URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Martie 2021, 14:57

Ministrul Educației vine cu noi variante: prelungirea anului școlar cu doar o săptămână, până pe 25 iunie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Educaţiei s-a răzgândit. După ce marţi propusese prelungirea semestrului al doilea cu două săptămâni, miercuri, Sorin Cîmpeanu a anunţat că o propunere alternativă este prelungirea cu doar o săptămână a acestui an şcolar. O decizie definitivă nu a fost încă luată.

Astfel, o variantă pe care o va propune joi, în cadrul Comitetului de dialog social, este aceea de a decala cu o singură săptămână finalul anului şcolar, astfel încât examenul de evaluare naţională să poată începe pe 22 iunie, aşa cum prevede structura în vigoare a anului şcolar.

"Decizia de ieri a fost de a propune Ministerului Educaţiei, dar Ministerul Educaţiei nu este singur. Pot veni alţii cu idei. Eu nu am semnat ordinul de ministru, mâine avem un Comitet de Dialog Social şi vrem să ne consultăm. Aşteptăm să vină partenerii de discuţie cu variante mai bune pe care nu le-am văzut noi. Eu între timp, înţelegând că este o problemă justă cu prelungirea cu două săptămâni a vacanţei de primăvară, mă gândesc să propunem o variantă alternativă, care să aibă la bază ce am propus ieri - adică vacanţă de primăvară între 2 aprilie şi 4 mai, adică să se facă puntea între cele două vacanţe de primăvără. Aceasta ar genera 2 săptămâni în plus. Dacă nu vrem să reducem semestrul doi, rămânem pe varianta de ieri. Dacă totuşi o să fie considerată preferabilă varianta reducerii semestrului doi doar cu o săptămână, atunci semestrul II se va încheia pe 25 iunie. Evaluarea Naţională o lăsăm pe loc, pe 22 iunie, Bacalaureatul la fel, dar reducem semestrul doi cu o săptămână, care poate fi recuperată în cinci zile de sămbătă", a declarat Cîmpeanu pentru HotNews.ro.

Astfel, anul şcolar ar urma să se încheie pe 25 iunie, nu pe 2 iulie, aşa cum prevede varianta anunţată marţi.

Deocamdată, rămâne varianta ca vacanţa de primăvară să se prelungească cu 3 săptămâni şi să aibă loc între 2 aprilie şi 4 mai.

Noua reacție a ministrului vine, după ce structurile reprezentative ale elevilor şi părinţilor au criticat decizia iniţială a Ministerului Educaţiei de a prelungi la patru săptămâni vacanţa de primăvară, din 2 aprilie până în 4 mai, în loc de o singură săptămână, cum prevedea iniţial calendarul acestui an şcolar. Elevii şi părinţii deopotrivă spun că această vacanţă neaşteptată va duce la apariţia unei rupturi în procesul educaţional şi în ritmul de învăţare al fiecărui elev.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
nesimtit
Omul asta este de o prostie si o nesimtire rara. Dupa ce ieri vine si ne spune ca deja a decis (azi vine si minte ca nu a zis asta, adica noi toti suntem prosti) si ne tine o lectie de parca el detine adevarul absolut, bulversand copiii si sistemul de invatamant fara sa se consulte cu nimeni, decat cu consilierii pusi de el, acum vine si spune ca de fapt ministerul lui nu este singur, incercand sa arunce vina (din nou!) pe altii, probabil pe ministerul sanatatii care probabil nici nu a fost consultat (din nou!) si care oricum poate face doar recomandari, decizia apartinand doar ministerului invatamantului pt procesul de invatamant si Consiliului condus de Arafat pt carantinari si alte de-astea. Referitor la decizie, omul asta nu se gandeste ca va rupe copiii din anii terminali (dar nu numai) de scoala timp de o luna, adica mai mult decat vacanta intersemestriala? De ce nu pot face scoala macar online, daca nu fata in fata, unde se poate? Cand a fost Anisie (sa nu-i uitam si inaintasii gen Pop si altii) credeam ca mai prost ministru la invatamant nu poate fi, dar uite ca politicienii reusesc sa ne surprinda mereu.
Postat 24 Martie 2021, 15:34 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON