URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2012, 10:31

Comment Sava?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un maestru al barei, Ioan Sava, e acuzat de DNA că a cerut 7.000 de euro de la un client ca să-i dea judecătorilor de la Curtea de Apel în schimbul unei sentinţe favorabile. Şi tot la Curtea de Apel s-a decis ca omul să fie cercetat în libertate. Nici măcar sub interdicţia de a părăsi ţara.

În vreme ce procurorii anticorupţie îşi dădeau cu pumnii-n cap, Curtea reacţiona ferm şi previzibil. E ca pe vremea lui nea Nicu, când la interogatoriu erai bătut de două ori: o dată ca să spui tot şi apoi ca să nu mai spui nimic. Indiferent că-i vinovat sau doar fraier, maestrul Sava oricum nu iese bine din această afacere, iar Justiţia cu atât mai puţin.

Mulţi împricinaţi insistă să se umble la „compleul" de judecată. Unii avocaţi, mai şmecheri, iau bani şi poate nici nu se obosesc să cotizeze mai sus. Dacă verdictul e bun, banii rămân la apărători, dacă e pe invers se plâng cu inocenţă că partea adversă a şpăguit mai puternic.

Ce mă şochează în toată povestea sunt sumele puse la bătaie. Păi 7.000 de euro împărţiţi la doi-trei judecători reprezintă un mizilic. Pentru banii ăştia fostul judecător Mihai Viorel, de pildă, nici nu s-ar fi dat jos din pat. Ehei, unde-s vremurile când pentru un singur proces se dădeau 150.000 de mărci?!...

E clar că a ajuns criza şi la judecători. Dacă la Curtea de Apel vii cu doar câteva mii de euro, la Tribunal probabil că te rezolvi cu câteva sute. Iar la Judecătorie ajunge un barter. O ciorbă, nişte găini şi sentinţa iese pe placul clientului...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
?????????
Imi place sa citesc Bihoreanul , e un ziar pe placul tuturor, dar fara sa tin partea cuiva, uneori ma intreb de ce jurnalistii scriu unele articole care pot sa aduca grave prejuducii imaginii unui om, si de ce acesti jurnalisti nu iau legatura cu persoanele in cauza, sau cu cei din anturajul persoanei ,sau chiar cu familia, pentru a-si da mai bine seama ce trebuie sa scrie si ce nu. Acesti jurnalisti in baza muncii lor nu dau seama nimanui pentru <<erorile >> scrise, care in urma unor procese se dovedesc a fi false. Eu consider ca si aceste fapte pot fi considerate TRAFIC DE INFLUIENTA, uneori favorizand persoana, sau chiar imi permit sa spun ca pot fi considerate aceste informatii SPAGA ( deci nu neaparat se pot primi doar bani ci si informatii ),Spun aceste lucruri fiinca sunt dovedite de realitate, Multi sunt cei care spera ca un articol aparut in ziar va duce spre adevar, dar raman cu speranta( fiinca nu fac parte din lumea celor cu bani, deoarece numai acestia reusesc sa -si $$$$+++ DEZVINOVATEASCA faptele+++$$$$$$$$$),
Postat 13 Martie 2012, 17:59 de Nica
@monixa
Monica fato, lasa draga comentariile, hai la un trabuc....
Postat 12 Martie 2012, 19:55 de billy de nagyvarad
dezgust
Ca deobicei pt acest ziar, emiteti concluzii de rea credinta, INAINTE sa se dovedeasca ceva. Iar atunci cand interesele o cer, duceti adevarate campanii de denigrare in care scrieti doar minciuni sau adevaruri trunchiate. Nu demonstrati profesionalism in actul jurnalistic, ziarul dvs fiind doar un ziar de cancan, atunci cand nu este, in mod evident, partinic. Mentionez ca nu fac parte din nicio tagma vizata de ziarul acesta, dar cunosc adevarul unor subiecte "tratate" de dvs in acelasi stil rau voitor. Un ziar mizerabil !
Postat 12 Martie 2012, 10:52 de Monica
Un proces trantit pe zi
Si frontieristii erau prinsi cu spaguta de DOAR 50 - 70 de euro. Insa nu inseamna ca nu incasau o suta de astfel de spagute pe zi. Ori si judecatorii au, dupa cum se plang, peste o mie de dosare pe an. Deci, dacas flexibili, aduna destul din spagute de mii de euro fiecare
Postat 08 Martie 2012, 15:26 de daca nu curge pica
va place?
si toate acestea, nu intelegeti, ca sunt facute ca ´´sa traiti bine´´
Postat 07 Martie 2012, 19:40 de merci
Unde sunt banii de spaga?
La cei doi judecatori (pentru ca Tarca a fost contra si se pare ca este cinstita) care au dat sentinta prognozata de avocat. Luatii pe judecatori la un test cu detectorul de minciuni si vetzi gasii banii. Nu cred ca ~3000 eur/judecator este o suma mica (mai ales pe criza asta), intr-un caz fara mare importanta si de la unul fara foarte multe venituri. Daca infractorul avea case, terenuri, masini si alte valori aceeasi sentinta costa 30.000-50.000eur. Unul dintre judecatori (Munteanu) la eliberat si pe Paprika "sa se angajeze bucatar in Felix" de fapt pentru a pregatii grosul spagii pentru o condamnare cu suspendare a lui Paprika.
Postat 07 Martie 2012, 15:33 de Banii
no fakes
mai rau e ca DNA a pus bani din buzunar ca acest avocat sa-i primeasca drept onorariu; cum vor explica ei acest lucru superiorilor?
Postat 07 Martie 2012, 14:31 de unde-s banii dna ?
fara titlu
in urma cu cativa ani,l-am prins pe avocatel cu cioara vopsita,sot de judecatoare,a facut imediat rost de un act din urma,de la un notar din bucuresti,binenteles antedatat,nu am mai avut ce sa fac,banditii astia isi lasa pozitii libere in acte si-si fac ulterior acte,exact ca onorariul de succes al tristului asta...greu de prins dar din inregistrari e clara spaga
Postat 07 Martie 2012, 13:54 de eugenia
1+1=0
DNA Oradea a inceput cursa prima in atac si a ajuns direct pe locul doi, pierzand si jocul si investitia. Adica si batuta si cu banii luati.
Postat 07 Martie 2012, 12:45 de Apelant
ANUNT IMPORTANT - conntact
Pentru contacte rapide si eficiente sunati la +4 0259 412472.
Postat 07 Martie 2012, 11:09 de Carp III
ANUNT IMPORTANT
Dragi judecatori si altii ca ei ... schimb bani marcati (orice moneda) de marcatori oficiali (DNA, Politie, etc), cu bani buni de cheltuit. Comision fix de schimb de numai 50%.
Postat 07 Martie 2012, 11:07 de Carp III
abordare
Interesanta abordare pt un limbric....inteleg ca tocmai s-a deschis licitatia...cine da mai mult....\"maestrul Sava\"....pt chirila cam cat e media la santaj?
Postat 07 Martie 2012, 10:44 de IONZISU
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON