URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 August 2014, 15:50

Realitatea PSD: România nu e în recesiune, dovadă stau 18 proiecte noi de infrastructură în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Realitatea politică este alta faţă de cea statistică. Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat cu tărie, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, că România nu se află în recesiune economică, ci în creştere economică.

Creştere economică, dar mai mică

"Creşterea economică continuă este transformată de Opoziţie în recesiune economică sau recesiune tehnică", a declarat Mang, contrazicând astfel informaţiile prezentate săptămâna trecută de presa naţională, în baza datelor Eurostat, şi care spuneau că România a intrat iar în recesiune tehnică, după ce a avut două trimestre consecutive de scădere a PIB-ului.

Potrivit lui Mang, România doar şi-a încetinit creşterea economică. "În anul 2013, România a avut cea mai mare creştere economică din Europa. În acest an, creşterea economică nu este cea mai mare, dar este în grupul primelor cinci sau patru ţări", a declarat Mang.

El a prezentat şi date comparative: în primul trimestru din acest an, faţă de semestrul similar din 2013, România a înregistrat o creştere economică de 2,6%, iar în cel de-al doilea semestru, faţă de semestrul 2 din 2013, de 1,2%. "Ce spune Opoziţia: faţă de trimestrul IV a fost o scădere (n.r. în trimestrele I şi II). Dar nu putem compara trimestrele", a spus şeful PSD Bihor. Mang a acuzat că această comparaţie a fost făcută de "specialiştii PDL, ACL şi cei ai lui Traian Băsescu, care nu văd altceva decât tăieri de salarii şi luarea unor măsuri de austeritate", ignorând că însuşi Eurostat, organismul responsabil de statistica europeană, a făcut această comparaţie.

Bani pentru drumuri şi reţele

Printre argumentele lui Mang pentru "pseudo-recesiune" sunt creşterea salariului mediu net pe ţară, din iulie 2010 până în iunie 2014, cu 24,5%, o creştere a nivelului de trai pe locul 6 în Europa, dar şi faptul că investiţiile sunt pe un trend crescător. Iar ca să dovedească asta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aprobat finanţarea a 18 proiecte depuse de primării din Bihor, respectiv CJ Bihor, toate vizând infrastructura rutieră şi pentru reţele de apă şi canalizare.

"Valoarea totală a proiectelor aprobate este de 128 milioane lei. Finanţarea se întinde pe mai mulţi ani", a declarat Mang. Aceste proiecte fac parte dintr-un lot de 61 de proiecte (56 în comune, două în oraşe şi trei ale Consiliului Judeţean) depuse spre finanţare. Însă, potrivit lui Mang, nu toţi primarii au depus documentaţia necesară pentru a semna contractele de finanţare.

Cele trei proiecte ale CJ Bihor vizează reabilitarea DJ 767 Dobreşti - Vârciorog, drumul dintre Talpoş şi limita judeţului Arad şi drumul dintre Vârciorog şi DJ 764. În total, e vorba lucrări pe 22 de kilometri, a precizat vicepreşedintele CJ Bihor. Mang a ţinut să-i prezinte pe primarii care "şi-au făcut temele la timp" şi au proiecte între cele 18, mai precis pe cei din Căpâlna, Gepiu, Pocola, Borod, Ţeţchea, Criştioru de Jos, Ineu, Lăzăreni, Remetea, Sânicolau Român, Sârbi, Spinuş, Tăuteu, Uileacu de Beiuş.

În plus, a mai spus liderul PSD Bihor, acelaşi Minister a mai trimis în Bihor 14,8 milioane lei pentru decontarea unor lucrări efectuate la alte proiecte de infrastructură similare, 60 în comune, şapte în oraşe şi două ale CJ Bihor. Cele două proiecte ale CJ care au primit fonduri sunt lucrările aflate în execuţie la drumurile Beliu-Tinca şi Tăşad-Copăcel-Serghiş. În aceste condiţii, datoriile vechi ale CJ Bihor faţă de constructorul Strabag au fost achitate complet, a spus Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
41 Comentarii
de la ana
Mang si-a furat operele,si-a furat prietenii,si-a furat colegii de partid ,însă ,cred ca in curând si-o va fura singur,când singurele voturi pe care la va primi vor fi de la curvele si lingaii de lângă el si aceia tot mai putini
Postat 26 August 2014, 11:43 de ana
REPLICA la @Rugea din Tarian
Cel cu nick name-ul @Rugea din Tarian sa te comentez decent la jigniri si insultele care mi le-ai adus, pentru ca daca te injur balacaresc porcesc o sa ma cenzurereze pe forumul Ebihoreanul si nu este prima data cand sunt cenzu@Rugea din Tarian ai primit sarcina de partid PSD Bihor ca sa-mi poui poumnul in gura sa ma cenzurezi si sa NU mai scriu nimic pe forumul Ebihoreanul? A gresit bah stmekere, este` democratie originala romaneasca ` siorice individ roman simplu are dreptul sa-si exprime ideile opiniile , drept scris i in Constitutia din ROMANI!:))=)) In cometariul tau super inteligent , NU ai adus nici un argument ca as fi scris minciuni , doar atac la persoana mea @Romanul Simplu, esti un biet postac de partid scrib care scrie dupa dictare ceea ce alti-i dicteaza!:))=))Sunt un roman simplu si scriu ADEVARUL si DREPTATEA care supara pe multa lume din PSD Bihor.Cauta negocierea pace intelegerea si NU ` ridicolul ucide` prima victima` `doare ` aceste trasaturi ale suferintei.,Daca taceai si nu scriai filozof ramaneai , dar tu aperi pe Ioan Mang PLAGIATORUL , si nu poporul PSD , poporul roman simplu bihorean votant PSD !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 August 2014, 15:48 de Romanul Simplu
REPLICA la @Rugea din Tarian
@Rugea din Tarian de ce sa-ti fie rusine ? daca mie nu imi este rusine de mine un roman simplu @Romanul Simplu, si tu NU esti consatean cu mine, aceleasi povesti sunt de fapt problemele din PSD Bihor care trebuiesc rezolvatesi NU s-au rezolvat ca tot s-au amanat rezolvarea lor in toate campaniile electorale.S-au pus pe listele electorale oameni care nu meritau , NU au facut o campanie electorala macar, dar au tradat PSD local la greu la PNLlocal1:))=)) ADEVAR si DREPTATE inainte de toate.Mie lui @Romanul Simplu nu imi este rusine de cele scrise pentru ca sunt ADEVARATE si DREPTE si NU am mintit cu NIMIC si toate se pot dovedi in fapte si dovezi.Corect gramatical romaneste se scrie ` chibitii` si nu `ghibiti ` ca nu sunt ghebe (ciuperci ) iar cuvantul `ghibit ` nu exista in limba romana ca nu reprezinta nimic`chibitii` inseamna geambasi de cai , teujeri , profitori,afaceristi, bisnitza@Rugea din Tarian tu nu esti ceea ce reprezinti ca esti cu nick name-ul , de fapt tu esti un provocator care ar vrea sa ne certam si sa ne balacarim aici pe forumul Ebihoreanul!:))=)) Bah stmakeri ca si tine am mai fumat eu si o sa mai fumez!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 21 August 2014, 14:56 de Romanul Simplu
NU se poate !
Nu te poti adresa cu " domnule" unui plagiator, hot, mincinos !!! Este absurd !!!!
Postat 21 August 2014, 08:15 de s
PUPINCURISTILOR
Vorbe de duh in campanie electorala. Proiecte depuse si studii de fezabilitate sunt cu carul. Cate au finantare nenea, ca restu-s maculatura si vorbe electorale. Pe DN76 nu se lucreaza pentru ca nu exista bani nu pentru ca nu vrea constructorul. Ori daca pentru un proiect in derulare nu sunteti in stare sa aduceti bani.... Vezi DN1H daca sunt bani. Lista de proiecte poa sa fie cat de lunga, ca valoreaza cam cat master planul judetean.
Postat 20 August 2014, 13:19 de FAQ
GAINILE
Insfarsit au inceput sa toarne asfaltul pe DN76, dupa atata zazanie cat au bagat primarii PNL si PDL in cetatenii de la Negru. Acei primari care au in cap creier de gaina si fata de mort, vai de ei saracii ca vin alegerile si se pot interna la psihiatrie. JOS DISTRUGATORII BIHORULUI!
Postat 20 August 2014, 11:33 de AC-LISTU
REPLICA
Iarasi vorbeste Ioan Mang PLAGIATORUL PSD?Recesiune = 3 semestre , trimestre consecutive de descrestere economica cum s-ar zice fara crestere economica ,acesta este diferenta dela 2,5% crestere la cea 1,5% descrestere si atunci cum este ? DESCRESTERE economica deci RECESIUNE, si asta degeaba ne explica Ioan Mang PLAGIATORUL PSD trimis la inaintare si conferinte de presa de catre ptesedinteleCJ Cornel Popa PNL , sa explice problemele judetului Bihor in fata bihorenilor!:))=))Bine ca presedintele CJ Cornel Popa nici macar un comunicat de presa nu a dat, doar salarizarea Domnul Ioan Mang PLAGIATORUL PSD atrebuit ca sa i-a o pozitie in conferinta de presa si sa apere guvernul si partidul PSD, ca in rest numai minciuni si abureli a afirmat pentru intoxicarea opiniei publicebihorene si aromanilor simpli votanti ,ca Doamne ce bine o ducem noi de cand PSD este la guvernare, da sa uitat majorarile de impozite cu 50% in 2 ani de zile , taxa pe stalp, acciza 0,07 euro pe carburant care nu are specificare clara ca va fi pentru autostrazi premirerul afirmand ` acciza pe carburant un fond la indemana guvernului...care face ce vrea cu el !:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 20 August 2014, 09:26 de Romanul Simplu
Partid de hoti si mincinosi!
presedintele psd, ,,dottore",un plagiator dovedit care minte precum respira, presedintele psd-Bihor, mang_litorul, alt hot dovedit! Concluzia : votati ponta, el este un roman adevarat!
Postat 20 August 2014, 07:05 de TDS
Mars! Toate partidele afara din Tara!!
32 de comentarii (comentatori) care indruga numai aberatii ca sa pupe in cur partidele din care fac parte!! Ma P..S pe toate partidele de la A la Z!!
Postat 20 August 2014, 01:50 de cineva din oradea
Creștere economică
De când este Ponta premier, România a înregistrat doar creșteri. Creșteri ale salariului minim până la 900 lei. Creșteri ale salariilor medicilor rezidenți cu un bonus de 600 lei. Creșteri ale venitului mediu pe cap de locuitor. Creșteri ale absorbției fondurilor europene până la aproximativ 37%. Ce realizări a avut Boc cu PDL actual PNL în primii 2 ani de mandat? Să bage România în recesiune. Să scadă salariile bugetarilor cu 25%. Să penalizeze toți bugetarii cu primele încasate la salar. Să le ia bani pensionarilor. Orice ar face Ponta în acest moment, nici măcar nu se compară cu mizeriile facute de PDL actual PNL în guvernarea trecută.
Postat 20 August 2014, 00:50 de Nicu
Democratie!
Numai colegii portocalii mai aveau o retea asa buna de pupincuristi comentatori. Realitatea insa o sa se vada la alegeri. Pana atunci sper sa reusiti sa va mintiti mai bine ca si PDL ul in 2012.
Postat 19 August 2014, 23:55 de Max
Tara noastra
Tara noastra este intr-o crestere economica care intradevar este mai mica decat decat cea de anul trecut si in descrestere dar in niciun caz nu este in recesiune economica. Recesiune tehnica nu este tot una cu recesiune economica.
Postat 19 August 2014, 22:37 de Cosmina
S-au facut multe
S-au facut multe in tara asta de cand a venit Domnul Ponta dar nimeni nu vede lucrul acesta deoarece nu se prezinta decat partial lucrurile si intr-un mod deformat. Rusine sa va fie !
Postat 19 August 2014, 22:24 de Alina
Nu e vina domnului Mang
Nu e de vina domnul Mang si nici Guvernul caq firma careia i s-a atribuit reabilitarea DN 76 nu stiu sa faca acest lucru si nici nu au capacitatea de a face acest lucru. Rusine dezinformatorilor !
Postat 19 August 2014, 22:22 de Gina
Noroc :)
noroc cu pdl-istii ca pe vremea lor era crestere cu salarii taiate si pensii taiate.Mai vedeti-va de treaba voastra pdl-istilor ca a trecut vremea voastra :)
Postat 19 August 2014, 22:19 de Gabi
.....
recesiunea tehnica e una, recesiunea economica e alta. vai de capu vostru de jurnalisti. Mai studiati putina economie inainte sa scrieti.
Postat 19 August 2014, 22:17 de cristi
salarii
Portocalii s-ar apuca de acum de tăiat pensii şi salarii ..
Postat 19 August 2014, 20:55 de Marius
MISTER DEZLEGAT
Saptamana viitoare se intampla sa fie mitingul, o sa vina cu o promisiune "ca sa plece oamenii acasa linistiti" ! (Lucrarile vor merge tot ca si pana acum si pe Ponta o sa-l voteze mama dracului in toamna de presdinte ....)
Postat 19 August 2014, 18:29 de unu
Hamham
Sper ca si psd sa investeasca in terenuri de fotbal in panta si sa duduie economia.
Postat 19 August 2014, 18:23 de Viorel
infrastructura
duceti-l pe comunistul de mang pina la deva sa vada el inffrastructura.asta ori e chior ori e batut in cap.
Postat 19 August 2014, 18:03 de copy mag
deschidere firme
Dragilor, din contra, firmele nu se inchid, situatia sya chiar foarte bine momentan. Mai ales i. Randul tinerilor antreprenori. Aveti date ireale..
Postat 19 August 2014, 17:57 de alex
+++++++++
Pe primele 6 luni avem crestere economica, pe primul trimestru 2,6% ,iar pe trimestrul 2 avem o crestere de 1,2%. Despre ce vorbim? Recesiune?
Postat 19 August 2014, 17:54 de Razvan
recesiune
Romania nu mai e si nici nu va mai fi in recesiune. Acest lucru va fi sustinut de Psd-isti, oricare vor fi ei la putere deoarece acestia sustin Romania 100%.
Postat 19 August 2014, 17:54 de alex
primarii psd
Ce primari buni din 14 primari, 11 psd,1 udmr trecut la psd ,1pc trecut la psd, unul pdl-psd. Ma intreb cu ce au gresit restul psd de nu au primit nimic! Si se mai spune ca nu se ditribuie bani politic pt alegerea albanezului ca presedinte!
Postat 19 August 2014, 17:50 de A. D.
!
Cei de la Psd se prezinta cu date statistice elaborate de Eurostat, transparente si accesibile tuturor.. din aceasta cauza sunt mult mai seriosi fata de cei din alte partide care se prezinta cu date prelucrate de ei.Bravo Psd!
Postat 19 August 2014, 17:49 de Antonio
MNG
MNG poate imi spui tu cine a facut mai multe pentru acest judet in afara de Mang, ca eu nu stiu, dar sigur nu Popa sau Ghilea.
Postat 19 August 2014, 17:42 de Simona
ori prosti ori pesedisti astia de acilea
De dragul cresterii economice se inchid in fiecare zi o gramada de firme si societati comerciale nu ? La stat sunt bani tot timpu , la cate taxe si impozitie + accize sunt si evident fraieri care sa le plateasca.Este doar AN ELECTORAL si atata tot ...
Postat 19 August 2014, 17:35 de Georgica
RECESIUNE
Recesiune a fost in perioada lui Boc, cred ca toti romani am simtit-o, mai putin Basescu si-ai lui
Postat 19 August 2014, 17:26 de Alexandra
pentru Trabant de judet
Uita-te la portiunea de drum Oradea-Sanmartin in ce stare se afla, poate nu sti dar Guvernul a platit lucrarea. Nu cred ca vinovatii se afla la Bucuresti. Firma pur si simplu si-a batut joc
Postat 19 August 2014, 17:20 de Mihai
???????
Orbserv ca daca nu pupi pe PoAnta in Kur sigur esti BASIST !!! Asa ca postacii plagiatorului copy-paste a impartit romanii in doua BASISTI si PONTISTI - PUPINKURISTI !!! Tu din care tabara faci parte ??? Sigur numai astea doua tabere sunt ??? Ce zici ????
Postat 19 August 2014, 17:20 de scortosul
HOTII CU HOTI !!!
Toate lucrarile de infrastructura incepute (10 - 20 - 1000 ..... ) toate sunt mai mult sau mai putin orite din lipsa sustinerii fnanciare. In loc sa atace cu banii putini fronturile cofinantate 80% de UE se prefera furtisagul pe tronsoane "la cerere politica" fara relevanta economica ( vezi Bucuresti Calarasi) dar cu relevanta in buzunarul lai Dragnea&Co , care leaga pe nimeni de nimic !!!!
Postat 19 August 2014, 17:17 de scortosul
SI ATUNCI DE CE CONSTRUCTORUL ZICE CA NU PRIMESTE BANI??
DACA PONTA ARE ASA MULTI BANI DE CE CONSTRUCTORUL DECLARA CA NU LUCREAZA PENTRU CA NU E PLATIT DE GUVERN? NISTE EXCROCI TOTI POLITICIENII ! SA VA MANANCE CAINII !
Postat 19 August 2014, 16:49 de trabant de judet
UN MINCINOS !
UN MINCINOS CA SI PINOCHIO ALA DE LA BUCURESTI !
Postat 19 August 2014, 16:46 de MNG
postacii PSD
Vin alegerile, deci au aparut postacii de partid. Uite-i cum izbesc tastatura...
Postat 19 August 2014, 16:42 de Observator
mai bine nu se facea nimic
Mai bine nu se facea nimic. Au inceput sa iasa comentatorii la atac. Daca nu se face nimic se striga "de ce nu se face nimic?", daca se fave ceva se striga "de ce se face ceva?". Banuiesc doar ca cei din opozitie li ciuda ca nu fac ei si fac cei de la putere.
Postat 19 August 2014, 16:13 de ioana
PSD partid serios
PSD Bihor dă din nou dovadă de seriozitate. Susține toate proiectele edililor bihoreni, indiferent de coloratură politică la București. Nu ca pe vremea PDL-iștilor acutuali PNL-iști care au îngropat DN 76, aeroportul și alte proiecte, doar ca să facă autostradă în Cluj. Lumea nu va uita asta în viitorul apropiat, însă va aprecia efortul PSD.
Postat 19 August 2014, 16:09 de George
De unde recesiune?
Nu înțeleg chestia cu recesiunea. Dacă eu am câștigat anul trecut 3 mere, iar anul ăsta câștig doar 2, asta înseamnă că nu aș avea nici un măr? Doar pe vremea lui BOC s-a întâmplat nu să câștig mere, dar să și fiu dator cu 6 mere. Atunci a fost recesiune. -6%. Aia a fost recesiune.
Postat 19 August 2014, 16:05 de Nicu
Basescu
Basescu era cel mai fericit ca a gasit cu ce sa-l atace pe Ponta, dorind sa-i faca Udrei campanie...
Postat 19 August 2014, 16:05 de Ioan
HOT PE HOT SE ACOPERA !!!
Cor la corb nu-si scoate ochii !! Asa ca ce asteptati sa faca plagyatorii unul pentru altul ? Nici nu stiti ce din bine in mai bine traiti !!!! Asta va spun pagyatorii !!!!!! Si ala mare si ala mai mic !!!!!!!!
Postat 19 August 2014, 16:03 de scortosul
Cine se ține de cuvânt
Se vede că PSD se ține de cuvânt. Orice județ din țară este încurajat să dezvolte proiecte, nu doar Dolj și Teleorman. Dacă Dl. Mang a spus că PSD Bihor va ajuta județul Bihor, asta face. SE ȚINE DE CUVÂNT!!!!!
Postat 19 August 2014, 16:02 de Parolist
Ce recesiune?
Ce recesiune? Dacă datele eurostat arată +la final de trimestru (3 luni), despre ce recesiune vorbim? Mai bine se pune accentul pe creștere economică mai slabă decât anul trecut. În nici un caz recesiune.
Postat 19 August 2014, 15:59 de PSDist
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON