URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Decembrie 2019, 19:09

Primele imagini cu noua clădire care va lua locul fostului sediu al PDL Bihor din Parcul Traian (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a făcut publice, marţi, primele imagini cu clădirea ce va fi construită în locul fostului sediu al PDL Bihor din Parcul Traian, care va fi demolat. Este vorba despre o clădire modernă, multifuncţională, cu spaţii comerciale şi  birouri.

"Viitoarea clădire dintre Baroul de avocaţi şi Palatul Justiţiei va avea funcţiuni multiple, preponderent spaţii de birouri, dar şi comerciale. Scopul acestui proiect este restructurarea urbană a amplasamentului celor trei parcele situate între străzile George Enescu şi Franz Schubert şi construirea de clădiri multifuncţionale cu un regim de înălţime permis de reglementările urbanistice, care să se integreze atât funcţional, cât şi volumetric în stilul architectural al Pieţei Parcul Traian", arată un comunicat transmis presei.

Municipalitatea aminteşte că investiţia va fi făcută în contextul unor proiecte de regenerare urbană, prin reconfigurarea unor zone aflate în paragină, fie prin demolarea unor clădiri dezafectate, fie prin preluarea unor terenuri şi regândirea întregului spaţiu ca o zonă utilă şi plăcută pentru locuitorii acelei zone.

De altfel, aşa cum BIHOREANUL a mai scris, prin acest proiect municipalitatea vrea să dea un exemplu în tonul Regulamentului privind supraimpozitarea clădirilor care nu respectă regimul de înălţime şi aliniamentul stradal, regulament care a fost, însă, desfiinţat de Tribunal.

"Într-o primă etapă se va realiza clădirea multifuncţională în regim de înălţime P+3E+M, aferentă imobilului situat pe str. Parcul Traian nr. 14 (fostul sediu PDL n.r.). Astfel, în perioada următoare urmează să se elaboreze documentaţia de proiectare la faza studiu de fezabilitate pentru prima clădire, situată înspre Baroul de avocaţi. Întocmirea proiectului tehnic de execuţie intră în atribuţiile S.C. La Casa S.R.L. Oradea. Lucrările la nivel de construcţie "în roşu" se vor executa în urma organizării procedurilor de achiziţie, prin contribuţia la cheltuieli în temeiul cotelor de proprietate ale celor doi coproprietari: 39,50% Municipiul Oradea, respectiv 60,50% S.C. La Casa S.R.L.", arată comunicatul de marţi.

Ulterior, arată municipalitatea, "se vor realiza şi clădirile aferente imobilelor situate pe str. Parcul Traian nr. 12 şi str. Fr. Schubert nr. 1-3".

"Odată finalizat proiectul de regenerare urbană, acesta poate deveni un model de bună practică pentru supraînălţarea şi alinierea imobilelor din zona centrală a municipiului", mai scriu reprezentanţii primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
40 Comentarii
PLATONA adrian
La comanda mea, vă țin sub control. Eu sunt controlorul, eu sunt mama ta .
Postat 01 Ianuarie 2020, 05:13 de sandu1260
PLATONA adrian
Asta-i, unii bărbați ca tine se plâng mai rău ca femeile. Sa știi tu orădeanul de l Z3 pe Doja Gheorghe, că sunt aici. Platona DNA sa vina sate ia. Iar tu de pe șanțului nu ești orădean
Postat 01 Ianuarie 2020, 04:41 de sandu1260
@sandu1260," Sunt aici să-i țin sub control ..."
Ei,ia uita cum "ASTIA mi-au sters contul",parca ca nu ar sti, ca sunt aici, pentru ca "sa-i tin sub contro..." Ha,ha,ha...."sa-i tin sub control" la comanda cui ? A lui Dorel Ilie Bolojan ? Sa stim si noi,oradenii sau macar ...DNA
Postat 01 Ianuarie 2020, 03:13 de platona
Contul meu a fost șters pt ce????
Ia uite ce au făcut ăștia fără mine. Sunt aici să-i țin sub control :::))))
Postat 30 Decembrie 2019, 22:10 de sandu1260
Moderatorule, stii care e situatia ?
Stergi conturile revizionistilor, e liniste si pace. Astia incep cu mincinile, insultele, injuriile, vin cu citate din istoria falsa, mincinoasa fabricata de revizionismul unguresc, etc. Daca le raspunzi ei raporteaza ca, vezi Doamne, i-ai insultat spunandu-le adevarul. Ca sa vezi perversi. Iar astuia de mai jos nu i s-a sters contul, asa cum jelesc tovarasii lui. Nici nu si l-a sters el. El si-a schimbat doar numele de utilizator, astfel incat sa-si stearga urma si pe viitor sa se creada ca posteaza altcineva. Individul nu si-a dat seama ca odata schimbat numele, el apare si la comentariile precedente. La toate comentariile de mai jos la care prima data a postat cu "two" acum apare "User anonimizat".
Postat 30 Decembrie 2019, 19:40 de 1234
Contractul de parteneriat dintre Primaria Oradea si SC La Casa SRL consfintit prin HCL 486/2019 este tinut la secret,acesta nefiind accesibil cetateanului oradean interesat
Oare de ce ? Când a venit în Primărie, liberalul Ilie Bolojan ne-a promis transparenţă totală...heheii..ce-ai fost si ce-ai ajuns... Oare de ce ?
Postat 28 Decembrie 2019, 08:53 de platona
Oradea noastra,Oradea de odinioara,era cu mult mai frumoasa,mai civilizata,mai vie,mai colorata,mai curata,mai rafinata,mai plina de verdeata,mai,......asa cum nu va mai fi, niciodata
Cladirea prezentata,conceputa probabil de "specialistul/arh/ designerul/proiectatul Dorel Ilie Bolojan,si aprobata de toti "specialistii"de care dispune la aceasta ora Oradea, arhitecti, proiectanti,designeri...si cati or mai fi,toti o apa si un pamant(obedienti,slugarnici,slugi fara coloana vertebrala fata de nemerniciile si supliciile stapanului_) este o copie fidela,fara "doar si poate" a"Blocului NATO" din tincapana..Aceasta va reprezenta,in cadrul proiectelor de regenerarea urbana,"un model de buna practica"pentru cetatenii oradeni...de la birtinezul Dorel Ilie Bololojan,cu toata dragostea lui de primar ales...Ce incadrare perfecta,ce stil arhitectonic ales,incadrat perfect in arhitectura celorlalte cladiri,Palatul Justitiei si Baroul avocatilor....Ce ornamente deosebite,ce de stuicaturi,ce tencuiala bine executata,nu invalurita precum a celor de la Selina,Constructorul Salard sau Gaverla.....Doar un singur specialist,arhitect s-a opus acestei asa zisei dezvoltari initiate de acest diletant aflat la carma Primariei Oradea: arhiterctul Mircea Lungu.Arh.Lungu Mircea Calin ,din calitatea de cetatean oradean si arhitect(fost arhitect sef al Primariei Oradea,1990-1993), contesta necesitatea interventiilor la modificarea arhitecturii centrului istoric al Oradei,a ansamblului Duiliu Marcu din Piata Unirii ,precum si a interventiilor de modificare a oricarei piatete din centrul vechi al orasului(piata Ferdinand,Piata Traian) . Acest demers, produs de administratia Bolojan, este considerat un demers exclusiv personal si limitat d.p.d.v.al inspiratiei, urmarindu-se numai gloria momentului, sau a perioadei....contesta "necesitatea acestor interventii majore,de modificare a arhitectuturii....comunistii de ce nu au modificat,de ce nu si-au pus amprenta pe arhitectura existenta a orasului...cred ca din respect pentru cetatenii oradeni....cheltuim bani pentru o glorie ,a cui a momentului, a unei persoane anume ?...sa distrugem ceva de dragul de a distruge...oligatoriu pe baza unei teme de proiectare foarte bine elaborata,foarte conturata,pe care sa se lupte multi arhitecti,multi designeri......sper ca acest demers sa fie oprit..." Un singur specialist,un singur arhitect,onest,cu coloana vertebrala, dintre toti arhitectii urbei noastre ??? Trista realitate si constatare, a spiritului ce anima azi,"dezvoltarea si prosperitatea "comunitatii oradene.
Postat 28 Decembrie 2019, 00:39 de platona
Robert
Ce porcărie, zici ca e ceva bloc ANL. Ca naiba arata.
Postat 27 Decembrie 2019, 14:05 de Robert
"şi-a şters în mod voluntar contul"
E riscant sa-ti pierzi anonimatul.Peste noapte,cuprins de remuscari,primul lucru pe care l-a facut dimineata a fost sa-si stearga contul.Neverosimil.La fel au disparut tsd sub diverse nick-uri, eutanasiu.Toti au un numitor comun:au crezut intr-o societate libera si s-au deconspirat.Si n-au inteles dezvoltarea.Nota bene.
Postat 26 Decembrie 2019, 16:31 de excalibur
User anonimizat
Ce inseamna "User anonimizat" ? AKA "two".A scris civilizat,fara invective, precum interlocutorul.E pe baza de epurare?Pe baza de "gindire sanatoasa"?
Postat 26 Decembrie 2019, 11:30 de excalibur
RE: User anonimizat
"Prin stergerea contului de Utilizator, identitatea acestuia este anonimizata in comentariile publicate". Deci este un user care şi-a şters în mod voluntar contul.
Postat 26 Decembrie 2019, 13:31 de Moderator
1234
Da multa răbdare poti avea. Oricum nu schimbi oamenii prin a le pune adevarata istorie pe masa. Ei tot cu a lor vor fi, ca is adulatori ai ungurilor, comunistilor, etc. Oradea e oras construit de evrei, nu e greu de dovedit si documentat asta. Iar rimanoczi, sztarill, si altii au fost evrei la origini cu nume schimbate in unguresti in incercarea de a scapa de deportari. Am prieteni azi evrei dar cu nume unguresti, si ei pot povesti multe. Hai sa ne bucuram de sarbatori si sa promovam cat putem istoria reala.
Postat 26 Decembrie 2019, 10:42 de poiu
1234
Slab mai ești.
Postat 26 Decembrie 2019, 00:00 de User anonimizat
two, jelitor propagandist, mincinos
Nostalgic retrograd, jelitor al unor vremuri de trista amintire. Tu ai inceput cu jignirile si cu jelania dupa rimanoczi si ceilalti. Lasa-i pe aia in pace. Si-au trait traiul si-au mancat malaiul, fara niciun fel de concurenta. Au facut ce-au vrut pe vremea dictaturii de ocupatie ungureasca. Lasa ura, idiotule! Incearca sa te bucuri de prezent (daca poti). Eu asta ti-am spus. :)
Postat 25 Decembrie 2019, 23:49 de 1234
avertisment
Fără jigniri, fără invective şi, pe cât posibil, cu cumentarii la subiect. Aţi ajuns prea departe, pornind de la imaginile proiectului unei clădiri.
Postat 26 Decembrie 2019, 13:33 de Moderator
1234
Pune mâna pe istorie și schimbă-ți psihiatru că-ți dă pastile greșite, numa jignirile îs de tine.
Postat 25 Decembrie 2019, 23:31 de User anonimizat
1234
Frustrat mai ești. Deportări? Vorbim despre Iași? Odessa? Pe timp de război se întâmplă multe, ia-ți ochii de la unguri că și noi am făcut multe. La istorie ai 4, stai jos.
Postat 25 Decembrie 2019, 21:48 de User anonimizat
two, jelitorule
Bai mincinos propagandist, tu ai jelit ca rimanoczi si ceilati unguri arhitecti se rasucesc in mormant... Altii oricum nu aveau dreptul sa construiasca in oras. Iata una din discriminari. Pt asta nu se rasucesc in mormant ? Nu se rasucesc in mormant si pt faptul ca cei care au finantat constructia acestor palate (evreii din Oradea), au fost trimisi la moarte de catre ocupatia ungureasca ? Pe urma ai inceput cu ineptiile tale "istorice". Sunt sau nu deja construite pasaje supraterane in Oradea ? Nu faci diferenta dintre drumurile proiectate in Oradea, pt carute, cu multi ani in urma si necesitatile transportului din ziua de azi ? Ne ti-e rusine?
Postat 25 Decembrie 2019, 21:22 de 1234
1234
Comparam estetic, ce nostalgie visezi, ce drumuri suspendate, delir total! Ia-ți pastilele și vorbește cât vrei!
Postat 25 Decembrie 2019, 20:57 de User anonimizat
two, jelitorule
Despre regenare urbana era vorba, iar tu ai inceput sa-i jelesti pe rimanoczi si ceilati unguri ca se rasucesc in mormant sau ce fac... Dupa mintea ta dereglata, de nostalgic al unor vremuri de trista amintire, totul trebuie sa ramnana incremenit in acel trecut.
Postat 25 Decembrie 2019, 20:39 de 1234
two, jelitorule
Bai propagandist mincions, zici ca nu dai doi bani pe constructia artificiala, anti-umana numita hungaria mare dar faci propaganda mincinoasa la greu. Cat despre palatele comandate si construite din banii evreilor din Oradea, care stii bine ce soarta au avut (trimisi la moarte de catre ungurii, dupa care le-au si luat averile). Palatele au fost construite de catre niste ungurii, pt ca romanii sau altii nu au avut drepturi sa construiasca. Le-au facut cum le-au facut. In vremea dictaurii unguresti au facut ce-au vrut. Drept urmare, destule trebuie demolate si construite alte cladiri functionale, adaptate prezentului. La fel si strazile care au fost proiectate pt carute. Acum trebuie sa facem drumuri suspendate ca sa raspunda necesitatilor vremurilor. Jelitor nostalgic al unor vremuri de trista amintire, ai vrea, dupa mintea ta dereglata, sa reduci si sa readuci totul la vremurile de trista amintire ale ocupatiei unguresti. N-ai cum, jelitor propagandist. Mortul de la groapa nu-l mai intorci (binecunoscuta ocupatia ungureasca de trista amintire).
Postat 25 Decembrie 2019, 20:33 de 1234
1234
Mă plictisești. Dacă nu faci față unei conversații măcar taci din gură și nu jigni. Tu ai dus discuția la discriminări, eu vorbeam de arhitecții care ți-or construit palate la care să belești tu ochii și care place-ți sau nu erau unguri, doi lei nu dau pe Ungaria Mare și alte concepții extreme. Sănătate.
Postat 25 Decembrie 2019, 20:10 de User anonimizat
two, jelitorule
Esti un propagandist, un mincionos de doi bani. Nici tu nu crezi aberatiile pe care le sustii. Te chinuie nostalgiile unei perioade negre din istoria Ardealului si a Oradiei (ocupatia ungureasca). O perioada in care discriminarile, abuzurile si faradelegile la adresa romanilor autohtoni, majoritari erau litera de lege. Canta la alta masa, propagandist mincionos al constructiei artificiale, anti-umane numita hungaria mare. Macar invata sa vorbesti romaneste, propagandistule.
Postat 25 Decembrie 2019, 20:01 de 1234
1234
Bălcescu i-o propus susținere lu Kossuth și neutralitatea lu Iancu prea târziu, primăvara lu ‘49, n-or apucat ungurii să promită nimic că deja pierdeau cu brio. Diplomatic nu am contat niciodată, place sau nu ăsta-i adevăru, toți s-or folosit de noi. Hai că pierd timpu cu tine, ești îndoctrinat și înveninat de un tip de istorie demult apusă.
Postat 25 Decembrie 2019, 19:44 de User anonimizat
two, jelitorule
Minti cu nerusinare. De exemplu, de ce au luptat romanii alaturi de austrieci impotiva ungurilor in 1848-1849 ? De "corecti" si de "cinstiti" ce au fost ungurii condusi de Kossuth L. Kosshut si ungurii lui, i-au mintit pe romanii ca odata inlaturatii austriecii de la putere, vor avea drepturi egale, atat ungurii cat si roamnii in Ardeal. Bineinteles ca ungurii i-au trisat pe romanii. Romanii, au trecut astfel de partea austriecilor. Se cunoaste perioada neagra din istoria Ardealului si a Oradiei, cu toate crimele si faradelegile savarsite de ocupantii unguri impotriva romanilor autohtoni majoritari. Esti un propagandist de doi bani.
Postat 25 Decembrie 2019, 18:48 de 1234
1234
Ba și eu de perioada aia vorbeam, ba chiar vorbeam din punct de vedere arhitectonic, tu ai simțit nevoia să te victimizezi social-demografic. Când îți revii poate citești Istoria Transilvaniei de Ioan Aurel Pop, Rector la Babeș, jelitor și el? Află de acolo cum erau românii majoritari în alte orașe deci nu-i împiedica nimeni, cum am luptat alături de austrieci împotriva ungurilor în 1848-49 deci nu mă mir că nu ne-au plăcut când am căzut în sfera lor după compromisu din 1867, cum până în ultimu moment speram să rămânem în Imperiu de rău ce ne era, vezi Statele Unite ale Austriei ideate de Aurel Popovici. Spor.
Postat 25 Decembrie 2019, 18:20 de User anonimizat
Nu există nicio firmă ... S.C. CASA S.R.L. cu acest nume !?!
Este vorba de Instal Casa SRL ori de Casa Regal Imobiliare SRL !?! Cum administratorul de la Instal Casa e departe de un așa proiect major, rămâne doar "liberalul" cu biroul acela care nici cât buda primarului nu e de mare ... situat în T.Vladimirescu și cu credite cât "casa" de multe !?! Așa că, o să fie șantier în zona cu pricina încă un mandat de consilier local !?!
Postat 25 Decembrie 2019, 18:17 de CrisDumi
RE: Nu există nicio firmă ... S.C. CASA S.R.L. cu acest nume !?!
Există SC La Casa SRL, dar eşti prea orbit ca să vezi realitatea, trebuie să o modelezi după frustrările tale. Măcar de Sărbători ia şi tu o pauză de exprimare.
Postat 26 Decembrie 2019, 13:39 de Florin Ciucas
two, jelitorule
Poti sa zici ca esti si chinez. Tot aia e. Se vede din ce scrii cat esti de cinstit. Nu despre prezent era vorba. Discutia era despre despre ocupatia ungureasca , de trista amintire, a Oradiei. Despre abuzurile si discriminarile la care a fost supusa populatia autohtona romana, de catre ungurii cotropitori. Romanilor le era interzis sa locuiasca in oras. Dupa eliberare, romanii autohtoni, majoritari au inceput treptat, pas cu pas sa-si intre in drepturi, iar azi avem parte de o stare de normalitate.
Postat 25 Decembrie 2019, 17:09 de 1234
two
De aia exista școli românești la toate palierele că nu li-se permitea să trăiască în oraș? Liceul Greco-Catolic îi cea mai veche instituție de învățământ din oraș. Dar ce știi tu, în lipsă de argumente treci la atacuri, “jelitorul” îi român spre liniștea ta.
Postat 25 Decembrie 2019, 16:52 de User anonimizat
two
Tocmai despre asta e vorba, jelitorule. Pe vremurile de trista amintire din istoria orasului (ocupatia ungureasca), vremuri pe care le jelesti, romanilor le-a fost interzis sa locuiasca in oras. Dupa eliberare, lucurile au inceput sa intre, pas cu pas, in normalitate. Prin urmare, azi avem ponderea normala
Postat 25 Decembrie 2019, 16:43 de 1234
arhitectii din ziua de astazi
Stilul asta minimalist de tip Bauhaus nu se potriveste cu arhitectura acestui oras domnilor "arhitecti" si mai ales eminențo cenusie ilie bolovan de la coada vacii. Acest troglodit ne distruge orasul pe toate planurile, in mod special pe cel arhitectural. El nu are pregatire in nici un domeniu in care isi da cu parerea si ia hotarari iar oameni cu care sa lucreze vedeti si voi pe cine are. Cine v-a facut proiectul tovarase? Exact asa construiau si comunistii aia pe care ii blamati dar vad ca ii stimati prin aceste ctitorii. Sa va fie rusine la toti pentru aceasta mizerie pusa langa acea capodopera in stil eclectic.
Postat 25 Decembrie 2019, 13:53 de Tool
Beauty is in the eye of the beholder
Frumusetea e in ochii privitorului.Unde scrie ca trebuie sa fie si frumoasa cladirea?Ce,exista in oradea un regulament pentru frumusete?400 si de cladiri au primit o bonificatie de 500% la impozit pentru aspect neingrijit,saptamina trecuta. Frumusetea e relativa,la latitudinea unui politist local.Cladirea trebuie sa fie solida,utila si mai ales "sa devena un model de bună practică pentru supraînălţarea şi alinierea imobilelor"
Postat 25 Decembrie 2019, 12:22 de excalibur
Urâțică
Urâțică foc clădirea!
Postat 25 Decembrie 2019, 12:08 de seb77
municipalitatea vrea să dea un exemplu...
...în tonul Regulamentului privind supraimpozitarea clădirilor care nu respectă regimul de înălţime şi aliniamentul stradal.Cu putin efort,putem intelege ca primaria renunta sa te supraimpoziteze cu 500%,pentru ca tribunalul i-a desfiintat regulamentul,ci vine peste tine sa te mansardeze cu forta,devenind evident coproprietar pentru etajele suplimentare.Ceea ce suna muuult mai bine,si bineinteles in spiritul legii.
Postat 25 Decembrie 2019, 10:32 de excalibur
Ideea alinierii pe verticala a cladirilor e de domeniul sociopatiei in penultima faza inainte de internare.
Frumusetea unui oras consta in varietate, nu in uniformitate. Sper ca fruntasii PDL sa fie multumiti ca au fuzionat cu PNL.
Postat 25 Decembrie 2019, 10:10 de WinDoss
Se încadrează urbanistic, arhitectural și funcțional ... ca "kuru"-n păpușoi !?!
O să semene cu sediul ISC de pe Alecsandri, ceva mai mare și, în consecință, mai aproape de stilul industrial al fostei fabrici de confecții din Independenței !?! Stâlpii fațadei principale sunt singurii care vor salva peisajul, bun de protecție în caz de ploaie !?! Multifuncționalitatea va fi doar pe hârtie ... că scopul real al coproprietarilor e cu totul altul decât cel declarat !?! Surprinzătoare coproprietatea, născând fireasca întrebare ... cum naiba să cumperi 60% ca privat, dintr-o clădire nedefalcată cu o singură intrare ?!? Făcătura proprietății te duce imediat cu gândul la o certă "inginerie imobilară" ... tipică formulelor liberale din vremea 1996-2000, când orașul era condus de către PNL, respectiv a celor din ultimii ani, când au dispărut piața Ioșia ori dealul Ciuperca, ca să facă loc unor "sponsori" ai aceluiași partid !?! S.C. CASA S.R.L. ... un nume care merită urmărit, alături de sloganul "O Românie Normală" !?!
Postat 25 Decembrie 2019, 10:03 de CrisDumi
excalibur
Evident că încet, încet asta se dorește alinierea tuturor clădirilor la aceași înălțime care este o crimă din punct de vedere arhitectonic, îmi și imaginez Casa Deutsch înălțată la nivelul palatului adiacent. Cum este evident că se dorește eliminarea singurului ciot care stă în cale, prefectul, deocamdată amic pe viitor inexistent. Ce nu înțelege electoratu mediocru îi că o majoritate de 70% e nocivă pentru democrație, se ajunge ușor la derapaje de genul ăsta, un om decide tot.
Postat 25 Decembrie 2019, 06:37 de User anonimizat
1234
Dacă tot duci discuția în zona aia pune mâna pe statistici și află că românii au devenit majoritari abia la recensământul din 1977 pe fondul industrializării rapide a orașului și necesitatea de forță de muncă. Pe vremea arhitecților pomeniți, discutam partea estetică și nu-ți trebuie o diplomă să realizezi că clădirea se va încadra ca nuca în perete între palatul de justiție și barou, populația majoritară era maghiaro-evreiască. Acuma dacă tot vrei s-o dăm în caterincă te anunț că primul primar român Bucico a fost impus căci nimeni nu-și permitea alegeri devreme ce erau vreo 5000 de români în oraș la primul recensământ românesc în 1920.
Postat 25 Decembrie 2019, 06:19 de User anonimizat
Regenerare urbana
Ce se mai jelesc nostalgicii vremurilor de trista amintire din istoria orasului. Ei ar vrea ca totul sa ramna incremenit in trecut, in vremuri in care, discriminarile si abuzurile la adresa majoritatii autohtone, erau litera de lege.
Postat 25 Decembrie 2019, 05:07 de 1234
...
Ce-a ajuns orașu ăsta, Rimanoczy, Vago sau Sztarill se întorc în mormânt.
Postat 24 Decembrie 2019, 20:55 de User anonimizat
Greu de inteles 2
Scopul acestui proiect este restructurarea urbană...cu un regim de înălţime permis de reglementările urbanistice...contribuţia la cheltuieli în temeiul cotelor de proprietate ale celor doi coproprietari: 39,50% Municipiul Oradea, respectiv 60,50% S.C. La Casa S.R.L...model de bună practică pentru supraînălţarea şi alinierea imobilelor din zona centrală a municipiului.Cine este la casa srl,coproprietarul si partenerul pmo in proportie 60%,respectiv 40%?...Nevermind, nu e treaba noastra...Important e sa iasa o cladire faina,precum in poze.Dupa aia,va trebui reinfiintat regulamentul desfiintat de prefectul care nu mai este.Nu e posibil ca intreg aliotmanul sa se-mpiedice de-un ciot.
Postat 24 Decembrie 2019, 20:22 de excalibur
Zici ca-i Spitalul Judetean
Origins-ul dispare?
Postat 24 Decembrie 2019, 19:44 de Kid
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON