URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Aprilie 2011, 13:43

Un grup de 18 bikeri, anchetaţi pentru că au înscenat accidente şi au fraudat societăţile de asigurări cu 200.000 lei

Un grup de 18 bikeri, anchetaţi pentru că au înscenat accidente şi au fraudat societăţile de asigurări cu 200.000 lei Titus Cun, liderul reţelei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat joi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a 18 persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 45 din ani, din care 17 din Oradea şi una din Zalău, pentru înşelăciune, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual în forma participaţiei improprii.

Potrivit sursei citate, în perioada 2005-2007, cei 18, cu toţii proprietari de motociclete, au simulat producerea unor evenimente rutiere pentru a obţine despăgubiri necuvenite de la societăţile de asigurare.

Accidente aranjate

BIHOREANUL a relatat încă în 2007 povestea seriei de accidente pentru care bikerii au fost daţi pe mâna poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor. Reclamaţia împotriva lor a fost făcută de firmele de asigurare, iniţial doar împotriva a opt din cele 18 persoane care au participat la fraudă: Titus Cun, considerat liderul operaţiunii, Remus Adrian Enache, Lorena Diana Enache, Vlad Emil Silaghi, Ioana Viorica Silaghi, Răzvan Ţicărat, Lucian Gal şi Oana Stoica.

Ulterior, poliţiştii au reuşit să-i identifice şi pe ceilalţi bikeri implicaţi în accidentele "fantomă": Andrei Răzvan Ionuţ, Vlad Raţiu, Adrian Bojani, Andreea Rusu, Ciprian Ardelean, Marius Pater, Szaka Iozsef, Gabriel Herda, Alexandru Ghiurău şi Gheorghe Dan Both.

În urma cercetărilor s-a stabilit că toate evenimentele rutiere s-au produs în aproximativ aceleaşi condiţii: au avut loc seara şi noaptea, când circulaţia este redusă, s-au petrecut pe aceleaşi artere, Ştefan cel Mare, Nufărului-Cantemir, Borşului, Dacia şi aveau consemnată în procesele-verbale încheiate de Poliţia Rutieră aceeaşi cauză: la trecerea de pe banda a doua pe prima bandă, persoanele aflate la volanul maşinilor - adesea ele însele membre ale trupei de motociclişti - nu se asigurau şi loveau motoarele. Puţin, cât să realizeze contactul, iar cel aflat pe motor să cadă fără a se schilodi, dar totuşi să fie credibil.

Service la domiciliul accidentatului

Astfel, firmele la care şoferii aveau încheiate contracte de asigurare gen RCA (de răspundere civilă) plăteau motocicliştilor daunele, iar uneori aceştia încasau prime şi pe asigurările tip full-casco. Mai mult, asiguratorii au plătit despăgubiri în baza devizelor de reparaţii primite de la aceleaşi service-uri: Casa Moto şi Altes.

Mergând pe fir, poliţiştii au descoperit că primul service îi aparţine tocmai lui Titus Cun, iar celălalt familiei Enache, de care Titus era legat atât prin Lorena Enache, iubita sa, cât şi prin fratele ei, Remus, cu care - de asemenea - era amic.

La accidente, au fost folosite şase motociclete (trei Honda, două Yamaha şi un Suzuki) pe care tinerii şi le-au împrumutat unii altora ori le-au vândut între ei pentru a nu "încărca" acelaşi motor cu prea multe accidente.

În judecată

În timpul anchetei, la cererea poliţiştilor de investigare a fraudelor, a fost efectuată şi o expertiză judiciară auto, în urma căreia s-a stabilit că doar două dintre evenimentele rutiere în care au fost implicaţi suspecţii s-au produs în realitate, celelalte 19 fiind simulate.

În total, cei 18 motociclişti au prejudiciat nouă societăţi de asigurare cu 197.873 lei. "Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul cauzei Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Horse face
Ce cap de poola de cal are ratatu' asta de titus...LOLLL
Postat 23 Aprilie 2011, 20:12 de klipsch
sa va dea D-zeu NOROCUL ca toata viata sa va cersiti banii de la firmele de sigurari:))
vai de capul vostru antifraude va luati salariul si ocupati functi habar aveti de viata reala, sunteti adevarati muceniti ar trebui sa faceti TEOLOGIA, sa traiti in manastiri nu la INSTITUTII de aparare a drepturilor omului, ce sa va spun spui fraude=politie=finante =SLUGI nimic in intelect , isi ridica salariul de muritori de foame in raport cu stresul trait la norma si vin sa ne ia declaratii cum ne am permis sa traim pe salariile lor:)) votati legea eutanasieri si fiecare functionar public sa pl;atesca cu somnul de veci pentru orice imoralitate traita, sa va vedem pe voi atunci e usor sa arunci cu pietre dar mai greu sa fi tu cel care primeste pietrele.
Postat 23 Aprilie 2011, 15:43 de anca
Va justificati?
Astia 18, va scrieti mesaje de consolare pe forumuri ? Macar veniti cu ceva justificari mai mature..
Postat 22 Aprilie 2011, 23:30 de Unu
si inca mai sare...
de cand are anca net in salon?
Postat 22 Aprilie 2011, 21:40 de magnovaradinum
asa da
ma... acuma parca imi pare rau ca nu am facut si eu asa... la ce hoti is asiguratorii care iti pun piese sh in loc sa ti-o schimbe... din partea mea sa faca toata lumea asa... daca statul ii lasa pe nesimtiti de la asigurari sa te fure legal sa-i "fure" oricine poate... respect!
Postat 22 Aprilie 2011, 19:01 de andrei
dar se simte si in prezent
in sistemul de stata nu are voie subalternul sa fie mai destept ca superiorul dar noi cetateni avem dreptul sa stim cum isi respecta firma de asigurari obligatiile, cate fraude comit cei de la asigurari dar degeaba ca tot cetateanul trebuie sa platesca sa se faca dreptate deci noi platim ca cei care ne inseala si sunt inselati sa fie imediat aparati! explicati sistemul sa stim sa ne schimbam idealul de democratie o sa ne arestati pe totii pentru ca nu ne convine sistemul impus legislativ? Pentru unii legea este muma pentrua ltii ciuma? De ce se creaza capcane de ce se colecteaza banii daca firma de asigurari nu despagubeste este sustinuta de o inselaciune legalizata , vedeti si politele de viata cati primesc asigurare conform contractului si in ce conditii "lgale" cand omul se deterioreaza an de an, asa e si cu masiniile normal ca la un momendat intervine si asigurarea si upss nu e asigurarea
Postat 22 Aprilie 2011, 12:16 de roman
?
ce sunt aia bikeri? :)))
Postat 22 Aprilie 2011, 09:58 de doc
ff curioasa acesta tendinta de frauda
parerea mea personala este ca o frauda nu se produce decat catre cei care la radul lor "fraudeaza" rational gandit cum poate cineva sa fure din ceva cinstit si putin, intodeauna cei care inseala o fac cu cei care la radul lor inseala si intervine doar un simplu protest de teritoriu, asta se intampla si in sistem cum sa nu mi fac parte daca si altii isi fac, interesant inclin sa cred ca acest fenomen se dezvolta in urma unei cutume f transparente hotii fura hotii.
Postat 21 Aprilie 2011, 22:24 de dan
cea i breee ti s au incat corabile iti place ce TEPE da STATUL:))slugilor
ce nu ti place cum STATUL va da TEAPA:) colecteaza banii si ii imparte la sefe de cabinete
Postat 21 Aprilie 2011, 21:18 de @NM
NM
sa inteleg alex ca si tu faci din astea?... iar tu anca mai taci dracului odata
Postat 21 Aprilie 2011, 15:28 de NM
societatile de asigurari
Aici nu e vorba de frauda, aici e vorba de refuzul binecunoscut al societatilor de asigurari sa achite daunele si chiar daca le-a achitat ceva angajat (dat ulterior afara) sa le recupereze. NU zic ca bikerii is 100% nevinovati, si-au mai masluit ei cate una mica, dar cine nu face asta???
Postat 21 Aprilie 2011, 15:17 de alex
extraordinar mai rau ca in comunism
nu se poate totul este fictiv si accidentele sunt fictive, pe bune desfintati siteme care colecteaza banii de la oameni ca pe urma sa fie acuzati de fraude, NU INTELEGEM SITEMUL se angajeaza poitisti antifrauda care logic trebuie sa si justifice renumeratiile lunar incasate si claseaza doasre sub aceiasi sologan : sedii fictive"," accidente fictive" NU SE POATE sa arestam tot poporul in final orice am face totul e "fictiv" desfinatati functii publice inutile, firma de asigurari sa lase optional Romanul sa si faca asigurare E DEMOCRATIE, ce naiba! Traim EPOCA FRAUDELOR motivate de facpte fictive! PROTEST cele mai mari fraude le fac firmele de sigurari si STATUL ROMAN in complicitatea cu politica si sitemul impus.
Postat 21 Aprilie 2011, 14:56 de anca
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON