URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iulie 2022, 10:00

Despre sinucigașii din Bihor

Despre sinucigașii din Bihor captură facebook / INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA / Jozsef Nemes
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un individ cu permisul de conducere anulat a intrat într-un TIR. Prietena lui a murit, copilul ei este grav rănit și nici șoferul nu se simte prea bine. Mă întreb dacă fapta e de știre sau mai degrabă de foaie clinică de observație pentru spitalul de la Nucet.

Contrar pretențiilor Bisericii, care vede în sinucidere o abdicare de la activitatea de burdușire  a cutiei milogilor, eu sunt de acord cu cei care vor să-și suprime existența. Problema care se pune este modul în care o faci.

Nu toți au banii să meargă în Elveția, unde băieții te lichidează elegant și te trimit acasă într-un borcan de ness. Cei săraci pot apela la săritura de pe bloc cu coardă wireless sau la aruncatul în fața trenului, cu tot disconfortul creat de întârzierile scandaloase ale garniturilor. În schimb, nu pot accepta sub niciun preț dorința sinucigașilor de a sfârși cu greutățile vieții la volan.

Măi băieți, șoferi sinucigași, drogați, beți sau doar psihopați, dacă totuși insistați să muriți la bordul mașinii proprii, alegeți un zid competent, un cap de pod solid și izbiți-vă cu voioșie, dar fără să aveți alături de voi și alți pasageri!

Nu trece zi fără ca Poliția să surprindă la volan șoferi drogați sau beți mangă, ca apoi să aflăm că respectivii nu sunt la prima abatere, că unii au carnetul suspendat, anulat, alții n-au avut niciodată carnet. Rutieriștii infractori nu se mai tem de justiție fiindcă la prima abatere riscă cel mult o pedeapsă cu suspendare. 

Am auzit că în Republica Moldova, înainte de a primi carnetul, proaspeții șoferi sunt duși la morgă pentru a „admira” victime ale accidentelor rutiere. Mi se pare o măsură cam dură. În România ar trebui duși în vizită la pușcărie, să vadă unde îi poate duce teribilismul de pe șosele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Aberant
Articol stupid si aberant. Unui astfel de jurnalist ar trebui sa i se interzica dreptul sa practice aceasta profesie. Sa cuvanteze in acest mod la cârciuma cu amicii asemanatori lui.
Postat 20 Iulie 2022, 15:52 de marginan
este o măsură bună
Pe la sfârșitul anilor 70, după ce luai examenul, înmânarea permisului de conducere se făcea în cadru festiv, pe serii. Îi aduna pe toți într-o sală și, după ce îi felicita, le punea un film demn de Oscar pentru cele mai îngrozitoare scene horror, cu victime ale accidentelor rutiere, fără niciun fel de cenzură sau de perdea. Eu cred că era un lucru bun, după cum și vizita la morgă practicată în Republica Moldova este un lucru bun.
Postat 19 Iulie 2022, 23:11 de olgutzatramvai
nebunii care apar pe sosele
foarte bun articolul! cu o mentiune - nimanui nu ii mai e frica de pedepse = amenzi si/sau politie! deci varianta cu puscaria si morga raman singurele optiuni de calmare a teribilistilor inainte de obtinerea permisului!
Postat 19 Iulie 2022, 12:16 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON