URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2015, 20:15

Kissvarad. Oradea (totuşi) Mică...

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Eşecul referendumului de unificare între Oradea şi Triunghiul Bermudelor Sînmartin - Băile Felix - Băile 1 Mai a scos la iveală nişte adevăruri supărătoare. În primul rând a distrus mitul „Oradea - oraş fain, oameni faini”. De două ori, în 10 mai şi 14 iunie, orădenii au tratat Oradea ca pe o curvă. Deşi frumuseţea ei le convine şi îi satisface, 70% i-au întors spatele când curva le-a cerut ajutorul. Da, Oradea e un oraş frumos (nu neapărat datorită locuitorilor săi), dar numai din frumuseţe nu faci dezvoltare pe termen lung, căci frumuseţea, bat-o vina, e trecătoare.

Că, în România, cei mai mari duşmani ai normalităţii sunt chiar legile statului e un fapt cunoscut, iar referendumul a scos încă o dată în evidenţă asta. Pragul de prezenţă de 30% pentru validare este o imensă porcărie legislativă, ce le dă puteri nebănuite acelora care stau pe tuşă. Practic, cei care au stat la tv sau la grătare au decis! În niciun sistem politic nu ar fi logic să se întâmple aşa ceva! Vot înseamnă ştampilă pe „Da” sau „Nu”, nicidecum abţinerea, la fel cum nici abstinenţa nu înseamnă sex.

Românul merge la vot cel mai adesea cu furie, mânat de dorinţa de a dărâma ceva sau de a pedepsi pe cineva. Ştampilează cu mânie, cu fălcile încleştate, cu înjurături şoptite în barbă. Marele dezavantaj al referendumului a fost că nu a favorizat votul negativ (Nu, absenteismul nu a reprezentat un vot negativ. A fost nepăsare, neînţelegere, dezinteres, răutate, dar nu a fost vot negativ.). Dacă întrebarea referendumului ar fi fost „Cu cine doriţi să se unifice Oradea: cu Sînmartin sau cu Berettyóújfalu?”, alta ar fi fost prezenţa la referendum şi altul rezultatul. Atunci ar fi existat o ameninţare, un duşman de care să scăpăm, pe când aşa a fost prea multă linişte şi pace.

Vulgul a dat-o din nou în bară. A arătat care e diferenţa între lideri şi followeri, între cei care au curaj să facă ceva şi cei care nu au. Dar uriaşa greşeală a orădenilor a fost alta: au confundat referendumul cu alegerile politice. Cei care au politizat plebiscitul au reuşit să aiurească un electorat şi aşa destul de derutat şi dezamăgit. Dacă s-ar fi făcut un sondaj de opinie înainte de referendum, s-ar fi răspuns cu „Da” într-o proporţie zdrobitoare. Dar când a început campania de popularizare ca una electorală, iar votul s-a cerut prin mijloace electorale, a apărut şi confuzia. Iar de acolo, cel mai probabil, dezinteresul.

Probabil că nici mesajul Primăriei nu a fost bine înţeles. Şi, hai să fim serioşi, nici nu avea cum să fie un mesaj foarte clar din moment ce nu se cerea votul pentru vopsirea unui perete în albastru, ci pentru o idee care ar fi putut să ducă oraşul în direcţii dificil de anticipat. Practic, Primăria a cerut un certificat de încredere în alb din partea orădenilor. Din păcate, doar 28% i l-au acordat. Doar 28% au dovedit că sunt orădeni, în timp ce restul de 72% au doar apartamente în Oradea.

Trebile importante ale unei cetăţi nu stau în mâna cetăţenilor săi, ci în ale liderilor care o conduc. Oamenii obişnuiţi nu au viziune nici pentru chestiuni mărunte din ograda lor, darămite pentru strategia unui oraş. Votul popular gâdilă plăcut orgoliul cetăţeanului, dar e incredibil de periculos. S-a văzut în 20 mai 1990, s-a văzut şi duminică. Păcat! Mare păcat!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
38 Comentarii
@ A-Z
Da, ai dreptate, parcarile se platesc in orasele mari din Europa dar daca compari cu tarifele din Oradea o sa vezi ca nu e o diferenta foarte mare ca pret. Stiu, suntem membrii UE bla bla bla asa ca avem preturi ca si in UE. A naibii treaba, statul te taxeaza ca si in UE, primaria te taxeaza ca si in UE, privatul te taxeaza ca si in UE, numai munca e platita la nivel de Romania pentru ca cica suntem 'mici'. Hai sictir!
Postat 18 Iunie 2015, 18:04 de User anonimizat
oare
Dragi oradeni ca sa terminam cu problema parcarilor: in SUA se platesc parcarile in orase ( eh dar ei sunt pe alt continent si nu ne intereseaza ce fac ei...OK), in Marea Britanie se platesc toate parcarile preturile fiind foarte mari ( eh da ce noi nu suntem in UK ce treaba avem noi), in alte tari din Europa se platesc la fel parcarile in orase ( da ce naiba ne intereseaza pe noi ca doara' noi suntem in Romania )- aceasta e ideea romanului...bun am trecut de asta...oricat de frustrata/fericita ar fi lumea pro/contra "marii uniri" lucrurile sunt tot neclare in mare masura. Adica romanul din vechime a luptat cum a stiut si putut sa fie liber, apoi a mai facut o revolutie sa poata fi democratie si sa voteze...eee dar multe se schimba cu timpul...acum cand au drept de vot nu ii intereseaza, OK daca atata pot asta e ( nu vreau sa jignesc pe nimeni dar asa e romanul ba se plange ca sunt de toate ba ca nu e nimic ba ca e prea bine ba prea rau etc). Oricat de realisti am fi din cei 70% care nu au fost la vot nu au boicotat toti asa ca hai sa suferim "mana cu mana" pt ca suntem puturosi si ne doare in...pace :)
Postat 18 Iunie 2015, 08:52 de A-Z
@Romi73
Asa o fi, nu te contrazic deoarece n-am fost riveran nici in Budapesta si nici in Brussel, dar ca si trecator, cel putin in Budapesta, am platit parcare si nu putin. Raspunsul tau la intrebarea mea, e cam in genul bancului cu Radio Erevan, ala cu "e adevarat ca la Moscova se dau Moskvich-uri gratis?..." Dar acum ca m-ai facut curios, am amici care locuiesc in cateva capitale europene si am sa-i intreb.
Postat 18 Iunie 2015, 08:32 de User anonimizat
@EmzePerix
Dude, n-ai inteles nimic din ce am postat! N-am fost tovaras cu nimeni nici inainte de '89 si nici dupa, asa ca te rog fa un efort si incearca sa nu ma jignesti cu apelativul "tov".
Postat 18 Iunie 2015, 08:24 de User anonimizat
Nu am fost la referendum.
Nu m-a influeţat nimeni, a fost decizia mea autonomă. M-aş fi dus, în principiu, aş fi putut să fiu de acord cu unirea.Dar...În cele două campanii nu mi-a explicat nimeni: 1-Concret ce proiecte vor să realizeze iniţiatorii ideii? 2-Concret, care sunt dintre ele acele proiecte, care nu pot fi realizate fără unire? Repet, aşteptam ceva CONCRET,nu ceva vag, nu lozinci de gen: mai multe fonduri, mai multe locuri de muncă, oraş mai mare, etc. Sunt eu oare respectat ca ceţean orădean dacă î-mi soliciţi votul, dar nu îmi spui ce vrei să faci cu ea? Nu merit eu atât respect?
Postat 18 Iunie 2015, 06:51 de bumerang
@ pinonel
Pămpălăule, nu am confundat nimic. Am folosit corect "a invoca" în context. Arătam cât eşti de penibil să foloseşti ca argument faptul că ai avea străvechi origini orădene, când tu eşti doar un rahat de anonim, care nici măcar numele nu şi-l etalează. Repet, ca să pricepi: invoci strămoşii, tu, un pseudonim cu rezonanţă de organ sexual feminin... Şi acum uită-te in DEX: INVOCÁ, invoc, vb. I. Tranz. 1. A chema în ajutor (mai ales o divinitate). 2. A cita ceva în favoarea sa, a se referi la ceva ce poate servi cuiva ca argument în susținerea unei afirmații. În concluzie, fă-ţi un printscreen şi cu o imagine a mutrei tale capturată cu webcam-ul şi posteaz-o cu titlul "Sunt un bou".
Postat 17 Iunie 2015, 23:51 de Florin Ciucas
@ Tov. anticomunist
Intelegi greu . Nu conteaza: unde te ai nascut si cind ai venit, ce natie esti, ai votat sau nu, cu care partid simpatizezi,ce studii ai, ce avere. Prin comportare si felul cum te gindesti devii ORADEAN in ochii altora.
Postat 17 Iunie 2015, 23:38 de EmzePerix
parcari
Buna seara.Va raspund eu la intrebarea unde sunt parcari gratuite:Budapesta sau Brussel(si probabil in toate orasele europene mari).Intradevar sunt gratuite doar pentru riveranii din zonele respective.Eu stau in centru platesc taxe pentru zona 0 ,deci mi s-ar parea normal sa mi se asigure un loc de parcare ,dar as fi de acord sa platesc si 90 lei pe an ca si in cartiere unde au locuri rezervate pentru acesti bani.Dar in centru se plateste 190 lei pe an si nu mi se asigura parcare. Mentionez ca eu am fost la vot si in Mai si acum si am votat cu DA.
Postat 17 Iunie 2015, 22:53 de Romi73
@pinonel
va rog frumos domnul pinonel :)))))) sa ne spui naibii odata care sunt orasele alea cu peste 200.000 locuitori unde nu se platesc parcarile? si propunerile care le aveti pentru functia de primar daca bolojan nu e bun pentru pretentiile unuia ca dumneatu? asteptam cu interes raspunsul.
Postat 17 Iunie 2015, 21:53 de User anonimizat
revin
Pentru cei cu salariile mici, revin cu un fragment dintr-o emisiune pe care ar trebui s-o urmariti, poate in loc de Taraf TV sau Antena Stars: goo.gl/Ko47dS . Credeti-ma, veti invata mai multe despre economia acestei tari decat de la Maruta de pe canapea.
Postat 17 Iunie 2015, 19:54 de marius_ro
@florin ciucas zis si florin C2H5OH
Esti prost de dai in gropi,,spirite liber", de aia-ti invoci inaintasii... Lulu stiu ca a frecat-o pe la Gojdu,i-a mai ramas ceva in cap de la Talianu,de la Tifor, dar tu cred ca ai terminat (vorba vine!) pe la Cadea. Cum naiba sa confunzi a invoca cu a evoca?! Asa ca si tu meriti sa-ti spun MARS ! Vorbeste cu admin-ul, da-i o bere, da-i zece, numai sa-ti stearga tampeniile. Eu am facut un print screen, asa, sa-ti mai tai din elan cand te mai aud cum le stii tu pe toate... P.S. Sa nu uit! Daca tot te-ai ,,bagat" pt. alalalt destept, spune-i ca mie n-are ce-mi cere nici el si nici chiar tu, pe mine ma puteti ruga! Si pt. ca v-ati obraznicit, voi, doi tantalai agraamati, daca mai vreti ceva sa incepeti cu ,,va rog frumos, domnule" !
Postat 17 Iunie 2015, 19:04 de pinonel
Mentalitate
Mie mi se pare foarte trist faptul ca cetateanul de rand da vina pe primar si pe institutia primariei pentru salariile mici pe care el il are. Acum sa va intreb ceva: Ce preferati: locuri de munca chiar si cu salarii mici sau lipsa locurilor de munca ? Pentru multi probabil le surade ideea de ajutor social, dar cred ca sunt destui la care nu. Sincer nu ma mira ca aveti salarii mizere, cand nu puteti face diferentierea intre angajatorii privati si primarie. Nu mi-o luati in nume de rau, dar primaria si primarul chiar nu au nici un amestec in nivelul de salarii care se ofera. Primarul a creat conditii optime pentru a atrage investitori care sa CREEZE LOCURI DE MUNCA. Nivelul de salarizare e strict dictat de NIVELUL DE PREGATIRE AL CETATEANULUI. Adica daca esti prost si ai 12 clase, nimeni nu-ti va da 3000 RON salar pentru ca tu esti din Oradea. Poate ar trebui sa trageti o fuga prin Severin sau Petrosani, sa vedeti ce-nseamna lipsa locurilor de munca, chiar si a celor slab platite. E cel mai usor sa dai vina pe primar sau pe o institutie pentru ca tu nu ai pregatirea necesara (sau capacitatea) de a avea un loc de munca bine platit. Crede-ma, sunt multe firme care platesc bine, si locurie de munca nu se rezuma la Celestica si Faist. Si revenind, e trist ca nu vrei sa ti se dezvolte orasul in care traiesti (atragand evident salarii mai mari) pentru ca tu ai salar mizer. E ceva de genul decat sa schiopatezi mai bine-ti tai piciorul, pentru ca tu nu esti capabil sa intelegi ca poti sa umbli normal la un momentdat, dandu-ti putin interesul. Postacii sunt prea irelevanti, motivele lipsei cvorumului sunt puerile. Oradea a demonstrat in nenumarate randuri (cand s-au facut miting-uri in toata tara) cat de "interesata" e de soarta lor. Cand in restul oraselor ieseau in strada mii de oameni, la noi erau cateva zeci. Si nu cred ca nu ieseau pentru ca aveau o problema cu salariile mici... Ne place sau nu, problema Oradeanului se numeste MISERUPISM. Si asta ne va ingropa la un momentdat.
Postat 17 Iunie 2015, 18:13 de marius_ro
@Florin Ciucas
Nu trebuie sa te enervezi. Stiam de la bun inceput, ca nu poate da nici macar un singur f..t de exemplu. Pionel, asemeni multor alte "forme fara fond", sunt copii fidele (daca nu cumva a facut parte din acesta categorie) a activistilor de partid de pe vremea lu' ceasca, care dadeau indicatii, pentru ca nu puteau da exemple.
Postat 17 Iunie 2015, 17:58 de User anonimizat
@pinonel
Ia uite unde zacea filonul de cultura al cetatii si nu stiam. Tocmai la tine. Eu am cautat si n-am gasit, credeam ca ma "luminezi" tu. Nu era o solicitare, ci o cerere sa-ti argumentezi afirmatia, asa ca usor cu "educatia" pe scari!
Postat 17 Iunie 2015, 17:53 de User anonimizat
@ pinonel
Cum naiba poţi să îţi invoci strămoşii de la "înălţimea" unui pseudonim de 3 lei? Eu şi Lulu, spre deosebire de tine, ne expunem, ştii cu cine ai de a face, şi zicem verde-n faţă ce credem. Argumentat şi clar. Tu, un biet postac, pe cât de aspru în vorbă pe atât de grijuliu în a-şi ascunde identitatea, ce credibilitate ai să ne porcăieşti? Ce legitimitate? Măi pinike, noi suntem nişte spirite libere, scriem ce gândim, nu trebuie să ne plătească nimeni ca să vrem preluarea Băilor de către oraş, fiindcă chiar credem în asta. Tu, un biet frustrat, ai răfuielile tale cu "sistemul", şi atât. Dar măcar nu îi jigni pe alţii. Şi răspunde-i omului care, pe bună dreptate, a întrebat ce oraş mare din România are parcările gratuite...
Postat 17 Iunie 2015, 17:46 de Florin Ciucas
@anticomunist
O solicitare se incepe cu ,,te rog" ! Sau nu ruga pe nimeni si pune mana si cauta singur! P.S. Vorba cuiva de pe aici, persoana importanta (el asa se crede!), nu spui cine, mi se rupe de (in)cultura ta generala!
Postat 17 Iunie 2015, 16:33 de pinonel
Votul popular e incredibil de periculos
Domnule Cremeneanu, ati citit Constitutia Romaniei? Scrie acolo ceva despre vot, ma rog, e greu de explicat.Daca nu sunteti de acord si nu va place ce scrie in legea fundamentala ar trebui sa emigrati intr-o tara unde nu se voteaza.Coreea de Nord, Bielorusia, Rusia lui Putin, tari din Africa.
Postat 17 Iunie 2015, 15:25 de User anonimizat
cumpara cineva cartea lui Lulu?
de doi ani ma chinui sa vand cartea lui Lulu unde povesteste cum s-a distrat in Bali(Felixul nu ii placea) dar nu vrea nimeni sa ma scape de ea.
Postat 17 Iunie 2015, 14:33 de User anonimizat
@pinonel
Asa, pentru cultura mea generala, care sunt orasele cu peste 200.000 de locuitori in care nu se plateste parcare?
Postat 17 Iunie 2015, 14:31 de User anonimizat
Opa
Mai nou tre' sa ai trei-patru generatii ingropate in cimitir (destul de greu de probat) ca sa fii oradean. Daca locuiesti doar de 40 de ani aici (cazul meu) esti 'vinitura'. I-auzi brau, ca oti fi toti din p..a lu' Ladislau cel Sfant si n-am aflat asta decat acum. Ce se-ntampla insa cu oradenii care sunt nascuti aici cu macar 2 generatii ingropate in cimitirul din Oradea si care au fost la referendum si au votat DA si aia sunt "vinituri" sau aia sunt prosti doar? Si nu cumva sa-i contrazici pe frustratii de serviciu, ca pe loc esti catalogat ca sluga ticaloasa a si mai ticalosului (banuiesc) primar. Desi "colcaie" democratia in toti si mai ales inteligenta, in continuare asimileaza pe cei absenti, votului negativ la referendum. Tare! Articolul e foarte bine scris, dar, nu-i asa, nu e "valabil" pentru ca Lucian nu are 5 generatii ingropate in nu-s care cimitir din Oradea. Eu as da un mic test de inteligenta tuturor "grozavilor" si as publica IQ-ul rezultat, nu de alta, dar cred ca s-ar mai usura forumul de niste prefacuti. Felicitari Lucian pentru articol.
Postat 17 Iunie 2015, 14:29 de User anonimizat
Nu ma mir de continut
Adica nu sunt oradean desi stiu orasul strada cu strada si ii spun beiusanului autor unde trecea tramvaiul vechi pe cand in Oradea, oras civilizat, circulau cinci taxiuri gri marca Pobeda.E oradean numai cine intelege ideile primarului pe care autorul nu oboseste sa il laude.Nu concuram domnu' Lulu sa vedem cine e mai oradean, eu sau dumneavoastra?
Postat 17 Iunie 2015, 14:19 de User anonimizat
@florin ciucas zis si florin C2H5OH
Nu am zis ,,ticalosi", am zis ,,slugi ticaloase", nu stiu daca sesizezi diferenta. Ticalos e cineva care comite fapte reprobabile, sluga ticaloasa e acel ticalos care comite fapte reprobabile platit de o alta persoana, adica un ticalos fara coloana vertebrala. Nu discut tampeniile cu ,,venit de la coada vacii", dar iti propun o varianta prin care sa vedem cine e mai indreptatit sa se ingrijoreze de soarta acestui oras: mergem prin cimitirele Oradiei si vedem care/cati inaintasi are ingropati aici, in Oradea.Se iau in considerare doar stramosii, adica parintii bunicilor, bunicii bunicilor s.a.m.d. Asta ca sa nu zici ca dupa 1918 toti avem stramosi ingropati pe aici. Tot ticalos (deh! ti-a intrat in sange!)este si modul in care-mi rastalmacesti spusele. Las la o parte ca sunt orase cu o populatie de peste 200.000 de locuitori unde nu platesti ca sa stationezi pe strazi, dar mi se pare o bataie de joc sa ,,liniezi" strazi precum Grivitei pana, hat! la intersectia cu Eftimie Murgu (si exemple sunt cu sutele! e plin orasul de strazi cu semne cu oprirea interzisa puse acolo unde chiar nu-si au rostul!), doar ca sa le sugi seva oradenilor! Inchei, am acordat suficienta atentie unui biet mercenar platit in bataie de joc cu un blid de linte. P.S.Nu mai esti ,,sluga ticaloasa", esti doar un biet naimit !
Postat 17 Iunie 2015, 13:31 de pinonel
Auleuuuuuu
Dupa ce facu muzikia praf,acum Lulu se apuca de politici interne...Condoleante Lulu si Ilie...!Cum Ilie,care Ilie...ala de la primarie...hahaha TZAPA!Cine plateste don primare cele 2 tururi de unire idioata?Alooooooooooo?
Postat 17 Iunie 2015, 13:26 de grigore
@ pinonel
Nu mă miră că te regăseşti în sintagma "ţăran parvenit", fiindcă aşa şi gândeşti. Unul ca tine, care crede că prin faptul că îşi plăteşte impozitul pe maşină ar trebui să aibă parcare gratuită în oraş, e evident un ins venit recent de la coada vacii, obişnuit să îşi tragă căruţa "acărinde" pe uliţă, fără frica de a fi amendat. Eşti polarizat la cap, băi băiatule, ca să nu zic ticălosule, cum ne faci tu pe noi...
Postat 17 Iunie 2015, 12:39 de Florin Ciucas
BANC
Un banc care circula mai demult spune că: Atunci când bordelul nu merge, degeaba schimbi mobilierul, t...fele trebuie schimbate. Se cam potrivește, nu?
Postat 17 Iunie 2015, 12:11 de TDS
Daca...
... pragul electoral ar fi scos, incluzandu-i aici si pe cei care se doresc neutri, nu s-ar mai bate atat apa-n piua... Au fost tari neutre de-a lungul timpului in razboaie si au fost respectate pentru asta. Asa ca, hai sa-i respectam si pe cei neutri, dar sa lasam hotararea in mana majoritatii, deci, jos pragul electoral!
Postat 17 Iunie 2015, 11:19 de ineuanul
Parerea mea
Nu conteaza unde te ai nascut,dar ca sa devii ORADEAN trebuie sa te nasti ORADEAN.Degeaba aveti C.I. Oradea si profesionala lui Maghiar terminata tot fiul Beiusului ati ramas.Un jurnalist independent adevarat nu da cu parerea mai bine tace decat sa jigneasca "oamenii obisnuiti " a orasului. Primarul a facut unele lucruri bune pentru oras (asta e treaba primarului si este platit pentru acest lucru)dar nu a devenit inca ORADEAN.
Postat 17 Iunie 2015, 10:23 de EmzePerix
@POSTACI
cu riscul de a-mi atrage injuraturi, voi lauda articolul lui lulu. bravo. interesant e ca toate comentariile de pana acum au fost de la cei care sunt personificati in articol. s-au simtit lezati rau. :))))) si totusi ii rog pe cei care nu il plac pe bolojan sa vina cu propuneri de primari pe care ii vor si pe care ii vor sustine no matter what.
Postat 17 Iunie 2015, 10:15 de User anonimizat
Trezirea!
După două consultări populare și să nu te oprești nu mai e ambiție politică, e mai grav și nu îmi permit să jignesc ptr că îl respect pe dl Bolojan, dar devine îngrijorător comportamentul lui și începe lumea să își pună întrebări (cel puțin cei care gândesc). Primarul din Sinmartin vorbea despre fonduri, dar cate fonduri a reusit sa atragă dumnealui dacă tot este interesat sa dezvolte stațiunea? De ce nu a facut-o pana acum? Staiuni balneare cu sute de mii de locuitori nu stiu unde sunt, era o premiera, poate!Undeva ceva scapă.... A fost o consultare populară, nu s-a dorit de două ori, s-a închis acest capitol, se va vedea cu Oșorheiul sau Santandreiul (daca or sa vrea oamenii de acolo). Poate oradenii care au case in Sinmartin nu vor sa stea sub presiunea taxelor din oras si gandesc in mod diferit. Și cei care s-au abținut au avut un motiv doar. Și părerea acelor care nu au votat contează. Nu credeți? Sau se merge pe principiul cine nu e cu noi e împotriva noastră, iar ”noastră” e greu de definit. Campania a fost agresivă. De apreciat cei care s-au implicat, dar este și partea cealaltă care a avut o opinie și trebuie respectată. Aceasta este democrația domnilor. Ca orădean pot să consider că a fost o șansă, dar acum cred că e mai important să se termine șantierele din oraș, să se dezvolte turismul cultural (muzeul care nu este gata, teatrul,sa se faca un festival de film, arhitectura clădirilor care trebuiesc refăcute etc.) sunt o multime de lucruri care pot face ca Oradea să devină atractivă și o bijuterie, la fel ca Sibiul.
Postat 17 Iunie 2015, 07:05 de Romulus
lulu, un mercenar disperat
Tu si colegii tai faceti o confuzie intre angajat si sluga, dar sluga aia ticaloasa, pres cu ce mai tari si despot cu cei mai slabi! De ce nu vorbesti despre adevaratele motive pt. care au picat (si vor pica!)referendumurile? Cum sa ader la proiectul unei lepre, a uneia care ne-a jupuit in sapte ani cat in sapte vieti?! Si-a pus lichelele sa ne fure cat au putut, acum ICCJ a decis ca a fost un furt, n-aveau dreptul sa ne ,,ridice" masinile. A ,,liniat" tot orasul, desi platim impozit pt. masini, adica si pt. a folosi infrastructura orasului. La bloc ne-a adus in situatia ca pe banii nostri sa ne certam! Omul asta a facut atata rau orasului si oradenilor, ne-a polarizat mai ceva ca basescu. Sa nu vina careva sa-mi spuna ca ,,a facut" aia si aia. A facut, dar daca dl procuror man ciprian n-ar dormi 25 de ore pe zi, am afla care a fost/este costul real al acestor ,,binefaceri". Si cand acest proiect este sustinut frenetic de alte jigodii, indiferent din ce partid, apoi chiar ca-mi da de gandit, am un sentiment de pericol.Niciun ticalos din primarie n-a venit sa-si ceara scuze oradenilor pt. cate au trebuit sa indure de la ad-tia bolovan, in schimb toti vor sa ne faca binele cu forta. Orice om cu capul pe umeri si cu un dram de demnitate, vazand ca desi si-a trambitat proiectul peste tot timp de doua luni n-a reusit sa prosteasca, pardon, sa convinga decat un sfert dintre cei pe care-i reprezinta, ar demisiona! Zi-ne , luluta, te lasa mirciulica (alta sluga ticaloasa!), sa scrii in maniera asta?! Iar a face 3/4 din oradeni, ,,boi/taraniparveniti" presupune ca VOI sunteti niste tampiti care nu puteti sa ne transmiteti ideile voastre (adica ale celor care va platesc!), asa ca MARS acasa si lasati locul altor mercenari, unora care sa-si merite simbria! Na, ca-i dadui bolovanului o idee!
Postat 17 Iunie 2015, 05:42 de pinonel
Dragă LULU
Contrar teoriei tale, rezultă foarte clar că 72% nu au încredere în Primărie şi cu atât mai puţin în primar. Pentru deducţia ilogica pe care o faci nu se justifica o diplomă care să ateste mai mult de 8 clase. Obsesia pentru exprimarea lui Rus (în caz că ai vrut să îl plagiezi - ceea ce ţi-a reuşit) nu îţi dă dreptul să extrapolezi comportamentul tău sexual pe bani, câştigaţi ce-i drept din alăturarea cuvintelor. Aroganţa exprimată prin calitatea mediocră a logicii tale "iese la iveală ca un adevăr supărător".
Postat 16 Iunie 2015, 23:56 de eutanasiu
Deci,ramane cum am stabilit.... la anul,cu altii la carma urbei !
Din fericire,acei tarani urbanizati de care amintea si scriitorul,om de cultura,om politic- Octavian Paler intr-un editorial ,ca populeaza Bucurestiul, sunt in procent mic la Oradea ( 17-26%),deci nesemnificativ. Referendumul a fost mai mult decat graitor....Mai incearca Bolojan sa o dreaga cu postacii-clona, cu ziaristii casei,ca in rest.....penibil fara frontiere. Ma bucur ca Oradea este populata de oradeni hotarati, dintr-o bucata...ce-au avut de spus,au spus ! Boicot !!!Cand ai de dat o lupta cu excrocii,adopti tactica si armele adecvate.Deci,ramane cum am stabilit, la anul ,cu altii la cunducerea urbei. Vedeti ca se poate ? Ce a fost asa de greu ? Si atati bani (publici) praduiti.. .. pe degeaba .Cineva,pana la urma va verifica si acest lucru .
Postat 16 Iunie 2015, 23:12 de platona
Pentru Lucian Cremeneanu, autor de articol
Ba, ziaristule (aservit)! Cum iti suna, BA,"Da, Oradea e un oraş frumos (nu neapărat datorită locuitorilor săi)" ? Adica, daca nu-s in asentiment cu politica murdara a sefului vostru POLITIC si DE INTERESE Bolojan, care s-a dus pe un teren privat in Baile Felix (piata mica privata de pe partea cu ART si RUSTIC), de unde a declarat ca acela e bazarul din centrul Felixului, mintind ca un ..... (5 puncte!), atunci sunt un dusman al urbei, un c.a.c.a.t. putind cumplit, care nu fac cinste orasului ? Ba, nu ti-e rusine? Tie si familiei tale ?Ataci si musti in carne vie ca n-a reusit BOLOVAN sa-si tina promisiunile in fata "elitei" ? Cum poti jigni cetatenii urbei, findc-asa vrei tu, ma, "angajatule" ! Politica se schimba, coltul puterii isi schimba vesnic pozitia ! E bine ce pozitie efemera adopti acu' ? Cugeta, ba! Te desconsider totalmente ! Eu, cetateanul X al orasului !Esti foarte mic ... mic de tot...ca OM !
Postat 16 Iunie 2015, 22:51 de ovexcluj
Eu zic sa va tineti de muzica,la asta va mai pricepeti .
"Votul popular gâdilă plăcut orgoliul cetăţeanului, dar e incredibil de periculos. S-a văzut în 20 mai 1990, s-a văzut şi duminică. Păcat! Mare păcat!" In Europa,din care facem si noi parte,toate legile au la baza consultarea opiniei publice,dezbaterea publica.Macar pentru a lua pulsul "prostimii",un cuvant drag dvs.De altfel John Lennon are o piesa memorabila - Power to the people -"Power to the people, right on Say you want a revolution..." daca nu poate punem de o revolutie...oare toti rockerii gandesc la fel ?
Postat 16 Iunie 2015, 22:48 de platona
Totusi,avem o diploma ,ce naiba ?!...
Toata familia mea am ajuns de la tara sa fim si noi oraseni-oradeni datorita studiilor universitare pe care le-am prestat - iar acuma dumneavoastra ne spuneti ca ar trebui sa ne unim cu o comuna? Ce-i asta ?! D'apai nici in ruptul capului nu mai vreau sa fiu egal in acte cu peizanii !
Postat 16 Iunie 2015, 22:09 de User anonimizat
Gresit!
In orasul in care omul de rand (95% din populatie) e vazut ca mana de lucru IEFTINA pentru investitorul local sau strain, e vazut ca un client docil pentru regiile locale care au monopol pe tot ce misca in oras si mai e vazut ca o buna vaca de muls taxe locale pentru o primarie tot mai indatorata, este normal sa nu acorde nici un certificat de incredere. Cat despre atitudinea carcotasilor din jurul primarului, no comment! E demna de toata scarba: adica m-am nascut si am crescut in acest oras, mncesc si platesc taxe aici, mi-am intemeiat o familie, m-am indatorat pe viata ca sa am conditii decente de trai ca sa ma trezesc ca o gramada de 'vinituri' care imi arata obrazul! Ma baieti: mergeti inapoi in satele voastre, luati-l si pe bolo si uniti-va intre voi, poate creati o mica Elvetie fara ajutor de la niste 'miserupisti'!
Postat 16 Iunie 2015, 20:52 de User anonimizat
VIOL IN GRUP? NU!
Nu cumva Oradea era o c...va dinainte de 10 mai? Sau mai corect spus cine a tratat-o primul ca pe c..va? Nu cumva Bolojan? Nu el i-a tras-o cel mai mult? Nu el a tinut cu tot dinadinsul sa-i puna silicoane in ...desi nu era cazul? Nu el a dorit VIOLUL in grup? Ei, uite, "violatorii" in grup n-au dorit VIOLUL! Dar ni si l-a dorit nici Oradea! Ce si-a zis? Lasa, mica dar isteata si cu du-te/vino eficient! Degeaba e mare daca nu stie sa faca nimic!
Postat 16 Iunie 2015, 20:40 de TDS
Eroare !
Eroare mare, dragi gazetari propagandisti. Nu ORADEA NE-A CERUT VOTUL, ci o banda de hoti si impostori, autodenumiti pompos : Administratia Municipiului Oradea. Iar oradenii, au refuzat sa vorbesca cu hotii si cu atat mai putin, sa le voteze proiectele. Simplu, nu ? Cand se va schimba administratia orasului si vom avea incredere in noii conducatori, ne vom exprima votul in consecinta. Pana atunci, PAS proiectului fantasmagonic al bolovanului paranoid !
Postat 16 Iunie 2015, 20:32 de Contra
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON