URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2012, 15:05

Fostul şef al CNADNR, bihoreanul Dorin Debucean, trimis în judecată de DNA pentru un "tun" de 1,2 milioane de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), bihoreanul Dorin Debucean, şi fosta sa adjunctă, Alina Istrate, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Oradea, sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi fals, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului DNA, Dorin Debucean e acuzat că, în calitate de şef al CNADNR, a vândut un teren din patrimoniul companiei la un preţ mult sub cel al pieţei şi că a făcut mai multe plăţi ilegale către o societate din Budapesta.

"În cursul anului 2008, inculpatul Debucean Dorin Gavril, în calitate de director general al CNADNR şi preşedinte al consiliului de administraţie al companiei, a dispus vânzarea din patrimoniul companiei a unui teren în suprafaţă de 38.000 mp situat în Oradea şi a unor construcţii situate în localităţile Cluj-Napoca şi Feleac, judeţul Cluj, către o societate comercială, în schimbul sumei de 4.146.918 lei (1.115.702 euro), în condiţiile în care valoarea de piaţă reală a imobilelor era de aproximativ 2.335.306 euro, deci a cauzat companiei un prejudiciu în valoare de 1.219.604 euro", arată comunicatul DNA.

Procurorii spun că decizia de vânzare este ilegală deoarece Debucean a luat-o de unul singur, căci nu există iniţiativa consilului de administraţie al companiei, aprobarea adunării generale şi mandatul special din partea Ministrului Transporturilor. Mai mult, pentru a-şi ascunde ilegalităţile, a falsificat mai multe documente, ajutat de fosta sa adjunctă, Alina Natalia Istrate.

"Pentru a înlătura aceste lipsuri, inculpatul a falsificat hotărârea şedinţei consiliului de administraţie şi procesul verbal aferent acestei şedinţe din data de 29 iulie 2008, consemnând, în mod nereal, că membrii consiliului de administraţie au aprobat înstrăinarea imobilelor companiei. De asemenea, Debucean Dorin Gavril a pus această hotărâre astfel falsificată la dispoziţia comisiei de licitaţie constituite în vederea vânzării imobilelor", arată comunicatul DNA.

În ce o priveşte pe adjuncta sa, Alina Istrate a dispus întocmirea unor note de fundamentare şi le-a susţinut în şedinţa adunării generale a acţionarilor, ea fiind totodată cea care a redactat caietul de sarcini "fără a avea atribuţii în acest sens şi în condiţii dezavantajoase pentru companie", după cum spune rechizitoriul.

DNA mai reţine şi că, în cursul anilor 2007 şi 2008, Debucean a participat la luarea unei decizii de efectuare de plăţi către sucursala din Oradea a unei societăţi comerciale din Budapesta şi apoi a aprobat şi plăţile către această firmă, în condiţiile în care "în ultimii 5 ani a avut relaţii comerciale cu această societate comercială, care i-au adus beneficii".

Drept urmare, DNA i-a trimis în judecată pe Debucean şi pe Istrate, dosarul fiind înaintat spre judecare Curţii de Apel Oradea.

În proces, CNADNR s-a constituit parte civilă cu suma totală de 3.731.988 euro. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţânând lui Debucean şi adjunctei sale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
degeaba latrui la luna ca nu te faci LUP
pe cine a cumparat? fi mai CONCRET a cumparat pe cine?
Postat 01 Mai 2012, 21:02 de !tupeu
tupeu
Tupeul acestui profitor Debuceanu e cunoscut în Oradea! E un hoț și are un caracter infect! Are o viloaca pe masura tupeului! Avea impresia ca poate cumpara la nesfârșit oamenii! Bine că i s-a înfundat acestui mizerabil! Sper să primească ce merită! îi așteptăm și pe alții ca el!
Postat 01 Mai 2012, 14:05 de Tomata
jaff national
un membru PDL nu castiga licitati in judetul sau condus de PDL dar castiga in alte judete si INTERESANT tot de PDL conduse :))) vai si amar de cum ne au NENOROCIT si si bagat banii in famili, RUSINE! trafic de influenta, incompatibilitate intr un cuvant jaf pe criterii de discriminare politica.
Postat 01 Mai 2012, 12:49 de jaffff
daca era vinovat ere demult inchis caz similar cu altii si achitati
atunci inseamna ca tot PDL va fi inchis datorita folosiri banilor PUBLICI in interesul familiei PARTIDULUI :))) o sa mai treaca 5 ani si tot in libertate va sta UDREA< EBA :))) BLAGA< BOC< GHILEA< BOLOJAN ? pe urma achitati si cu daune MORALE tot din banul PUBLIC :)) sarada de a fuuuura POPORUL!
Postat 30 Aprilie 2012, 22:31 de s a mai scris
daca era vinovat ere demult inchis caz similar cu altii si achitati
da asta a mai fost si uita au trecut cinci ani, ce prostie!!! 2007+5:))) PROBELE exista ? Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene adoptatã de Parlamentul European la 12 decembrie 2007 se fondeazã pe urmãtoarele valori indivizibile ºi universale:Demnitatea,Libertatea; Egalitatea; Solidaritatea :)Folosind criteriul valorii demnitate, drepturile fundamentale ale Uniunii Europene sunt clasificate astfel:Demnitatea umanã;Interzicerea sclaviei si a muncii fortate si Dreptul la integritatea persoanei.:))Folosind criteriul valorii libertate, drepturile fundamentale ale Uniunii Europene sunt clasificate astfel:Respectarea vieþii private si de familie si Dreptul de proprietate:))
Postat 30 Aprilie 2012, 22:27 de s a mai scris
ROGVINETA
BA DA MAI POT FURA ASTIA CA NU TRECE O ZI LASATA DE DUMNEZEU FARA SA AUD CA A MAI FURAT CATE UNUL UNU DOUA MILIOANE DE EURO MAI OPRITIVA BA.NU ASTIA SE PLANGEA SAPTAMANA TRECUTA PRIN PRESA CENTRALA CA ROMANI NU MAI PLATESC ROGVINETA CA DACA AR PLATI MAI MULTI SAR FACE NU STIU CATI KM DE AUTOSTRADA DACA AM PLATI MAI MULT SAR FURA MAI MULT SI DRUMURILE TO ASA AR FI DEZASTRU .MAI OPRITIVA HOTILOR.
Postat 30 Aprilie 2012, 16:44 de DORINEL UMBRARESCU
jaf
mai sunt si altii, stai linistit, autostrazi suspendate trebuia sa avem din cati bani s-au cheltuit. si inca nu sunt gata . Jaful continua.......
Postat 30 Aprilie 2012, 16:30 de gg
HOTI
AICI SUNT BANI DUMNEAVOASTRA MANCALAR PUSCARIA DE AIA DE RUPEM N OI TOATE MASINILE SI MAI PLATIM SI ROG25 DEVINETE SI IMPOZITE PENTRU ASTA. 25 DE ANI DE PUSCARIE SA-I DEA.
Postat 30 Aprilie 2012, 16:06 de MARIUS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON