URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2011, 10:59

Medicina, bat-o vina!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul ăsta au plecat în străinătate 63 de medici orădeni, şi dacă exodul continuă în 10 ani bihorenii se vor trata cu ceaiuri şi lipitori. Fug mai ales doctorii trecuţi de 50 de ani, semn că le-a ajuns până-n gât sistemul care i-a hărţuit o viaţă întreagă.

Medicii încearcă să se descurce deschizând cabinete private. Mai mult, unii se fac primari, cel puţin aşa scrie pe uşă: medic primar. (Cunosc un exemplu şi mai flagrant: la Primăria Oradea avem chiar un medic viceprimar.) Veţi spune că nu-i cazul să pângem de mila lor. Dar nu de mila doctorilor, ci de mila mea plâng eu, căci curând singurii care vor şti să mânuiască o seringă vor fi consumatorii de droguri.

Nu cred că toţi medicii sunt sorbonei. Într-un oraş de mâna a doua dintr-o ţară de mâna a treia, avem medicii pe care-i merităm. Iar faptul că sunt o castă aparte nu mi se pare condamnabil. Maneliştii, proxeneţii, curvele şi politicienii au castele lor, chit că la un loc n-au atâta şcoală câtă vacanţă are un medic de ţară.

Să-i tratezi pe doctori ca şi cum ar vrea răul poporului e o optică falimentară. Oricum, dacă Primăria vrea să spargă gaşca sorboneilor nu trebuie să infiltreze iscoade între ei, ci să le dea ceva pentru stimularea poftei de mâncare. Că se mănâncă între ei.

Zicea primul bărbat al ţării că patria are nevoie de chelneri şi tinichigii. Eu aş adăuga: şi de medici. Că dacă vii beat de la bufetul unde te-au servit zeci de ospătari, în caz de accident de maşină nu doar tinichigii îţi trebuie, ci şi doctori să te oblojească.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
pupincuristilor de chis si chirila
Abia astept sa va vad in cabinetul meu din Debretin ca in Oradea au grija colegii sa se ocupe de "mana a 5" cea de voi.(ii sustin) Va bontalim.
Postat 31 Octombrie 2011, 20:02 de doctor strain
Mai taiati-o
Adevarul este ca, intr-un oras de mana a doua, dintr-o tara de mana a treia, niste ziaristi de mana a saptea ca voi se incadreaza perfect in peisaj.
Postat 28 Octombrie 2011, 18:48 de Negative
Sa fim seriosi, daca se poate!
Glumele facute pe seama medicilor sunt, cel putin, deplasate, chiar daca au in ele un dram de adevar. Nu-i doresc autorului sa evalueze medicii de la locul lor de munca. In rest, sa ne fie de bine, iar la anul sa ne trezim la realitate pentru a nu mai avea motive sa facem glume de prost gust.
Postat 27 Octombrie 2011, 16:42 de safe
Mda...
Analizele "dijaba" ti le faci la spital...Pe vremuri cind nu erau atitea aparate "performante" , cind se lucra cu eprubeta si microscopul, ieseau mai bine decit acum.Dovada e ca atunci cind te duci cu aceleasi analize la 2 laboratoare , analizele ies diferit(avind acelasi sistem de referinta).Atunci pen'ce sa-ti faci analize?Pen'ce sa te duci la doctor(!) ? Medicina azi e o ameteala, e mercantila, medicii fac pe placul companiilor farmaceutice, ca sa primesca vre-un oscior de ros, vre-un studiu de caz gras platit, vre-un congres sponsorizat...pacat! De medici ca invata atitia ani si sint platiti ca si un muncitor necalificat si de pacienti ca sint obligati sa suporte un sistem prost conceput si cu multe erori.
Postat 25 Octombrie 2011, 12:45 de doctor
la ce mizerie lasa in urma
ma mir ca omul OBLIGAT mai merge la medic ca dupa el nu i recunoste delok, scoala auto o gramada de analize, angajare o gramada deci sincer trebuie sa fi cretin sa ai nevoie de ei sunt mai rau ca muncitori auzi casta de muls banii de la popor, daca iti faci analizele de ce nu sunt valabile un an? Casa hranesti casta, de fraieri ce ne cred.Oricum nu fac fata si nu fac calitate nu pot ei controla piata, stresul:)) TEAPA tipic romanesca.
Postat 25 Octombrie 2011, 11:26 de anka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON