URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2019, 15:02

Cu ajutorul Domnului: Mitropolitul Banatului, bihoreanul Ioan Selejan, a dirijat traficul într-o intersecţie din Timişoara

Cu ajutorul Domnului: Mitropolitul Banatului, bihoreanul Ioan Selejan, a dirijat traficul într-o intersecţie din Timişoara foto: stirileprotv.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ambuteiajele din trafic îi determină de multe ori pe şoferi să apeleze la divinitate, ca să-şi stăpânească nervii. La Timişoara, rugăciunile lor par că au fost ascultate, scrie site-ul stiri.tvr.ro.

Mitropolitul Banatului, bihoreanul Ioan Selejan, a fost filmat în timp ce s-a dat jos din maşină în mijlocul unei intersecţii şi a început să dirijeze maşinile.

Înaltul prelat era în maşină cu o echipă de jurnalişti TVR cu care mergea să realizeze un reportaj. Când a văzut că un autocar a rămas blocat la un colţ de stradă, mitropolitul a coborât din maşină şi a început să-l ghideze pe şofer. Apoi, cu răbdare, i-a îndrumat şi pe ceilalţi conducători auto care aşteptau pe ambele străzi.

ÎPS Ioan Selejan spune că e obişnuit cu astfel de situaţii. "Nu este prima dată când la o intersecţie sau undeva unde se produce un accident de circulaţie şi văd că nu este un agent de poliţie, cobor din maşină şi încep să dirijez circulaţia".

De altfel, presa din Banat scrie că înaltul ierarh este cunoscut pentru dăruirea cu care se implică în problemele comunităţii. El organizează frecvent acţiuni de caritate ca să-i ajute pe nevoiaşi, indiferent de orientarea lor religioasă. De multe ori a ajutat inclusiv membri ai comunităţii musulmane, în special refugiaţi.

Născut în 1951 în satul bihorean Petrani, comuna Pocola, Ioan Selejan este din 2014 arhiepiscop al Timişoarei şi mitropolit al Banatului.

Vezi video cu "intervenţia" mitropolitului în trafic aici

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Calea într-acolo
Păstorul cel adevărat trebuie să știe să arate calea cea bună. Fie ea și cea rutieră.
Postat 15 Decembrie 2019, 12:21 de User anonimizat
bine că
s-a implicat fiindcă i-a fost milă de cetățenii ce erau chinuiți de învălmășeală.Păi dacă pe autoritățile competente nu le interesează,bine face că se implică....măcar a făcut-o fără salariu .Alții iau și salariu,și șpagă și abuzează de angajați. .
Postat 15 Decembrie 2019, 02:04 de crisan
"Siguranta nu e un joc de noroc"
...ni se spune intr-unul din spoturi ,la tv,intr-o campanie menita sa descurajeze improvizatiile si interventiile necalificate la instalatiile electrice si de incalzire/gaze.Iata cum acest mirean se erijeaza in agent de circulatie,probabil sofer fiind, nu se precizeaza in text daca s-a dat jos din masina cu jurnalisti de la volan sau pasager fiind.Daca aceeasi idee ar fi avut-o un cetatean oarecare,era condus instant la politie sau la psihiatrie,cu dosar penal pentru uzurpare de calitati oficiale.
Postat 14 Decembrie 2019, 20:05 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON