URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2020, 18:26

40,6 milioane euro a atras anul trecut Oradea prin parcurile industriale. Cine a investit cel mai mult

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcurile industriale orădene, gestionate de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, au atras anul trecut investiţii în valoare totală de 40,6 milioane euro.

Investiţii totale de 397 milioane euro

Potrivit directorului ADLO, Alina Silaghi, în 2019 agenţia a organizat 11 licitaţii pentru atribuirea de terenuri în parcurile industriale şi şapte proceduri de negociere directă pentru companii care vizau investiţii de peste cinci milioane euro. Printre acestea din urmă s-au numărat două companii din Germania, o firmă din Franţa şi alte patru din România.

"Valoarea totală a investiţiilor atrase în parcurile industriale pe anul 2019 este de 40,6 milioane euro, dintr-un total de 387 milioane euro atrase până în prezent. Acestea vor genera un număr total de 8.500 de locuri de muncă până în 2021", a declarat directorul ADLO, Alina Silaghi, luni, în cadrul unei conferinţe de presă privind raportul de activitate al agenţiei pentru anul precedent.

Potrivit directoarei, cea mai mare investiţie din 2019 s-a ridicat la 14 milioane euro. Firma Global Invest Project Development a început construcţia unei hale în valoare de cinci milioane euro în Parcul Industrial I din Calea Borşului pentru compania germană de automotive Iwis Engine System, care va aduce aici utilaje în valoare de nouă milioane euro.

Pentru început investiţia va genera 100 de locuri de muncă.

În total, de la înfiinţare până în prezent cele patru parcuri industriale din Oradea localizate în Calea Borşului (I), strada Uzinelor (II) şi Ogorului (III) au investiţii în valoare de 387 milioane euro.

Pentru a lărgi oferta de terenuri, ADLO a obţinut anul trecut titlul de parc industrial pentru un amplasament din zona Coriolan Hora, situat în proximitatea noului drum de Sântandrei.

Goana după investitori

Pentru anul 2019, conducerea ADLO îşi doreşte concesionarea ultimelor parcele rămase libere în parcul industrial I din Şoseaua Borşului şi parcul industrial III din strada Uzinelor.

"În Parcul Industrial I, din Şoseaua Borşului, mai avem liberă o ultimă parcelă de 5.000 metri pătraţi pe care urmează să o scoatem la licitaţie. Sperăm să fie cât mai multe companii care să îşi dorească acest amplasament având în vedere poziţia parcelei care este chiar la şosea într-un parc industrial gata mobilat", a spus Alina Silaghi.

La fel, până la sfârşitul anului conducerea ADLO îşi doreşte concesionarea ultimelor patru parcele din Parcul Industrial III din strada Uzinelor.

"La finalul primului semestru aşteptăm ca acolo să fie realizată în întregime infrastructura, drumurile de acces, iluminatul public, tot", a declarat directoarea.

În prezent conducerea ADLO poartă discuţii cu mai multe companii pe care doreşte să le atragă în Oradea. Dezvoltarea autovehiculelor electrice a bulversat industria auto, iar producătorii de motoare termice sunt în expectativă.

"Anul precedent am avut o negociere cu o companie destul de mare care deocamdată este în stand by, din cauza acestor schimbări. În urma modificărilor la nivel global conducerea firmei a decis să rămână încă în analiză opţiunea de a deschide încă o fabrică sau nu", a spus Silaghi.

Producătorul din industria auto curtat de municipalitate ar intenţiona să investească în noul spaţiu de producţie circa 30 milioane euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Pinonel
La Madaras e singura investiție din judetul Bihor, în ultimii 4 ani
Postat 11 Februarie 2020, 11:08 de sandu1260
De ce n-au ales ,,parcurile" birtinezului?!
În ultima zi a lunii ianuarie a fost încheiată tranzacția finală de preluare a fabricii Jasz Plaszt Kft de catre grupul italian DeLonghi. Investiția DeLonghi de la Mădăras va fi una dintre cele mai mari din ultimii ani realizate în județul Bihor. De pe poarta fabricii DeLonghi de la Mădăras vor ieși aparate electrocasnice finite. O dată cu preluarea fabricii de către DeLonghi, italienii își propun dublarea personalului, de la circa 230 la 500 de muncitori.
Postat 11 Februarie 2020, 10:50 de pinonel
excalibur
Felicitări primești un OS . BRAVO AI COMENTAT LA SUBIECT. Dar ai greșit ARTICOLUL :::::))))))
Postat 10 Februarie 2020, 23:42 de sandu1260
Furtuna loveste la Simleul Silvaniei
"În momentul în care au ales România, producătorii de la Ara au avut de ales între Bihor şi Timiş, ambele situate la distanţe similare faţă de graniţă, însă au ales Bihorul pentru că salariile erau mai mici."...No comment
Postat 10 Februarie 2020, 22:29 de excalibur
CrisDumi, EXCALIBUR
Daca ne puteți explica de ce acești bani nu sunt buni pt Oradea??
Postat 10 Februarie 2020, 19:37 de sandu1260
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON