Primăria Oradea a început demolarea caselor preluate pentru amenajarea parcului din strada Rectorului. Urmează noi exproprieri!
„O expropriere suplimentară"
După ce a expropriat imobilul din strada Matei Corvin 173 şi a cumpărat cele două locuințe învecinate de la numerele 175 şi 177, municipalitatea a trecut la eliberarea amplasamentului.
Pentru început constructorii au dezafectat acoperișurile, tâmplăria și anexele celor trei imobile, urmând ca acestea să fie puse la pământ în zilele următoare.
În paralel, în spatele acestor imobile, Primăria a demolat construcțiile deja expropriate din strada Rectorului și pregăteşte exproprierea a încă 274 de metri pătraţi de teren şi a unor hale industriale rămase încă în picioare.
„În şedinţa Consiliului Local din data de 24 noiembrie 2022 urmează să se dezbată completarea amplasamentului iniţial cu o expropriere suplimentară, constând în teren, în suprafaţă de 274 metri pătraţi, cu construcţii de tip industrial (aflate în paragină) în zona din spate a viitorului parc, dinspre strada Rectorului", a transmis miercuri municipalitatea printr-un comunicat de presă.
Potrivit informării, "demolarea construcţiilor va fi urmată de evacuarea resturilor rezultate din aceste lucrări şi de igienizarea zonei, urmând ca amplasamentul să fie predat Direcţiei Tehnice, respectiv constructorului în vederea începerii lucrărilor".
Astfel, amplasamentul alocat parcului pentru odihnă, activităţi de joacă şi sportive (n.r. teren de sport multifuncţional cu instalaţie nocturnă) va avea în total o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi.
Cumpărare cu de-a sila
După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea a obţinut terenul aferent parcului prin mai multe etape succesive.
În primă fază, a fost expropriat imobilul de la numărul 173 care reunea trei locuinţe, din care două proprietate privată, iar una aflată în proprietatea oraşului. Tot atunci s-a expropriat fostul punct de colectare a fierului vechi din strada Rectorului, în total rezultând o suprafaţă de teren de peste 2.400 metri pătraţi.
În cea de-a doua etapă, amplasamentul a fost extins cu încă 1.500 metri pătraţi prin achiziţionarea de către municipalitate a imobilelor de la numerele 175 şi 177 pentru suma de 315.000 euro.
Astfel, primul proprietar s-a lăsat convins să îşi vândă casa după ce a descoperit că prin demolarea imobilului alipit va rămâne fără peretele comun, iar vecinul său a renunţat la imobilul pe care îl ţinea gol după ce nu a reuşit să îşi facă aici sediu de firmă pentru că avea prea puţin front stradal.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.