iese din cămara sa. 6. Bucura-se-va ca un uriaş, care aleargă drumul lui. 7. De la marginea cerului ieşirea lui, şi oprirea lui până la marginea cerului; şi nu este cine să se ascundă de căldura lui. Ati auzit mai? Astia care va trageti din maimuta......cum sa facut lumea asta? Un proton sa combinat cu un electorn si a iesit o maimuta, si maimuta nu avea constiinta, sau avea? Inca nu, era la inceput. Maimuta ca maimuta, dar pamantul si stelele cum s-au format? Pai.....in urma unei explozii maaaari! Ahaaa. Si explozia sa produs din NIMIC, ca doar nu exista nimic. Si uite asa, din nimic, ce frumoase flori exista azi, dar interesat cum stiu ele sa nu-si incurce mirosurile, culorile........ si ma opresc aici, ca nu cumva vreo maimuta sa iasa din cusca si sa intre omu, ca nu a evoluat destul. Slava Tie Dumnezeul nostru, Slava Tie......ca toate cu intelepciune Le-ai facut!
Postat 16 Octombrie 2014, 23:10 de io
@jicu
Daca ai fi un crestin adevarat nu ai vorbi asa cum ai facut-o!
Postat 16 Octombrie 2014, 22:28 de buksi
@jicu
Eu AICI SUNT ACASA, maimutoiule. Mama mea este din Romania si locuim aici. Eu sunt roman dar am alta religie decat tine. Tu esti doar un maimutoi bigot care nu-si cunoaste propria religie, un animal care crede si nu cerceteaza. Talpa papucului meu este prea buna pentru capul tau patrat!
Postat 16 Octombrie 2014, 22:05 de Muhammad
dumnezu tot nu exista
Se vede ca ai un coeficient de inteligenta prea scazut ca sa dai seama ca nu exista dumnezei. Credinta in zei este a celor care au IQ scazut. Imi esti inferior. Dute si pupa moaste!
Postat 16 Octombrie 2014, 21:46 de stev3
Uite un prost adevarat
@stev3 Pe tine te-o facut mata mai destept decat pe toti, tu ai ajuns la constatarea ca nu exista Dumnezeu, faptul ca tu nu il cunosti, nu inseamna ca nu exista, dupa creierul tau exista doar ceea ce tu cunosti, altceva nu exista. Tu te bazezi pe necunoastere pentru a nega un adevar absolut, esti incapabil unei conoasteri suprarationale, deci esti doar ce vezi si ce auzi, esti omul care se auto-desfiinteaza, omul care nu poate fi credibil, pt ca tu insuti nu crezi decat ceea ce vezi, deci orice lucru pe care il spui tu trebuie verificat dupa cum reiese din bolnava ta gandire. OMUL DESACRALIZAT ESTE UN SIMPLU ANIMAL DEZORIENTAT. Cu asta am terminat, pt mine nu existi, esti un mascarici de doi bani, care din lipsa educatiei parintilor a ajuns la atrofierea simturilor sufletesti, o epava sufleteasca, pus la pamant de frustari, un om care sufera un esec existential dureros. Nu ai sentimente decat de ura, esti doar carne, esti un consumabil consumat. Esti batjocoritorul Celui prin care existi. ESTI DEMN DE TOATA MILA. Nu te mai chinui sa raspunzi,il fortezi pe diavol sa te ajute la formulare, incearca pe viitor sa te mai inteleptesti, deocamdata nu ai valori de nici o culoare,ca tu crezi ca ai... e tot asa de adevarat ca si afirmatia ta ca: nu exista Dumnezeu. PA!
Postat 16 Octombrie 2014, 21:42 de Jicu
istorie
Apoi sa stii ca religia ortodoxa nu are 2 mii de ani. Exista din 1054... iar astazi nu suntem in 3054... capish? dar ce sa astepti de la un imbecil, cre(s)tin care mai crede in Iepurele de Paste...
Postat 16 Octombrie 2014, 21:00 de stev3
crestin=cretin
Dumnezeu NU EXISTA! Este o realitate stiintifica. Iar cei care cred in asemenea povesti sunt schizofrenici, ca si tine. Niste specimene inferioare din orice punct de vedere.
Postat 16 Octombrie 2014, 20:56 de stev3
Bravo leule
Nu stiu daca exista in Cornitel om care sa aiba macar o reclamatie la politie din partea "domnului" Po___il,el este seriful satului, e atat de cunoscut incat politistii au deja nr lui memorat in telefon. Reclamatiile sunt de la A la Z. Pt filizofii antici, gen fdsafdsafdsklj, gfdslkerq (adica kakamaka), Muhammad,Stev3, oraseni crescuti intre betoane, in satul Cornitel toti oamenii merg la biserica, exceptie face doar "Seriful". Apoi veniti voi sa ne invatati pe noi romanii cum stau lucrurile, suntem un neam ortodox de 2 mii de ani, mai broscoilor, la voi la inmormantare o sa cante cucuveaua, ca doar nu o sa vina popa, nu? Se poate rade prostia de pe voi, schizofrenia este caracterizarea voastra intr-un cuvant. Traseistule Muhammad, dute la mata acasa sa faci moschee si culca-te de 6 ori dar trezestete numa de 5, asa cum e randuiala la voi, ucigatori de Hristos, marsh acasa. NOI SUNTEM ROMANI, NOI SUNTEM AICI PE VECI STAPANI!!! IAR PLEAVA O ARUNCAM IN FOC, ASA CUM NE-AU INVATAT INAINTASII NOSTRI: STEFAN CEL MARE, MIHAI VITEAZU, BRANCOVENII, BASARAB..... SI MULTI ALTII. Buruieni crescute la umbra Bisericii, cuptorul e pregatit, ca o umbra si ca un vis treceti, cine va pomeni numele vostru? Aici e raiul vostru, dincolo focul cel vesnic. Vai voua!
Postat 16 Octombrie 2014, 20:52 de Jicu
@io
@io: hai ca ti-am dat prea multa importanta. nu ai inteles nimic.
Postat 16 Octombrie 2014, 15:06 de gfdslkerq
@fdsfsaf
iti dau adresa? chiar te rog sa vii sa iti ridici moschee, te astept. Voi cei puternici in duh, in duhu dracului :))) voi suferiti pentru voi pentru a voastre pacate si ale parintilor vostri, si o sa suferiti in continuare si aici si dincolo in vesnicie! domnilor.....inteligenti, ma iertati!
Postat 16 Octombrie 2014, 13:52 de io
@io
Daca eu imi ridic moschee langa casa ta si te trezesc de 5 ori pe zi ca asa e la noi, iti convine mai desteptule ?
Postat 16 Octombrie 2014, 13:39 de Muhammad
@io
Tu esti chiar idiot. Cum ca duminica nu ai ce cauta acasa???? Religia, biserica sunt pentru cei saraci in duh (=prosti, decerebrati, idioti, etc.). Este treaba voastra daca credeti in povesti (Iepurele de Paste sau Dumnezeu), in religiile voastre de *. Dar este treaba vostra si nu a oamenilor inteligenti! De ce sa suferim noi pentru idiotenia voastra???? Sunteti rusinea evolutiei umane.
Postat 16 Octombrie 2014, 13:34 de Stev3
@fdsfsaf
Dragule, in afara Bisericii nu exista mantuire, deci daca nu exista mantuire, exista chinuri!!! Dupa aia, clopotele se trag la ora 10, nu la 7, iar legat de boxe nu prea am vazut, cel putin unde merg eu, nu sunt! Iar pentru babele care vorbesc in biserica, ar trebui 1 mie de boxe ca sa auzi ceva. Legat de clopote, stii care e semnificatia lor? Cheama vii si plange mortii, asta ca sa auda si altii, sa stie ce le urmeaza si sa nu uiti draga, cu somnu pierzi pe Domnu. Nu te supara, duminica nu prea ai ce cauta acasa, 2 ore iti cere Dumnezeu in 7 zile, iar daca si acele ore vrei sa le dormi, fii sigur ca o sa dormi somnu de veci. Iarta-ma!
Postat 16 Octombrie 2014, 13:17 de io
fdsfakjlkj
@io: aici nu e vorba de individul care a facut reclamatie la politie. Tu ai inceput cu rahaturi de genul "voi o sa suferiti de chinurile vesnice!", daca esti credincios te duci la biserica fara sa traga preotul clopotul duminica dimineata la ora 7, sau sa isi scoata boxele afara in strada. Daca tu aparti de o anumita religie, nu o baga la altii pe gat. Iar daca o mie de oameni fac un lucru fara sa gandeasca, aia nu inseama ca acel lucru e in regula.
Postat 16 Octombrie 2014, 11:13 de fdsafdsafdsklj
religia nu e galagie
Numai in statele islamice mai auzi cum canta popa la difuzor si cheama la rugaciune fomistii! La noi in ultimii 25 de ani s-au construit peste 1000 de biserici cu difuzor pe strada, dar scolile la sate au buda in curte si mai cade cate un copil mic inauntru! Avem nevoie de prosti multi, de ignoranta, de popi care dirijeaza voturile nestiutorilor catre partidul care da bani mai multi la biserica. De ce trebuie sa auda vecinii bisericii, cantecele bisericesti la difuzor, cand si trasul clopotelor e destul de deranjant? Adevarata religie se face in liniste respectand libertatea celorlalti si nu in gura mare pe strada, ca la galeriile de fotbal din Bucuresti!
Postat 16 Octombrie 2014, 11:02 de popa tanda
@fdsfsaf
@fdsfsaf - nu tot vb ca prostu fara sa stii despre ce e vorba. Acest dobitoc are treaba cu toti din sat, plus de aia are cateva dosare penale, apoi a fost cautat cativa ani de politie, el era ascuns in beciu casei, are cativa ani de puscarie, deci nu te baga ca musca in cacat, taci din gura daca nu stii. Deci toti is prosti din sat numa asta e destept, destept ca tine, tzucalai in cur!
Postat 16 Octombrie 2014, 10:44 de io
fdsfsaf
@io: esti un retardat!
Postat 16 Octombrie 2014, 10:28 de fdsaf;sakf
vedeta din sat :))
@stev3 - voi o sa suferiti de chinurile vesnice!
Postat 16 Octombrie 2014, 09:55 de io
fdsfdsafa
Nea Chirila, ti se pare normal sa te trezeasca duminica dimineata clopotele de la bisericile invecinate blocului in care locuiesti? Chiar nu inteleg de ce trebuia luat bietul om peste picior.
Postat 16 Octombrie 2014, 09:48 de fdsaf
foarte bine
foarte bine a facut omul! ar trebui optite inclusiv boxele de la slujbe! sunt doua-trei persoane inauntru dar sa sufere de zgomot toti????
Postat 16 Octombrie 2014, 09:33 de stev3
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON