URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2019, 11:52

„Dottore” Florian Bodog, plagiator confirmat: CNATDCU a decis retragerea titlului de doctor al fostului ministru al Sănătăţii!

„Dottore” Florian Bodog, plagiator confirmat: CNATDCU a decis retragerea titlului de doctor al fostului ministru al Sănătăţii! sursa foto: pressone.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul ministru PSD al Sănătăţii şi, totodată, prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, va rămâne fără titlul de doctor în Management, anunţă miercuri site-ul Press One.

CNATDCU a decis

Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis să-i revoce acest titlu, după ce Universitatea de Vest din Timişoara, care l-a uns doctor, a constatat că lucrarea lui Bodog este plagiată.

Potrivit unui document publicat de Press One, Consiliul general al CNATDCU a validat, cu 37 de voturi pentru din totalul din 51, „rezoluţia de retragere a titlului ştiinţific de doctor în Management (...) pe numele domnului Bodog F. Florian Dorel, pentru teza de doctorat cu titlul „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare” şi conferit prin Ordinul Ministrului nr. 4387/06.06.2011”.

Votul CNATDCU s-a dat pe 18 iulie, dar hotărârea este datată cu 25 iulie, iar pe 29 iulie a fost înregistrată la Ministerul Educaţiei.

Decizie CNATDCU

Plagiat confirmat

CNATDCU a analizat situaţia lucrării lui Bodog după ce Universitatea de Vest din Timişoara, instituţia unde a susţinut acest doctorat în 2001, a propus retragerea titlului de doctor, pe motiv că teza este plagiată, în urma dezvăluirilor făcute de jurnalista Emilia Şercan.

Aceasta a demonstrat, în 2017, că două treimi din lucrarea lui Bodog intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare” sunt copiate fără jenă din alte cărţi, inclusiv dintr-una semnată de directorul medical al Spitalului Judeţean din Oradea, Lucia Daina. Ulterior, pentru a-l ajuta pe Bodog, Daina a semnat o declaraţie pe proprie răspundere, prin care a susţinut că, de fapt, ar fi scris cartea cu pricina împreună, dar el n-ar fi dorit să fie trecut co-autor.

Mai mult de o treime

În urma acestor dezvăluiri, Comisia de Etică a UVT a făcut o analiză proprie, care a confirmat că 36% din teza fostului ministru "nu respectă standardele de calitate actuale și etica profesională în modul de elaborare și redactare a tezelor de doctorat".

Comisia a mai stabilit că 2.988 de rânduri, dintre cele 8.190 ale tezei, “reprezintă text similar cu cel al altor cărți, fără intervenții consistente din partea autorului tezei, fără a fi evidente poziții critice ale acestuia față de conținutul și structura ideilor din textul-sursă”, ceea ce „indică fie o necunoaștere a regulilor valabile oricând și oriunde în cercetarea academică, fie o ignorare a lor. În ambele cazuri, practica este condamnabilă”.

Lista continuă...

Doctoratul plagiat susţinut la UVT nu este singura problemă de CV a lui Florian Bodog. Aşa cum BIHOREANUL a arătat, PSD-istul mai deţine un titlu de doctor, în medicină, cu o teză susţinută la Universitatea din Oradea în 2001, despre care există de asemenea bănuiala că este plagiată.

Această lucrare nu se regăseşte la Biblioteca Universităţii, şi, în ciuda faptului că BIHOREANUL i-a cerut public să prezinte opera pe care şi-a întemeiat cariera didactică şi să-i demonstreze autenticitatea, Bodog a refuzat, pretextând că nici el nu mai deţine niciun exemplar. Deşi, în calitate de autor, putea să solicite o copie a lucrării la Biblioteca Naţională, Florian Bodog n-a făcut-o, fără să lămurească niciodată ce are de ascuns.

În plus, BIHOREANUL a mai dezvăluit că PSD-istul şi-a obţinut fraudulos titlul academic de profesor şi pe cel de abilitat, care i-a dat dreptul să coordoneze doctorate, pentru că n-a îndeplinit condiţiile minime pentru a participa la aceste concursuri. Mai precis, Bodog nu a avut numărul minim de articole ISI publicate în calitate de autor principal. În urma acestor dezvăluiri, Ministerul Educaţiei a decis, în 2016, să-i retragă lui Bodog titlul de abilitat, măsură contestată însă în instanţă de senatorul PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Tema de tema de teza...
„Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”!! Si asta poate fi o tema de doctorat in... medicina??!! Te-apuca cufureala...
Postat 02 August 2019, 19:00 de AnaConda
Doctor în prostie
La fel ca toți PSD-istii, nu are nimic in cap nici derbedeul ăsta
Postat 31 Iulie 2019, 12:07 de Sandu1206
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON