URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2022, 10:28

Noul subprefect Emilian Pavel şi-a luat rămas bun de la colegii din Consiliul Local Oradea. Îl va înlocui Liviu Sabău Popa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Social-democratul Emilian Pavel şi-a luat bun-rămas de la foştii colegi din Consiliul Local Oradea, joi, la finalul primei şedinţe din 2022, care a fost organizată online.

După ce Pavel a fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Bihor, locul său în deliberativul local va fi preluat de un alt PSD-ist, Liviu Sabău Popa, director economic al Serviciului de Ambulanţă Bihor.

Bun-rămas!

Emilian Pavel, care a intrat în şedinţă de pe drum, fiind pasager într-o maşină, le-a mulţumit consilierilor locali pentru colaborare şi i-a anunţat că a depus jurământul de subprefect al judeţului Bihor.

"Îi mulţumesc domnului primar că mi-a oferit această posibilitate să îmi iau rămas-bun de la colegii consilieri, vă mulţumesc pentru colaborarea din ultimul an şi două luni", a spus PSD-istul care şi-a anunţat foştii colegi că "mai departe îmi voi continua activitatea în calitate de subprefect al judeţului Bihor, astăzi, acum o oră depunând în acest sens jurământul".

Schimbări în grupul PSD

Cel mai probabil locul vacantat prin plecarea din Consiliul Local a pesedistului Emilian Pavel va fi ocupat încă din şedinţa următoare programată pentru 27 ianuarie.

"Potrivit legii, domnul consilier Emilian Pavel are la dispoziţie 15 zile pentru a opta între cele două funcţii. Dacă îşi depune demisia în şedinţa următoare, aceasta va fi adusă la cunoştinţa Consiliului Local, iar următorul ales pe lista PSD poate ocupa locul vacantat", a declarat Eugenia Borbei, secretarul Consiliului Local Oradea. 

Se pregăteşte Liviu Sabău Popa...

Următorul pe listă este Liviu Sabău Popa, veteran al opoziţiei anti-PNL, care a mai avut două mandate de consilier local, dintre care ultimul ca şef al grupului PSD.

Social-democratul se află în prezent în centrul unui scandal, după ce în septembrie 2021 Curtea de Apel Oradea a decis, definitiv şi executoriu, anularea concursului organizat în 2019 de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor pentru postul de director economic câştigat de Liviu Sabău Popa. Potrivit Curţii de Apel Oradea, acesta nu îndeplinea condiţiile minime legale de vechime nici măcar pentru a se prezenta la concurs. 

Totuşi, Liviu Sabău Popa a rămas pe funcţie şi în prezent. 

Citeşte şi: 

Judecată tovărăşească: Cum îl ţine în braţe judecătorul PSD-ului pe directorul economic de la Ambulanţa Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Suada Agachi
are lsp-ul asta un grumaz de interloporc... Doamne fereste! daca o cititi pe Suada Agachi, colaboratoare de frunte al serviciilor noastre de top si suport maxim in criminologia romaneasca, o sa aflati multe informatii despre fataul si fizicul politicienilor - nu trebuie decat sa-si puna poza la ziar si apoi pot sa se jure cu mana pe carbunele incins, ca tot nu-i crede nimeni ca pot sau vor sa faca altceva decat sa obtina faima si bani spre lehamitea poporului!
Postat 07 Ianuarie 2022, 21:02 de roger
Liviu Sabau Popa = Emilian Pavel = Mang
E simplu. Opozitia din Oradea nu exista si, nici nu merita sa existe. Lasand la o parte idio*eniile politice care se intampla la Bucuresti, in Oradea nici nu are cine sa faca treaba asta. Si motivul este simplu. Orice om normal, cu capul pe umeri, stie ca aceasta imitatie de opozitie din Oradea are in centru - de cele mai multe ori - niste dinozauri expirati, dintre care cel mai cunoscut e Ioan Mang de la PSD. Acesta i-a modelat pe toti din jur (deci incl pe Liviu Sabau Popa si Emilian Pavel) dupa chipul si asemanarea sa...niste vesnici giga-contra, care critica totul, neconstructiv, fara sa vina cu alternative REALE! Spui oricare din numele astea 3 (si in general orice nume de la PSD Bihor) si tragi apa! Atat!
Postat 07 Ianuarie 2022, 13:00 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON