URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2010, 08:00

Drumuri Orăşeneşti va amenaja sensul giratoriu din centrul civic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria a atribuit, miercuri, lucrările de amenajare a viitoarei giraţii din Centrul Civic societăţii Drumuri Orăşeneşti. În urma licitaţiei organizate de municipalitate, preţul lucrărilor a scăzut de la 7,7 milioane lei, valoarea din proiect, la doar 3,5 milioane lei cu TVA inclus. "Preţul la care a fost atribuită lucrarea este la jumătate faţă de cel estimat iniţial", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Ilie Bolojan.

Giraţia de la intersecţia străzilor Calea Clujului, Piaţa 1 Decembrie, Cele Trei Crişuri şi Calea Mareşal Averescu a trebuit să fie amenajată pentru eliminarea curbei strânse pe care o face în această zonă linia de tramvai, fapt care poate provoca defectarea tramvaielor Siemens. După reamenajarea zonei, curba pe care o face calea de rulare către Piaţa 1 Decembrie va fi mult "îndulcită", iar tramvaiele vor circula spre cartierul Nufărul în linie dreaptă prin mijlocul sensului giratoriu.

Societatea Drumuri Orăşeneşti va trebui să finalizeze proiectarea lucrării în termen de o lună, iar lucrările efective - în alte şase luni.

Investiţia presupune reabilitarea străzilor aferente intersecţiei în lungime de 810 metri şi a unei suprafeţe de 11.660 metri pătraţi, reabilitarea a 880 metri liniari de trotuare, crearea a 272 locuri de parcare, amenajarea a 15.170 metri pătraţi de zone verzi, realizarea iluminatului public, a canalizării pluviale precum şi asigurarea semaforizării corespunzătoare, a marcajelor şi indicatoarelor aferente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
obs
cred ca nu executantul ar trebui sa faca proiectul.el isi face calculele sa se incadreze in buget.mai bine se facea un proiect de o firma de proiectare si se licita executia
Postat 03 Iunie 2010, 22:34 de laci
ehh
"foaie verde pepene,tzucute-n c-u-r pretene" is curios cat va fi pretul final pt. lucrare,e deja o obisnuinta sa se aduca "semnaturi aditionale" la contracte cu statul,este suspect de ieftin si este cunoscuta aceasta "strategie" veche fiindca pressa ne-a dezvaluit-o de nenumarate ori,ar trebui creeat o lege ca pretul cu care sa castigat licitatia acelasi sa fie si final si nu pe parcurs se modifica tarifele la diverse produse,firma sa se aprovizioneze pt. acest contract cu toate materialele si asfel sa nu mai aiba motiv sa spuna ca inflatia si alte chestii au adus la scumpire,oricum nu cred ca acesta va fi pretul lucrari la receptie.
Postat 03 Iunie 2010, 11:08 de ion
Acte adiţionale
Apropo de preţul din titlu - aşteptăm actele adiţionale la contract.
Postat 03 Iunie 2010, 10:13 de Lucian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON