URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2022, 17:15

"Apelez la răbdarea dumneavoastră"! Primăria Sântandrei spune că circulaţia spre Oradea va reveni la două benzi pe sens "în maxim o lună"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii din Sântandrei care fac naveta la Oradea sunt îndemnaţi să mai aibă răbdare.

"Până la sfârşitul lunii noiembrie..."

Primăria Sântandrei a anunţat vineri pe Facebook că, "în maxim o lună", traficul rutier va reveni la două benzi pe sensul de ieşire către oraş prin giraţia de lângă linia ferată.

"În maxim o lună, traficul rutier pe Calea Sântandrei, în apropiere de sensul giratoriu, va reveni la două benzi pe sensul de ieşire. Primarul Ioan Mărcuş a purtat discuţii cu constructorul, care a dat asigurări că până la sfârşitul lunii noiembrie, lucrările care îngreunează acum circulaţia, vor fi finalizate", se menţionează în postarea Primărei Sântandrei.

"Situaţia va fi şi mai dificilă"

Primarul comunei, Ioan Mărcuş, a arătat, citat în anunț, că traficul va fi şi mai aglomerat începând de luni, odată cu reluarea cursurilor, dar că disconfortul de acum va fi compensat de confortul ulterior.

"Suntem conştienţi că traficul în zona respectivă se desfăşoară cu dificultate, iar situaţia va fi şi mai dificilă de luni, când elevii se întorc în băncile şcolii. Apelez la răbdarea dumneavoastră, a celor care faceţi naveta zilnic înspre şi dinspre oraş şi am rugămintea să daţi dovadă de răbdare, înţelegând că disconfortul de acum va fi compensat de confortul ulterior şi de infrastructura modernă de care vom beneficia cu toţii", a transmis primarul Mărcuş.

Cozi din Sântandrei până în Oradea

După cum BIHOREANUL a mai scris, începând de la jumătatea lunii septembrie, circulaţia dinspre Sântandrei spre Oradea şi în sens invers se desfăşoară cu greutate având în vedere lucrările la pasajul suprateran peste sensul giratoriu şi linia ferată din Calea Sântandreiului. Restricţionarea circulaţiei la o singură bandă pe sens face ca la orele de vârf coada de maşini pe drumul de Oradea să înceapă de lângă şcoala din Sântandrei.

Ambuteiajele sunt generate de lucrările demarate de firma Strabag la cel mai amplu proiect de infrastructură derulat în prezent în Bihor: drumul de legătură dintre centura Oradea şi autostrada Transilvania, în valoare de 545,91 milioane lei (echivalentul a 110 milioane euro).

Drumul are o lungime de 19,07 kilometri, din care 13 kilometri cu profil de autostradă şi 6 kilometri cu profil de şosea naţională.

Acesta porneşte din Calea Sântandreiului (de care va fi legat printr-un pasaj), continuă peste drumul de legătură dintre Oradea şi Sântandrei dat în folosinţă de Primăria Oradea în 2018 (pe care îl va traversa tot cu un pasaj), peste Crişul Repede cu un pod spectaculos (cu 8 deschideri), iar apoi peste Şoseaua Borşului (ce va fi traversată, de asemenea, cu un pasaj), până în Biharia, unde se va racorda la Autostrada Transilvania.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON