URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 08 MARTIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Bihor a respins, cu opoziţia grupului UDMR şi a unei părţi din PSD, plângerea celor 21 de primari UDMR împotriva Regulamentului pentru curăţenie adoptat în decembrie, ce impune primăriilor cosirea de trei ori pe an a marginilor drumurilor asfaltate care traversează localităţile. Chestiunea Regulamentului pentru curăţenie este, însă, doar una dintre direcţiile de atac ale UDMR Bihor.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Printre miturile perpetuate la nesfârşit despre poporul nostru drag şi nepereche, cel al îndemânării şi priceperii la treburile practice este în Top 3. Suntem harnici ca nimeni alţii, ne pricepem la orice şi găsim soluţii geniale de evitare a soluţiilor din manuale.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Cu mai mult de un deceniu în urmă, stabileam cu redacţia BIHOREANULUI apariţia în cadrul săptămânalului a unei rubrici intitulate sugestiv "Avocatul bihoreanului". De atunci şi până astăzi, aproape în fiecare săptămână, la început doar în ziar, iar odată cu dezvoltarea segmentului online şi în mediul virtual, am scris despre subiecte din mediul juridic despre care am apreciat că sunt de interes pentru publicul larg.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Situaţia sanitară din Franţa s-a degradat în ultimele zile. Între 15 şi 19 februarie numărul de cazuri pozitive a crescut cu 8 %, fapt explicat prin creşterea infecţiilor cu noile variante de virus. Actualmente varianta "britanică" are tendinţa de a deveni predominantă în marile oraşe (49% din testele RT-PCR pozitive, faţă de 6% pentru variantele "sud-africană" şi "braziliană").

Lucian Cremeneanu

jurnalist

Lucian „Lulu” Cremeneanu s-a născut în 23 august 1973 la Beiuș, unde a absolvit Liceul Samuil Vulcan (1991). Încă din clasa a X-a de liceu este DJ (în prezent este printre cei mai căutați DJ din Bihor și din zonă, fiind în topul cunoscătorilor de muzică).

A fost redactor, animator și producător la Radio Sonvest Oradea (1994-1998). A mai lucrat la PRO TV (1998-2001), Radio Contact, Europa FM (2001-2002), Radio Special (devenit Radio Mix FM, 2002-2004) și la TVR 2 (aici a prezentat emisiunea Duelul poeților, în anul 2004). A colaborat la pagina de tineret a Crișanei și la Jurnal bihorean.

În 2008 a absolvit Facultatea de Științe Politice și Științele Comunicării, iar în 2010 un masterat în politici europene la Universitatea din Oradea. Între 2014 și 2018 a lucrat ca voluntar, apoi ca laborant la această facultate, fiind îndrăgit și apreciat de studenți.

În perioada 2008-2009 a colaborat la site-ul cultural liternet.ro, iar în 2009 a publicat, la Editura Arca, volumul Welcome to my Paradise (o descriere a unei călătorii exotice în Bali). Are un blog personal, în care scrie opinii, critici și articole de cultură și timp liber.

Lucian Cremeneanu este un colaborator permanent al Bihoreanului, unde publică articole de opinie.

Toate articolele scrise de Lucian Cremeneanu

Contact

lucian@cremeneanu.ro

Lucian Cremeneanu

Lucian Cremeneanu

https://cremeneanu.com/

Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0503 RON
  • 1 EUR = 4.8784 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON