URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2021, 20:44

14 școli și grădinițe din Bihor, inclusiv din Oradea, funcționează exclusiv online din cauza infecțiilor SARS-CoV-2. În alte 75, sunt clase și grupe care trec în online

14 școli și grădinițe din Bihor, inclusiv din Oradea, funcționează exclusiv online din cauza infecțiilor SARS-CoV-2. În alte 75, sunt clase și grupe care trec în online foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat luni scenariile de funcționare a unităților școlare și preșcolare din Bihor conform noilor prevederi ale Ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății care nu mai „leagă” modul de desfășurare a cursurilor de incidența cazurilor Covid (pragul de 6 cazuri la mia de locuitori) din localități.

La propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean și de Direcția de Sănătate Publică Bihor, CJSU a decis că de marți, 5 octombrie, 637 de școli și grădinițe își vor desfășura activitatea în scenariul 1, așadar cu prezența fizică a tuturor copiilor, indiferent de rata de incidență din localități, dar cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu Covid), până la suspendarea cursurilor în format fizic pe baza cazurilor confirmate în grupă/clasă/unitate de învățământ/conexă.

Alte 75 școli și grădinițe vor funcționa în scenariul 2, ceea ce înseamnă participarea zilnică în sistem online a copiilor în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ conexă, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/clasei/unității de învățământ conexe unde apar infectări Covid.

Pe de altă parte, 14 unități de învățământ din Bihor vor avea „activitatea suspendată integral”, fapt ce înseamnă că în aceste școli și grădinițe sunt mai mult de 50% din totalul claselor și grupelor cu cazuri Covid, astfel că trec în online toate formațiunile pentru o perioadă de 14 zile.

Cele 14 unități sunt grădinițe din Oradea (grădinița cu program prelungit nr. 35), Spinuș, Săliște, Sălard, Nucet, Vârciorog, Șerghiș, Cetariu, Săcădat, Ceica, Suplacu de Barcău și Cociuba Mare), precum și școlile gimnaziale din Țețchea și Săcădat.

Vezi mai jos decizia CJSU!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Grădinițe online?
Bestială inițiativă.
Postat 04 Octombrie 2021, 23:25 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON