URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2016, 09:21

Conducte în aer: Canalizarea pe strada Louis Pasteur a devenit "supraterană"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii din strada Louis Pasteur, ale căror curţi dau către Pârâul Paris, s-au trezit asediaţi de constructorii angajaţi de Compania de Apă Oradea pentru a face canalizarea în zonă.

Muncitorii Cristicom Construct au aşezat conductele în teren conform unui proiect făcut de firma orădeană Rono Aqua, la un metru deasupra nivelului caselor.

Pentru a putea păstra cota de scurgere gravitaţională a apelor uzate care trebuie să se reverse în colectoare succesive până în staţia de epurare a oraşului, constructorii au fixat ţevile nu prin săpătură, cum se întâmplă în mod obişnuit, ci prin umplutură, punând pământ… sub ele.

Citeşte continuarea, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Serviciile s-au autosesizat. Acum (îi) lucrează din interior. Ca urmare, nu mai e nici o şansă.
La 20 februarie 2015 Mureşan Ovidiu, fostul viceprimar, a fost „renumit” şi în funcţia de director comercial al CAO. O funcţie inexistentă în organigramă. Poate de aceea a fost suficient CV-ul în loc de concurs. NIMIC nu îl califică pe acest domn pentru postul pe care îl ocupă. Cu apucături de lider de sindicat, gata oricând să „pupe”şefii pe motoceii condurilor după obiceiul din PMO, s-a trezit că la CAO postul era deja ocupa de mai versatul „leder” POPA Romulus Cristian. Afacerile conducerii CAO cu sindicatul de pe vremea când Rodica Ungur vindea oale şi ulcele sindicatului drept cadouri pentru angajaţi sunt notorii. La fel şi memorabilul an în care a considerat că, lucrând la CAO, angajaţii trebuie să aibă în dotare covoraşe de baie. Toate prin firme interpuse, membre ale unui grup restrâns şi bine definit. Acelea erau „ţepe” în limbaj colocvial. Odată cu schimbarea impusă de Bolojan s-a trecut şi la o nouă etapă, aceea a „tunurilor”. La trei luni după înscăunarea aşa-zisului director comercial, ilustru moştenitor (pe linie de partid şi nu numai) al nu mai puţin „unsului” (în sensul sinecurii) POP Claudiu, CAO achiziţiona „servicii de investigaţie şi siguranţă”!!! în valoare de 4.500.000 RON prin firma Cameleon Security System (Anunţ de atribuire nr. 159413 din 02.07.2015). Ce nume predestinat! Asta în condiţiile în care în 2014, pentru 6 luni, serviciile de pază au costat 85.480 RON (anunţ de atribuire nr. 151461 din 04.11.2014). Paza costă de fapt la fel. Diferenţa o fac investigaţiile şi siguranţa. În cifre absolute este de 4.325.000 RON! Probabil, pentru că este cu foarte puţin sub 1 milion de euro instituţiile care ar trebui să se autosesizeze nu ştiu la ce curs leu – euro să calculeze ca să afle de competenţa căreia este speţa. Ideea aparent genială a făcut ca respectivul, ca şi în mafie, să avanseze în ierarhia grupului şi să fie părtaş la cel mai mare jaf la vedere din 2015 de la CAO. Achiziţia a 17.470 de contoare cu 11.754.075 RON. Adică suficiente pentru a schimba TOATE contoarele CAO în Oradea ÎNTR-UN AN! Inclusiv cele tocmai montate prin proiectul APAREGIO. Deşi lucrările la reţele nici nu sunt finalizate CAO schimbă deja contoarele. Aici ar fi de remarcat cerbicia cu care la licitaţii solicitau contoare cu mecanism umed şi acum la mai puţin de un an le schimbă cu contoare electromagnetice! Achiziţia a fost făcută prin firma Fluid Group Hagen la care a „activat” actuala consilieră tehnică a directorului Gavra, renumita Tiutin Mariana. Directoarea de vânzări a firmei F.G.H. este doamna Szabo al cărei soţ este şeful compartimentului hidrofoare la CAO. Urmează realizările pe 2016.
Postat 19 Iunie 2016, 09:55 de eutanasiu
@pinonel
Scuze,era deschis contul ficei mele.Deci,cu respect,nu am sa mai enumar toate institutiile sesizate de mine,pentru ca acesti corifei,au reusit de fiecare data, prin tot felul de "inginerii"sa-si masacheze/acopere faradelegile. Hai sa ramanem la ....surprize,...surprize.
Postat 18 Iunie 2016, 16:10 de platona
@pinonel
Cu respect,nu am sa mai enumar toate institutiile sesizate de mine,pentru ca acesti corifei,au reusit de fiecare data, prin tot felul de "inginerii"sa-si masacheze/acopere faradelegile. Hai sa ramanem la ....surprize,...surprize.
Postat 18 Iunie 2016, 16:01 de saint_paulia
ASTEPT
@Attila: Pai asa se intampla! La inceput nimeni nu ne crede! De parca ni s-ar fi pus pata musai sa scriem aiurea despre un subiect sau altul! De parca ne-ar pune unii... Eu tot am zis la modul cel mai serios: sa fiu verificat legal daca sunt postac sau nu! Vad ca nimeni nu se ofera!
Postat 18 Iunie 2016, 15:23 de TDS
poze la fata locului
https://postimg.org/image/zfphjyjon/
Postat 18 Iunie 2016, 14:42 de Attila
poze la fata locului
[url=https://postimg.org/image/ysk6ypypz/][img=https://s31.postimg.org/ysk6ypypz/20160618_130620.jpg][/url]
Postat 18 Iunie 2016, 14:41 de Attila
Dupa prima zi de ploaie
https://s31.postimg.org/aotfafg97/20160618_130620.jpg https://s31.postimg.org/hcwesqnu3/20160618_130835.jpg Asa se efectueaza lucrarile la noi. Cand l-am avertizat pe executor ca ploaia va spala aceasta lucrare nu m-a crezut nimeni, spunand ca nu va fi asa mare ploaie , si iata ca a venit
Postat 18 Iunie 2016, 14:40 de Attila
COMPRIS?
@pinonel: Am o rugaminte! Fii mai diplomat cand scrii! Comentariile tale sunt prea bune si la obiect! Ar fi pacat sa le mai avem la un moment dat...
Postat 18 Iunie 2016, 12:38 de TDS
Şi buruienile fac flori
Aşa cum Băsescu se laudă că el a găsit-o pe soţia lui Falcă la târgul de fete şi pe mama fetei a găsit-o Rodica Ungur (fosta directoare economică la CAO şi actuala consilieră economică - "adusă" şi numită de Bolojan). Iniţial scopul a fost acela de a-l controla mai bine (financiar) pe Ciursaş (care era/este). Povestea a degenerat ca şi personajul dealtfel şi poate fi subiectul unei telenovele cu audienţă peste orice imaginaţie. Nici reclamele aferente nu ar fi de neglijat. Cunosc amănunţit povestea dar în afară de aspectul (i)moral are şi aspecte penale. Cele care ar fi trebuit/ ar trebui cercetate. Faptul că Bolojan a refuzat efectuarea verificarilor financiar contabile la preluarea gestiunii PMO, îl califică drept continuator al practicilor predecesorul ui său. Aşa se reformează la noi partidul şi instituţiile publice ,cei rămân doar cei ce se aseamănă şi conferă "unitate" în comiterea abuzurilor. De aceea nu poţi găsi oameni capabili în partidele îmbătrânite în rele nici măcar în eşalonul patru sau în organizaţia de copii a partidului, sunt încurajaţi şi păstraţi în partid doar cei ce le pot fi folositori la şmenuri într-un viitor oarecare. „Labelarismul” autohton e infectat.
Postat 18 Iunie 2016, 12:37 de eutanasiu
RESPEKT!
Ma alatur si eu lui @tsd si imi exprim admiratia pt. toti cei care devoaleaza modul ,,subtil" prin care suntem furati zilnic! Mai ales ca postand pe aici ADEVARUL unii mai primesc ca ,,bonus" cate un langoş de la gazde. In legatura cu taxa pe apa de ploaie aplicata acelora care n-au habar ce e aia canalizare, poate-poate isi face timp vreun amploiat de la Ministerul Public si se apleaca asupra subiectului. E greu pana este invitat la parchet primul... apoi intervine efectul de bulgare si apetitul pt. turnatorie al romanilor.
Postat 18 Iunie 2016, 12:24 de pinonel
COPII DIN FLORI
@eutanasiu: Ciursas ( el ) are un copilas(altfel o fetita adorabila, fara nici o vina!) pe la mine prin cartier....Despre MORALITATE totusi poate fi vorba...
Postat 18 Iunie 2016, 12:21 de TDS
@TDS. Mulţumesc pentru mesaj
Odată cu inaugurarea Pieţei Unirii prin vizionarea meciurilor Campionatului European de fotbal, în pauza meciurilor ar putea fi prezentate şi transferurile anului. Unul răsunător este acela al "transferului" lui Bogdan Ciursaş de la Rono Aqua din calitatea de reprezentant al proiectantului la lucrările de pe strada Louis Pasteur (cu tot cu "soluţii") la Comapnia de Apă Oradea. Astfel familia Ciursaş II (Ciursaş Radu) si-a făcut reîntregirea la CAO (tata + cei doi fii). Familia Ciursaş (originală - a fostului director general) s-a reîntregit şi ea prin convocarea ginerelui Cornea tiberiu alături de Adi Ciursaş la Termoficare. Otilia Cornea/Ciursaş este în continuare prin cumul de funcţii şi la CAO şi la A.D.I. Aparegio. P.S. Cu siguranţă ne vom întâlni.
Postat 18 Iunie 2016, 12:15 de eutanasiu
RE
Il uitam pe OradeaCivitas! N-am inteles ( iar el nu a explicat ) cum a putut lectura o Decizie a T . B. ( care nu a fost facuta publica, fiind comunicata DOAR cu partile ) dar asta e....Imi place ca ma combati si astfel am posibilitatea sa te RE-combat!
Postat 18 Iunie 2016, 11:58 de TDS
N-AM PUTEA?
Ii apreciez si pe platona, pinonel, ( dar mai sunt si altii ). Ba ce sa vezi ii apreciez si pe CHRIS ( sub rezerva ca este obsedat sa-mi recomande medicamente ) sau anticomunist! Ei au ideile lor, ceilalti pe ale noastre! Dar am putea foarte bine sa ni le exprimam fara jigniri sau alte chestii similare!
Postat 18 Iunie 2016, 11:27 de TDS
RESPECT EUTANASIU! TARE MI-AS DORI SA TE CUNOSC
Uneori " il invidiez " pe eutanasiu pentru analizele precise pe care le face! Dar " invidia " nu-si are locul! Doar ADMIRATIA poate exista!
Postat 18 Iunie 2016, 11:21 de TDS
@pinonel
Mureşan a fost implementat pe jumătate în locul lui POP Claudiu - actual perfect şi pe cealaltă jumătate în locul udemeristei KUNTZ Aniko. Ambele jumătăţi întregesc aspectul financiar - comercial. Aşa se face că TOŢI locuitorii din aria de operare a CAO plătesc canalizare pluvială. Că există, că nu există reţele de canalizare pluvială! Am mai scris nu demult despre asta. FURTUL este de 2460000 de euro pe an!!! Şi totuşi Consiliul Local a aprobat raportul de activitate al CAO şi al Consiliului de Administraţie cu o pierdere de 20000 de euro pe anul 2015. Indicatorii de performanţă ai conducerii CAO neîndepliniţi nu au fost o problemă în menţinerea grupului infracţional la conducere. Bolojan, la rândul lui, cel mai informat preşedinte AGA la CAO nici măcar "nu ştie despre vreo problemă" după cum le răspundea cetăţenilor în cele peste 100 de întâlniri electorale. Înscriereaa în PNL a lui Mureşan de dragul lui Bolojan este de fapt crearea unei aparenţe prin care să ne poată "optimiza fiscal" facturile la apă şi canalizare. Nimeni nu se întreabă de ce nu ne sunt prezentate rezultatele implementării proiectului APAREGIO!
Postat 18 Iunie 2016, 10:44 de eutanasiu
?!
Daca-mi amintesc bine tot pe la cao s-a oploșít si fostul vice, ovidiu muresan. La rigoare diateza reflexiva nu-i cea mai potrivita, de fapt a fost oploșít, nu s-a oploșít. Cine, de ce, stim cu totii!
Postat 18 Iunie 2016, 10:14 de pinonel
Nici OROS nu e mai breaz
Ca membru PNL, OROS Claudiu a fost numit director tehnic la ABA Crişuri. Pentru merite dar şi interese deosebite a fost ulterior numit preşedinte al Consiliului de administraţie la CAO. (Interesele fiind acelea de a obţine orice aviz necesar unor investiţii proiectate în dispreţul legii de Rono Aqua şi nu numai). Este unul dintre artizanii partidului care a "împărţit" proiectul Depoluarării (solicitat la finanţare împreună cu realizarea canalizării menajere) în două, ulterior în cinci proiecte - dintre care patru sunt finanţate din fonduri locale. Aşa s-a ajuns din nou la supraevaluarea lor, standardele de cost fiind depăşite cu un ordin de mărime. Aşa s-a evitat un termen fix pentru terminarea lucrărilor. Aşa s-au putut încheia contracte pentru lucrări suplimentare inexistente. Aşa s-a ajuns la variante convenabilă ca lucrările şi valoarea lor să fie verificate NUMAI de membri şi organe de partid! Tot în consiliul de administraţie al CAO este membru şi Merce a cărui noră este la APM Bihor. Semnatara avizului pentru proiectul APAREGIO, doamna Alexan de la APM Bihor, a fost ulterior răsplătită cu un post la CAO pentru a-şi verifica avizul. Soţul doamnei Alexan este seful laboratorului de la staţia de epurare Oradea, cel care verifică încadrarea în parametri NTPA 001 a apelor evacuate de staţiile de epurare Oradea, Beiuş şi Tinca. Încă din 2010 clorura ferică folosită la staţia de epurare Oradea este diluată şi totuşi domnului Alexan îi ies analizele de fiecare dată! Staţia de epurare Beiuş - avizată de de doamna Alexan nici nu există dar asta nu are nici o importanţă (atât pentru Apele Române cât şi pentru APM Bihor). Staţia de epurare Tinca nu este finalizată după ce s-a prelungit termenul de finalizare de două ori pentru singurul motiv că RONO Aqua este antreprenorul. Unicul scop al prelungirii termenului este acela de a scuti firma de penalităţi de întârziere (procedeu uzual dealtfel în majoritatea contractelor - atât ale CAO cât şi ale PMO).În aceste condiţii este evidentă constituirea unui grup infracţional menit să deturneze bani publici!
Postat 18 Iunie 2016, 09:06 de eutanasiu
LIPO SI-A TERMINAT DE CONSTRUIT VILOIUL! VADUVA DAR ISTEATA
@platona: Dar Lipoveanu nu tot pe criterii de partid PNL este tinuta? Oricum, aceadta problema o rezolv eu! PAROL! Daca va fi nevoie cu Plangere penala! PS: Ca sa nu fiu iar atacat de CHRIS / chit ca voi fi / nici la PSD nu sunt numai "ingerasi"! Totusi, doctrina!
Postat 17 Iunie 2016, 21:57 de TDS
Somn usor,oradeni.....
Ce a observat un simplu cetățean și ce s-au făcut că nu văd autoritățile precum nici presa locala,libera, independenta si impartiala.Gunoaiele produse de ABA Crisuri,CAO si Primaria Oradea NE DOR,pe noi cetatenii, insa pentru voi,constituie o sursa continua de praduire a banului public. Ma intreb ce pedeapsa ,ar putea compensa intubarea (ingroparea,moartea ) unui fir de apa vie, intr-un sarcofag metalic?Si iarasi imi aduc aminte de conditia imperios necesara a fi indeplinita : CONECTIVITATEA !!! Ordinul 1163/2007 ne spune:"Proiectarea şi realizarea soluţiilor tehnice inginereşti de amenajare a cursurilor de apă trebuie să ţină seama de dinamica acestora şi să respecte conceptele ecologice cunoscute, prin care cursul de apă este considerat un sistem continuu cu conectivitate hidrologică (longitudinală, laterală şi verticală) şi cu regim variabil în timp. " Domnule secretar de stat Iuliu Jugan,domnule Pasztor Sandor(dir.ABAC,mari "specialisti"in protectia mediului,a ecosistemului,ati auzit de aceasta Lege ? Sper ca si DNA-ul sa se initieze intre timp cu "ingineriile" de "protectie" a mediului. Multi oameni,factori de decizie pe la diferite institutii ma intreaba:si nu va bucurati ? Nu o sa mai puta ! Bine dar problema DEPOLUARII(atat de clamata de corifeii Oradei),nu este rezolvata,ba din contra este ascunsa si tot o data acutizata.Iar acum,alta pacoste :CAO cu trei proiecte de canalizare (care pe alocuri se mai si suprapun)de toata pomina.Conducta de canalizare menajera este pozitionata pe alocuri la 1 metru peste intubarea finalizata,pierzandu-si astfel utilitatea ,de racordare gospodariilor aflate sub reteaua menajera stradala.In aceasta situatie, nu vad rostul acestor proiecte,care ,tot mai mult isi dovedesc adevaratul scop: PRADUIREA BANULUI PUBLIC.Am reusit sa fac niste poze si niste filmulete ,care surprind "inteparea " conductei de canalizare menajera(eu zic pluviala) de pe str. Louis Pasteur,spre disperarea firmei care efectueaza lucrarea-CristiCom Construct. Aceste materiale le voi transmite ,din nou,Ministerului Dezvoltarii si Lucrarilor Publice,deoarece la ISC Oradea si Cluj,nici o sansa.Aceeasi Marie cu alta palarie,dir Ghilea Luycian al ISC Oradea fiind un un mebmru marcant la PNL Oradea.,avand in permanenta disponibilitatea de ai oferii primarului Bolojan,"trofeuul calitatyii",pentru initiativa proiectelor de dezvoltare/demolare a urbei. Ati produs un proiect prost,(Depoluare parau Paris),de la cap la coada,fara utilitate publica,pentru interesul unui grup de gasca,care.... cu timpul va iesi la iveala. Nu ati rezolvat nici o problema in aceasta zona,din contra le-ati mascat,le-ati ascuns,transformand cursul acestui parau intr-un canal colector(sarcofag) menajer !Canal menajer suspendat !!!??? Deci,marele absent, primarul Bolojan Ilie nu-si mai asuma acest proiect ! Sa raspunda "specialistii" !!! Dar ,unde sunt specialistii de la CAoO ? Nu cumva i-ati dat afara si ati ramas numai cu sobolanii de hartii si cu aplaudacii lui Bolojan ? Ei,incep oradenii sa sa vada pe pielea lor cum se "dezvolta " urbea nostra si cum "prospera " viata cetateanului simplu oradean. Cam tarziu. Pentru tine , au decis cei 25% votanti ,PRO Bolojan.Somn usor, oradeni,Bolojan vegheaza in continuare,sa ai un somn "linistit".
Postat 17 Iunie 2016, 21:34 de platona
Mocheta şi luxul plătit din bani publici
Dacă în vremurile în care parchetele aveau pardoselile finisate cu parchet (fie şi numai pentru a conştientiza „clienţii” în ce instituţie se află) acestea nu erau umflate dar totuşi ţineau sub control infracţionalitatea la un nivel acceptabil, odată cu umflarea numerică a acestora a apărut şi nevoia de linişte. Aşa s-a ajuns la acoperirea parchetului cu mochetă. Să nu se mai audă nimic şi să nu se vadă crăpăturile. Asistăm doar la întreţinerea mochetei prin spălări periodice. Ca şi în cazul Hexipharma, detergentul folosit este diluat şi, în plus, expirat. Atât timp cât şeful parchetului este domnul Mascaş a cărui soţie nu demult s-a pensionat de la Compania de Apă Oradea nu sunt şanse ca vreun organ să citească articole referitoare la RonoAqua, Compania de Apă, Bolojan, Pasztor, etc. Sunt sesizaţi din 2013 cu privire la faptele penale ale celor menţionaţi şi tot ce au făcut după un an de ţinut dosarul la sertar a fost „declinarea competenţei către DNA Oradea”. De atunci DNA are alte priorităţi. Comparaţia cu Hexipharma este pe de o parte onorantă (din perspectiva serviciilor), pe de altă parte descalificantă pentru Rono. Analizând comparativ numărul contractelor cu Compania de Apă Oradea şi valoarea acestora, ne arată că, la nivelul municipiului, Rono „stă” mai bine. Pentru memoria colectivă reamintesc: Patronul Rono Aqua şi Rono Urban Grup este „omul de afaceri” Balogh Soos Csaba – fost angajat al CAO, Contabilă a celor două firme a fost până în 2013 Kuntz Aniko – fosta directoare economică a CAO, Ciursaş Bogdan – proiectant, fiul lui Ciursaş Radu, actualul şi eternul şef al compartimentului tehnic şi al comisiei tehnice a CAO (cel care aprobă TOATE proiectele CAO), Kuntz Robert – fiul doamnei Kuntz Aniko, Ciordaş Victor fost director tehnic al CAO (demis de primarul Bolojan în 2010 pentru ilegalităţi crase). La acea vreme alternativa la refuzul demisiei din postul de director tehnic era plângerea penală (cel puţin aşa susţinea primarul, ca şi în cazul demiterii lui Tomulescu şi originalul Ciursaş Ioan – deşi cele două posibilităţi nu se excludeau reciproc. Ba chiar era imperios necesar a fi sesizat parchetul de către primar.) În tot acest timp domnul Bolojan a ocupat şi ocupă cumulativ postul de primar, acela de preşedinte AGA la Compania de Apă Oradea şi pe acela de preşedinte al A.D.I. APAREGIO. Dacă în 2010 când Bolojan l-a demis pe Ciordaş Victor de la conducerea CAO fără a sesiza parchetul pentru faptele respectivului despre care evident avea cunoştinţă (cu alte cuvinte fiind părtaş) părea deranjat de cele întâmplate (înclin să cred că doar de faptul că totul devenise prea mediatizat) iată că de atunci şi până acum ne este DELOC deranjat de contractele şi „proiectele” ratate ale ilustrului proiectant. Pentru asigurarea continuităţii Ciordaş Victor a angajat-o şi pe fiica lui la Rono. În schimb, ca măsură de control, primarul a numit-o pe Cornea Otilia (fiica fostului director al CAO – Ioan Ciursaş) în postul de director executiv al APAREGIO. Conform statutului, Asociaţia A.D.I. Aparegio este aceea care controlează activitatea directorilor CAO. Ca toate să fie sub control, Otilia Cornea/Ciursaş ocupă simultan şi postul de şef compartiment juridic la CAO. Pe înţelesul tuturor, după ce vizează legalitatea unor contracte ca jurist, verifică dacă sunt în interesul nostru ca director executiv al APAREGIO. Fără a fi niciun conflict de interese şi fără ca vreun act să încalce dispoziţiile sau dorinţele primarului. Probabil că, în toamnă, după finalizarea procesului dintre CAO şi Keviep, când este foarte posibil ca CAO să plătească 4,8 milioane de euro firmei maghiare, se vor trezi şi deontologii din parchet(e). Ar fi de râs să constatăm vreun flagrant atunci când se vor plăti penalităţile!
Postat 17 Iunie 2016, 17:16 de eutanasiu
@platona
Te rog sa mai postezi odata cui te-ai adresat pt. a stopa aceasta bataie de joc pe bani publici! Poate citeste vreun sef al unuia din cele 5(cinci!!!) parchete din Bihor si se ,,autosesizeaza"...
Postat 17 Iunie 2016, 13:30 de pinonel
A opta minune a lumii :canalizarile suspendate ale lui Bolojan
Daca Bolojan vrea canalizare suspendata,"Fie" zice Rono Aqua,se face.Nu conteaza ca nu sunt preluate o serie de imobile,fara sa vorbim de spitalul canalizat pe acte ,de apa pluviala care iese prin canalele botezate "menajere",de locuintele,curtile si subsolurile oamenilor inundate din zona L.Pasteur.Tot Rono Aqua ne-a "fericit" si cu proiectul de intubare a paraului Paris ,proiect"destept" mosit tot de ilustrul tandem Bolojan si Pasztor.Constat o fractura de logica: in parcul Salca II tare ne mandrim de cursul de apa / nu cumva sa inunde mai incolo si asta/,dar aici paraul Paris a trebuit intubat fiind "cu mare risc de inundatii"Noaptea mintii!Sunt zone afectate cu adevarat de puhoaiele de apa chiar in perimetrul ce era in administrarea dl.Pasztor.
Postat 17 Iunie 2016, 12:41 de platona
SLOWLY
@pinonel: Ba daca imi amintesc bine platona a fost amenintat si cu darea in judecata! Incet ( prea incet ) se confirma tot ce scriem unii pe aici! Chiar daca ni se recomanda MEDICAMENTE !
Postat 17 Iunie 2016, 10:13 de TDS
He, he, he
Unde-s penalii aia 28% care-l injurau pe @platona cand a dezvaluit (in urma cu un an!!!) porcaria asta, ca nu-i poti spune lucrare?! Unde-s domnii directori (la aceea vreme) gavra (cao0, pasztor9apele romane) si mai ales d-l fost si actual primar ?! Ce tari erau in clanta, mama, mama!
Postat 17 Iunie 2016, 10:08 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON