URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Ianuarie 2018, 09:37

Drujbaşii de pe Criş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Parcul Bălcescu au fost tăiaţi 16 arbori. Nici acum nu ştiu motivul: ca să crească veniturile firmei defrişatoare sau ca să se mai facă loc pentru nişte bodegi?

Eu, unul, nu cred că Bolojan merită titlul de primarul-beton. În mandatele sale s-a dublat, totuşi, suprafaţa parcurilor din oraş. Apoi, se înşală cei care nu au ieşit încă din epoca de chirpici: drumurile, parcările, podurile şi pasajele nu se pot face din bălegar şi paie.

Totuşi, e clar că primarul a scăpat din mână activitatea de tăieri şi toaletări. Poate o fi o miză prea mică pentru el, dar întotdeauna diavolul a stat în detalii. Acum, o firmă de casă şi masă este plătită de Primărie să taie şi să toaleteze copaci. Cu cât taie mai mult, cu atât câştigă mai bine. Aşa că nu-i de mirare că orice toaletare e de fapt o măcelărire, bani să iasă...

În Primărie sunt sute de angajaţi, dar nu s-a găsit loc pentru un dendrolog sau pentru nişte peisagişti, deşi ar avea de lucru berechet. Şi uite aşa ne-am trezit că anul trecut s-au tăiat 900 de arbori şi s-au plantat 200. De la înălţimea orgoliului profesional, directorul tehnic Mircea Ghitea se plângea că nu vine nimeni la licitaţiile pentru plantat, chit că pentru un pom se plăteşte 1.200 lei. Păi de ce nu leagă activitatea de defrişare cu aceea de plantare? Vrei să câştigi bani din drujbă? Treci şi la plantat!

Consiliul Local ar trebui să impună ca la orice pom tăiat să se planteze 5 în loc şi atunci lucrurile se vor regla de la sine. Să-i văd eu pe funcţionarii care propun 1.000 de pomi spre tăiere cum merg la Bolojan cu nota de plată pentru plantarea altor 5.000.

Citiţi şi articolul Parcul politrucilor: BIHOREANUL vă arată cum a fost transformat parcul Nicolae Bălcescu în "jucăria" unei firme de partid (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Da' voi stiti cat costa lemnul..?
La cum s-au scumpit lemnele de foc, nu-i de mirare ca se defriseaza tot ce sta "in picioare" din oras. Cred ca vremea scuzelor de genul: "nu primarul face.. nu primarul decide.." a cam trecut!
Postat 31 Ianuarie 2018, 12:07 de User anonimizat
Disonanta cognitiva
Prin faptul ca suprafata parcurilor in Oradea a crescut nu inseamna ca numarul copacilor a crescut, ci doar ca in cel mai ferict caz avem mai multa iarba. Autorul voit sau pur si simplu folosind stiinta datului cu parerea,face aceasta grava judecata. Un copac are nevoie de zeci de ani sa ajunga la maturitate,anul trecut au fost culcati 900. Cifra vorbeste de la sine. Si daca ritmul de defrisare, ca deja nu e toaletare, se pastreaza - Bolojan isi merita titulatura. Sa nu uitam, ca am fost Capitala Verde a Romaniei prin 2011.
Postat 31 Ianuarie 2018, 11:31 de OradeanADN
Precis ca vor sa rada tot parcul, inca un proiect de succes al municipalitatii.
Poate vor sa faca acolo un proiect pentru cresterea locurilor de munca. Adica un parc industrial, spre exemplu.
Postat 31 Ianuarie 2018, 10:47 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON