URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2022, 20:45

Cine ne conduce în caz de război?

Cine ne conduce în caz de război? Foto: Facebook / Guvernul României
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Să vorbim direct pe fapte. A trebuit să treacă două zile de război, pentru ca premierul Ciucă să vină la graniţa cu Ucraina pentru a vedea care este situaţia. Autorităţile române nu luaseră nicio măsură, iar nefericitul premier a fost primit cu şuturi de reprezentanţii societăţi civile pentru lipsa de reacţie.

Nu este întâmplător că, deşi autorităţile dormitează, societatea civilă se mobilizează atât de rapid. Asta, pentru că într-o ţară în care singurele spitale noi sunt construite din donaţii private, în care politicienii s-au decuplat total de la nevoile populaţiei, românii şi-au dat seama că, dacă vor să supravieţuiască, trebuie să se descurce pe cont propriu.

Sigur că viteza de reacţie a Statului este dată de metabolismul preşedintelui Iohannis, care e tare deranjat de acest război, pentru că i-a dat peste cap planurile, acum când sezonul de schi e pe sfârşite. Cât tupeu trebuie să ai să anunţi joi că abia marţi vei face un Consiliu Suprem de Apărare a Ţării, când Europa e în flăcări? Dar omul nu e dispus să-şi sacrifice propriul confort...

Mulţi şoferi din Oradea au plecat în vămile din nord să-i aducă pe refugiaţi la noi, pentru ca aceştia să poată apoi pleca în Occident. Aceştia s-au plâns că au primit reproşuri că strică piaţa, de la rechinii care cereau 150 de euro de ucrainean transportat.

Măcar atât ar fi trebuit să facă autorităţile: să-i alunge pe mizerabilii care vor să facă bani pe nenorocirile altora. Dar ce să ceri de la nişte băieţi cu caschetă, care până acum n-au fost învăţaţi decât să stea cu mâna întinsă?

Cine va lupta pentru România în caz de război? În niciun caz politicienii, care se vor ascunde în spatele frontului pentru a conduce - chipurile - armia română. Şi nici militarii galonaţi cu decoraţii şi doctorate, care, chiar dacă abia au trecut de 45 de ani, sunt deja la pensie. Că doar nu o să trimitem la război nişte amărâţi de pensionari!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ei ne conduc!
Ne putem considera norocoși pentru leadershipul ultracalificat, inclusiv din punct de vedere academic, pe care îl avem: - premierul Nicolae Ciucă – doctor în științe militare; - ministrul Apărării Vasile Dîncu – doctor în sociologie și academician în Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN); - șeful Statului Major General al Armatei Daniel Petrescu - doctor în științe militare; - ministrul de Interne Lucian Bode – doctor în relații internaționale și studii de securitate; - secretarul de stat Bogdan Despescu – doctor în ordine publica și siguranță națională; - directorul Serviciului Român de Informații Eduard Hellvig - doctor în științe politice; - directorul Serviciului de Informații Externe Gabriel Vlase – doctor în științe militare și intelligence; - directorul Serviciului de Pază și Protecție Lucian Pahonțu – doctor în științe militare. (sursa:Emilia Sercan)
Postat 01 Martie 2022, 12:01 de pinonel
Ciucă nu avea după ce merge prin vămi.
S-a dus dus cu tot arahatul după el, ca să se vadă după aceea că a încurcat atât de mult trierea încât așteptarea s-a lungit de la 2-3 ore a 12-24 ore mai apoi. Dacă România ar fi fost în cazul Ucrainei, astăzi Bihoreanul s-ar fi numit deja "Pravda by Bihor", iar Bucureștiul ar fi fost redenumit din "Micul Paris" în "Mica Moscovă".
Postat 01 Martie 2022, 10:16 de KP
RE: Ciucă nu avea după ce merge prin vămi.
Și tu erai comisar politic, nu?
Postat 01 Martie 2022, 12:41 de Florin Ciucas
Intradevar
De fapt se intalneste grupul G7 , la care sunt invitate Romania si Polonia care sunt deparete de a fi in G7. Bineinteles totul e pe interes, pt ca astia nu te accepta pe gratis. Aviz trompetelor care ne explica, cum ca SUA sau EUROPA, au distrus fabricile Romaniei, si Iliescu Ilici stie ca , KGB-ul a distrus totul in Romania
Postat 01 Martie 2022, 01:45 de Sandu2100
belarusul vrea sa invadeze si cu armata lor, ca sa blocheze granita cu polonia pe unde intra tinerii in tara la lupta, si armamentul si donatiile
Slovacia si Ungaria nu sunt pe lista, desi sunt vecini cu granite deschise. Acolo sa vezi desastru umanitar ca sunt cozi de 150km pe autostrada, cu ultimii 30 km de stat pe loc, daca intra dracii astia peste civili...
Postat 28 Februarie 2022, 22:48 de unu
President Biden is holding a call Monday with the leaders of several U.S. allies as the administration seeks to coordinate its response to Russia's invasion of Ukraine.
uite un club select: "The White House said Mr. Biden has been joined on the call by Prime Minister Justin Trudeau of Canada, European Commission President Ursula von der Leyen, European Council President Charles Michel, President Emmanuel Macron of France, Chancellor Olaf Scholz of Germany, Prime Minister Mario Draghi of Italy, Prime Minister Fumio Kishida of Japan, NATO Secretary-General Jens Stoltenberg, President Andrzej Duda of Poland, President Klaus Iohannis of Romania and Prime Minister Boris Johnson of the United Kingdom."
Postat 28 Februarie 2022, 22:46 de unu
saptmana trecuta il criticam si eu
dar astazi si ii laud: cum am vazut la granita pe langa altii ce duc alimente, si dezorganizare, si pirati, si chiar si tigani care striga ca vor sa duca acasa cu o ucranianca tanara, dar si preoti, si institutii, si oameni cu inima larga, si copii care au scris pe ghete numarul de telefon, si multe altele... guvernul romaniei centralizeaza si isi asuma organizarea societatii civile, sa stie unu ce face altu. Felicitari pentru acea initiativa de valoare, siteuri si call centere puse in functiune. Insa ajutoarele trebuie sa treaca dincolo de granita. Si nu e chiar atat de grav ca a durat cateva zile organizarea: primii care au venit sunt cei care si-au permis sa plateasca mita sa treaca mai repede, care iau trenul mai departe catre Germania, nici nu au nevoie sa ramana aici. Saracii stau de 2 zile nemancati de cealata parte in masini si asteapta la coada..
Postat 28 Februarie 2022, 22:45 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON